Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-09-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος ΕΔΗ - Ελληνας ΥΠΕΞ
  • [02] Πρόεδρος ΝΕΟ - Ελληνας ΥΠΕΞ
  • [03] Χρηματιστήριο - Συνέχεια στην πτώση
  • [04] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΑΔΗΚ
  • [05] Τ/Κ ηγέτης - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [06] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Κύπρος - Ψήφισμα
  • [07] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες 2
  • [08] Αλβαρο ντε Σότο - Διάσκεψη Τύπου (2)
  • [09] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
  • [10] Πράσινοι - Βρετανική κεραία
  • [11] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [12] Τουρκία - Κυπριακό
  • [13] Υπουργείο Εξωτερικών - Τουρκικό ΥΠΕΞ - Πόος
  • [14] E/κ - T/κ κόμματα - Συνάντηση

  • [01] (K) Πρόεδρος ΕΔΗ - Ελληνας ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι συμπαραστάτης στις κρίσιμες προσπάθειες για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου μετά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος από την πλευρά του είπε ότι αν η Τουρκία συνεχίζει να μην συνεργάζεται στο Κυπριακό, η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ με την προοπτική λύσης να ακολουθεί.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με τον κ. Βασιλείου συνομίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ οι οποίες "προχωρούν πολύ καλά", αλλά και στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος ΝΕΟ - Ελληνας ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Η ενιαία στρατηγική μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την αξιοποίηση της πορείας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ αλλά και για τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού παραμένει το ζητούμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Νίκος Κουτσού μετά την σημερινή συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος από πλευράς του διαβεβαίωσε ότι "η Ελλάδα κάνει όλες τις κινήσεις για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για την ομαλή ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ "είναι στρατηγικής σημασίας και θα επηρεάσει καθοριστικά και την πορεία του κυπριακού προβλήματος".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [03] (K) Χρηματιστήριο - Συνέχεια στην πτώση

    ΚΥΠΕ- 5/9/2001

    Σε νέα χαμηλότερα επίπεδα διετίας, ως αποτέλεσμα της επενδυτικής απραξίας που επικράτησε και σήμερα στο Χρηματιστήριο, υποχώρησε και στη σημερινή συνάντηση η αγορά. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,22%, υποχωρώντας στις 142,53 μονάδες. Με θεσμικούς και μικροεπενδυτές να απέχουν και σήμερα από τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά επίπεδα των 3,6 εκατομμυρίων λιρών.

    Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωσε πτώση της τάξης του 1,76%, κλείνοντας στις 552,16 μονάδες. Ενδεικτικό της αρνητικής εικόνας που παρουσίασε και σήμερα η χρηματαγορά είναι το γεγονός ότι το σύνολο των επιμέρους δεικτών κατέγραψε σημαντικές ζημιές, ενώ μόλις 16 τίτλοι κινήθηκαν ανοδικά.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΑΔΗΚ

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πανεθνικής στρατηγικής γύρω από το κυπριακό πρόβλημα έθεσε υπόψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα μαζί του στην κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία.

    Ο κ. Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ΑΔΗΚ προς την ελληνική κυβέρνηση "για τη μέχρι τούδε βοήθεια που παρέχει προς τον κυπριακό Ελληνισμό και γενικά προς την Κύπρο", ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "η ενότητα γύρω από το πλαίσιο των κινήσεών μας είναι μια απαραίτητη προϋόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξελίξεων που έχουμε μπροστά μας".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε αμέσως μετά τη διάσκεψη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Λευκωσία ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ότι δεν του έχει γίνει καμία προσφορά, η οποία να τον φέρει πίσω στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι "δεν έχει ακόμη εξευρεθεί το απαραίτητο κοινό έδαφος για μας ώστε να παρευρεθούμε σε οποιασδήποτε μορφής διαπραγματεύσεις".

