Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Μπους - Βαρθολομαίος
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Σύνοδος - Κασουλίδης
  • [04] (Κ) ΕΑΚ - Κορυφαίοι αθλητές 2001
  • [05] (Κ) Γιλμάζ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [06] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Κασουλίδης - Διάσκεψη
  • [07] (Κ) Παγκύπρια παγκομματική εκδήλωση - Σπύρος Κυπριανού
  • [08] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [09] (Κ) Κύπρος - Μάλτα - Διμερής ναυτιλιακή συμφωνία
  • [10] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση
  • [11] (Κ) Προεδρεύων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Κύπρος - Τουρκία
  • [12] (Κ) Παστεριωμένο γάλα - Αύξηση τιμής
  • [13] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Ερτουγρούλογλου - Διάβημα
  • [14] (Κ) Γερμανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Επίσκεψη
  • [15] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας - Κυπριακό
  • [16] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Ελβετία
  • [17] (Κ) ΑΚΕΛ - Αραφάτ

  • [01] (Κ) Μπους - Βαρθολομαίος

    Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους θα έχει την Τρίτη, 5 Μαρτίου, στο Οβάλ Οφις, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το φόρουμ των ευρωπαϊκών και ισλαμικών χωρών που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη σήμερα και αύριο, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και πληροφορίες για το διάλογο Κληρίδη - Ντενκτάς, πληροφορίες για συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις αρχές Μαρτίου εκπροσώπων χωρών για το Κυπριακό, η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Σλοβακία, η πικετοφορία που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικές και φοιτητικές οργανώσεις τη μεθεπόμενη Πέμπτη προς το Προεδρικό Μέγαρο, η αύξηση της τιμής του γάλακτος και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Σύνοδος διαπραγματευτών στη Ν. Υόρκη" αναφέρεται στους διαπραγματευτές για το Κυπριακό (Αλβαρο ντε Σότο, Ντέιβιντ Χάνεϊ και Τόμ Γουέστον), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τη δική τους ξεχωριστή σύνοδο στις αρχές Μαρτίου "με στόχο να συντονίσουν τις ενέργειές τους ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών στα μέσα του ερχόμενου μήνα, οπόταν αναμένεται οι δύο πλευρές να εισέλθουν στην ουσιαστική διαπραγμάτευση των διαφόρων πτυχών του προβλήματος". Αλλού γράφει ότι η μεγαλύτερη διεθνής σύναξη όλων των θρησκευτικών εκπροσώπων θα λάβει χώρα από τις 8-11 Μαρτίου στην Κύπρο.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ολοταχώς προς κρίση" γράφει ότι τη στιγμή που οι Τούρκοι επιδιώκουν τη δημιουργία έντασης με προφανή στόχο να οδηγήσουν σε ναυάγιο το διάλογο Κληρίδη Ντενκτάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκαλεί και πάλι την άλλη πλευρά να συναινέσει και να αποδεχθεί αποστρατικοποίηση, για να απαλλαγεί η Κύπρος από τους εξοπλισμούς. Αλλού αναφέρεται στην πικετοφορία προς το Προεδρικό Μέγαρο που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικές και φοιτητικές Οργανώσεις τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, καθώς και οι οργανώσεις νεολαίας των κομμάτων διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία της ΠΑΣΥΔΥ με την κυβέρνηση, η οποία προνοεί τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία.

    "Ο Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Δώδεκα χρόνια στα τυφλά" γράφει ότι παρά τη δεδηλωμένη θέση της κυβέρνησης ότι επείγει η απόκτηση παράκτιων ραντάρ, "ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς αυτά για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα οι Αρχές Ασφαλείας, είναι ορατός". Αλλού αναφέρεται στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος προκειμένου να λάβει μέρος στη Γ΄ Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων μεταβαίνει το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης στην Αθήνα, από όπου την προσεχή Κυριακή, θα αναχωρήσει για τη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Φωτιές... στην Πόλη" ότι οι Τούρκοι, παραμονές της επίσημης έναρξης του κοινού φόρουμ των ευρωπαϊκών και ισλαμικών χωρών που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη σήμερα και αύριο, "άναψαν φωτιές" με την επαναφορά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του θέματος των ρωσικών ελικοπτέρων τα οποία, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, προμηθεύτηκε η Εθνική Φρουρά. Αλλη είδηση είναι η απόφαση του Χωρεπισκόπου Αρσινόης Γεωργίου να καταθέσει εισήγηση μεθαύριο Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας για πλήρη απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπου, είτε πρόκειται για αναπαραγωγή είτε για θεραπευτικούς σκοπούς.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τον τίτλο "Τελεσιγραφικές θέσεις" γράφει στο κύριο θέμα πως η Αγκυρα, επιχειρώντας να δημιουργήσει και να συντηρήσει κλίμα έντασης, αντιμετωπίζει το Κυπριακό και τον εν εξελίξει διάλογο Κληρίδη Ντενκτάς με τελεσιγραφικές θέσεις, όπως προκύπτει από επιστολή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ προς τους ομολόγους του των 15 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από σήμερα ακριβαίνει το γάλα κατά τέσσερα σεντ ανά λίτρο και ότι η κυβερνητική αυτή απόφαση προκαλεί αντιδράσεις τόσο από τυροκόμους και βιομηχάνους, όσο και από την Επιτροπή Τιμών, τους καταναλωτές και τις συντεχνίες εργαζομένων.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Τερματίστε τη γριβολογία" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε χθες την κυβέρνηση να δώσει εντολές ώστε "να σταματήσει το φαινόμενο του γριβισμού" και, επικρίνοντας τόσο το Διοικητή του ΚΕΝ Λάρνακας για τις δηλώσεις του ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων, όσο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, δήλωσε ότι και "εκατόν πορίσματα να βγάλουν" δεν θα μπορέσουν να τον πείσουν πως δεν είναι ορθές οι καταγγελίες του. Αλλού γράφει ότι μεθαύριο Πέμπτη το προσωπικό της εταιρείας αστικών λεωφορείων Λευκωσίας θα κατέλθει σε 24ωρη απεργία, λόγω της επ αόριστον αναστολής της εφαρμογής της συλλογικής τους σύμβασης εργασίας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανακοίνωσε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τα σχέδιά της για δραστηριοποίηση στον τομέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου διαφώνησε, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους δυο δημόσιοι οργανισμοί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 170 περίπου οδηγοί, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί με πολλούς βαθμούς ποινής λόγω τροχαίων παραβάσεων, θα κληθούν σύντομα να συμμετάσχουν σε σεμινάριο για την οδική ασφάλεια.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΕΛΑ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Σύνοδος - Κασουλίδης

