Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-06-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - ΓΓ ΟΗΕ - Προσκλήσεις
  • [02] Υπουργός Εμπορίου - Πρέσβης Λιβύης
  • [03] Εκπρόσωπος - Εκταφές Τ/κ
  • [04] Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος
  • [05] Πρόεδρος Boυλής - Πρόεδρος Ουγγρ. Εθνοσυνέλευσης
  • [06] ΥΠΕΣ - Επιτροπή Προσφύγων
  • [07] Νίκος Μουσιούττας - Κατάσταση υγείας
  • [08] Υπουργείο Αμυνας - Ασκηση "Δήμητρα 2001"
  • [09] Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη - Δημοσιογράφοι
  • [10] Βασιλείου - Μάουρερ - Διάσκεψη Τύπου
  • [11] Αγοραστική δύναμη - Κύπρος - Υποψήφιες χώρες

  • [01] (Κ) Εκπρόσωπος - ΓΓ ΟΗΕ - Προσκλήσεις

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή", αναφορικά με πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ προς τις δύο πλευρές στην Κύπρο για επανέναρξη των συνομιλιών είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου προσθέτοντας ότι η πλευρά μας ούτε καν βολιδοσκοπήθηκε "για τέτοιες προσκλήσεις".

    "Επαναλαμβάνω την κυβερνητική θέση", πρόσθεσε ο κ. Παπαπέτρου, ότι "δεν είναι η Ε/κ πλευρά, που εγκατέλειψε τις συνομιλίες", αλλά ο Τ/κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς "με την υποστήριξη της Αγκυρας" και ανέφερε ότι "η θέση μας παραμένει αναλλοίωτη" εξηγώντας ότι "εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Πρέσβης Λιβύης

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβύης επεξεργάστηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και ο Πρέσβης της Λιβύης στην Κύπρο Κχαλίφα Αχμεντ Μπαντέλια.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι "υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσουν και πάλι αμφίδρομες παραγγελίες, όπως και στο παρελθόν, μεταξύ των δύο χωρών", ενώ "θα μελετηθούν και πιθανές επενδύσεις της μιας χώρας στην άλλη" και πρόσθεσε ότι "έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο, ύστερα από αρκετή προεργασία, για να υπάρξει ένα πρακτικό αποτέλεσμα".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Εκταφές Τ/κ

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ταυτοποίηση λειψάνων, που ανήκουν σε Τ/Κ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου προσθέτοντας ότι για να καταστεί αυτό δυνατό απαιτείται η συνεργασία της άλλης πλευράς για να μπορέσει να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

    "Το θέμα των αγνοουμένων ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα, δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και θα πρέπει να κάνουμε κάθε τι που προσφέρεται και από την επιστήμη και διαφορετικά για να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων" τόνισε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, η οποία διεξήχθη μέσα σε κλίμα αδιαφορίας, με τους επενδυτές να κρατούν ουδέτερη στάση και τον Γενικό Δείκτη να αδυνατεί να ξεφύγει από το επίπεδο των 189 μονάδων. Παρά το γεγονός ότι η αγορά λίγο πριν τη λήξη της συνάντησης, υποχωρούσε ελαφρώς, έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο της τάξης του 0,29%, ως αποτέλεσμα των αγορών που σημειώθηκαν στην εταιρεία Globalsoft, η οποία παρουσίασε σημαντικά κέρδη 5,83%.

    Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον διατήρησε την αξία των συναλλαγών στα 11,1 εκατομμύρια λίρες, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση 4,8 εκ. λίρες, ενώ ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κατέγραψε μικρή πτώση της τάξης του 0, 32%, κλείνοντας στις 735,89 μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/KΣΤ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Boυλής - Πρόεδρος Ουγγρ. Εθνοσυνέλευσης

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Την πεποίθηση ότι οι στενοί δεσμοί, καθώς και η φιλία μεταξύ της Ουγγαρίας και της Κύπρου θα "ενδυναμωθούν περαιτέρω" εκφράζει ο Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Γιάνος Αντερ σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ο κ. Αντερ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εκφράζει παράλληλα τη βεβαιότητα ότι "με αμοιβαία κατανόηση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην πραγμάτωση των επιδιώξεων των χωρών μας και να φανούμε αντάξιοι των ιστορικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΥΠΕΣ - Επιτροπή Προσφύγων

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Οι πληροφορίες για πώληση Τ/κ περιουσιών σε Ε/Κ, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αγγλία για να προχωρήσουν στην πράξη αυτή έχουν απασχολήσει τόσο το Υπουργικό Συμβούλιο, όσο και τον ίδιο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, διαβεβαιώνοντας ότι οι περιπτώσεις που βρίσκονται σε γνώση της κυβέρνησης "δεν είναι πολλές".