    Είπε επίσης ότι "επιθυμούμε συνέχιση της εργασίας για εξεύρεση κοινού εδάφους. Χωρίς την εξεύρεση κοινού εδάφους δεν βρίσκουμε επωφελή την επανέναρξη των συνομιλιών σε μια τόσο σύντομη ημερομηνία. Δια τούτο... δεν δίνουμε την έγκρισή μας για την ημερομηνία της 12ης Σεπτεμβρίου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Κύπρος - Ψήφισμα

    ΚΥΠΕ- 5/9/2001

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα αναφορικά με την αίτηση προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη βάση σχετικής πρότασης ψηφίσματος του Ευρωβουλευτή Ζακ Πόος. Το ψήφισμα ενεκρίθη με 505 ψήφους υπέρ, 31 κατά και 36 αποχές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα αυτό, τονίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου στην κυπριακή νομοθεσία, επισημαίνει ότι η Κύπρος έκλεισε ήδη 23 κεφάλαια του κοινοτικού κεκτημένου και θεωρεί ότι η Κύπρος μπορεί να ελπίζει στην ταχεία προσχώρησή της στην ΕΕ

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται ιδιαίτερα στην απόφαση του Ελσίνκι υπογραμμίζοντας ότι η διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξουν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τα δύο τμήματα του νησιού ούτε να τεθεί θέμα προσχώρησης δύο κυπριακών κρατών, ούτε προσχώρησης του βορείου τμήματος της νήσου με την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες 2

    ΚΥΠΕ -5/9/2001

    Την ελπίδα ότι και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό και θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη με τέτοια διάθεση, ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να βρεθεί λύση του Κυπριακού στηριγμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ανακοινώνοντας νωρίς το απόγευμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Αναν, η οποία του διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί από τον Ειδικό Σύμβουλο του για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο κ. Παπαπέτρου επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Περουβιανός διπλωμάτης, κατά τη διάρκεια των εδώ επαφών του με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κ. Ντενκτάς υπέβαλε κάποιες ιδέες για εντατικοποίηση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως "θα ήταν αφελές για την πλευρά μας να συζητά ουσία πριν ο κ. Ντενκτάς συγκατατεθεί να έρθει στις συνομιλίες".

    Στην εναρκτήρια δήλωση του, κατά την έκτακτη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην οποία προέβη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης Τύπου που έδωσε στη Λευκωσία ο Αλβαρο ντε Σότο, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ μέσω του ειδικού του αντιπροσώπου Αλβαρο ντε Σότο για επανάληψη των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου" την οποία "έχει αποδεχθεί".

    Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη την προσεχή Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και από το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη διάθεση του ΓΓ για συνέχιση των συνομιλιών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [08] (K) Αλβαρο ντε Σότο - Διάσκεψη Τύπου (2)

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επιδώσει στην Ε/κ και την Τ/κ πλευρά κάποιες ιδέες με στόχο να "επιταχύνουν και να εντατικοποιήσουν τη διαδικασία" των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, μετά την ολοκλήρωση των εδώ επαφών του και την ανακοίνωση για επανέναρξη των συνομιλιών στις 12 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί "ελαστικότητα, πραγματική δουλειά, συμβιβαστικό πνεύμα και πολιτική θέληση" για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης, που θα πρέπει να είναι "δίκαιη και βιώσιμη."

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. ντε Σότο είπε ότι δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην πρόσκληση για συνομιλίες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης του έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

    Ο αξιωματούχος των ΗΕ είπε ακόμα πως ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν καθοδηγείται από τις αρχές που καθορίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ 1250, σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί ορθό να συζητούνται όροι αναφορικά με τις συνομιλίες και διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει συμπεφωνημένο πλαίσιο μεταξύ των δύο πλευρών και τόνισε ότι στόχος των ΗΕ είναι να ετοιμαστούν δεσμευτικά λεπτομερή νομικά κείμενα εντός της συνολικής λύσης του Κυπριακού επί όλων των πραγματικών πτυχών του προβλήματος τα οποία δεν θα αφήνουν τίποτε προς διαπραγμάτευση.

