Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-10-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Γενικός Εισαγγελέας - Διακήρυξη ΗΕ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Βρετανός Υπατος Αρμοστής
  • [04] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια - Στάση εργασίας
  • [05] ΕΕ - Συμβατική Συνέλευση - Υποψήφιες χώρες
  • [06] Βασιλείου - Ευρωβουλευτές - Συνάντηση
  • [07] ΔΗΚΟ - Δημοτικές εκλογές
  • [08] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Δημοτικές εκλογές

  • [01] (Κ) Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού - Διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Την ανάγκη αναβάθμισης των κυπριακών επιχειρήσεων τόσο στον τρόπο διοίκησης όσο και στο χειρισμό του ανθρωπίνου δυναμικού τους, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Ευρώπης, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΣΔΑΔ) Αρτέμης Αρτεμίου.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυση του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ο κ. Αρτεμίου είπε ότι "η Κύπρος διαθέτει ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό με ψηλά επίπεδα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης το οποίο θα πρέπει να αξιοποιείται κατάλληλα" και πρόσθεσε ότι υπάρχει "αυξημένο ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων και κυρίως φοιτητών για τον τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού".|

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Διακήρυξη ΗΕ - Ανθρώπινα Δικαιώματα

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Με στόχο η Κύπρος να καταστεί "υπόδειγμα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο των πολιτών της αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι βρίσκονται εντός της εδαφικής της επικράτειας και δικαιοδοσίας", και βάσει της Διακήρυξης των ΗΕ για τους Υπερασπιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία υιοθετήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1998, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας θα προβεί στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης κατά τη διάρκεια ανοικτής σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Ομάδων.

    Τα μέτρα, που εισηγείται η Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, περιλαμβάνουν τη μετάφραση της Διακήρυξης στα ελληνικά και διανομή της στο ευρύτερο κοινό, την επιμόρφωση του αστυνομικού Σώματος βάσει ειδικού προγράμματος σχετικού με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας με τη Διακήρυξη και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε βάσει αυτής, και την ετοιμασία επισταμένης μελέτης της ισχύουσας στην Κύπρο νομοθεσίας για τα θέματα αυτά "η οποία (νομοθεσία) βρίσκεται εγκατεσπαρμένη σε διάφορα νομοθετήματα".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βρετανός Υπατος Αρμοστής

    [04]

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Eμπειρογνώμονες σε θέματα περιβάλλοντος από κυπριακής και βρετανικής πλευράς, θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα επαφές για το θέμα της περιβαλλοντικής στρατηγικής στην Αλυκή του Ακρωτηρίου και τη δημιουργία περιβαλλοντικώς προστατευόμενης περιοχής, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στην Κύπρο Λιν Πάρκερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Ο κ. Πάρκερ, ανακοίνωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση υπέβαλε ήδη επισήμως αίτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για επέκταση της Συνθήκης της Βέρνης που αφορά την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η επίσκεψη του κ. Κασουλίδη στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσει το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο.|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια - Στάση εργασίας

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε σήμερα την 24ωρη γραπτή προειδοποίηση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ προς το Υπουργείο του, για την αυριανή στάση εργασίας των εργαζομένων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου η οποία προγραμματίσθηκε να γίνει από τις 3:00 μέχρι 7:00 το απόγευμα.

    Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις "δίδουν την ευκαιρία σε ένα υπεύθυνο κράτος να λαμβάνει όλα τα μέτρα, για να μειώνει κατά το δυνατόν την ταλαιπωρία των πολιτών του και όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του".

    Υπογράμμισε επίσης ότι "το δικαίωμα της απεργίας το σεβόμαστε έστω και αν κρίνουμε πως τα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται από τα δεδομένα", εκφράζοντας τη θέση πως "μετά τις επανειλημμένες μας διαβεβαιώσεις, διασφαλίζονται κατά απόλυτο τρόπο τα κεκτημένα και του τελευταίου εργαζομένου στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και δεν χρειάζονται οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις και μέτρα". Ωστόσο, είπε, "χαιρετίζουμε την υπεύθυνη αυτή στάση των συντεχνιών" να προειδοποιήσει σχετικά το Υπουργείο.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι ενημερώθηκαν όλες οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που έχουν προγραμματισμένες πτήσεις προς και από την Κύπρο τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας για να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές.

