Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Αμερικανός Πρόεδρος - Τηλεγράφημα
  • [02] Πράσινη Γραμμή - Φωτογραφίες Παρτασίδη - Θεματική έκθεση
  • [03] ΚΑ - Τάσος Αγγελή - Πτήσεις
  • [04] ΟΗΕ - Συνάντηση Κληρίδη-Ανάν
  • [05] Χρηματιστήριο - Αναστολή συνάντησης
  • [06] Αστυνομία - Εθνική Φρουρά - Μέτρα ασφάλειας
  • [07] Αμερικάνικη Πρεσβεία - Βιβλίο συλλυπητηρίων
  • [08] ΓΔ ΥΠΕΞ - Συντονισμός - Ε/Κ - ΗΠΑ
  • [09] Βρετανικές Βάσεις - Μέτρα
  • [10] ΚΑ - Τάσος Αγγελή - Εκτακτη Σύσκεψη - Μέτρα
  • [11] ΚΕΑ - Επιθέσεις στις ΗΠΑ - Καταδίκη
  • [12] Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - ΗΠΑ - Επιθέσεις
  • [13] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [14] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [15] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πρέσβης ΗΠΑ - Επιθέσεις - Μήνυμα
  • [16] Αρχιεπίσκοπος - ΗΠΑ - Επιθέσεις
  • [17] ΣΕΚ - ΗΠΑ - Επιθέσεις - Μήνυμα
  • [18] Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - Κυπριακές ομάδες - Αγώνες
  • [19] Σπύρος Κυπριανού - Πρέσβης ΗΠΑ - Μήνυμα
  • [20] Πρέσβειρα Κύπρου στις ΗΠΑ - Επιθέσεις - Τηλεγραφήματα

  • [01] (Κ) Προεδρεύων Δημοκρατίας - Αμερικανός Πρόεδρος - Τηλεγράφημα

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτ Μπους τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια, τη θλίψη και τη συμπάθεια της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για το θένατο αθώων πολιτών και τις καταστροφές από τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

    "Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου δεχθείτε παρακαλώ τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη θλίψη και τη συμπάθεια για το θάνατο αθώων πολιτών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τις οποίες εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας", αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Πράσινη Γραμμή - Φωτογραφίες Παρτασίδη - Θεματική έκθεση

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Θεματική έκθεση, εμπνευσμένη από τις φωτογραφίες του Δώρου Παρτασίδη και με αντικείμενο την "Πράσινη Γραμμή" και τη διαίρεση της Κύπρου, πραγματοποιείται αυτό το μήνα στην "Γκαλερί Κ", στο Στρόβολο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Η Πράσινη Γραμμή, Κύπρος 1974 - 2001", θα γίνουν αύριο, στις 7.30 το βράδυ, από τον Ευθύβουλο Παρασκευαϊδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας "Ιωάννου και Παρασκευαϊδης".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΘΘ)

    [03] (Κ) ΚΑ - Τάσος Αγγελή - Πτήσεις

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε στο πρόγραμμα πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), πλην μίας πτήσης για το Τελ Αβίβ, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων της εταιρείας Τάσος Αγγελή, προσθέτοντας ότι οι ΚΑ ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ο κ. Αγγελή είπε ότι οι πτήσεις των ΚΑ γίνονται κανονικά, σημειώνοντας ότι "το κλείσιμο των αμερικανικών αεροδρομίων δεν επηρεάζει το πρόγραμμα πτήσεων των ΚΑ".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΟΗΕ - Συνάντηση Κληρίδη-Ανάν

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη θα είναι προς το παρόν ανοικτά μόνο για σκοπούς επείγουσας εργασίας και θεωρείται "πολύ απίθανη" η πραγματοποίηση σήμερα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα.

    Αυτό ανέφεραν σήμερα στο ΚΥΠΕ πηγές προσκείμενες στα Ηνωμένα Εθνη, σημειώνοντας τις πρακτικές δυσκολίες πραγματοποίησης της συνάντησης αυτής "σε μια πόλη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο μιας τρομακτικής καταστροφής".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Χρηματιστήριο - Αναστολή συνάντησης

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Την αναστολή της σημερινής χρηματιστηριακής συνάντησης αποφάσισε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ενόψει της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε στη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΔΣ του ΧΑΚ αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να αναστείλει σήμερα τη διαπραγμάτευση των εισηγμένων αξιών στο Χρηματιστήριο, αφού κρίνεται ότι συντρέχουν περιστάσεις που το δικαιολογούν προς το δημόσιο συμφέρον και για προστασία των επενδυτών και του κοινού εν γένει.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Αστυνομία - Εθνική Φρουρά - Μέτρα ασφάλειας

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη. Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται για αρκετές ημέρες ακόμα.

    Οπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, στη Λευκωσία και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητο έχουν ανακληθεί κάποιες άδειες και έχουν κληθεί να αναλάβουν υπηρεσία αξιωματικοί και άνδρες του αστυνομικού Σώματος που τελούσαν εν αδεία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Αμερικάνικη Πρεσβεία - Βιβλίο συλλυπητηρίων

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ έχει ανοίξει η αμερικάνικη πρεσβεία στη Λευκωσία.

    Οπως το ΚΥΠΕ έχει πληροφορηθεί το βιβλίο θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, σήμερα και αύριο, και βρίσκεται στο χώρο έξω από τη βόρεια, κύρια είσοδο της πρεσβείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] (Κ) ΓΔ ΥΠΕΞ - Συντονισμός - Ε/Κ - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ 12/09/2001

    Οι κυπριακές διπλωματικές υπηρεσίες στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις δυο αμερικανικές μεγαλουπόλεις και έχουν πάρει οδηγίες να έρθουν σε επαφή με όλες τις εκεί εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οργανώσεις, για να διευκρινίσουν ποία είναι η κατάσταση των Ε/Κ που διαμένουν στις περιοχές αυτές.

    Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Ατταλίδης, ο οποίος το πρωί προήδρευσε σύσκεψης των Διευθυντών των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών "για να δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες και οδηγίες στις διπλωματικές υπηρεσίες". Ο συντονισμός των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών άρχισε από χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και διήρκησε, σύμφωνα με τον Ατταλίδη, ως πολύ αργά το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Μέτρα

    KYΠΕ - 11/09/2001

    Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και θα λάβουν οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα θεωρήσουν απαραίτητα.

    Ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει ότι "η επαγρύπνηση για την ασφάλεια σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί ως ένα συνετό προληπτικό μέτρο, μετά τα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) ΚΑ - Τάσος Αγγελή - Εκτακτη Σύσκεψη - Μέτρα

    KΥΠΕ - 12/09/2001

    Νέα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη σήμερα ανώτερων διευθυντικών στελεχών της εταιρείας στην παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ Χάρη Λοιζίδη.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διεθυντής Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων των ΚΑ Τάσος Αγγελή, αποφασίστηκε όπως η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς (ΙΑΤΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών), για κοινή αντιμετώπιση της κατάστασης", όπως διαμορφώνεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [11] (Κ) ΚΕΑ - Επιθέσεις στις ΗΠΑ - Καταδίκη

    KYΠΕ - 12/09/2001

    "Με το πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο" καταδικάζει το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) τις χθεσινές παράλογες ενέργειες, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα βαθιά του συλλυπητήρια στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα στους συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων.

    Σε ανακοίνωση το ΚΕΑ αναφέρει ότι η έχουμε εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο παραλογισμού, ο οποίος δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει τις διεθνείς σχέσεις και θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε επικίνδυνες ατραπούς.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - ΗΠΑ - Επιθέσεις

    KYΠΕ - 12/09/2001

    Την τρομοκρατική ενέργεια των αγνώστων κατά αθώων πολιτών των ΗΠΑ καταδικάζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα, αποφεύγοντας την ανταπόδοση του τρομοκρατικού πλήγματος με ανάλογης ηθικής απάντηση.

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση, αφού εκφράζει θλίψη και συντριβή για τον άδικο χαμό τόσων αθώων ανθρώπων, θεωρεί ως αδικαιολόγητη κάθε τρομοκρατική επίθεση είτε προέρχεται από αγνώστους εγκληματίες είτε εκπορεύεται από τη στρατιωτική παντοδυναμία των ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    KYΠΕ - 12/09/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 12/9/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               188,0356        189,5398
          Δολ. Αυστραλίας              3,0460          3,0703
          Δολ. Καναδά                  2,4608          2,4804
          Κορώνα Δανίας               12,9191         13,0224
          Κορώνα Νορβηγίας            13,8536         13,9644
          Κορώνα Σουηδίας             16,6731         16,8064
          Φράγκο Eλβετίας              2,6079          2,6287
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [14] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    KYΠΕ - 12/09/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 12/9/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7387          1,7491
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5758          1,5852
    Λίρα Αγγλίας                     1,0752          1,0816
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   592,4600        596,0100
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,5781        350,6631
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3693          1,3775
    Λιρέττα Iταλίας                3.366,5926      3.386,7299
    Μάρκο Γερμανίας                    3,4006          3,4209
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3378         10,3997
    Πεσέτα Ισπανίας                  289,2953        291,0258
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,9250         24,0681
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8316          3,8545
    Φράγκο Βελγίου                    70,1390         70,5585
    Φράγκο Γαλλίας                    11,4051         11,4733
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,1390         70,5585
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πρέσβης ΗΠΑ - Επιθέσεις - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 12/09/2001

    Προσωπικό μήνυμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τον Αμερικανό Πρέσβη στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ, απέστειλε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, "εκφράζοντας την οδύνη και τον συγκλονισμό του για χιλιάδες αθώα θύματα της τυφλής βίας", δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος.