    Σε δηλώσεις τους μετά από σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, κ. Χριστοδούλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι έχει ήδη εφοδιάσει τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων "με κατάλογο των ονομάτων εκείνων οι οποίοι έχουν αγοράσει Τ/κ περιουσίες και κατά καιρούς θα γίνεται αναθεώρηση του καταλόγου με οποιαδήποτε πρόσθετα ονόματα έχουμε."

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Νίκος Μουσιούττας - Κατάσταση υγείας

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Η μετεγχειρητική κατάσταση του Νίκου Μουσιούττα, πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ, που βρίσκεται στο Λονδίνο βελτιώνεται σταθερά, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τους.

    Εδώ και δύο μέρες μετακινήθηκε από τη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, σε δωμάτιο κανονικού θαλάμου και κινείται σε μικρές αποστάσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Υπουργείο Αμυνας - Ασκηση "Δήμητρα 2001"

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Εθνική Φρουρά θα διεξάγει την άσκηση διοικητικής μέριμνας "Δήμητρα 2001" από τις 22 μέχρι τις 25 Ιουνίου.

    Στην άσκηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, θα κληθούν για συμμετοχή έφεδροι και εθνοφύλακες, ενώ θα γίνει και επίταξη αριθμού οχημάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη - Δημοσιογράφοι

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει την 4η Συνάντηση Δημοσιογράφων Κύπρου - Αιγαίου - Θράκης τον Ιούνιο του 2002, της οποίας θα προηγηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και των τριών χώρων που συναποτελούν το πολιτιστικό-επικοινωνιακό δόγμα Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη.

    Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν σήμερα κατά την 3η Συνάντηση Δημοσιογράφων με τίτλο "Κύπρος-Αυτοδιοίκηση-Επικοινωνία", που φιλοξενήθηκε από το Δήμο Αιγείρου Ροδόπης στη Θράκη, με τη συμμετοχή δεκάδων δημοσιογράφων και άλλων φορέων επικοινωνίας από τους τρεις χώρους. Τη συνάντηση προσφώνησε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Ουράνιος Ιωαννίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ/ΡΜ)

    [10] (K) Βασιλείου - Μάουρερ - Διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Την πεποίηθηση ότι η Κύπρος θα κλείσει όλα τα κεφάλαια κατά την Ισπανική Προεδρία (πρώτο εξάμηνο του 2002), εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) Λέοπολντ Μάουρερ, ενώ ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα προσφέρει για τα επόμενα πέντε χρόνια οικονομική βοήθεια στην Κύπρο ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ ούτως ώστε η Κύπρος να εναρμοστεί πλήρως με την ΕΕ.

    Σε κοινή διάσκεψη Τύπου που έδωσε σήμερα μαζί με τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Γιώργο Βασιλείου, ο κ. Μάουρερ υπογράμμισε την ικανοποίηση που του εξέφρασαν οι ειδικοί από την ΕΕ για το θέμα της νομοθετικής υλοποίησης του κοινοτικού κεκτημένου από πλευράς Κύπρου αλλά και εφαρμογής των νόμων αυτών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Αγοραστική δύναμη - Κύπρος - Υποψήφιες χώρες

    ΚΥΠΕ - 21/06/2001

    Τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών, έχει σταθερά η Κύπρος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τα κοινοτικά στοιχεία, που αφορούν το έτος 2000, επιβεβαιώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο το υψηλό επίπεδο διαβίωσης στην Κύπρο, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου των υποψηφίων χωρών. Μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια η αγοραστική δύναμη των Κυπρίων αυξάνεται σταθερά.

    (KΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 21 June 2001 - 17:46:03 UTC