Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-08-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Ρώσος φυγόδικος - Εκδοση
  • [02] Γιορτή του Κρασιού
  • [03] Κατεχόμενα - Αριστερά κόμματα - Συνεργασία
  • [04] Τ/Κ ηγέτης - Κυπριακό
  • [05] Κύπρος - Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης
  • [06] Διάσκεψη Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Λάρνακα
  • [07] Εντουαρτ Κλέι - Κυπριακό - Μουσιούττας
  • [08] Εκπρόσωπος - Κοιτάσματα πετρελαίου
  • [09] Εκπρόσωπος - Κεραίες
  • [10] Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Κυπριακό
  • [11] Αναστασιάδης - Πεκίνο - Παρίσι
  • [12] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [13] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [14] Βασιλείου - Υπουργός Οικονομικών Μάλτας
  • [15] Υπουργός Εσωτερικών - Εντουαρτ Κλέι
  • [16] Γιώργος Βασιλείου - Βρετανοί βουλευτές
  • [17] Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση
  • [18] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] (Κ) Κύπρος - Ρώσος φυγόδικος - Εκδοση

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Ρώσος φυγόδικος, ο οποίος αναζητείτο για σωρεία διερευνώμενων υποθέσεων σε ευρωπαϊκές χώρες παραδόθηκε χθες το πρωί στις γαλλικές Αρχές από άνδρες του κυπριακής Αστυνομίας και της Ιντερπολ.

    Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ΚΥΠΕ, πρόκειται για τον Andrei Golov, ο οποίος αναζητείτο από τις γαλλικές Αρχές για υποθέσεις πλαστογραφίας τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών καρτών και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, που διαπράχθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ 1998 και 1999. Ο Golov συνελήφθη από την κυπριακή Αστυνομία στις 26 Ιουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Γιορτή του Κρασιού

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Tέσσερις δεκαετίες συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη διοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού, τον Οκτώβρη του 1961 στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Λεμεσού ετοίμασε για φέτος καινοτομίες τις οποίες ανακοίνωσε μιλώντας σε διάσκεψη τύπου χθες, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κοντίδης. Η Γιορτή θα ανοίξει στις 28 Αυγούστου και θα κλείσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Πρώτη καινοτομία είναι το άρμα με κατασκευές, προσφορά του Δήμου Πατρέων στο οποίο προστέθηκε και φιγούρα του βρακά και θα κάνει τη βόλτα του στην πόλη και επαρχία Λεμεσού για προβολή της Γιορτής. Επίσης σε ειδικό περίπτερο θα πωλείται αναμνηστικό των 40χρονων της Γιορτής με τη μορφή πήλινου βρακά.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Αριστερά κόμματα - Συνεργασία

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Αισιοδοξία επικρατεί στο χώρο της Αριστεράς στα κατεχόμενα μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των τριών αριστερών τουρκοκυπριακών κομμάτων, του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας.

    Οπως γράφουν οι σημερινές τουρκοκυπριακές εφημερίδες, τα τρία αυτά κόμματα στοχεύουν σε συνεργασία ενόψει των λεγόμενων "εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης" που θα διεξαχθούν εντός του 2002.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    ?γνοια, δήλωσε χθες σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου λέγοντας "ότι αν επαληθευτεί η ημερομηνία αυτή και αν έχουν ληφθεί αποφάσεις για έναρξη των συνομιλιών το Σεπτέμβριο", προτού συναντηθεί με το ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν, "σημαίνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν κόλπο".

    Σε δηλώσεις του χθες, είπε ότι επιθυμία του είναι οι ξένοι παράγοντες να βλέπουν το ψευδοκράτος "ως ισότιμη πλευρά στο Κυπριακό, που χωρίς την υπογραφή του δεν πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα", προσθέτοντας ότι "θέλουμε να μας ακούσουν και αν έχουν καλή πρόθεση να προσπαθήσουν να μας καταλάβουν".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κύπρος - Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα λειτουργήσει από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

    Η κυπριακή συμμετοχή, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και με επί μέρους επαγγελματικούς συνδέσμους καλύπτει τους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Διάσκεψη Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Λάρνακα

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Η 4η Διάσκεψη της Πολιτικής Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΕΑ) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα στις 27 και 28 Αυγούστου 2001. Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν βουλευτές από την Ελλάδα, Ρωσία, Φιλανδία, Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Ουκρανία και Μολδαβία.

