Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Αμελητέα άνοδος
  • [02] Γιλμάζ - Εθνική Ασφάλεια - Τουρκικός στρατός
  • [03] ΥΠΕΞ - Κηδεία λειψάνων Βασιλαρά
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Ντενκτάς
  • [05] Εκπρόσωπος - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέα άνοδος

    ΚΥΠΕ - 8/8/2001

    Χωρίς ουσιαστική μεταβολή, έκλεισε στην σημερινή Χρηματιστηριακή συνάντηση ο

    Γενικός Δείκτης Τιμών, καταγράφοντας αμελητέα αύξηση της τάξης του 0,06%. Η αξία
    των συναλλαγών ανήλθε στα 6,8 εκατομμύρια λίρες, με ποσοστό 21% του ημερήσιου
    όγκου να συγκεντρώνει η μετοχή της Globalsoft.
    
    O Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,24%,
    κλείνοντας στις 586,73 μονάδες.
    
    ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [02] (K) Γιλμάζ - Εθνική Ασφάλεια - Τουρκικός στρατός

    ΚΥΠΕ - 08/08/2001

    Ο στρατός της Τουρκίας "προειδοποίησε" χθες τον αρχηγό του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι θέματα, που αφορούν το ρόλο της εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης, ενώ παράλληλα η αρχηγός του Κόμματος του Ορθού Δρόμου, Τανσού Τσιλέρ δήλωσε πως το θέμα της εθνικής ασφάλειας είναι "εξαιρετικά σοβαρό" και "πολύ ευαίσθητο", όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Turkish Daily News".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιλμάζ δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματός του πως η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει την έννοια της εθνικής ασφάλειας στη χώρα και ότι "το σύνδρομο εθνικής ασφάλειας εμποδίζει την πρόοδο" στην Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [03] (Κ) ΥΠΕΞ - Κηδεία λειψάνων Βασιλαρά

    ΚΥΠΕ - 8/8/2001

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού που να συνάδει με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τις συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το διεθνές δίκαιο και με το κοινοτικό κεκτημένο, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας παράλληλα ότι "αμετάκλητη απόφαση" της κυβέρνησης είναι να εντοπίσει την αλήθεια για τον κάθε ηρωικό νεκρό του 1974 και για τον κάθε αγνοούμενο.

    Μιλώντας το απόγευμα στη κηδεία των λειψάνων του ήρωα του 1974, Εφεδρου Ανθυπολοχαγού Δώρου Βασιλαρά που έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Εγκωμης, χοροστατούντος του Χωρεπισκόπου Τριμιθούντος Βασίλειου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι με τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας, "όλοι μαζί ενωμένοι, θα αγωνιστούμε για τη σωτηρία της Κύπρου" και υπογράμμισε την υποχρέωση της Κύπρου να προχωρήσει στις εκταφές στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς να αναμένει την άλλη πλευρά να συνεργασθεί, γιατί δεν μπορεί να "στερεί, έστω και από ένα άγνωστο νεκρό, το δικαίωμα του να βγει από την 27χρονη ανωνυμία".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Ντενκτάς

    ΚΥΠΕ - 8/8/2001

    "Δεν συζητώ τη θέση του (Τ/Κ ηγέτη Ραούφ) Ντενκτάς για νέα Συμφωνία Κορυφής", τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, απαντώντας σε ερώτηση μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Ερωτηθείς εξάλλου κατά πόσον έχει προγραμματισθεί οποιαδήποτε συνάντηση του με τον κ. Ντενκτάς, ο Πρόεδρος Κληρίδης απάντησε αρνητικά.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 08/08/2001

    Υπάρχει διαβεβαίωση ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για να επαναληφθούν και συνεχιστούν οι συνομιλίες στα ίδια προηγούμενα πλαίσια, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία με αποφασιστικότητα, με σοβαρότητα και με διάθεση να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και από τις δύο πλευρές μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ για να καταλήξουμε σε μια λύση συμβιβασμού".

    Μιλώντας σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι "οι ουσιαστικές προσπάθειες μέχρι σήμερα ουσιαστικά προσέκρουσαν στο γεγονός ότι ο κ. Ντενκτάς προέβαλλε απαράδεκτες αξιώσεις και ουσιαστικά τορπίλιζε κάθε προσπάθεια διαλόγου" και εξέφρασε την ευχή της κυβέρνησης ότι "αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά".

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Παπαπέτρου είπε ωστόσο ότι "δεν θα πρέπει να αναμένει κανένας ότι σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διεθνών Συμβάσεων, αρχών που διέπουν τις αποφάσεις Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων ή ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να περιμένει κανείς εκπτώσεις από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΑΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 8 August 2001 - 17:46:04 UTC