Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Γεωργίας - Γιώργος Βασιλείου - Εναρμόνιση
  • [02] Χρηματιστήριο - Μικρές Απώλειες
  • [03] Υπουργός Πετρελαίου Συρίας - ΑΗΚ - Βασιλικό
  • [04] Σύρος Υπουργός Πετρελαίων - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [05] Υπουργός Εργασίας - Κυπριακές Αερογραμμές - ΑΣΥΣΕΚΑ

  • [01] (Κ) Υπ. Γεωργίας - Γιώργος Βασιλείου - Εναρμόνιση

    ΚΥΠΕ - 07/08/2001

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι το κεφάλαιο για τη γεωργία έχει τεράστια σημασία για την Ευρώπη και γι' αυτό το λόγο θα είναι πιο δύσκολο να κλείσει, λόγω του μεγέθους της Κύπρου και του χαρακτήρα παραγωγής της.

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, με τον ο οποίο ο κ. Βασιλείου συναντήθηκε για θέματα εναρμόνισης, διευκρίνισε ότι "καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει κλείσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο και αναμένεται μάλλον ότι θα είναι το τελευταίο από τα κεφάλαια που θα κλείσει, για τις υπό ένταξη χώρες".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρές Απώλειες

    ΚΥΠΕ - 07/08/2001

    Το κύμα ρευστοποιήσεων, που παρουσιάστηκε στους τραπεζικούς κλάδους και στη μετοχή της Globalsoft, οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε απώλειες της τάξης του 0,96%. Ελαφρά αυξημένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς διαμορφώθηκε στα 6,1 εκατομμύρια λίρες.

    Απώλειες σε ποσοστό 1,44% σημείωσε ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 585,34 μονάδες, ως αποτέλεσμα των απωλειών που σημείωσε ο Τραπεζικός κλάδος, ελέω Τράπεζας Κύπρου, και ο κλάδος της Πληροφορικής, ελέω Globalsoft.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Πετρελαίου Συρίας - ΑΗΚ - Βασιλικό

    ΚΥΠΕ - 07/08/2001

    Τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίου και Μεταλλευτικών Πόρων της Συρίας, Μοχαμάντ Μαχέρ Τζαμάλ, ο οποίος πραγματοποιεί από το βράδυ της περασμένης Κυριακής επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Η κυπριακή κυβέρνηση και η ΑΗΚ θα εξετάσουν με προσοχή την πιθανότητα αγοράς φυσικού αερίου από τη Συρία, δήλωσε, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σωτήρη Σωτηρίου και τον Πρέσβη της Συρίας στην Κύπρο Αχμάντ Χατζ-Ιμπραχίμ συνόδευε τον κ. Τζαμάλ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Σύρος Υπουργός Πετρελαίων - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 07/08/2001

    Την αποφασιστικότητα της Δαμασκού να συνεχίσει το διάλογο με τη Λευκωσία αναφορικά με θέματα ενέργειας και ειδικά με την πρόταση για προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίων και Μεταλλευτικών Πόρων της Συρίας Μοχαμάντ Μαχέρ Τζιαμάλ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κατά την αναχώρησή του είπε ότι η χώρα του θα αυξήσει την προμήθεια προϊόντων αργού πετρελαίου στην Κύπρο.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης αναφέρθηκε στο "νέο κεφάλαιο της ενέργειας" που ανοίγουν οι δύο χώρες και είπε ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Συρία, γιατί αυτό επιβάλλεται από περιβαλλοντικής αλλά και οικονομικής πλευράς, προσθέτοντας πως αυτό απαιτεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ό,τι αφορά την πορεία εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Κυπριακές Αερογραμμές - ΑΣΥΣΕΚΑ

    ΚΥΠΕ - 07/08/2001

    Μεσολαβητική πρόταση, μη διαπραγματεύσιμη και στην οποία θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου, επέδωσε απόψε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας στους μηχανικούς αεροσκαφών που εκπροσωπούνται από την Ανεξάρτητη Συντεχνία του Συγκροτήματος Εταιρειών των Κυπριακών Αερογραμμών (ΑΣΥΣΕΚΑ) και στη διοίκηση της εταιρείας για επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς, που αφορά την αναβάθμιση των μηχανικών αεροσκαφών και θέματα παραγωγικότητας.

    Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με την ΑΣΥΣΕΚΑ, ο Υπουργός παρακάθησε σε ξεχωριστή σύσκεψη με τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών και τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας Υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΣΥΝΥΚΑ), Κώστα Δημητρίου και Ανδρέα Πιερίδη αντίστοιχα, οι οποίοι δήλωσαν πως οι όποιες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες γίνονται με την ΑΣΥΣΕΚΑ επηρεάζουν και τα δικά τους μέλη και ως εκ τούτου θα έπρεπε να τους κοινοποιηθεί η πρόταση του Υπουργείου, την οποία θα θέσουν υπόψη των μελών τους και ανάλογα θα τοποθετηθούν και αυτοί.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 7 August 2001 - 18:46:05 UTC