Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομόνοια - Απόλλωνας - Ασπίδα ΚΟΠ
  • [02] Μεσογειακοί Αγώνες - Κύπρος - Μετάλλιο
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Βέλγιο
  • [04] ΠΑΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [05] Δήμος Κερύνειας - Δήμος Νέας Ερυθραίας
  • [06] Γιώργος Βασιλείου - ΗΠΑ
  • [07] 361 Τάγμα Πεζικού - Εκδήλωση τιμής
  • [08] Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις - "Κύπελλο Αφροδίτη"
  • [09] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επαρχιακή Συνδιάσκεψη - Πάφος
  • [10] Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [11] Κατεχόμενα - Ταλάτ - Επικρίσεις κατά Ντενκτάς
  • [12] Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Συνομιλίες - Επικρίσεις
  • [13] Σπύρος Κυπριανού - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [14] Κατεχόμενη Λευκωσία - Κομράτ
  • [15] Τουρκοκύπριοι - Συντονισμός - Κυπριακό
  • [16] Υπουργός Αμυνας - Αποκαλυπτήρια Μνημείου Ηρώων
  • [17] Υπουργός Εσωτερικών - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [18] Βάσος Λυσσαρίδης - Κυπριακό
  • [19] Υπουργός Εσωτερικών - Ναυάγιο
  • [20] Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ - Δημοσιογραφική διάσκεψη

  • [01] (Κ) Ομόνοια - Απόλλωνας - Ασπίδα ΚΟΠ

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει απόψε τον Απόλλωνα για την Ασπίδα της ΚΟΠ.

    Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία αρχίζει στις 8 το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Μεσογειακοί Αγώνες - Κύπρος - Μετάλλιο

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε χθες η Κύπρος στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Τυνησία.

    Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο κολυμβητής Χρύσανθος Παπαχρυσάνθου στα 50 μέτρα ελεύθερο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βέλγιο

    KYΠΕ - 08/09/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Βέλγιο για να συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους ΥΠΕΞ των 13 υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    Το γεύμα θα δοθεί στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [04] (Κ) ΠΑΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    "Κραυγαλέα αιτιολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" Γλαύκο Κληρίδη για "να αξιώσει επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και κατοχής" αποτελεί "η άρνηση του εγκάθετου της Αγκυρας να επανέλθει στις συνομιλίες για το Κυπριακό", αναφέρει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ), σημειώνοντας ότι εφ' όσον ο Πρόεδρος Κληρίδης "μεταβαίνει στην έδρα των ΗΕ για να συνομιλήσει με το ΓΓ των ΗΕ θα έχει όλη την ευχέρεια να υποδείξει ότι μόνο με την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα επιλυθεί το Κυπριακό".

    Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΚ σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα πρέπει "να τονίσει ότι δεν ισχύουν πια οποιεσδηποτε υποχωρήσεις, που όχι μόνο εκτροχίασαν το θέμα από τη φυσιολογική του πορεία, αλλά και απορρίφθηκαν" από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [05] (Κ) Δήμος Κερύνειας - Δήμος Νέας Ερυθραίας

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Αναχωρεί απόψε για την Αθήνα, αντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας, με επικεφαλής τη Δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης Ελλη Λεπτού για να παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ερυθραίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται το δεύτερο μέρος της επικύρωσης της διδυμοποίησης του Δήμου Κερύνειας με το Δήμο Νέας Ερυθραίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [06] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Με σκοπό την ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης, για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Κυπριακό αναχωρεί σήμερα από τη Σλοβενία για τις ΗΠΑ ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γιώργος Βασιλείου. Στη Σλοβενία, ο κ. Βασιλείου συμμετείχε σε σύσκεψη των επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των υποψηφίων χωρών του πρώτου γύρου διεύρυνσης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο κ. Βασιλείου θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χέιντλι, τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων Μάρκ Γκρόσμαν, τον Ειδικό Συντονιστή του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, καθώς και με μέλη του Κογκρέσου, Γερουσιαστές και άλλες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [07] (Κ) 361 Τάγμα Πεζικού - Εκδήλωση τιμής

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους που υπηρέτησαν στο 361 Τάγμα Πεζικού (Τ.Π.) κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Τάγματος καλούνται από την οργανωτική επιτροπή να συμμετάσχουν όλοι οι στρατιώτες του 361 Τ.Π που υπηρέτησαν το 1974.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις - "Κύπελλο Αφροδίτη"

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Με τη συμμετοχή 101 αθλητών από 25 χώρες αρχίζει σήμερα το 19ο διεθνές πρωτάθλημα Τένις "Κύπελλο Αφροδίτη" που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Εθνικού Κέντρου Τένις στη Λευκωσία υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

    Το πρόγραμμα των αγώνων αρχίζει σήμερα με τους προκριματικούς αγώνες, που θα λήξουν αύριο, ενώ τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες με σύντομη τελετή έναρξης το απόγευμα η οποία περιλαμβάνει παρέλαση αθλητών και κήρυξη της έναρξης των αγώνων από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες της πρώτης μέρας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επαρχιακή Συνδιάσκεψη - Πάφος

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    "Η πρόσφατη απόρριψη" από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς "της πρόσκλησης του ΓΓ του ΟΗΕ για να πάρει μέρος σε συνομιλίες συνιστά ενέργεια που συγκρούεται βάναυσα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας περί Κύπρου και τους συναφείς όρους εντολής του ΓΓ", τόνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου.

