Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Παμπάφιος Σύνδεσμος Αμερικής - Πίτερ Πάππας
  • [03] (Κ) Σπύρος Πίσυνος - Συναυλίες
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Συνασπισμού
  • [05] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πρόεδρος Συνασπισμού
  • [06] (Κ) Νίκος Κωνσταντόπουλος - Αρχιεπίσκοπος
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [08] (Κ) Υπουργείο Αμυνας - "ΟΛΥΜΠΟΣ 2002"
  • [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [10] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες ζημιές
  • [12] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Συνασπισμού
  • [13] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Δανίας - Κύπρος
  • [14] (Κ) Υπουργικό Συμβούλιο - Απόφαση - Αφγανικές Αερογραμμές
  • [15] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Τούρκος ΥΠΕΞ - Δήλωση αξιωματούχου ΟΗΕ
  • [16] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ενίσχυση κατοχικού στρατού
  • [17] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Συντονιστική Επιτροπή Δήμων και Σωματείων Κερύνειας

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και η ενδεχόμενη παράταση της προβλεπόμενης διακοπής των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η προσγείωση τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών στο παράνομο αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκονοίκου, οι προεδρικές εκλογές του 2003 και η συζήτηση για τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων, η εγκατάλειψη του ξενοδοχείου "Φιλοξενία" και οι παρεμβάσεις που επηρεάζουν δυσμενώς προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Μαύρη λίστα μελών στο ΑΚΕΛ", ότι η ηγεσία του κόμματος έχει καταρτίσει κατάλογο στελεχών και μελών του ΑΚΕΛ, οι οποίοι κατηγορούνται για "παραγοντισμό" και για "σταυροθηρία", ενώ "πρωτοφανής" θεωρείται και η αντίδραση που παρουσιάζεται στις τάξεις των μελών του κόμματος στην ενδεχόμενη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι συνέρχεται σήμερα το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία για το νέο κρατικό μισθολόγιο.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα κάτω από τον τίτλο "Προοπτική Κληρίδη και το 2003", γράφει ότι "εντύπωση και προβληματικά" προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με τις οποίες "ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη, όσον αφορά τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2003". Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΑΗΚ κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται "146 μετρητές στους οποίους υπάρχει εύλογη υποψία ότι σημειώθηκε παρέμβαση" για υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κτίζουν μέσα στις αλυκές", γράφει πως, παρά την υπογραφή της διεθνούς περιβαλλοντικής σύμβασης "Ραμσάρ", το Υπουργείο Συγκοινωνιών "ζήτησε κρατικό τεμάχιο, το οποίο βρίσκεται εντός της προστατευόμενης ζώνης της Αλυκής Λάρνακας, για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας", ενώ το συμβούλιο της ΑΕΚ Λάρνακας ζήτησε "πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση για γήπεδο καλαθόσφαιρας". Αλλη είδηση είναι ότι η διακοπή στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη Ντενκτάς, που αρχικά είχε προγραμματισθεί να γίνει μεταξύ 21ης και 25ης Φεβρουαρίου, θα παραταθεί εξαιτίας της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 26 Φεβρουαρίου.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Εκρηξη προεδρολογίας" ότι παρά τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών ότι είναι πολύ νωρίς να αρχίσει η προεργασία για τις προεδρικές εκλογές, έχουν ξεκαθαρίσει ότι "επιδίωξη του ΑΚΕΛ είναι η τριμερής συνεργασία με το ΔΗΚΟ και το ΚΙΣΟΣ" ενώ στο κόμμα, "υπάρχει διχογνωμία για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος", ότι "στο ΚΙΣΟΣ υπάρχουν ενδοιασμοί για την αξιοπιστία του ΑΚΕΛ", ότι το ΔΗΚΟ "φαίνεται να εμμένει στην υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου" και ότι ο ΔΗΣΥ "είναι ανοικτός για διάλογο με όλους". Σε άλλη είδηση γράφει ότι "στο δεύτερο και ουσιαστικό" μέρος της προσπάθειας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, εμπλέκονται αυτήν την εβδομάδα τα κόμματα.