    Κάλεσε επίσης "τους Κύπριους ταξιδιώτες, οι οποίοι προγραμματίζουν οποιεσδήποτε αναχωρήσεις αύριο με οποιαδήποτε πτήση μεταξύ 3:00 και 7:00 το απόγευμα να συνεννοηθούν με τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες ταξιδεύουν, για να γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις" και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΕΕ - Συμβατική Συνέλευση - Υποψήφιες χώρες

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Ο ρόλος που θα παίξει κάθε υποψήφια χώρα στη Συμβατική Συνέλευση, η οποία θα προετοιμάσει τη Διακυβερνητική Διάσκεψη του 2004, θα είναι ανάλογος με την πρόοδο που έχει πετύχει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Οπως δήλωσε χθες στο Λουξεμβούργο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Βέλγος Υπουργός Εξωτερικών Λουί Μισιέλ, στη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση των "15" για τη Συμβατική Συνέλευση, διαπιστώθηκε μια ευρεία συναίνεση προς την κατεύθυνση να χωριστούν οι χώρες, που θα λάβουν μέρος, σε τρεις κατηγορίες.

    Η πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνει τους αντιπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ και των εθνικών τους Κοινοβουλίων οι οποίοι θα έχουν πλήρη συμμετοχή. Η δεύτερη κατηγορία χωρών, θα περιλαμβάνει αυτές που έχουν προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, όπως η Κύπρος, οι οποίες θα λάβουν μέρος και στην τελική Διακυβερνητική Διάσκεψη. Η τρίτη κατηγορία θα περιλαμβάνει τις υποψήφιες χώρες που δεν βρίσκονται σε προωθημένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις και οι οποίες θα είναι κάτι περισσότερο από παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η τρίτη κατηγορία δεν θα λάβει μέρος στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του 2004.|

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Βασιλείου - Ευρωβουλευτές - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Με τους Ευρωβουλευτές Andrew Duff και Βαρώνη Sarah Ludford, είχε σήμερα συνάντηση ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου κατά την οποία εκφράστηκε η κοινή άποψη ότι η προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ συνάδει όχι μόνο με τα συμφέροντα των Ε/Κ και των Τ/Κ αλλά και της ίδιας της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Βασιλείου μετέφερε στους δύο Ευρωβουλευτές την πεποίθηση ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, "η λύση ομοσπονδίας είναι απόλυτα εφικτή και βιώσιμη", ενώ "οι όποιες ανησυχίες και ανασφάλειες των Τ/Κ μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Αυτό", είπε, "καταδεικνύει το παράλογο των τουρκικών αντιδράσεων στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [08] (Κ) ΔΗΚΟ - Δημοτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε σήμερα, ύστερα από τρίωρη συνεδρία, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Πανίκου Λήδρα για τη δημαρχία Αθηαίνου και τον Χρίστο Μέσση για τη δημαρχία Μέσα Γειτονιάς.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, είπε ότι μετά τη σημερινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, "ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες όσον αφορά τους δύο εναπομείναντες Δήμους που ανατέθηκαν στο ΔΗΚΟ", από την τριμερή συνεργασία, "για να υποδείξει υποψήφιους".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Δημοτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ 31/10/2001

    Το ΑΔΗΚ δεν θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές με υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ούτε αυτόνομα, ούτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, ή με συμμετοχή στελεχών και μελών του σε συνδυασμούς άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων ομάδων, όπως αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΑΔΗΚ που συνεδρίασε στη Λεμεσό.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, το Κίνημα θα υποστηρίξει τους αρίστους υποψηφίους δημάρχους και κοινοτικούς προέδρους ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, με βασικό γνώμονα την εμπειρία, τις ικανότητες, τη μόρφωση και την προσφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του Κινήματος ενεργήσει αντίθετα με τις πιο πάνω αποφάσεις θέτει εαυτόν εκτός Κινήματος.|

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΑΑΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 31 October 2001 - 18:46:05 UTC