Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο
  • [02] Φεστιβάλ "Αφροδίτη" - Οπερα Nabucco
  • [03] ΥΠΕΞ - Επιστροφή από Ρωσία - Δηλώσεις
  • [04] Πρωθυπουργός Ινδίας - Επίσημη επίσκεψη
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό
  • [06] Υπ. Δικαιοσύνης - Παγκόσμια Διάσκεψη κατά του Ρατσισμού
  • [07] Βάσος Λυσσαρίδης - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο

    KYΠΕ - 02/09/2001

    Στα κατεχόμενα αναμένεται να περάσει σήμερα την ημέρα του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, φιλοξενούμενος του κατοχικού ηγέτη, ενώ χθες φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη στο σκάφος του, για μια μίνι κρουαζιέρα στον Ακάμα.

    Αύριο το πρωί θα έχει νέα συνάντηση, την τέταρτη κατά σειρά, με τον Πρόεδρο Κληρίδη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Φεστιβάλ "Αφροδίτη" - Οπερα Nabucco

    KYΠΕ - 02/09/2001

    Στην παρουσία αρχηγών κομμάτων, υπουργών, ξένων διπλωματών, των αρχών της Πάφου και εκατοντάδων ξένων και ντόπιων επισκεπτών άνοιξε χθες βράδυ τις πύλες του το φεστιβάλ "Αφροδίτη," στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης με την όπερα "Nabucco" του Τζουζέπε Βέρντι.

    Η διοργάνωση αυτή, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της Κύπρου, στηρίζεται από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ).

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΜ)

    [03] (Κ) ΥΠΕΞ - Επιστροφή από Ρωσία - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 02/09/2001

    Νέοι δρόμοι πιο συγκεκριμένης συνεργασίας στις ήδη "άριστες" σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες έχουν ανοιχθεί μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος επιστρέφοντας χθες βράδυ στην Κύπρο χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών ως "ιδιαίτερα σημαντική".

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κασουλιδης αναφέρθηκε στις επαφές του με τον Ρώσο ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ κατά τις οποίες εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις, τη στάση της Ρωσίας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Κυπριακό, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Πρωθυπουργός Ινδίας - Επίσημη επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 02/09/2001

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Atal Behari Vajpayee, ο οποίος φθάνει στο νησί το απόγευμα της 20 Σεπτεμβρίου.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπατος Αρμοστής της Ινδίας στη Λευκωσία, Pavan Varma, ο οποίος αύριο επιδίδει τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο Ινδός Πρωθυπουργός "είχε επισκεφθεί την Κύπρο και στο παρελθόν υπό την ιδιότητα του βουλευτή και προσβλέπει με ιδιαίτερη χαρά στη νέα του επίσκεψη."

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 02/09/2001

    Την ελπίδα ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αλλά και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα εργαστούν προς μια λύση του Κυπριακού, χωρίς να εξευμενίσουν τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και χωρίς να αναζητούν λύσεις "μέσης απόστασης", αλλά καθοδηγούμενοι και υλοποιώντας τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Μιλώντας στο μνημόσυνο του Γιώργου Τσικούρη, ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι οι προσπάθειες του ΟΗΕ, αλλά και του ίδιου του Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού, θα πρέπει να βασίζονται σε ψηφίσματα και αποφάσεις που "ρητά προνοούν για τερματισμό της ξένης στρατιωτικής παρουσίας και της διαίρεσης της Κύπρου" και "μιλούν για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, αλλά ταυτόχρονα προνοούν για ένα κράτος στην Κύπρο, με μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια και για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [06] (K) Υπ. Δικαιοσύνης - Παγκόσμια Διάσκεψη κατά του Ρατσισμού

    KYΠΕ - 02/09/2001

    Στην Τρίτη Παγκόσμια Διάσκεψη κατά του Ρατσισμού, των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Νίκος Κόσης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, τόνισε την ανάγκη για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ διακηρύξεων και πρακτικών μέτρων.

    "Η συμμόρφωση, η τήρηση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουμε, και η απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους γι' αυτές τις παραβιάσεις είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας," δήλωσε ο κ. Κόσης στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ 31 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια αυτή διάσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Βάσος Λυσσαρίδης - Κυπριακό

    KYΠΕ – 02/09/2001

    Το σύνολο της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει να στείλει το μήνυμα ετοιμότητας για διάλογο για επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι ο, τιδήποτε συγκρούεται με αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη.

    Μιλώντας στο μνημόσυνο του Δώρου Λοϊζου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο κ. Λυσσαρίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να διεξάγεται με προϋποθέσεις που βρίσκονται "μέσα στις παραμέτρους του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 2 September 2001 - 12:02:05 UTC