Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεχόμενα - Τούρκοι διπλωμάτες - Ντενκτάς
  • [02] Κατεχόμενα - Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Ταλάτ
  • [03] Χρηματιστήριο - Κριτήρια ναυτιλιακών εταιρειών
  • [04] Ντενκτάς - Κυπριακό - Ανάν
  • [05] Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - Ολυμπιακός - Απόλλων
  • [06] Φερχόιγκεν - Ντενκτάς - Ζυρίχη
  • [07] Υπ. Οικονομικών - Φορολογική μεταρρύθμιση - Προϋπολογισμός
  • [08] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Αλβαρο ντε Σότο
  • [09] Εκπρόσωπος - Φερχόιγκεν - Κασουλίδης
  • [10] Μιλτιάδης Χριστοδούλου - Κηδεία
  • [11] Εκπρόσωπος - Στροβίλια
  • [12] Εκπρόσωπος - Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ
  • [13] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [14] Εκπρόσωπος - Δείκτης - Χρηματιστήρια
  • [15] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [16] Κύπρος - Ελλάδα - Δορυφορικό πρόγραμμα
  • [17] Κυβέρνηση - Ιστοσελίδα

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Τούρκοι διπλωμάτες - Ντενκτάς

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Φτάνει αύριο στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη εξαμελής αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Φαρούκ Λόλογλου.

    Η Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" γράφει για την επίσκεψη αυτή σε άρθρο της με τίτλο "Το τελευταίο ρετουσάρισμα στη νέα στρατηγική" και υπενθυμίζει ότι η επίσκεψη των Τούρκων διπλωματών στον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς πραγματοποιείται παραμονές της συνάντησης Ντενκτάς - Ανάν, που θα γίνει στις 28 Αυγούστου στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Κατεχόμενα - Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Ταλάτ

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Εντουαρτ Κλέι υποστήριξε τη λύση της ομοσπονδίας, δηλώνοντας πως η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Η δήλωση Κλέι έγινε στα κατεχόμενα ύστερα από αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οπως είπε, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, η καλύτερη λύση για το Κυπριακό είναι η ομοσπονδία. Ωστόσο είπε πως η Βρετανία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε άλλη λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο πλευρές.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Χρηματιστήριο - Κριτήρια ναυτιλιακών εταιρειών

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ενέκρινε τελικά σε χθεσινή του συνεδρία τα 30 κριτήρια που θα ισχύουν για την εισαγωγή των εταιρειών ποντοπόρου ναυτιλίας στο χρηματιστήριο.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος του ΧΑΚ Ρένος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τα κριτήρια που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο θα υποβληθούν στον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό - Ανάν

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θέτει υπό αμφιβολία την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχει με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις 28 Αυγούστου στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

    Σε δηλώσεις του στην Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις", ο κ. Ντενκτάς είπε ότι θα συζητήσει με τον Κόφι Ανάν κατά πόσο θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να παίξει ρόλο σε ένα σενάριο που ετοίμασαν οι άλλοι".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - Ολυμπιακός - Απόλλων

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Ολυμπιακός και Απόλλωνας καλούνται αύριο να δώσουν τα "ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια" τους, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει στο στάδιο Ράμπα Ετο στο Γκιόρ της Ουγγαρίας την Ντούναφερ, ενώ ο δεύτερος την S.K. Τιράνων στο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

    Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση τους κρίσιμους αυτούς αγώνες, αφού κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να κοιτάξουν "στα μάτια" τους αντιπάλους τους, ενώ το ευρύ σκορ που επικράτησε στους δύο αγώνες, αποδεικνύει ότι οι ομάδες μας, "βλέπουν δίκτυα" στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Φερχόιγκεν - Ντενκτάς - Ζυρίχη

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Συνάντηση στη Ζυρίχη θα έχει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, επιβεβαίωσε σήμερα με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία.

    Ο κ. Ντενκτάς θα βρίσκεται καθ' οδόν προς το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου την επομένη (28 Αυγούστου) θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμέων Εθνών Κόφι Ανάν για να συζητήσουν την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Υπ. Οικονομικών - Φορολογική μεταρρύθμιση - Προϋπολογισμός

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη η φορολογική μεταρρύθμιση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους για το 2002 βρίσκεται προς το τέλος του και όταν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο θα κατατεθεί για έγκριση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην έναρξη των εργασιών της.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ύστερα από διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση της ιστοσελίδας της κυβέρνησης στο Διαδίκτυο, ο κ. Κληρίδης είπε κατά το διήμερο 24 - 26 Αυγούστου θα γίνουν συσκέψεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με τη συμμετοχή λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Εισαγγελίας, το Γραφείου Προγραμματισμού και της Κεντρικής Τράπεζας, αναφορικά "με τις θέσεις και τις επιλογές τις οποίες θα έχουμε όσο αφορά τον εταιρικό φόρο λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις που η Κύπρος έχει πάρει έναντι του ΟΟΣΑ και έναντι της ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Αλβαρο ντε Σότο

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Διαδικαστικά θέματα και όσα αφορούν την προετοιμασία των συνομιλιών, που αναμένεται να επαναρχίσουν στη Νέα Υόρκη, θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τις χωριστές επαφές που θα έχει στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως το πρόγραμμα των επαφών που υπέβαλε ο κ. Ντε Σότο έχει εγκριθεί από τον Πρόεδρο Κληρίδη και η πρώτη συνάντηση αυτού με τον κ. Ντε Σότο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα έχοντας "περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Φερχόιγκεν - Κασουλίδης

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης πήρε διαβεβαιώσεις από τον Επίτροπο της ΕΕ υπεύθυνο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν ότι δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση η τοποθέτηση της ΕΕ και ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αναβάθμιση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς "κατά τρόπον που θα τον ενθαρρύνει να νομίζει ότι αναγνωρίστηκε με οποιονδήποτε τρόπο".

