Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρικός Επίτροπος - Κυπριακό πολιτιστικό Κέντρο
  • [02] Πρώτη αγωνιστική - ΑΠΟΕΛ - Νίκη
  • [03] Εκπρόσωπος - Κύπρος - Ισχυρισμοί - Τρομοκρατία
  • [04] Ανδρούλα Βασιλείου - Ουάσιγκτον - Επαφές
  • [05] Bρετανία - Δημοσίευματα - Κύπρος
  • [06] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Τρομοκρατική επίθεση - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Προεδρικός Επίτροπος - Κυπριακό πολιτιστικό Κέντρο

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Κοινό έδαφος αποτελούν οι συμφωνίες κορυφής που φέρουν την υπογραφή του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς εδώ και 24 χρόνια και τα περί Κύπρου ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ο Προεδρικός Επίτροπος για θέματα Αποδήμων Μανώλης Χριστοφίδης σε ομιλία του την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κυπριακής Κοινότητας στο Τορόντο του Καναδά.

    Μιλώντας για το Κυπριακό, ο κ. Χριστοφίδης υπογράμμισε πως "θέλουμε μια δίκαιη λύση" και ότι η πλευρά μας έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην εξεύρεση αυτής της λύσης, γι' αυτό και προσέρχεται στις συνομιλίες, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως "η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει εμπόδιο για οποιαδήποτε πρόοδο".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Πρώτη αγωνιστική - ΑΠΟΕΛ - Νίκη

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα για την πρώτη αγωνιστική του 63ου Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος 1ης κατηγορίας ο ΑΠΟΕΛ νίκησε στο στάδιο ΓΣΠ την ΑΕΛ με 2-1.

    Η πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με δύο αγώνες. Στις 7 το βράδυ ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει την Ομόνοια στο Μακάριο στάδιο, ενώ στις 4.30 το απόγευμα η Αλκή αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό στο στάδιο ΓΣΖ.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Κύπρος - Ισχυρισμοί - Τρομοκρατία

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε ως εντελώς αβάσιμους τους όποιους προβαλλόμενους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Κύπρου στη διεθνή τρομοκρατία, σημειώνοντας πως αυτοί "συγκρούονται με την αλήθεια".

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε πως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Διοικητή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη Γουέσλι Κλάρκ, ο οποίος ενέπλεξε την Κύπρο στο θέμα των τρομοκρατών, η κυβέρνηση προέβη σε διαβήματα προς τις ΗΠΑ. Κύκλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέβησαν, μετά τα διαβήματα αυτά, σε διάψευση των ισχυρισμών αυτών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    "Καλωσορίζουμε τη διάψευση αυτή", πρόσθεσε ο κ. Παπαπέτρου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως "η Κύπρος ποτέ δεν είχε σχέσεις με την τρομοκρατία και ότι πάντα σε αυτό τον τομέα ήταν απόλυτα 'καθαρή'".

    "Oι ισχυρισμοί που προβάλλονται είναι εντελώς αβάσιμοι και συγκρούονται με την αλήθεια. Η Κύπρος με σταθερότητα βρίσκεται στο στρατόπεδο των δυνάμεων που πολεμούν την τρομοκρατία σε κάθε γωνιά του πλανήτη", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΚΣΤ)

    [04] (Κ) Ανδρούλα Βασιλείου - Ουάσιγκτον - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Τον καταλυτικό ρόλο που θα διαδραματίσει στη λύση του Κυπριακού η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και τα οφέλη που θα προκύψουν για τον κυπριακό λαό από την εξέλιξη αυτή τόνισε η βουλευτής των ΕΔΗ Ανδρούλα Βασιλείου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης σε μέλη της οργάνωσης "Women's Foreign Policy Group" στην Ουάσιγκτον.

    Η Κύπρια Βουλευτής ενημέρωσε την Ομάδα και για τις σημαντικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την επίλυσή του, και την μέχρι τώρα έλλειψη προόδου λόγω της αδιαλλαξίας και έλλειψη πολιτικής βούλησης για λύση από την τουρκική πλευρά, καθώς επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις διάφορες ομάδες δικοινοτικών επαφών, στις οποίες συμμετέχει.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Βρετανία - Δημοσίευματα - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian παρουσιάζει τη Βρετανία να έχει ήδη θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες της στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να γίνει το ίδιο και με την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου.

    Εξάλλου στον υπολογισμό των δυνάμεων των ΗΠΑ και των στενών συμμάχων τους αναφέρεται η σημερινή Sunday Times, σημειώνοντας πως ανάμεσα στις δυνάμεις που μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν σε πιθανές επιχειρήσεις είναι και 2000 στρατιώτες στη βάση του Ακρωτηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Τρομοκρατική επίθεση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 16/9/2001

    Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι "χρειάζεται μεγάλη προσοχή, φρόσυνη, υπευθυνότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές εξελίξεις που αναμένονται μετά από τα συγκλονιστικά γεγονότα στις ΗΠΑ", τονίζοντας την ανάγκη το Κυπριακό να παραμείνει στη διεθνή ημερήσια διάταξη και να μην υποβαθμιστεί σε δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη μοίρα.

    "Πρέπει να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, αλλά κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι το κυπριακό πρόβλημα να μην χαθεί κάτω από την ομίχλη που δημιουργείται από αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ", ανέφερε ο κ. Ομήρου, ο οποίος χαρακτήρισε "απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης της Κύπρου με οποιαδήποτε φαινόμενα τρομοκρατίας".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 16 September 2001 - 12:02:05 UTC