Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01]Κατεχόμενα - Τούρκος Υπ. Τουρισμού
  • [02] Ομόνοια - Ασπίδα ΚΟΠ
  • [03] Μεσογειακοί Αγώνες - Πετόσφαιρα - Κύπρος - Τουρκία
  • [04] Ψευδοβουλή - Πρόεδρος Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
  • [05] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αθήνα
  • [06] Γάμος - Εγκλωβισμένοι
  • [07] Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [08] Πρέσβης Ελλάδας - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Τράχωνας - Μνημόσυνο πεσόντων
  • [10] Υπουργός Εσωτερικών - Στρουμπί

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Τούρκος Υπ. Τουρισμού

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Φθάνει αύριο στα κατεχόμενα, επικεφαλής εκατονταμελούς αντιπροσωπείας, ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Μουσταφά Τασάρ.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Τασάρ θα παραμείνει στα κατεχόμενα δύο μέρες.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Ομόνοια - Ασπίδα ΚΟΠ

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Η πρωταθλήτρια Ομόνοια Λευκωσίας κατέκτησε χθες τον πρώτο τίτλο της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου αφού κέρδισε την ασπίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) νικώντας τον αντίπαλο της, κυπελλούχο Απόλλωνα, με 1 - 0 στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Μεσογειακοί Αγώνες - Πετόσφαιρα - Κύπρος - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Αντιμέτωπη με την Τουρκία, θα βρεθεί η Εθνική Ομάδα Πετόσφαιρας της Κύπρου στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στην Τυνησία.

    Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας κέρδισε χθες την αντίστοιχη της Ελλάδας με 3 - 2 σετ, αποτέλεσμα, που φέρνει την Τουρκία αντίπαλο της Κύπρου για την επόμενη φάση, ενώ η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με Τυνησία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Ψευδοβουλή - Πρόεδρος Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Η ψευδοβουλή κάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ομέρ Ιζγκί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα, κάτι που ο ίδιος αποδέχθηκε.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, η επίσκεψη του Ιζγκί θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αθήνα

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Για επαφές με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, αναχωρεί άποψε για την Αθήνα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΣΟΣ, κατά την επίσκεψή του στην ελλαδική πρωτεύουσα, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και αρχηγούς ή εκπροσώπους κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Γάμος - Εγκλωβισμένοι

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Με σκοπό τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην γενέτειρά τους Ριζοκάρπασο, ο Ανδρέας Αναστασίου Αχχιλέως, εγκλωβισμένος στο Ριζοκάρπασο και η Μαρία Ανδρέα Ψαρά εκτοπισμένη από το Ριζοκάρπασο, μεταβαίνουν στα κατεχόμενα μετά την τέλεση του γάμου τους σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ και Αγίου Βασιλείου στη Λάρνακα.

    Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, αναφέρει ότι η παρουσία κοινού στο γάμο των δύο νέων, "θα ερμηνευτεί ως μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης των Καρπασιτών που στενάζουν κάτω από την τούρκικη σκλαβιά".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Το Κυπριακό και οι πρόσφατες εξελίξεις, με την άρνηση του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθει στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, θα θέσει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον των 15 ομολόγων του των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι συνεδριάζουν στο Βέλγιο συζητώντας, μεταξύ άλλων, το θέμα της διεύρυνσης και της υποψηφιότητας της Τουρκίας, όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για το Βέλγιο, όπου θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ με τους ομολόγους του των 13 υποψηφίων για ένταξη χωρών, ο κ. Κασουλίδης απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έχει την ευκαιρία να θέσει ενώπιον των ομολόγων του τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και να τους ενημερώσει για την άρνηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθει σε συνομιλίες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "το θέμα θα εγερθεί, τουλάχιστον ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι θα το εγείρει διότι θα συζητείται το θέμα της διεύρυνσης, το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας, επομένως το θέμα αναμένεται ότι θα εγερθεί".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Πρέσβης Ελλάδας - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Το Κυπριακό ήταν το μεγάλο πάθος του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη το οποίο χειρίστηκε "στρατηγικά, πολιτικά, με πλήρη επιμονή στις θέσεις του", τοποθετώντας το στην ευρωπαϊκή του διάσταση και εργαζόμενος σκληρά για να το μετατρέψει σε πρόβλημα ευρωπαϊκό, είπε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παπαγόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Γιάννος Κρανιδιώτης "διέθετε το προνόμιο, το πλεονέκτημα και το χάρισμα άριστου συνδυασμού γνώσεως και εμπειρίας του κυπριακού προβλήματος και των ευρωπαϊκών υποθέσεων".

    Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη που διοργάνωσε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου στη Λευκωσία, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι ο εκλιπών, από τη δεκαετία του 1980, μέχρι και το θάνατό του, "εργάστηκε σκληρά για να προωθήσει στον ελλαδικό χώρο την ιδέα της υποψηφιότητας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα εγχείρημα που αρχικά φαινόταν ανέφικτο", αλλά που αργότερα "πήρε σάρκα και οστά" με την έναρξη το 1996 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την απόφαση του Ελσίνκι για ένταξη της Κύπρου ανεξάρτητα από τη λύση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Τράχωνας - Μνημόσυνο πεσόντων

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, αν αυτή δεν επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας, αν δεν αποκαθιστά την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αν δεν αποκαθιστά και δεν διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια μνημοσύνου των πεσόντων Τραχωνιτών και στη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων, που ανεπέμφθη στο παρεκκλήσι της Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο, ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στην τουρκική αδιαλλαξία για επίλυση του Κυπριακού και στις "παγίδες και εμπόδια" που τίθενται στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Στρουμπί

    ΚΥΠΕ - 09/09/2001

    Το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση των Κοινοτικών Συμβουλίων του Πάνω και του Κάτω Στρουμπίου, αποφάσισε όπως "τα δύο χωριά αποτελέσουν ένα με την ονομασία Στρουμπί", είπε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι θα διορίσει νέο Κοινοτικό Συμβούλιο επιχορηγώντας το με το ποσό των έξι χιλιάδων λιρών "για να αντιμετωπίσει δαπάνες που αφορούν προβλήματα της νέας κοινότητας".

    Ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την κοινότητα Στρουμπίου εξέφρασε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, "την ικανοποίηση, την ευχαρίστηση αλλά και τον ενθουσιασμό του για αυτή την απόφαση" απευθύνοντας έκκληση και σε "άλλες κοινότητες με παρόμοιας φύσης ή υφής προβλήματα να μιμηθούν αυτή την απόφαση των δυο Κοινοτικών Συμβουλίων". ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 9 September 2001 - 12:02:05 UTC