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος είπε ότι ο κ. Φερχόιγκεν είχε χθες στις 5.30 το απόγευμα με δική του πρωτοβουλία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, με τον οποίο συζήτησε θέματα που σχετίζονται με τις συνομιλίες αλλά και με τη συνάντηση που ο κ. Φερχόιγκεν θα έχει με τον κ. Ντενκτάς την προσεχή Δευτέρα σε χώρο κοντά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, παραμονή της συνάντησης του Τ/Κ ηγέτη με τον κ. Ανάν στο Σάλτσμπουργκ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Μιλτιάδης Χριστοδούλου - Κηδεία

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Μιλτιάδη Χριστοδούλου, πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Διευθυντή του Γραφείου Δημοσίων Πληροφοριών, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μιχάλη Παπαπέτρου, ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο λόγο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κηδεία του Μιλτιάδη Χριστοδούλου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Στροβίλια

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Το θέμα της προέλασης των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στα Στροβίλια εγείρεται με κάθε ευκαιρία και δεν έχει εγκαταλειφθεί σε καμία περίπτωση από την κυβέρνηση και από τη διπλωματική μας προσπάθεια, δήλωσε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι για το θέμα δεν υπάρχει κάτι νεότερο προς ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι "σε διάφορες συναντήσεις και επαφές που έχουν εκπρόσωποι της Κύπρου το θέμα εγείρεται κατά κόρον".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Θα ήταν υβριστικό προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεχόταν να απαντά στο κατά πόσον υπήρχε περίπτωση ο Πρόεδρος να κάνει δηλώσεις για πράγματα για τα οποία δεν είναι ενημερωμένος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να ήταν πλήρως ενήμερος των γεγονότων όταν προέβη σε δήλωση για την αντιπαράθεση Αναστασιάδη - Παπαπέτρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 22/08/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7380          1,7484
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6014          1,6110
    Λίρα Αγγλίας                     1,0996          1,1061
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   592,2200        595,7700
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,4377        350,5227
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3688          1,3770
    Λιρέττα Iταλίας                3.365,2373      3.385,3745
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3992          3,4196
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3337         10,3955
    Πεσέτα Ισπανίας                  289,1789        290,9093
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,9154         24,0585
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8300          3,8530
    Φράγκο Βελγίου                    70,1107         70,5303
    Φράγκο Γαλλίας                    11,4005         11,4688
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,1107         70,5303
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Δείκτης - Χρηματιστήρια

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής ενώπιον της οποιαδήποτε εισήγηση για δημιουργία κοινού δείκτη των χρηματιστηρίων της περιοχής μας, περιλαμβανομένου και αυτού της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) Παναγιώτη Αλεξάκη.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει το θέμα αυτό εφόσον τεθεί ενώπιον της ώστε να πάρει υπό το φως των δεδομένων τις κατάλληλες αποφάσεις. Παράλληλα σημείωσε πως τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πηγάζουν από την τελωνειακή ένωση που και οι δυο έχουν με την ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 22/08/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               191,5171        193,0492
          Δολ. Αυστραλίας              2,9700          2,9937
          Δολ. Καναδά                  2,4787          2,4985
          Κορώνες Δανίας              12,9251         13,0285
          Κορώνες Νορβηγίας           14,0692         14,1817
          Κορώνες Σουηδίας            16,4596         16,5912
          Φράγκα Eλβετίας              2,6379          2,6590
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Δορυφορικό πρόγραμμα

    ΚΥΠΕ - 22/8/2001

    Τη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε κοινό δορυφορικό πρόγραμμα θα συζητήσει με τον Ελλαδίτη ομόλογό του, Χρήστο Βερελή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Αθήνα.

    Οπως δήλωσε ο κ. Νεοφύτου ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων για θέματα αεροδρομίων, στην Αθήνα, εκτός από το δορυφορικό πρόγραμμα, θα συζητήσει διάφορα θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων, "συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ελευθεροποίησης και της ενιαιοποίησης του κυπρο-ελλαδικού εναέριου χώρου" για τον οποίο είπε ότι επιδιώκουν να ελευθεροποιηθεί από την 1η Απριλίου 2002.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Κυβέρνηση - Ιστοσελίδα

    ΚΥΠΕ - 22/08/2001

    Η κυπριακή κυβέρνηση απέκτησε σήμερα την επίσημη κεντρική της ιστοσελίδα, η οποία θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους πολίτες, καθώς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανά το παγκόσμιο να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την Κύπρο, αλλά και σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες που έχουν ιστοσελίδα, αναγράφοντας στο Διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση www.cyprus.gov.cy

    Σε διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση της κεντρικής ιστοσελίδας της κυπριακής κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης είπε ότι πολιτική του Υπουργείου του "είναι δημιουργία ιστοσελίδων για όλα τα Υπουργεία, τα τμήματα και τις υπηρεσίες της κυπριακής κυβέρνησης με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του Κύπριου πολίτη και γενικότερα των επισκεπτών του διαδικτύου".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 22 August 2001 - 12:12:04 UTC