    "Είμαστε συγκλονισμένοι για την εξωφρενικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ", αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Αναστασιάδης, με το οποίο καλεί τον Aμερικανό Πρέσβη να μεταφέρει στην αμερικανική κυβέρνηση "ειλικρινή συλλυπητήρια για το χαμό αθώων ζωών" και την καταδίκη του κόμματος για τις στυγερές επιθέσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [16] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - ΗΠΑ - Επιθέσεις

    ΚΥΠΕ - 12/09/2001

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με συλλυπητήριο τηλεγράφημα του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τις χθεσινές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ τις οποίες καταδικάζει και σημειώνει ότι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες πέραν των φοβερών καταστροφών επιφέρουν και το θάνατο χιλιάδων αθώων συνανθρώπων μας.

    "Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου και γενικότερα του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και εμάς προσωπικά δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και τη συμμετοχή όλων μας στη δοκιμασία και τον πόνο του λαού της χώρας σας", αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Προκαθήμενου της Κυπριακής Εκκλησίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [17] (Κ) ΣΕΚ - ΗΠΑ - Επιθέσεις - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 12/09/2001

    Πρωτοφανές και αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτηρίζει η Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στις ΗΠΑ, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης απέστειλε σήμερα μήνυμα προς τον Αμερικανό Πρέσβη στη Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ με το οποίο εκφράζει τη βαθιά θλίψη των μελών της ΣΕΚ για το χαμό ανθρώπων.

    Ο κ. Κιττένης, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΣΕΚ, απέστειλε επίσης τηλεγράφημα προς τα αμερικανικά Συνδικάτα με το οποίο εκφράζει την πεποίθηση ότι το Διεθνές Συνδικαλιστικό Κίνημα θα εντείνει τη συνεργασία του "για να συμβάλει στην εμπέδωση των πανανθρώπινων ιδανικών, της ειρήνης και της κοινωνικής γαλήνης".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [18] (K) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - Κυπριακές ομάδες - Αγώνες

    ΚΥΠΕ - 12/09/2001

    Ανεπηρέαστες δεν έμειναν ούτε οι δύο κυπριακές ομάδες, Απόλλωνας και Ολυμπιακός, οι οποίες συμμετέχουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, από τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για αναβολή όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Τσάμπιονς λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, που δέχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός Διευθυντής της ΚΟΠ Γιώργος Παπασταύρου οι πρώτοι αγώνες των δύο κυπριακών ομάδων, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν αύριο, μεταφέρονται στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, στις 27 Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [19] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Πρέσβης ΗΠΑ - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 12/09/2001

    Μήνυμα προς τον Αμερικανό Πρέσβη στη Λευκωσία Ντόναλντ Μπάντλερ απέστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, με το οποίο εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια και το συγκλονισμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στις ΗΠΑ.

    "Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην κυβέρνηση και το λαό των ΗΠΑ και ιδιαίτερα στους συγγενείς των θυμάτων της βάρβαρης και αποτρόπαιας επίθεσης κατά του αμερικανικού λαού", αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [20] (K) Πρέσβειρα Κύπρου στις ΗΠΑ - Επιθέσεις - Τηλεγραφήματα

    KYΠΕ - 12/09/2001

    H Πρέσβειρα της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή απέστειλε τηλεγραφήματα στον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Γεώργιο Πατάκη και το Δήμαρχο της πόλης Ρούντολφ Τζουλιάνι με τα οποία εκφράζει την απέχθεια και την έντονη καταδίκη της κυπριακής κυβέρνησης "για τις άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης, οι οποίες απέληξαν στην απώλεια της ζωής χιλιάδων αθώων πολιτών".

    "Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη θλίψη και τον πόνο της κυβέρνησης, του κυπριακού λαού και εμού προσωπικά για το θάνατο των αθώων θυμάτων από αυτές τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις", αναφέρεται στα τηλεγραφήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 12 September 2001 - 12:02:14 UTC