    Την κοινή σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θέμα "Πολιτισμός και αρμονία: η πολιτική διάσταση" προσφωνεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στο περιθώριο της συνόδου, στην οποία η Κύπρος έχει προσκληθεί μαζί με τις άλλες υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου.

    [04] (Κ) ΕΑΚ - Κορυφαίοι αθλητές 2001

    Ο αθλητής στους δρόμους ταχύτητας Αννινος Μαρκουλλίδης του ΓΣΟ, βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2001 σε εκδήλωση της Ενωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ και ήταν αφιερωμένη στους στρατιώτες αθλητές.

    Αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η κολυμβήτρια Μαρία Παπαδοπούλου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Καλαθοσφαιρική Ομάδα του Κεραυνού Στροβόλου.

    Το βραβείο ήθους και προσφοράς "Θεόδωρος Στυλιανού" απονεμήθηκε από κοινού στον πετοσφαιριστή της Ανόρθωσης Πέτρο Κοντό και στον ποδοσφαιριστή τςη Ενωσης Νέων Παραλιμνίου Μιχάλη Οικονόμου, οι οποίοι αποχώρισαν από την ενεργό δράση. Το βραβείο "Στέλιος Κυριακίδης" απονεμήθηκε στην Εθνική Ενόπλων Πετόσφαιρας.

    Το βραβείο "Μακρόχρονης και εξαίρετης προσφοράς στον αθλητισμό" απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟΠΛ και της ΣΤΟΚ Νίκο Γρηγορίου.

    Η "Χρυσή Μπάλα" απονεμήθηκε από κοινού στην Ομόνοια και την Ανόρθωση, ως τις ομάδες που πέτυχαν τα περισσότερα γκολ στο περσινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ για τέταρτη συνεχή χρονιά το "Χρυσό Παπούτσι" πήγε στον επιθετικό της Ομόνοιας Ράινερ Ράουφμαν.

    [05] (Κ) Γιλμάζ - Κυπριακό - ΕΕ

    Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και Αρχηγός του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία "έχει συμβάλει ποικιλόμορφα" στην επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι τούτο δεν σημαίνει ότι θα αναγνωρίσει τον "ελληνικό τομέα", όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, για χάρη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Κασουλίδης - Διάσκεψη

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε την ανθρωπότητα να σταματήσει εκείνους που χρησιμοποιούν τη διαφορετικότητα για να δικαιολογήσουν τις διενέξεις, τονίζοντας πως ο διάλογος ανάμεσα στα κράτη είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και επίλυσης των διαφορών, ενώ παράλληλα αναγνώρισε ότι υπάρχει συστηματική και σε μεγάλο βαθμό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου.

    Στην ομιλία του ενώπιον της κοινής διάσκεψης της Ισλαμικής Διάσκεψης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία κλήθηκε να προσφωνήσει ως Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο κ. Κασουλίδης είπε πως η Κύπρος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα όπου οι πολιτισμοί συνυπάρχουν εδώ και αιώνες και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους πολιτισμούς και την κουλτούρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της κάθε κουλτούρας και κάθε πολιτισμού.

    [07] (Κ) Παγκύπρια παγκομματική εκδήλωση - Σπύρος Κυπριανού

    Παγκύπρια παγκομματική εκδήλωση προς τιμή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρο Κυπριανού συνδιοργανώνουν το προσεχές Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος.

