Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΝΕ.ΟΙ - 1ο Παγκύπριο Συνέδριο
  • [02] (Κ) Χριστόφιας - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα
  • [04] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ
  • [05] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσοκομείο
  • [06] (Κ) Διαιτολογικό Συνέδριο - Λευκωσία
  • [07] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Κύπρου - Τραυματισμός - Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [08] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [09] (Κ) Υπ. Συγκοινωνιών - Ημερίδα - Οδική συνείδηση
  • [10] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Τραυματισμός - Υπ. Υγείας

  • [01] (Κ) ΝΕ.ΟΙ - 1ο Παγκύπριο Συνέδριο

    Η Νεολαία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (ΝΕ.ΟΙ) διοργανώνει σήμερα το 1ο Παγκύπριο Συνέδριο της στις 2.30 το απόγευμα στο συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

    Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η Ημερίδα "Νέοι και Περιβάλλον".

    [02] (Κ) Χριστόφιας - Κυπριακό

    Την ελπίδα όπως τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου στις συνομιλίες για το Κυπριακό εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα θα παραβιαστεί μόνο αν δεν υπάρξει λύση.

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα

    Πέφτει σήμερα η αυλαία του παγκυπρίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος με τους αγώνες Ολυμπιακού Αλκής στο ΓΣΠ Λευκωσίας και ΑΕΚ Εθνικού Ασσιας στο ΓΣΖ Λάρνακας. Οι αγώνες αρχίζουν στις 5:00 το απόγευμα.

    [04] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ

    Πρωταθλήτρια Κύπρου στέφθηκε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ με την ισοπαλία 1 1 που έφερε χθες αγωνιζόμενη στο Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό με την ΑΕΛ.

    [05] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Πρόεδρος Κληρίδης - Νοσοκομείο

    Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ύστερα από πτώση του χθες στα σκαλιά της εισόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο κρανίο και στη σπονδυλική στήλη.

    Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους είπε ότι από όσο είδε τον Αρχιεπίσκοπο και όσα του είπαν οι θεράποντες ιατροί "το θέμα θα πάρει λίγο χρόνο. Ομως δεν υπάρχει κίνδυνος", πρόσθεσε.

    [06] (Κ) Διαιτολογικό Συνέδριο - Λευκωσία

    Ολοκληρώνονται σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες του διήμερου Β' Παγκυπρίου Διαιτολογικού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων Κύπρου.

    [07] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Κύπρου - Τραυματισμός - Ιατρικό ανακοινωθέν

    Σταθερή και ικανοποιητική, χωρίς την εμφάνιση οιασδήποτε επιπλοκής, παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με κατάγματα που υπέστη στο κρανίο και στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσης του στα σκαλοπάτια της Αρχιεπισκοπής.

    [08] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2003, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα αιτήσεων από πλευράς των Τ/Κ για απόκτηση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η 8η Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών της Ομάδας του Λουξεμβούργου που έγινε στην Πάφο και το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" στο πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο "Πονοκέφαλος για ΑΚΕΛ ο Τάσος", γράφει ότι σε τεράστιο πονοκέφαλο για το ΑΚΕΛ τείνει να εξελιχθεί η δέσμευση της ηγεσίας του έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές, στο πλαίσιο μιας διμερούς συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ ή τριμερούς με τη συμμετοχή και του ΚΙΣΟΣ. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη του ονόματος του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

    "Η Μάχη" στο βασικό θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Ψυχρή η Αθήνα για τον Τάσσο", γράφει ότι κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζουν διακριτικά τη διαφωνία τους σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι ομόφωνο πόρισμα καταπέλτη ετοιμάζουν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών για τις ατασθαλίες στο ΧΑΚ και σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου στη "Μ" το πόρισμα δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αμάν - Αμάν για διαβατήριο", γράφει ότι ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι αιτήσεις Τ/Κ για απόκτηση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς του Ραούφ Ντενκτάς με βάση νέο "νόμο" της ψευδοβουλής απειλεί με φυλάκιση όσους κινούν αυτή τη διαδικασία. Προσθέτει ότι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, 100 Τ/Κ το μήνα αποκτούν το νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αξίζει να τηρηθεί ο Ιούνιος ως χρονοδιάγραμμα για επίλυση του Κυπριακού.

