Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - Βρετανός Υπατος Αρμοστής
  • [02] Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες
  • [03] Υπουργός Συγκοινωνιών - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [04] ΔΗΚΟ - Μνήμη Μακαρίου
  • [05] Υπουργός Εσωτερικών - Τ/κ περιουσίες
  • [06] Υπουργός Εργασίας - ΑΣΥΣΕΚΑ - Κυπριακές Αερογραμμές

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ - Βρετανός Υπατος Αρμοστής

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    Η Βρετανία χαιρετίζει ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και ελπίζει πως οι συνομιλίες θα είναι εποικοδομητικές, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Εντουάρντ Κλέι, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    "Η Βρετανία λυπάται για το χρόνο που χάθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο (όσον αφορά τις συνομιλίες για το Κυπριακό), και εάν αυτά που ακούομε για την επανέναρξη των συνομιλιών είναι αληθή, τότε χαιρετίζουμε την πιθανή συνέχισή τους", είπε ο κ. Κλέι, προσθέτοντας πως η Βρετανία εργάζεται για την επανέναρξη των συνομιλιών και εύχεται να είναι εποικοδομητικές.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    Οι πιέσεις που δέχθηκαν στο σύνολο τους οι εισηγμένοι τίτλοι και ο Χρηματο- οικονομικός κλάδος, οι έντονες ρευστοποιήσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι και οι μεγάλες απώλειες της Πληροφορικής, ελέω της Globalsoft οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στη σημερινή Χρηματιστηριακή συνάντηση σε σημαντική πτώση της τάξης του 1,34%. Ελαφρά αυξημένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών καθώς διαμορφώθηκε στα 7,2 εκατομμύρια λίρες.

    Μεγάλες ζημιές σε ποσοστό 1,70% σημείωσε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 574,16 μονάδες με τον κλάδο των Τραπεζών να υποχωρεί κατά 1,02% και της Πληροφορικής 4,80%.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Κυπριακές Αερογραμμές

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    "Εάν είχαμε τη θωράκιση από τις πολιτικές δυνάμεις και απελευθερώναμε τις αερομεταφορές ο ταξιδιώτης δεν θα ταλαιπωρείτο ούτε από τους μηχανικούς ούτε από τους πιλότους", είπε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πρόθεση των μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών να προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οφείλει προς τον πολίτη "μια απολογία εκ μέρους της κυπριακής πολιτείας, για την ταλαιπωρία που υφίσταται από νοοτροπίες μικρών προνομιούχων ομάδων" και πρόσθεσε ότι όταν η κυβέρνηση συζητούσε για άρση των προστατευτισμών και για την ελευθεροποίηση των αερομεταφορών "υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις, που αντέδρασαν ισχυριζόμενες ότι προσπαθούσαμε να πλήξουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ)

    [04] (Κ) ΔΗΚΟ - Μνήμη Μακαρίου

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    Ο κυπριακός ελληνισμός παραμένει σταθερός στις επάλξεις του αγώνα παρά τον κυνισμό των ισχυρών της γη και την αδιαλλαξία και τις απειλές της Τουρκίας εμπνεόμενος από το αγωνιστικό παράδειγμα και τα οράματα του αειμνήστου Εθνάρχη Μακαρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, "σήμερα που το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση μετά την τουρκική εισβολή, πολιτική ηγεσία και λαός πρέπει να πορευθούν με καρτερία και αποφασιστικότητα, με υπομονή και επιμονή, με σθένος και εγκαρτέρηση στα αχνάρια του Μακαρίου και να διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες ταλαιπωρίες και αν υποστούμε, όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε, ούτε θα λιποψυχήσουμε, ούτε θα κουραστούμε, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Τ/κ περιουσίες

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε σήμερα ότι θα αποστείλει στη Βουλή τα ονόματα, τις τοποθεσίες, τις εκτάσεις και τις τιμές αναφορικά με τις, από το 1975 μέχρι σήμερα, μεταβιβάσεις Τ/κ περιουσιών που πωλήθηκαν από Τουρκοκυπρίους κατοίκους του εξωτερικού σε Ελληνοκυπρίους.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του στη Λεμεσό, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η Βουλή είναι ελεύθερη να δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία και πως λόγοι σωστής συμπεριφοράς επιβάλλουν στον ίδιο να μην προχωρήσει σε δημοσιοποίησή τους, προτού τα στείλει στο νομοθετικό Σώμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Υπουργός Εργασίας - ΑΣΥΣΕΚΑ - Κυπριακές Αερογραμμές

    ΚΥΠΕ - 2/8/2001

    Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ανεξάρτητη Συντεχνία Υπαλλήλων Συγκροτήματος Εταιρειών των Κυπριακών Αερογραμμών (ΑΣΥΣΕΚΑ), σε απογευματινή τους συνάντηση συμφώνησαν όπως τα μέλη της συντεχνίας απέχουν από οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα, μέχρις ότου το Υπουργείο μελετήσει τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ των μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών και της Διοίκησης της εταιρείας.

    Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας είπε ότι το Υπουργείο του έλαβε τις απαραίτητες πληροφορίες "για να ολοκληρώσουμε μια εικόνα γύρω από τη διαφορά" και πρόσθεσε ότι αργότερα απόψε θα παρακαθήσει σε ενδοϋπηρεσιακή σύσκεψη για περαιτέρω μελέτη του θέματος, ενώ από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΑΣΥΣΕΚΑ Σίμος Λοϊζου διαβεβαίωσε ότι ενόσω γίνονται συσκέψεις για το θέμα δεν πρόκειται να ληφθούν απεργιακά μέτρα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 2 August 2001 - 18:46:05 UTC