Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ευρωπαϊκό μοντέλο βιογραφικού σημειώματος
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Ευρωμεσογειακά Κοινοβούλια - Γ΄ Διάσκεψη - Διακήρυξη
  • [04] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Συντακτική Συνέλευση
  • [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Επιστολή Τζεμ προς "15"
  • [06] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Εκλογή (1)
  • [07] (Κ) Δημήτρης Συλλούρης - Δραστηριότητες βουλευτών ΔΗΣΥ
  • [08] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [09] (Κ) Πρόεδρος FIFA - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες
  • [12] (Κ) Ε/κ - Τ/κ κόμματα - Συνάντηση
  • [13] (Κ) Υπουργός Αμυνας Αρμενίας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [14] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Εκλογή (2)
  • [15] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Γάλλος Ευρωβουλευτής
  • [16] (K) Σύμβουλος ΟΗΕ - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [17] (Κ) Διάσκεψη Ευρω-Μεσογειακών Κοινοβουλίων - Διακήρυξη
  • [18] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Απευθείας συνομιλίες
  • [19] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βερολίνο - Επαφές

  • [01] (Κ) Ευρωπαϊκό μοντέλο βιογραφικού σημειώματος

    Την εισαγωγή ενός ενιαίου μοντέλου βιογραφικού σημειώματος, το οποίο θα διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στην παρουσίαση των προσόντων και των ικανοτήτων τους, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας λουξεμβούργιας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, υπό τη σκιά των διαφωνιών μεταξύ των Αρχιερέων στο θέμα της επισκοποίησης του Ηγουμένου Κύκκου, οι κινήσεις των Αμερικανών στο Κυπριακό, το πόρισμα του Συνταγματάρχη Μαραγκού για τις καταγγελίες περί αναφώνησης συνθημάτων στο ΚΕΝ Λάρνακας, η χθεσινή τραγωδία στη Χούλου της Πάφου, με το θάνατο ενός άνδρα και δύο παιδιών, από ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα στον οποίο επέβαιναν και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας της Πρώτης Κυρίας Ειρήνης Κληρίδη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Νέα σύγκρουση αγίων σήμερα" γράφει ότι άλλη μια "πισώπλατη μαχαιριά" αναμένεται να δεχθεί σήμερα η ενότητα της Ιεράς Συνόδου την ώρα που θα τεθεί εκ νέου το θέμα επισκοποίησης του Ηγουμένου της Μονής Κύκκου Νικηφόρου, εξέλιξη που εκκλησιαστικοί κύκλοι συνδέουν με την κούρσα της διαδοχής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, με τους επισκόπους Λεμεσού, Κυρηνείας και Μόρφου να θέτουν θέμα παραβίασης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και να τάσσονται αρνητικά στην αναβάθμιση Νικηφόρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σκληρούς όρους θέτει ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος παρουσιάζεται με μαξιμιλιστικές θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απρόθυμος να διαφοροποιήσει τη στάση του.