    [08] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 12/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7313          1,7416
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5187          1,5278
    Λίρα Αγγλίας                     1,0631          1,0694
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,7974        204,4197
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9764          3,0002
    Δολάριο Καναδά                     2,4103          2,4295
    Κορώνα Δανίας                     12,8595         12,9623
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,5602         13,6686
    Κορώνα Σουηδίας                   16,0026         16,1306
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5560          2,5764
    

    [09] (Κ) Κύπρος - Μάλτα - Διμερής ναυτιλιακή συμφωνία

    Κύπρος και Μάλτα έχουν μονογράψει διμερή ναυτιλιακή συμφωνία που προνοεί μεταξύ άλλων την παροχή εθνικής μεταχείρισης στα πλοία των δύο χωρών, ενόσω βρίσκονται στα λιμάνια τους, την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών των πλοίων των δύο χωρών και των εγγράφων ταυτότητας των ναυτικών, για συνεργασία σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος και την καθιέρωση Μικτής Επιτροπής για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

    [10] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    Νέα πτώση της τάξης του 1,02% σημείωσε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας στις 115,22 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το επίπεδο των 114 μονάδων. Ελαφρά αυξημένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 2,6 εκατομμύρια λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει σχεδόν το 1/4 του συνολικού όγκου συναλλαγών.

    [11] (Κ) Προεδρεύων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Κύπρος - Τουρκία

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέπ Πικέ ι Καμπ δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικά πράγματα τα οποία η ΕΕ επιθυμεί να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις της με την Κύπρο και την Τουρκία και κάλεσε την Αγκυρα όχι μόνο να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας και του συντάγματός της αλλά και να τις εφαρμόσει.

    [12] (Κ) Παστεριωμένο γάλα - Αύξηση τιμής

    Κατά τρία σεντ το λίτρο αυξάνεται από αύριο η λιανική τιμή πώλησης του παστεριωμένου γάλακτος, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου.

    [13] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Ερτουγρούλογλου - Διάβημα

    Σε διάβημα προς την ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τους διοργανωτές της κοινής συνόδου της ΕΕ και της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, προέβη τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα με αφορμή την απόδοση του τίτλου του "υπουργού εξωτερικών" στον ψευδουπουργό εξωτερικών και άμυνας του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σε κατάλογο των αρχηγών των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη σύνοδο.

    [14] (Κ) Γερμανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Επίσκεψη

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από τις 14 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπεία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουίδη, τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου.

    [15] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η μορφή της λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να συνάδει με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θέση που ασπάζεται, όπως ανέφερε, και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της κοινής συνόδου ΕΕ - Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι συζήτησε το Κυπριακό με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαϊλ Τζεμ, σε σημερινή τους συνάντηση, την οποία ο Τούρκος Υπουργός χαρακτήρισε θετική. Ο κ. Τζεμ συζήτησε το Κυπριακό και με το Βρετανό ομόλογό του Τζιακ Στρο, ο οποίος έφθασε στην Κωνσταντινούπολη σήμερα.

    [16] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Ελβετία

    Η Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών της Κύπρου κατέβαλε με 4 - 2 στη διαδικασία των πέναλτι την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας, στην πρεμιέρα του 6ου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων.

    Ο αγώνας, που έγινε το απόγευμα στο Μακάρειο Στάδιο στη Λευκωσία, έληξε ισόπαλος 1 - 1 και μετά την ημίωρη παράταση.

    Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου άνοιξε το σκορ για την Εθνική Κύπρου στο 21ο λεπτό του αγώνα. Οι Ελβετοί ισοφάρισαν έντεκα λεπτά αργότερα (32ο λεπτό) με τον Χάκαν Γιακίν.

    Ο Κύπριος τερματοφύλακας Νίκος Παναγιώτου απέκρουσε δύο πέναλτι, δίδοντας έτσι τη νίκη στην Εθνική Κύπρου.

    Τώρα διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας, μεταξύ της Τσεχίας και της Ουγγαρίας. Το παιγνίδι άρχισε στις 7 μμ στο ΓΣΖ στη Λάρνακα.

    Οι νικητές των δυο αγώνων προκρίνονται στο τελικό που θα διεξαχθεί αύριο στις 7 μμ στο ΓΣΖ. Οι ηττημένοι θα αγωνιστούν για τις θέσεις 3 και 4 αύριο στις 5 μμ στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [17] (Κ) ΑΚΕΛ - Αραφάτ

    Την έντονη ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που έχει τρομακτικές επιπτώσεις για τους Παλαιστίνιους, αλλά και για τους Ισραηλινούς, εξέφρασε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ, σε χθεσινή συνάντηση του με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, στη Ραμάλα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του στην ειρηνευτική διαδικασία και τονίζοντας την ανάγκη τερματισμού του κύκλου βίας και κλιμάκωσης της διεθνούς πίεσης για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, η αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία αποτελείται από τους Ανδρέα Χρίστου και Βέρα Πολυκάρπου, διαβίβασε στον κ. Αραφάτ την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ και του κυπριακού λαού προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, την αντίθεση στη συνεχιζόμενη απομόνωση του ιδίου στη Ραμάλα και στα συνεχιζόμενα μέτρα κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 12 February 2002 - 18:54:59 UTC