    "Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Μεταγωγικά στο Λευκόνοικο", γράφει στο κύριο θέμα ότι για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, οι Τούρκοι έκαναν χρήση του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου στο Λευκόνοικο, στο οποίο προσγειώθηκε αριθμός βαρέων μεταγωγικών αεροσκαφών, που προέρχονται από βάση στα νότια μικρασιατικά παράλια. Σε άλλη είδηση γράφει ότι 22 "διασταυρώσεις - σκοτώστρες" από τις 432, έχει προεπιλέξει η Τροχαία Αρχηγείου Αστυνομίας για να τοποθετήσει ηλεκτρονικές κάμερες με τις οποίες θα παρακολουθούνται όλο το 24ωρο.

    Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Ιδού κατάντημα", γράφει στο κύριο θέμα ότι το ξενοδοχείο "Φιλοξενία" στη Λευκωσία, το οποίο η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από το 1999 πως θα το μετατρέψει σε βιβλιοθήκη, "έχει εγκαταλειφθεί εντελώς αφύλακτο, με αποτέλεσμα να μπορεί όποιος το θελήσει να εισέλθει σε αυτό και να αφαιρέσει ανενόχλητος οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του ξενοδοχείου". Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του "Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου" Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου την Κύπρο και ότι, εκτός από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου, θα έχει συναντήσεις με προέδρους ή εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών κομμάτων.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Δώστε ένα χρόνο άδεια στη μητέρα" ότι η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους σχεδιάζει να υποβάλει στη Βουλή πρόταση για παράταση της άδειας τοκετού από τέσσερις μήνες σε ένα χρόνο, αλλά οι εργοδότες φέρονται να αντιδρούν υποστηρίζοντας την άποψη ότι θα είναι δυσβάστακτο το βάρος για την οικονομία. Αλλού γράφει ότι μπορεί ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου να έχει υποδείξει την Κοφίνου ως χώρο υποδοχής αθίγγανων, οι κάτοικοι του χωριού, ωστόσο, αντιδρούν σφοδρά, ενώ ο χώρος "δεν θωρείται ιδανικός". (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Παμπάφιος Σύνδεσμος Αμερικής - Πίτερ Πάππας

    Τον κυπριακής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία, Πίτερ Πάππας, Πρόεδρο του Ταμείου Παιδιών της Κύπρου και των Ελληνοαμερικανών Ρεπουμπλικανών, τίμησε στην ετήσια χοροεσπερίδα του, ο Παμπάφιος Σύνδεσμού Αμερικής.

    [03] (Κ) Σπύρος Πίσυνος - Συναυλίες

    Στη μικρή επίλεκτη ομάδα των αναπληρωτών μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης συγκαταλέγεται για πρώτη φορά ένας συμπατριώτης μας, ο Σπύρος Πίσυνος, ο οποίος θα βρίσκεται αυτό το μήνα στην Κύπρο για να διευθύνει στο θέατρο "Ριάλτο" την όπερα του Μότσαρτ "Cosi fan tutte" και για πρώτη φορά την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου. Θα παρουσιασθεί επίσης, στα μέσα Απριλίου, ως πιανίστας, ερμηνεύοντας μουσική δωματίου, πλαισιωμένος από τους Vienna String Soloists.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Συνασπισμού

    Ταυτισμένες είναι οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για τη λύση του Κυπριακού, εκτιμά ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    "Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου είναι από θέση αρχής δίπλα στον κυπριακό λαό για λύση, η οποία θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και του κράτους ως τέτοιου, αλλά και του λαού, Ε/Κ και Τ/Κ", είπε ο κ. Χριστόφιας.

    [05] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πρόεδρος Συνασπισμού

    Τη διαπίστωση ότι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και ολόκληρος o πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να συνεργαστεί για την προώθηση του εθνικού μας θέματος, έκανε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Παναγιώτης Δημητρίου.