    "To Θάρρος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Καυτό πόρισμα" ότι πολύ καυτό φαίνεται ότι είναι τελικά το πόρισμα του Συνταγματάρχη Μαραγκού γύρω από τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ ότι νεοσύλλεκτοι είχαν υποχρεωθεί να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα - Διγενή και αυτός πιστεύεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο παρενέβη το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος Κληρίδης και ζήτησε από τον Υπουργό Αμυνας να το δει πριν δοθεί στη δημοσιότητα. Αλλού σημειώνει πως ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της Πρώτης Κυρίας Ειρήνης Κληρίδη, η οποία υπεβλήθη προχθές το πρωί στο Μακάρειο νοσοκομείο σε μικροχειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της δυσκαμψίας που είχε παρουσιάσει στα δάκτυλα του αριστερού της χεριού.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Νέα βήματα στον καρκίνο" γράφει ότι ένα από τα γονίδια, τα οποία προδιαθέτουν για κληρονομικό καρκίνο του μαστού, το BRCAI, δεν ανιχνεύεται μεταλλαγμένο στο γυναικείο πληθυσμό της Κύπρου. Σύμφωνα με τα πορίσματα ο κυπριακός πληθυσμός εκφράζει διαφορετικές γονιδιακές μεταλλάξεις από αυτές που καταγράφονται στο εξωτερικό. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχώρησε χθες για τη Γερμανία όπου θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ, άλλους υπουργούς και επιτροπές του γερμανικού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μάλτα για διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Στα δύο η Σύνοδος" αναφέρει πως μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονταν μέχρι αργά χθες βράδυ για την αποτροπή διάσπασης της Ιεράς Συνόδου, απ' αφορμή την επισκοποίηση του Ηγουμένου Κύκκου Νικηφόρου. Η κατά πλειοψηφία απόφαση αμφισβητήθηκε από τους Μητροπολίτες Κυρηνείας, Λεμεσού και Μόρφου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου απαγορεύει την εκλογή, διότι αυτή δεν υιοθετήθηκε με πλειοψηφία τριών τετάρτων των μελών της Συνόδου. Σε άλλο θέμα γράφει πως μήλο της έριδος μεταξύ γιατρών αποτελούν οι κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού και σύμφωνα με το Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Σταύρο Σταύρου δεν γίνεται σωστός προγραμματισμός και διαχείριση των κλινών, τόσο από μέρους των γιατρών όσο και της διοίκησης του νοσοκομείου.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Προωθούν ενδιάμεση λύση" ότι οι Αμερικανοί αποφεύγουν επιμελώς να τοποθετηθούν κατά τις επαφές τους με αξιωματούχους της Κύπρου και της Ελλάδας για τη στάση που θα τηρήσουν όταν φτάσει η ώρα της τελικής απόφασης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί η λύση του Κυπριακού. Ωστόσο ενημερωμένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι Αμερικανοί έχουν διαμορφώσει σενάρια για την περίπτωση που δεν θα είναι εφικτή μια συμφωνία πάνω σε ένα γενικό περίγραμμα λύσης μέχρι το φθινόπωρο. Αλλού αναφέρεται πως η Τουρκία αποσύρθηκε από τον 18ο διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού στην Πράγα, στον οποίο πρώτευσε η Κύπρος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι κατά την εκτέλεση της κυπριακής σύνθεσης προβλήθηκε βιντεοκλίπ, το οποίο αναφερόταν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Στα μαύρα η Χούλου" γράφει ότι στο πένθος βυθίστηκε χθες η κοινότητα Χούλου στην επαρχία Πάφου όπου δύο ανήλικα αγοράκια και ο 33χρονος θείος τους βρήκαν φρικτό θάνατο. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Ανδρέου από τη Χούλου και τα ανιψάκια του Ιωάννη Πέτρου, 10 χρόνων, και Πέτρο Πέτρου, 11 χρόνων. Ο Ανδρέου και τα ανήλικα ανιψάκια του κατευθύνονταν χθες το πρωί με το γεωργικό ελκυστήρα στο αμπέλι της οικογένειας όταν σε ένα ανηφορικό σημείο του δρόμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες καταπλακώθηκαν από το τρακτέρ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην ειδική αναφορά στο Κυπριακό της Διακήρυξης της 3ης Διάσκεψης των Προέδρων των Ευρω-Μεσογειακών Κοινοβουλίων που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα για λύση του Κυπριακού στο πνεύμα του κοινοτικού κεκτημένου. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑΝ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Ευρωμεσογειακά Κοινοβούλια - Γ΄ Διάσκεψη - Διακήρυξη

    Ειδική αναφορά στο Κυπριακό περιλαμβάνει η Διακήρυξη που εκδόθηκε χθες στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ΄ Διάσκεψης των Προέδρων των Ευρω-Μεσογειακών Κοινοβουλίων, όπου οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων, "σημειώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και εκφράζουν την ελπίδα, ότι η επανάληψη των απευθείας συνομιλιών, με την παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, θα οδηγήσει σε μία συνολική, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, επί τη βάσει των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο πνεύμα του κοινοτικού κεκτημένου".

    [04] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Συντακτική Συνέλευση

    Εκπρόσωποι της κυπριακής κυβέρνησης και της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχουν στη Συντακτική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάακεν.

    Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Μιχάλης Ατταλίδης, τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα από τη διπλωματική υπηρεσία της Δημοκρατίας με το βαθμό του πρέσβη.

    Αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης στη Συντακτική Συνέλευση έχει οριστεί ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Πρέσβης Θεόφιλος Θεοφίλου.

    [05] (Κ) Εκπρόσωπος - Επιστολή Τζεμ προς "15"

    Δεν μπορεί η φιλοσοφία των δύο κρατών και η φιλοσοφία του ενός κράτους να παντρευτούν και η συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μέσης απόστασης ανάμεσα σε δυο ανόμοια πράγματα, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας ότι το μήνυμα αυτό δίνεται από την ε/κ πλευρά κατά τρόπο ξεκάθαρο στους μεσολαβητές.

    [06] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Εκλογή (1)

    Ολα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου υπέγραψαν σήμερα επί της Αγίας Τράπεζας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία το μήνυμα για την εκλογή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κύκκου Νικηφόρου ως Επισκόπου Κύκκου.

    Ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την "ευμενή κρίση και ψήφο τους".