    Στο χαιρετισμό του σήμερα στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του Κινήματος στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε ότι "μετά την προπετή και θρασύτατη συμπεριφορά του Ντενκτάς αποτελεί καθήκον του ΓΓ να αποταθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο με σαφήνεια θα πρέπει να επιρρίψει ευθύνες στην τουρκική πλευρά για το αδιέξοδο, αλλά και να εισηγηθεί νέους εναλλακτικούς τρόπους δράσης για την εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [10] (Κ) Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Ο κατοχικό ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ενημέρωσε και γραπτώς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ότι δεν αποδέχεται την προσκλησή του για συνομιλίες για Κυπριακό την προσεχή Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ο Τ/κ Τύπος.

    Σύμφωνα με τις Τ/κ εφημερίδες, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώθηκε χθες και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Σεζέρ από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ. Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους συζήτησαν επίσης και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου μετά την έγκριση της έκθεσης Πόος για την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Κατεχόμενα - Ταλάτ - Επικρίσεις κατά Ντενκτάς

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Σε επικρίσεις κατά του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προέβη στα κατεχόμενα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δηλώνοντας ότι ο χρόνος δουλεύει εις βάρος των Τουρκοκυπρίων και ότι είναι η Ε/κ πλευρά που εξυπηρετείται από το "ροκάνισμά" του χρόνου.

    Οπως γράφουν σήμερα οι Τ/κ εφημερίδες, ο κ. Ταλάτ επέκρινε τον κ. Ντενκτάς για την άρνησή του να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, δηλώνοντας ότι η στάση αυτή της τουρκικής πλευράς εξυπηρετεί τους στόχους των Ελληνοκυπρίων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Συνομιλίες - Επικρίσεις

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Η συνδικαλιστική οργάνωση των λεγόμενων "δημόσιων υπαλλήλων" του ψευδοκράτους καλεί τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να μεταβεί στη Νέα Υόρκη και να συμμετάσχει στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και ειρήνη στο νησί.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο ΓΓ της οργάνωσης κ. Κουρτέλ δήλωσε ότι η πρόφαση του κ. Ντενκτάς ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος θα αποδείξει στον κόσμο ότι η Τ/κ πλευρά είναι η αδιάλλακτη, κάτι που δεν εξυπηρετεί ούτε τους Τουρκοκυπρίους ούτε τους Τούρκους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός και συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας και μια κοινή μακροπρόθεσμη πολιτική "βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι η επιθετική διπλωματία και η διεκδίκηση" εξέφρασε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, υποδεχόμενος τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, σημειώνοντας ότι αυτή τη χρονική στιγμή, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, "πήρε αρκετά από τις δηλώσεις του (Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό) Αλβαρο ντε Σότο "και πάρα ταύτα δεν είναι ικανοποιημένος".

    Από την πλευρά του, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι ο χρόνος μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, θα αποτελέσει την "κρισιμότερη στιγμή του κυπριακού προβλήματος από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα", προσθέτοντας ότι "χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια όλων και η χάραξη μιας στρατηγικής που να μεγιστοποιεί τα οφέλη που έχει ο ελληνισμός μέσα σε όλη αυτή την πορεία".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [14] (Κ) Κατεχόμενη Λευκωσία - Κομράτ

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Η τουρκική πόλη Κομράτ "διδυμοποιήθηκε" με την κατεχόμενη Λευκωσία, όπως αναφέρει σήμερα ο Τ/κ Τύπος.

    Στις 19 Αυγούστου 2001, ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Σαμί Μπορά μετέβη στην Κομράτ όπου υπογράφησαν τα "έγγραφα" για τη "διδυμοποίηση".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ)

    [15] (Κ) Τουρκοκύπριοι - Συντονισμός - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Ο σημερινός Τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ίδρυση παγκοσμίου συμβουλίου τουρκικών εθνικών οργανώσεων με στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των αποδήμων Τ/Κ για να ενεργούν συντονισμένα για το Κυπριακό.