    [06] (Κ) Νίκος Κωνσταντόπουλος - Αρχιεπίσκοπος

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε σήμερα, ύστερα από συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ότι "η εκκλησία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση κλίματος προσέγγισης ανάμεσα στις δύο κοινότητες (στην Κύπρο), έτσι ώστε το Κυπριακό να βρει τη δίκαιη λύση του". Υπογράμμισε παράλληλα πως πρέπει το Κυπριακό "να πάψει να διαιωνίζεται ως ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής και να εξασφαλιστεί η ειρηνική συμβίωση των κατοίκων όλου του νησιού και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών στο Κυπριακό.

    Ο Εκπρόσωπος, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση, πρόβλεψε ότι το θέμα της ασφάλειας "θα καταλάβει όλο το μέρος ή σημαντικό μέρος και της αυριανής συζήτησης".

    [08] (Κ) Υπουργείο Αμυνας - "ΟΛΥΜΠΟΣ 2002"

    Αρχίζει αύριο η προγραμματισμένη άσκηση επί χάρτου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, με την επωνυμία "ΟΛΥΜΠΟΣ 2002", η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου.

    [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           120,66 (-2,26)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.353.424
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.305.607    498,05 (-2,45)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    579.392    138,41 (-2,36)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     63.044    112,36 (-2,36)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     18.441     45,13 (-2,51)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     70.578     53,41 (-1,18)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    196.352     82,43 (-2,01)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    107.414     29,38 (-2,13)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     26.284     53,00 (-1,12)
    Ετ. Πληροφορικής              £     35.044      7,73 (-1,40)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    379.982     25,98 (-3,20)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        390     25,16 ( 3,03)
    Ξενοδοχεία                    £    178.779     72,30 (-1,46)
    Αλλες Εταιρείες               £    293.758    126,91 (-3,00)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [10] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 05/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7308          1,7411
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5065          1,5155
    Λίρα Αγγλίας                     1,0582          1,0645
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,5346        201,1308
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9443          2,9678
    Δολάριο Καναδά                     2,4033          2,4225
    Κορώνα Δανίας                     12,8456         12,9483
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,6040         13,7128
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9814         16,1092
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5526          2,5730
    

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες ζημιές

    Μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,26% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε ρευστοποιήσεις των μετοχικών αξιών, ανεξαρτήτου κεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 120,66 μονάδες ενώ χωρίς διαφοροποίηση, σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση παρέμεινε, η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 2,3 εκατομμύρια λίρες.

    [12] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Συνασπισμού

    Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου υποστηρίζει ότι η Κύπρος πρέπει να μπει στην ΕΕ ως ενιαίο κράτος, χωρίς προσκόμματα, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς διλήμματα της τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος μετά την ανταλλαγή απόψεων που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδη γύρω από τις εξελίξεις στις απευθείας συνομιλίες, την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

    [13] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Δανίας - Κύπρος

    Φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Per Stig Moller.

    [14] (Κ) Υπουργικό Συμβούλιο - Απόφαση - Αφγανικές Αερογραμμές

    Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ενέκρινε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για πλήρη συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα ψηφίσματα 1388 (2002) και 1390 (2002) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για άρση των απαγορευτικών μέτρων κατά των Αφγανικών Αερογραμμών ARIANA και διαφοροποίηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Αφγανιστάν αντίστοιχα.

    [15] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Τούρκος ΥΠΕΞ - Δήλωση αξιωματούχου ΟΗΕ

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ενημέρωσε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, όπως δήλωσε στη Νέα Υόρκη αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

    [16] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ενίσχυση κατοχικού στρατού

    Η ενίσχυση του κατοχικού στρατού εκπέμπει "ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για τη πορεία των συνομιλιών" τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες αυτές των Τούρκων δεν πείθουν για τις προθέσεις τους, ότι δηλαδή θέλουν, όπως οι ίδιοι λένε, λύση και προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [17] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Συντονιστική Επιτροπή Δήμων και Σωματείων Κερύνειας

    Το ΚΙΣΟΣ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί λύση του Κυπριακού, η οποία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, που περιλαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης, της ελεύθερης διακίνησης και της απρόσκοπτης άσκησης του δικαιώματος περιουσίας, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με τη Συντονιστική Επιτροπή των κατεχόμενων Δήμων και Σωματείων της επαρχίας Κερύνειας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 5 February 2002 - 18:50:05 UTC