    [07] (Κ) Δημήτρης Συλλούρης - Δραστηριότητες βουλευτών ΔΗΣΥ

    Στόχος των εξορμήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), που εξήγγειλε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, θα είναι "συζητήσεις εφ'όλης της ύλης" με κύριο θέμα την ανάλυση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.

    [08] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 18/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7299          1,7402
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5084          1,5174
    Λίρα Αγγλίας                     1,0541          1,0604
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,9060        201,5052
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9093          2,9325
    Δολάριο Καναδά                     2,3971          2,4162
    Κορώνα Δανίας                     12,8350         12,9376
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3865         13,4935
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8737         16,0006
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5597          2,5801
    

    [09] (Κ) Πρόεδρος FIFA - Κύπρος - Επίσκεψη

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή και Σάββατο, 1 - 2 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) Τζόσεφ Μπλάτερ, ύστερα από πρόσκληση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           115,75 (-0,25)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    989.566
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   409.224    476,24 (-0,37)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    177.580    130,51 (-0,04)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     46.383    105,80 (-0,85)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     13.055     43,01 (-0,39)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     27.480     54,44 ( 0,28)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     47.864     84,37 (-0,59)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    130.788     29,85 ( 0,74)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      2.606     54,27 ( 0,85)
    Ετ. Πληροφορικής              £     54.773      7,09 (-1,39)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     60.231     24,65 (-1,28)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     23,49 ( 4,63)
    Ξενοδοχεία                    £     82.963     70,79 (-0,13)
    Αλλες Εταιρείες               £    148.948    119,27 (-0,77)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

    Σε αρνητικό έδαφος έτυχε διαπραγμάτευση ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, κλείνοντας, ως αποτέλεσμα της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος, με οριακή πτώση σε ποσοστό 0,25%, στις 115,75 μονάδες. Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο και πλέον χρόνων έφτασε σήμερα ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, ο οποίος συρρικνώθηκε στις 989.000 λίρες.

    [12] (Κ) Ε/κ - Τ/κ κόμματα - Συνάντηση

    Την υποστήριξή τους στη συνέχιση των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων κάτω από την αιγίδα των ΗΕ, εκφράζουν σε κοινό ανακοινωθέν οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ κομμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο Λήδρα Πάλας.

    [13] (Κ) Υπουργός Αμυνας Αρμενίας - Κύπρος - Επίσκεψη

    Φθάνει στην Κύπρο στις 20 Φεβρουαρίου για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Αμυνας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος κατά την εδώ παραμονή του θα συνυπογράψει διακρατική συμφωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο, με τον οποίο στη συνέχεια θα δώσει κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

    [14] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Εκλογή (2)

    "Αξιος" Επίσκοπος Κύκκου ανακηρύχθηκε σήμερα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου Νικηφόρος, με την υπογραφή επί της Αγίας Τράπεζας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, του μηνύματος εκλογής από όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Στο μήνυμα αναφέρεται ότι η "προαγωγή" του Ηγουμένου Νικηφόρου σε Επίσκοπο, έγινε "εις επιβράβευσιν των προς την Μονήν αυτού και την Εκκλησίαν της Κύπρου γενικότερων υπηρεσιών τούτου".

    [15] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Γάλλος Ευρωβουλευτής

    Την πεποίθηση ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή, Πρόεδρο της Ομάδας "Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" Charles Pasqua.

    [16] (K) Σύμβουλος ΟΗΕ - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο κάλεσε την ε/κ και την τ/κ πλευρά να μελετήσουν σοβαρά τα όσα έχουν λεχθεί στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών τις τελευταίες βδομάδες και να προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τις νόμιμες ανησυχίες και φόβους που έχει η κάθε πλευρά.

    [17] (Κ) Διάσκεψη Ευρω-Μεσογειακών Κοινοβουλίων - Διακήρυξη

    Την ελπίδα ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό "θα οδηγήσει σε μία συνολική, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο πνεύμα του κοινοτικού κεκτημένου", εκφράζουν σε τελική διακήρυξή τους οι Πρόεδροι της 3ης Διάσκεψη των Ευρω-Μεσογειακών Κοινοβουλίων που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα.

    [18] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Απευθείας συνομιλίες

    Η εκδοχή που υποστηρίζεται από τρίτους πως όταν οι απευθείας συνομιλίες προχωρήσουν στο διαπραγματευτικό τους στάδιο, η τουρκική πλευρά θα υποχωρήσει, χαρακτηρίσθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Τάσσο Παπαδόπουλο σαν "ποίημα που επαναλαμβάνεται χωρίς αντίκρισμα".

    [19] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Βερολίνο - Επαφές

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και η πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Κριστόφ Τσόπελ στο Βερολίνο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 18 February 2002 - 18:49:15 UTC