    Τις εργασίες της Διάσκεψης θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, Φιλανδός βουλευτής Jaakko Laakso και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΑ, Κύπριος βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Γκενάντι Ζουγκάνοφ και ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Πέτρο Σιμονένκο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Εντουαρτ Κλέι - Κυπριακό - Μουσιούττας

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Εντουαρτ Κλέι δήλωσε σήμερα ότι η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού είναι συνεχής, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει κάθε λόγο να ελπίζει για τη συνέχιση της διαδικασίας, κάτι για το οποίο εργάζεται.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Κλέι περιορίστηκε να πει ότι ο κ. Ντενκτάς "μπορεί να κάνει τη δική του προσπάθεια. Οι υπόλοιποι είμαστε υπεύθυνοι για τις δικές μας προσπάθειες" και υποσχέθηκε ότι "θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες".

    Οι δηλώσεις Κλέι έγιναν ύστερα από αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Μουσιούττα. Οπως παρατήρησε ο κ. Κλέι, η βρετανική Υπάτη Αρμοστεία διατηρεί καλές σχέσεις με το Υπουργείο Εργασίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Κοιτάσματα πετρελαίου

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση θα έχει μετά τη Συρία επαφές με την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Ισραήλ και ενδεχομένως και με τη Λιβύη για το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ενώ απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες για παρέμβαση της Τουρκίας στο θέμα αυτό.

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν θετικές ενδείξεις, από τις αρχικές επιστημονικές έρευνες, για ύπαρξη κοιτασμάτων, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως "υπάρχουν ενδείξεις" αλλά δεν θα ήθελε σε αυτό το στάδιο να πει κάτι παραπάνω.

    (KYΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Κεραίες

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου διαβεβαίωσε σήμερα πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να "αποκοιμηθεί" το θέμα αναφορικά με τις κεραίες των Βρετανών στο Ακρωτήρι και για να υπάρξει μια λύση η οποία θα καταλάβει τον κόσμο εξαπίνης.

    Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και των Βρετανών επί του θέματος "προχωρούν ομαλά για όλα τα θέματα τα οποία έχουν εγερθεί" και ότι "οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι θα δοθούν απαντήσεις για αυτά τα θέματα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Η κυβέρνηση αναμένει με σταθερότητα και ψυχραιμία ποια θα είναι η στάση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών και θα χαιρετίσει διπλά την επιστροφή του σε αυτές εάν αυτή συνοδευτεί και με μια διαφορετική διάθεση του Τ/Κ ηγέτη να διαπραγματευτεί σοβαρά και εποικοδομητικά για λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη, ο οποίος έθεσε σε αμφιβολία την επανέναρξη του διαλόγου και είπε πως εάν επαληθευτεί η ημερομηνία κατά την οποία φέρονται ότι θα αρχίσουν οι συνομιλίες "σημαίνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κόλπο", ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι δεν είναι η κυβέρνηση που έφυγε από τις συνομιλίες αλλά ο κ. Ντενκτάς, με τη σύμφωνη γνώμη της Αγκυρας, και πως τώρα ο Τ/Κ ηγέτης "ίσως αναζητεί τρόπους για να επιστρέψει".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Αναστασιάδης - Πεκίνο - Παρίσι