    Οπως έγκυρα πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. ντε Σότο αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Παρίσι με τον Ειδικό Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο για επαφές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [09] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

    ΚΥΠΕ - 05/09/2001

    Υπόμνημα στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου επέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με το οποίο παραθέτουν τις θέσεις του Κινήματος και το ρόλο που αυτό μπορεί να διαδραματίσει όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με την αντιπροσωπεία του Κινήματος "ανταλλάξαμε απόψεις για το ρόλο του Κινήματος σε ό,τι αφορά την κυπριακή υπόθεση", καθώς επίσης και για "το ρόλο του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ενημέρωση των Οικολογικών κομμάτων για το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Πράσινοι - Βρετανική κεραία

    ΚΥΠΕ - 05/09/2001

    Ο Πρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Ευροβουλευτών Paul Lannoe καταδίκασε τις ενέργειες των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο για εγκατάσταση μεγάλης κεραίας στο Ακρωτήρι. Ταυτόχρονα εισηγήθηκε την έγκριση σχετικού ψηφίσματος από την ολομέλεια των Πρασίνων Ευροβουλευτών.

    Για το θέμα της κεραίας ο κ. Lannoe ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Στρασβούργο από τον εκπρόσωπο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη, ανακοίωση του Κινήματος αναφέρει.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [11] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 05/09/2001

    Η μη θετική ανταπόκριση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην πρόσκληση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα κριθεί όχι μόνον από την ιστορία, αλλά από τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ και την ΕΕ, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι "όλες μας οι κινήσεις έχουν ως στόχο" την επίλυση του Κυπριακού και την ομαλή πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι κατά τις εδώ επαφές του διαπίστωσε "ευρύτατη συναίνεση μέσα στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου όπως και στην Ελλάδα" σε ότι αφορά τις στρατηγικές επιλογές για επίλυση του Κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ κληθείς να σχολιάσει το σημερινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ επεσήμανε ότι "το Ευρωκοινοβούλιο έχει μια παράδοση αντικειμενικότητας και προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο και στη δίκαιη λύση του Κυπριακού".

    Αναφερόμενος στις επαφές του στην Κύπρο, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε "ιδιαίτερα ικανοποιημένος" και είπε ότι "ξέρουμε που πηγαίνουμε έχουμε βάλει τους στόχους μας και σταθερά προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση και η ιστορία θα μας δικαιώσει".

    Αναφερόμενος στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς για επανέναρξη των συνομιλιών ο κ .Παπανδρέου σημείωσε ότι στην πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ "ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ενώ "στην ίδια πρόσκληση ανταποκρίθηκε τελείως αντίθετα από τον Πρόεδρο Κληρίδη ο κ. Ντενκτάς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΚ)

    [12] (Κ) Τουρκία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 05/09/2001

    H τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να επαναρχίσει τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό σε κάποια ημερομηνία αργότερα, και δεν συμφωνεί με την ημερομηνία που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Εθνη, όπως δήλωσε ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Λόγογλου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Εξάλλου το πρακτορείο Ρόιτερ μεταδίδει από την Αγκυρα ότι σύμφωνα με τον κ. Λόγογλου, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς πρότεινε τη διεξαγωγή απευθείας μυστικών συνομιλιών μεταξύ αυτού και του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

    (KYΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Υπουργείο Εξωτερικών - Τουρκικό ΥΠΕΞ - Πόος

    KYΠΕ - 5/9/2001

    "Με αφορμή μια πρωτοφανή και δεοντολογικά απαράδεκτη προσωπική επίθεση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών εναντίον του εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζακ Πόος για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ" σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι ο "κ. Πόος διετέλεσε για πολλά χρόνια Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και χαίρει ευρείας εκτίμησης σε ολόκληρη την Ευρώπη".

    Προσθέτει επίσης ότι ο κ. Πόος "διακρίνεται για την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα του και ουδέποτε το Υπουργείο τούτο διέκρινε οποιαδήποτε στάση μεροληψίας προς τη μια ή την άλλη πλευρά".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [14] (K) E/κ - T/κ κόμματα - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 5/9/2001

    Τα Ε/κ και Τ/κ κόμματα που συμμετέχουν στις επαφές που διοργανώνει στο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία, η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο έκαναν σήμερα έκκληση για έναν "ουσιαστικό διακοινοτικό διάλογο και διαπραγματεύσεις στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου για επίτευξη σύντομα μιας λύσης του Κυπριακού και ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση των έξι Ε/κ (ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΙΣΟΣ, ΕΔΗ, Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης) και τριών Τ/κ κομμάτων (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης, Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας) σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 5 September 2001 - 18:46:04 UTC