Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Σπύρος Κυπριανού
  • [03] (Κ) Επίτροπος Προεδρίας - Ανθρωπιστικά θέματα - Δείπνο
  • [04] (Κ) Δεκέμβριος - Φράγματα - Ρεκόρ ροής νερού
  • [05] (Κ) Κύπρος - Προγράμματα ΕΕ
  • [06] (Κ) Τουρκικά πολεμικά - Παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου
  • [07] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό - Δείπνο
  • [08] (Κ) ΔΗΚΟ - Παπαδόπουλος - Κυπριακό
  • [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό - Προεδρικές Εκλογές
  • [10] (K) Εκπρόσωπος - Δείπνο Προέδρου προς Τ/Κ ηγέτη
  • [11] (Κ) Ισπανική προεδρία ΕΕ - Κυπριακό
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό
  • [13] (Κ) Ευρώ - Παρουσίαση - Κύπρος
  • [14] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [15] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέα αύξηση
  • [18] (Κ) Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων - Ντενκτάς - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
  • [19] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αρχιεπίσκοπος - Ντενκτάς - Δείπνο
  • [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσοκομείο Αθαλάσσας - Μέλαθρον Ευγηρίας

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και η προετοιμασία των απευθείας διαβουλεύσεων που θα έχουν μεταξύ τους από τις 16 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, ο μεθαυριανός δείπνος που θα παραθέσει στην οικία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης για τον Τ/Κ ηγέτη, η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές και τα αιτήματα των τραπεζοϋπαλλήλων για μισθολογικές αυξήσεις και για μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Επιβάλλεται υπευθυνότητα από όλους" γράφει ότι δύο μόλις 24ωρα πριν από το ανταποδοτικό δείπνο του Πρόεδρου Κληρίδη προς τον Ραούφ Ντενκτάς και η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας έχουν τεθεί σε συναγερμό "σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οποιεσδήποτε πράξεις που θα προκαλέσουν παρατράγουδα και θα μαυροπινακίσουν τη Δημοκρατία". Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο πρίγκιπας Χασάν Αλ Μπιν Χουσεϊν, αδελφός του πρώην βασιλιά της Ιορδανίας και θείος του βασιλιά Αμπτάλα έφθασε στην Πάφο με την πολυμελή συνοδεία του για ολιγοήμερες διακοπές.

    Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Φουντώνει η προεδρολογία" αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, "με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία", καθώς και στις δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί "εντελώς πρόωρη την οποιαδήποτε αναφορά στις προεδρικές εκλογές όπως εξίσου πρόωρες τις όποιες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος απ' οπουδήποτε". Αλλού αναφέρεται στα δυναμικά μέτρα και κινητοποιήσεις που θα ληφθούν σήμερα στη σύσκεψη της ΠΟΒΕΚ, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του "αθέμιτου ανταγωνισμού" των δύο υπεραγορών στη Λάρνακα.

    Ο "Πολίτης" με τίτλο "Μέτωπο τρόμου με πυραύλους" γράφει ότι στα πρόθυρα γενικευμένης ένοπλης σύγκρουσης βρίσκονται γι' ακόμη μια φορά η Ινδία και το Πακιστάν, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται σημαντικές συγκεντρώσεις στρατευμάτων στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ σε θέση βολής τέθηκαν και τα πυρηνικά συστήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε "πόρισμα - βόμβα στη Βουλή των Ελλήνων" από το οποίο όπως προκύπτει "η Κύπρος ήταν το κέντρο το κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών από την πρώην Σοβιετική Ενωση".

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "'Γυμνό' το Αιγαίο" γράφει ότι "γυμνό" είναι πλέον το Αιγαίο χωρίς τη νομική θωράκιση των καθορισμένων συνόρων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. Η Εθνική Υπηρεσία Χαρτογράφησης των ΗΠΑ αφαίρεσε από τους νέους χάρτες της τα σύνορα που καθορίζουν τον κυριαρχικό χώρο της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αλλού γράφει ότι οι εκπρόσωποι των συγγενών των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων χαιρετίζουν μεν την πρόθεση του Προέδρου Κληρίδη να θέσει τα δύο ανθρωπιστικά θέματα κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσει στο Ραούφ Ντενκτάς, το Σάββατο, εκφράζουν, ωστόσο, την άποψη ότι απαιτείται η άσκηση διεθνών πιέσεων προς το κατοχικό καθεστώς για να υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Εδαφος έναντι κυριαρχίας" ότι γίνονται έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις, ενόψει της έναρξης απευθείας συζητήσεων μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς, για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και ότι έχουν ετοιμασθεί εναλλακτικές προτάσεις και χάρτες από Βρετανούς και Αμερικανούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ανταποκρίνεται πάντα στις αιτήσεις της Κύπρου για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ότι τα αμερικανικά όπλα, που έχει σήμερα η κυπριακή Εθνοφρουρά, προέρχονται όλα από την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ αρνούνται να χορηγήσουν οποιοδήποτε στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ οι Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία συγκατατίθενται στην πώληση αμυντικών μόνον όπλων.

    Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Βραδυφλεγής βόμβα" γράφει στο κύριο θέμα πως η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) σε υπόμνημά της προς τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών χαρακτηρίζει "βραδυφλεγή βόμβα" στα θεμέλια των Κυπριακών Αερογραμμών την κατάσταση που επικρατεί στη Γιουροσύπρια. Αλλη είδηση είναι ότι στις Βρυξέλλες μελετούν εναλλακτικά σενάρια για λύση του Κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, για ένταξη χωρίς λύση, ή για αναβολή της ένταξης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα, επεξεργάζονται και σενάρια για τα ανταλλάγματα που θα πάρουν οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία, σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς καθυστερήσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Σπύρος Κυπριανού

    "Καμία ευφορία" δεν δικαιολογείται από την έναρξη των απευθείας συνομιλιών στις 16 Ιανουαρίου, εκτιμά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος αποδίδει την κινητικότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό σε "κίνηση τακτικής" της Τουρκίας.

    [03] (Κ) Επίτροπος Προεδρίας - Ανθρωπιστικά θέματα - Δείπνο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πλήρως ενήμερος για τα ανθρωπιστικά θέματα που θα θέσει ενώπιον του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, κατά το δείπνο που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο, και "δεν χρειάζεται ούτε προετοιμασία ούτε καμία βοήθεια", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος.

    [04] (Κ) Δεκέμβριος - Φράγματα - Ρεκόρ ροής νερού

    Με 49 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ο Δεκέμβριος αυτού του χρόνου, (στοιχεία μέχρι 27.12.2001), δημιουργεί νέο ρεκόρ ροής νερού στα φράγματα για μήνα Δεκέμβριο. Το προηγούμενο ρεκόρ δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 1991 όταν είχαν εισρεύσει στα φράγματα 47 εκατομμύρια. Το ρεκόρ της μεγαλύτερης ροής σ' ένα μήνα κατέχει ο Ιανουάριος του 1989 με 65 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

    [05] (Κ) Κύπρος - Προγράμματα ΕΕ

    Υπογράφηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες η Συμφωνία Πλαίσιο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συμμετοχή της Κύπρου σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ.

    [06] (Κ) Τουρκικά πολεμικά - Παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου

    Σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και παραβάσεις του FIR Λευκωσίας στην περιοχή Καρπασίας προέβησαν κατά το τριήμερο 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι στις 24 Δεκεμβρίου 19 αεροσκάφη προέβησαν σε 13 παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις, ενώ στις 25 Δεκεμβρίου 10 αεροσκάφη προέβησαν σε επτά παραβάσεις και πέντε παραβιάσεις. Στις 26 Δεκεμβρίου 11 αεροσκάφη προέβησαν σε δέκα παραβάσεις και πέντε παραβιάσεις.

    Οπως αναφέρει, οι Αρχές της Δημοκρατίας προέβησαν σε όλα τα προβλεπόμενα διαβήματα προς τους διεθνείς οργανισμούς. (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό - Δείπνο

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι "με τις συνομιλίες της 16ης Ιανουαρίου δίνεται ακόμη μία ευκαιρία για το Κυπριακό" και πρόσθεσε ότι "σε αυτές δεν πρόκειται να αναμειχθούν τρίτοι".

    Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του παράνομου "Μπαϊράκ" ο κ. Ντενκτάς είπε ότι "υπήρξε συμφωνία με όλες τις πλευρές" και "κανείς δεν πρόκειται να υποβάλει σχέδια ή να εκφέρει γνώμη. Μας είπαν εσείς τις αρχίσατε, εσείς να τις ολοκληρώσετε".

    [08] (Κ) ΔΗΚΟ - Παπαδόπουλος - Κυπριακό

    "Καμιά σημασία" δεν έχουν τα δείπνα, τα οποία δεν πρέπει να μετατραπούν και σε "μέθοδο διαπραγμάτευσης" δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσος Παπαδόπουλος, ενόψει του μεθαυριανού δείπνου Κληρίδη Ντενκτάς στην οικία του Προέδρου Κληρίδη, προσθέτοντας ότι "σημασία έχει η βάση των διαπραγματεύσεων".

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό - Προεδρικές Εκλογές

    Ο δρόμος για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν εξαρτάται από την κυπριακή πλευρά, εκτιμά ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία, "είναι να αποδειχθεί ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να λύσει το Κυπριακό".

    [10] (K) Εκπρόσωπος - Δείπνο Προέδρου προς Τ/Κ ηγέτη

    Η κυπριακή κυβέρνηση εμπιστεύεται την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα του κυπριακού λαού και ως εκ τούτου δεν ανησυχεί για τυχόν διαμαρτυρίες εκτός των πλαισίων του νόμου το Σάββατο με αφορμή τη διέλευση του Τ/Κ ηγέτη στις ελεύθερες περιοχές για το δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος Κληρίδης στην οικία του σε ανταπόδοση του δείπνου της 5ης Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διέλευση του Ραούφ Ντενκτάς θα γίνει χωρίς προβλήματα.