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Στο Πεκίνο και στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει επισκέψεις ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Νίκος Αναστασιάδης για ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία και να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Στο Πεκίνο θα συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας Zeng Jiamhui. Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, με πρόσκληση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία κ. Rouviere.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 23/08/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7391          1,7495
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5850          1,5945
    Λίρα Αγγλίας                     1,0982          1,1047
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   592,6000        596,1400
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,6582        350,7433
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3697          1,3778
    Λιρέττα Iταλίας                3.367,6372      3.387,5044
    Μάρκο Γερμανίας                    3,4014          3,4217
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3402         10,4021
    Πεσέτα Ισπανίας                  289,3619        291,0923
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,9305         24,0736
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8325          3,8554
    Φράγκο Βελγίου                    70,1551         70,5747
    Φράγκο Γαλλίας                    11,4077         11,4760
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,1551         70,5747
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 23/08/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               190,5750        192,0996
          Δολ. Αυστραλίας              2,9689          2,9926
          Δολ. Καναδά                  2,4420          2,4615
          Κορώνες Δανίας              12,9371         13,0405
          Κορώνες Νορβηγίας           14,3682         14,1878
          Κορώνες Σουηδίας            16,6404         16,4991
          Φράγκα Eλβετίας              2,6379          2,6615
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Βασιλείου - Υπουργός Οικονομικών Μάλτας

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Η Κύπρος έχει προοδεύσει πολύ περισσότερο από τη Μάλτα στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Τζον Νταλί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Μάλτα θα καταφέρει τελικά να ενταχθεί στην ΕΕ μαζί με την Κύπρο και τις υπόλοιπες υποψήφιες για ένταξη χώρες του πρώτου κύματος.

    Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τον κ. Νταλί, χαρακτήρισε ως "πολύ χρήσιμη" τη συνάντηση αυτή και δήλωσε πως μαζί με τη Μάλτα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα προσαρμογής του συστήματος έμμεσης φορολογίας και της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) με αυτά που ισχύουν στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Εντουαρτ Κλέι

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    Κύπρος και Βρετανία επαναβεβαίωσαν σήμερα τη συνέχιση της συνεργασίας τους στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ενώ ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Εντουαρντ Κλέι είπε ότι μεταξύ της πρεσβείας που ο ίδιος ηγείται και του ΥΠΕΣ υπήρξε μια "παραγωγική και καρποφόρα συνεργασία" στα θέματα που εμπίπτουν μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων.

    Παράλληλα, ο κ. Κλέι κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για τις προσπάθειες συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, περιορίστηκε να επί ότι "αυτός, όπως και όλοι μας, εστιάζεται στην επικείμενη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο Σάλτσμπουργκ".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Βρετανοί βουλευτές

    ΚΥΠΕ - 23/8/2001

    H Kύπρος θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα ενταχθούν στην ΕΕ ανεξαρτήτως της έκβασης των συνομιλιών για το Κυπριακό, διαβεβαίωσαν σήμερα δυο μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργο Βασιλείου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βασιλείου, οι δυο Βρετανοί βουλευτές, ο Τζίμι Χουντ, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Μπιλ Τάιναν, μέλος της ίδιας Επιτροπής, εξέφρασαν αμφιβολίες για τις προθέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς σε ένα νέο γύρο συνομιλιών, ενώ τόνισαν ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα επιδράσει τελικά ως καταλύτης για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση

    ΚΥΠΕ - 23/08/2001

    Οι έντονες πιέσεις που δέχθηκαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οι τίτλοι των Τραπεζών, κατά πρώτο λόγο, και των Τουριστικών, κατά δεύτερο, οδήγησαν την αγορά σε σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,81%, κλείνοντας στις 154,67 μονάδες. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 6,9 εκατομμύρια λίρες.

    Μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,81% δέχθηκε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 585,93 μονάδες, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκαν οι τίτλοι των Τραπεζών. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο είναι το γεγονός ότι 33 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ 130 σημείωσαν πτώση.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [18] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 23/08/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           154,67 (-1,81)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  6.981.249
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 2.311.634    585,93 (-2,81)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    845.084    156,15 (-2,65)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    629.213    167,23 (-0,89)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    100.891     50,56 (-0,86)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    161.826     57,93 (-0,62)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    573.370    140,99 (-3,15)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    435.536     40,79 (-1,33)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     27.154     61,08 (-0,97)
    Ετ. Πληροφορικής              £    577.452     15,00 (-1,45)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    449.521     32,86 (-1,05)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £     27.282     43,46 (-3,62)
    Ξενοδοχεία                    £    672.230    102,05 (-1,15)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.140.695    195,70 (-1,91)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 23 August 2001 - 13:02:05 UTC