Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-10-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Εθνική Κύπρου
  • [02] Γενικός Εισαγγελέας - 24η Διάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης
  • [03] Διεθνές Συνέδριο - Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [04] Γκούντερ Φερχόιγκεν - Τουρκία - ΕΕ
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

  • [01] (K) Ποδόσφαιρο - Εθνική Κύπρου

    ΚΥΠΕ - 06/10/2001

    Τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2002 ολοκληρώνει απόψε στην Ιρλανδία, η Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών της Κύπρου.

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 8 απόψε στο Δουβλίνο την Εθνική Ιρλανδίας, επιδιώκοντας ένα καλό αποτέλεσμα.

    Εξάλλου, σε χθεσινοβραδινό αγώνα, η Εθνική Ελπίδων Κύπρου ηττήθηκε εκτός έδρας από την αντίστοιχη ομάδα της Ιρλανδίας με 3 - 0.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - 24η Διάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης

    ΚΥΠΕ - 06/10/2001

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης σε ομιλία του στη 24η Διάσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, στις 3 - 5 Οκτωβρίου υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλα τα ψηφίσματα του ΣτΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το θέμα της τρομοκρατίας και πως στα πλαίσια της πορείας της στην ΕΕ υιοθετεί την κοινή πολιτική που η ΕΕ έχει εκφράσει σε σχέση με τα θέματα της τρομοκρατίας.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Μαρκίδης εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την επίσπευση της κατάθεσης στη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη διεθνή σύμβαση καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την κατάθεση του κυρωτικού νομοσχεδίου για το νέο διεθνές ποινικό δικαστήριο και την πλήρη εφαρμογή όλων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία είναι νομικώς δεσμευτικά για όλα τα κράτη μέλη. Επίσης, όπως είπε, περιλαμβάνουν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε το χρηματοοικονομικό σύστημα της Κύπρου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ύποπτους τρομοκράτες ή συνεργάτες τους, καθώς και τη συνέχιση και ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών με κυβερνήσεις άλλων χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Διεθνές Συνέδριο - Ανθρώπινα Δικαιώματα

    ΚΥΠΕ - 06/10/2001

    Διεθνές συνέδριο με θέμα "Το εξελισσόμενο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό.

    Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Walter Schwimmer, θα παραστούν δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του ΣτΕ και ακαδημαϊκοί.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Γκούντερ Φερχόιγκεν - Τουρκία - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 06/10/2001

    Αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τα αναγκαία πολιτικά κριτήρια για ένταξη της στην ΕΕ τότε δεν θα υπάρξουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις μαζί της, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την διεύρυνση Γκούντερ Φερχόικγεν, σημειώνοντας ότι η περίπτωση της Τουρκίας αποτελεί ένα "εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα".

    Μιλώντας σε συνέδριο του Βρετανικού Εργατικού κόμματος στο Μπράιτον με τίτλο "Η Βρετανία και η υπό διεύρυνση Ευρώπη" ο κ. Φερχόιγκεν είπε πως εάν η προενταξιακή στρατηγική για την Τουρκία επιτύχει και η Τουρκία εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που θέτει ΕΕ, "τότε ασφαλώς θα είναι μια πολύ διαφορετική Τουρκία" και τότε "θα συζητήσουμε το ζήτημα της ένταξης της".

    Εάν, όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, η Τουρκία δεν εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήρια τότε αργά ή γρήγορα "θα πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία μια άλλη επιλογή - την επιλογή που πολλά άτομα προτιμούν ούτως ή άλλως: να αναπτύξουμε μια πολύ ειδική, προνομιακή γειτονική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας", κάτι που όπως πρόσθεσε, δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της Τουρκίας.

    "Αυτή θα μπορούσε επίσης να είναι λύση και για τις χώρες του Καυκάσου, την Ουκρανία, τη Ρωσία, και ακόμα και για τις Αφρικανο-μεσογειακές χώρες", πρόσθεσε ο κ. Φερχόιγκεν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 06/10/2001

    Εκκληση για βοήθεια στην προσπάθειά της Κύπρου να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Τουρκία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας παράλληλα το φόβο ότι σε διαφορετική περίπτωση "θα υποστούν πλήγμα οι ίδιοι οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης".

    Ταυτόχρονα ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού "μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ουσιαστικές διακοινοτικές συνομιλίες στα πλαίσια που καθορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 6 October 2001 - 12:12:03 UTC