    "Η Σημερινή", στο κύριο θέμα με τίτλο "'Σφήνα' Χριστόφια", γράφει ότι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια μπαίνει πλέον σφήνα σε αυτήν του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ η επικρατούσα ευρέως στην κοινή γνώμη άποψη είναι ότι υποψήφιος της συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΚΙΣΟΣ στις προεδρικές θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος. Αλλού γράφει ότι οι Αγγλοαμερικανοί έχουν έτοιμες εναλλακτικές επιλογές για να κρατήσουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ζωντανή μετά τον Ιούνιο και για να αποτρέψουν ταυτόχρονα την πιθανότητα κρίσης και "θερμού καλοκαιριού".

    "Ο Φιλελεύθερος", στο βασικό θέμα με τίτλο "Κόμματα: Κρίσιμες επιλογές", γράφει ότι ποιοτικές έρευνες και μετρήσεις σε σχέση με το προφίλ του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της διεισδυτικότητας των εν δυνάμει προεδρικών υποψηφίων βρίσκονται ενώπιον των κομματικών ηγεσιών, που ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα. Αλλού αναφέρεται στην κοινή δήλωση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών της Ομάδας του Λουξεμβούργου η συνάντηση των οποίων ολοκληρώθηκε χθες στην Πάφο, με την οποία εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης θα προωθήσει τη διεύρυνση χωρίς καθυστερήσεις.

    Η "Χαραυγή", στο κύριο θέμα με τίτλο "Δελφινομαχίες", γράφει ότι αναταράξεις και τριγμούς στην κυβέρνητική παράταξη έχει προκαλέσει η πρώτη ενημέρωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματός του για πιθανές υπερβάσεις από πλευράς του ΔΗΣΥ όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές πέραν του χώρου του Συναγερμού. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάρκος Κυπριανού δήλωσε ότι αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα αναμένεται να γίνουν οι τελικές τοποθετήσεις των κομμάτων σε ό,τι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Sunday Mail" γράφει ότι η Ιρλανδία αρνήθηκε να δώσει άδεια για πτήσεις αεροπλάνων των αερογραμμών του ψευδοκράτους από το Δουβλίνο στα κατεχόμενα, ακόμη και αν τα αεροσκάφη θα στάθμευαν πρώτα στην Τουρκία, αφού θα παραβίαζε έτσι σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ. Αλλού γράφει ότι υψηλές τιμές στα φρούτα και τα λαχανικά στην Κύπρο θα μειωθούν όταν το νησί εναρμονιστεί πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Πέτρος Μάρκου.

    [09] (Κ) Υπ. Συγκοινωνιών - Ημερίδα - Οδική συνείδηση

    Γύρω στις 3 χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο μετά το 1974, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις ανθρώπινες απώλειες που είχαμε στην τουρκική εισβολή, είπε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα "Συμβολή όλων μας για δημιουργία Οδικής Συνείδησης", που οργανώθηκε στη Λεμεσό από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέση Εκπαίδευσης.

    Ο Υπουργός είπε πως η Κύπρος κατέχει την έκτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τους αριθμούς θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε να μην έχουμε κανένα θάνατο από οδικά δυστυχήματα, εφαρμόζοντας το πρώτο στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια, με κύριους άξονες το οδικό περιβάλλον, τη συμπεριφορά των οδηγών, την κατάσταση των αυτοκινήτων, τη σωστή αστυνόμευση, τη διαφώτιση και την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών υγείας του κράτους στις περιπτώσεις ατυχήματος.

    [10] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Τραυματισμός - Υπ. Υγείας

    Ως "σοβαρή" χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, αλλά διευκρίνισε ότι "η πρόγνωση είναι καλή".

    Τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Σαββίδης, συνοδευόμενος από το νευροχειρούργο Σπύρο Τζαννή, ο οποίος εργάζεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο "Υγεία" της Αθήνας και που έφθασε σήμερα στην Κύπρο για να εξετάσει τον Αρχιεπίσκοπο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 28 April 2002 - 17:49:28 UTC