Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-06-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Μικρή υποχώρηση
  • [02] Ελληνας ευρωβουλευτής - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κυπριακό
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Επίσκεψη
  • [04] Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Ευρωβουλής - Μεσούτ Γιλμάζ
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - Αναχώρηση για Κίνα
  • [06] ΚΣ ΔΕΕ - Παναγιώτης Δημητρίου - Επαφές

  • [01] (K) Χρηματιστήριο - Μικρή υποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Στους αρνητικούς ρυθμούς της εταιρείας Globalsoft "χόρεψε", για άλλη μια συνάντηση, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), παρά τη θετική παρουσία των πλείστων περιφερειακών τίτλων. Οι μεγάλες ζημιές που κατέγραψε σήμερα η μετοχή της εταιρείας σε ποσοστό 6,87% (16 σεντ), αλλά και οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε μικρή υποχώρηση της τάξης του 0,8%. Στα υψηλά επίπεδα των 15,8 εκατομμυρίων λιρών κυμάνθηκε η αξία των συναλλαγών, σημειώνοντας σημαντική αύξηση τέσσερα εκ. λιρών, με το 1/5 του τζίρου να συγκεντρώνει η μετοχή της Sharelink Financial Services.

    Λόγων των απωλειών που σημείωσαν η μετοχή της Globalsoft αλλά και των τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Δείκτη FTSE/CySE 20, είχε ως αποτέλεσμα ο εν λόγω δείκτης να καταγράψει σημαντική πτώση της τάξης του 1,34%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Ελληνας ευρωβουλευτής - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις βασίζεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι.

    Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου, ενώ σε άλλη ερώτηση το Συμβούλιο Υπουργών πληροφορεί τον Ελληνα ευρωβουλευτή ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην επιστολή- μνημόνιο της Τουρκίας με τις απειλές για προσάρτηση των κατεχομένων, διότι αυτή δεν εστάλη σε όλα τα κράτη μέλη (είχε αγνοηθεί η Ελλάδα).

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 4 και 5 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Απόστολου Κακλαμάνη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συναντήσεις με τον κ. Κακλαμάνη και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [04] (K) Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Ευρωβουλής - Μεσούτ Γιλμάζ

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Εντονη κριτική, που σε ορισμένες περιπτώσεις έμοιαζε με πραγματικό σφυροκόπημα, δέχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μεσούτ Γιλμάζ.

    Οι επικρίσεις προήλθαν από όλες τις πολιτικές πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αφορούσαν το Κυπριακό, τα ανθρώπινα δικαιώματα , ενώ στο "στόχαστρο" βρέθηκε και το Εθνικό Πρόγραμμα της Τουρκίας στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης. (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΚ/)

    [05] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Αναχώρηση για Κίνα

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Με σκοπό να ηγηθεί των εργασιών της Τέταρτης Συνόδου της Μικτής Κυπρο- Κινεζικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης αναχώρησε απόψε , επικεφαλής αντιπροσωπείας, για επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ύστερα από πρόσκληση του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Κύπρου, το οποίο "αναμφίβολα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων" Κίνας - Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [06] (Κ) ΚΣ ΔΕΕ - Παναγιώτης Δημητρίου - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Ολοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο της Κύπρου στον τομέα της οικονομίας και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων γενικότερα και δεν θα ήταν σωστό στο τελικό στάδιο να λεχθεί στην Κύπρο πως δεν μπορεί να ενταχθεί (στην ΕΕ)" δήλωσε ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών Βαν Αρτσεν, ο οποίος προεδρεύει την περίοδο αυτή της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συνάντησής του με τον βουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου, στο περιθώριο της 47ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (Κ.Σ.ΔΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, είπε ακόμη πως «δεν τίθεται καμιά προϋπόθεση για λύση του Κυπριακού πριν την ένταξη.»

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 20 June 2001 - 17:46:03 UTC