    Εξάλλου αναφέρει ότι αύριο πραγματοποιείται το 1ο συνέδριο του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος, στο οποίο θα παραστεί και θα μιλήσει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ)

    [16] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αποκαλυπτήρια Μνημείου Ηρώων

    KYΠΕ - 08/09/2001

    Η βούληση μας για ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού είναι σταθερή, για αυτό και η πλευρά μας ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν, "ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας", είπε σήμερα ο Υπουργός ?μυνας Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας "η άλλη πλευρά αρνείται για ακόμα μια φορά να προσέλθει στις συνομιλίες, προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες και εμμένοντας σε θέσεις και προτάσεις που η δική μας πλευρά δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί".

    Τελώντας σήμερα τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Λυσιωτών του 1974, στη Λάρνακα, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μέρα Μνήμης Λύσης" που διοργανώνει ο Δήμος της κατεχόμενης κωμόπολης, ο κ. Χάσικος είπε ότι με αποφασιστικά βήματα "έχοντας σύμμαχο, βοηθό και συμπαραστάτη την Ελλάδα, προχωρούμε στην ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης", προσθέτοντας ότι "μέσα από μια ισχυρή και αξιόπιστη άμυνα, θα δημιουργήσουμε συνθήκες αποτροπής, ασφάλειας και σταθερότητας στο νησί".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [17] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργασθεί προκαταρκτικό Σχέδιο με "γενναιόδωρα κίνητρα για την ενθάρρυνση επιστροφής και παραμονής νεαρών ζευγαριών και αποδήμων στην ύπαιθρο" το οποίο αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή δοκιμαστικά καλύπτοντας κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 200 κατοίκων είπε σήμερα ο ΥΠΕΣ Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι "έχει εγκριθεί Ειδικό Πενταετές Σχέδιο για οδικά, υδρευτικά και αποχετευτικά έργα για την ύπαιθρο με συνολική δαπάνη 1, 5 εκατομμυρίου λιρών περίπου".

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Πάφο, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η επίλυση των εκατοντάδων προβλημάτων της υπαίθρου, "δεν κατοπτρίζει ούτε εξαντλεί την ουσιαστική, ολοκληρωμένη πολιτική μας που με ουσία και όραμα, πράξη και προοπτική, στοχεύει σταθερά και απαρέγκλιτα στη συνεχή αναβάθμιση και ενδυνάμωση του θεσμού της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [18] (Κ) Βάσος Λυσσαρίδης - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Στην ανάγκη καλυτέρου και πιο οργανωμένου συντονισμού προσπαθειών Ελλάδας - Κύπρου σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Βάσος Λυσσαρίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη καταρτισμού σχεδίου προς το σκοπό αυτό.

    Μιλώντας σήμερα στην Πόλη Χρυσοχούς, ο κ. Λυσσαρίδης απέστειλε μήνυμα προς το μητροπολιτικό χώρο, ότι "αν η Τουρκία επιθυμεί φιλία τότε πρέπει να τερματίσει την κατοχή στην Κύπρο και τις απειλές στο μητροπολιτικό χώρο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [19] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Ναυάγιο

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κληθείς σήμερα από δημοσιογράφους να αναφέρει τα τελευταία στοιχεία γύρω από το ναυάγιο πλοίου που συνέβη χθες τα ξημερώματα, 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Πάφου, ανέφερε ότι, όπως πληροφορήθηκε από τη Λιμενική Αστυνομία, "ο εντοπισμός της πετρελαιοκηλίδας" που έχει μήκος 200 μέτρα και πλάτος επίσης 200 μέτρα, "εύλογα δημιουργεί πλέον την εντύπωση ότι το πλοίο θα πρέπει να έχει βυθιστεί", προσθέτοντας ότι "διεξάγονται έρευνες για να διακριβωθεί αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα".

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του από την Πάφο, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι για το θέμα "υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι για τέσσερις ημέρες το πλοίο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κάτι που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω και από εμάς αλλά και από την INTERPOL".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΝΜΑ)

    [20] (Κ) Γραμματέας ΚΕ ΠΑΣΟΚ - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    ΚΥΠΕ - 08/09/2001

    Ακρογωνιαίος στόχος της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ)του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης είναι "η ένταξη της Κύπρου στην πρώτη ομάδα των υπό ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ)" και πρόσθεσε "εδώ ενώνονται όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού", ενώ παράλληλα διακήρυξε ότι "το Κυπριακό δεν είναι στο ράφι σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ".

    Οπως δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στη Λευκωσία, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε χθες και σήμερα με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία του τόπου και με άλλους παράγοντες και οργανωμένα σύνολα, φεύγει από την Κύπρο "με μιαν αίσθηση ότι είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένος ο κυπριακός Ελληνισμός σε ό,τι αφορά τη γενική μας στρατηγική" και πως "η προπτική ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και ο τρόπος που χειρισθήκαμε τα θέματα τα τελευταία χρόνια αναβάθμισαν ποιοτικά την ενότητα του κυπριακού Ελληνισμού".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 8 September 2001 - 12:02:04 UTC