    Ο Εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και τόνισε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί το προσεχές Σάββατο είναι ότι Ε/Κ και Τ/Κ μπορούν να συνυπάρξουν και πως οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί του αντιθέτου είναι αβάσιμοι.

    [11] (Κ) Ισπανική προεδρία ΕΕ - Κυπριακό

    Το κυπριακό πρόβλημα έχει περιληφθεί στις προτεραιότητες της ισπανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2002.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    Ως "ιστορική υποχώρηση" χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας την αποδοχή από την ελληνοκυπριακή πλευρά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ επέκρινε τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για την αρνητική στάση και την επιθετική πολιτική του στο Κυπριακό, καλώντας τις κατοχικές δυνάμεις και τη διεθνή κοινότητα να κατανοήσουν ότι προϋπόθεση για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι η επιστροφή των προσφύγων και η αποχώρηση από την Κύπρο των εποίκων και του τουρκικού στρατού κατοχής.

    [13] (Κ) Ευρώ - Παρουσίαση - Κύπρος

    Με 13,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή εφτά εκατομμύρια 830 χιλιάδες λίρες (1 ευρώ = 58 σεντ), είναι εφοδιασμένες οι τράπεζες στην Κύπρο προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους θα ήθελαν να εξασφαλίσουν συνάλλαγμα σε ευρώ, αφού από την 1 Ιανουαρίου 2002 κυκλοφορούν επίσημα στις 12 χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία και στη Φινλανδία τα τραπεζογραμμάτια και κέρματα του ευρώ.

    [14] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην
    Κύπρο στις 27/12/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Γεν Iαπωνίας               201,1816        202,7910
    Δολ. Αυστραλίας              3,0145          3,0386
    Δολ. Καναδά                  2,4443          2,4638
    Κορώνα Δανίας               12,8867         13,9897
    Κορώνα Νορβηγίας            13,8052         13,9156
    Κορώνα Σουηδίας             16,3692         16,5001
    Φράγκο Eλβετίας              2,5695          2,5900
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [15] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 27/12/2001
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7339          1,7443
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5308          1,5399
    Λίρα Αγγλίας                     1,0564          1,0627
    -----------------------------------------------------------------
    
    Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
    έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
    αμετάκλητες ισοτιμίες τους
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   590,8300        594,3700
    Εσκούδος Πορτογαλίας             347,6157        349,7008
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3656          1,3737
    Λιρέττα Iταλίας                3.357,2986      3.377,4358
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3912          3,4116
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3093         10,3711
    Πεσέτα Ισπανίας                  288,4967        290,2271
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,8590         24,0021
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8210          3,8439
    Φράγκο Βελγίου                    69,9454         70,3649
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3736         11,4419
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,9454         70,3649
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           130,18 ( 0,09)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  8.346.483
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.491.941    520,70 ( 0,34)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    920.718    142,33 ( 0,27)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    307.947    124,41 (-0,54)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     41.527     51,66 (-0,23)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     94.222     55,25 ( 0,25)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     89.672     96,51 (-0,94)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    229.898     32,20 (-1,35)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     81.890     55,40 ( 0,38)
    Ετ. Πληροφορικής              £     52.797      8,46 (-1,51)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    657.523     29,72 ( 1,75)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £     10.957     27,22 (-4,42)
    Ξενοδοχεία                    £    478.435     80,23 ( 0,02)
    Αλλες Εταιρείες               £  5.198.586    146,49 (-0,78)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέα αύξηση

    Αμελητέα κέρδη σε ποσοστό 0,09% κατέγραψε η αγορά στη σημερινή πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Ο Γενικός Δείκτης ύστερα από ενδοσυνεδριακά σκαμπανεβάσματα, στη διάρκεια των οποίων άγγιξε μέχρι και τις 130,45 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 130,18 μονάδες. Αυξημένο σήμερα παρουσιάστηκε και το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 8,3 εκατομμύρια λίρες, σημειώνοντας άνοδο 1,1 εκ. λίρες.

    [18] (Κ) Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων - Ντενκτάς - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων δεν θα συμμετάσχει οργανωμένα σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της διαδρομής του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προς την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη το προσεχές Σάββατο, ωστόσο θεωρεί ότι "είναι αναφαίρετο δικαίωμα των συγγενών (των αγνοουμένων) να διαδηλώσουν μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας, τα αισθήματά τους", είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου.

    [19] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αρχιεπίσκοπος - Ντενκτάς - Δείπνο

    Μόνο τρία άτομα θα παρακαθίσουν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στην οικία του στη Λευκωσία, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας στη Λευκωσία.

    [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσοκομείο Αθαλάσσας - Μέλαθρον Ευγηρίας

    Το Κέντρο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και το Μέλαθρον Ευηγηρίας στη Μακεδονίτισσα, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, με την ευκαιρία των εορτών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 27 December 2001 - 18:49:18 UTC