Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΕΕ - Συμβούλιο Υπουργών
  • [02] (Κ) ΗΠΑ - Πρεσβευτής Κύπρου - Αρθρο
  • [03] (Κ) Κυπριακή παροικία - Συλλαλητήριο
  • [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) ΥΠΕΞ - Λονδίνο - Ομιλία - Κυπριακό
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων
  • [07] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Κατεχόμενα - Συνέντευξη
  • [08] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό
  • [09] (K) Κοινοπολιτειακοί αγώνες - Κυπριακή αποστολή
  • [10] (Κ) Κύπρος - ΗΠΑ - Αρχαιότητες - Μνημόνιο Συναντίληψης
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων
  • [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [14] (Κ) Δανός ΥΠΕΞ - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό
  • [15] (K) Πρωτόπαπας - Κυπριακό
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Πωλήσεις τραπεζικών μετοχών
  • [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Ετζεβίτ - Γκιουρέλ
  • [18] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Γάλλοι - Επενδυτικό σχέδιο
  • [19] (Κ) Πρόντι - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κύπρος

  • [01] (Κ) ΕΕ - Συμβούλιο Υπουργών

    Η σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που είναι και η τελευταία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, περιορίζεται σε ελάχιστα θέματα, ενώ η Δανέζικη Προεδρία θα κάνει και μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματός της.

    Το πολιτικό ενδιαφέρον της σημερινής ημέρας εστιάζεται στο περιθώριο του Συμβουλίου, όπου αργά το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στην έδρα της Κομισιόν με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα επισκεφθεί τον αρμόδιο για τη διεύρυνση Γερμανό Επίτροπο Γκούντερ Φερχόιγκεν.

    [02] (Κ) ΗΠΑ - Πρεσβευτής Κύπρου - Αρθρο

    Εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δράσουν αποφασιστικά και πείσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό, το 2003 μπορεί να είναι μια χρονιά εορτασμού της διεύρυνσης της ΕΕ και επανένωσης της Κύπρου, αναφέρει η Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή σε άρθρο της με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

    [03] (Κ) Κυπριακή παροικία - Συλλαλητήριο

    Χιλιάδες Κύπριοι που ζουν στη Βρετανία συνέρευσαν χθες στην καρδιά του Λονδίνου, βροντοφωνάζοντας "έξω τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο" και "ελευθερία, δικαιοσύνη για την Κύπρο".

    Κρατώντας κυπριακές σημαίες, φωτογραφίες αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή και πλακάτ με την απαίτηση για αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών και των εποίκων από την Κύπρο, οι Κύπριοι απόδημοι πορεύθηκαν από το Βικτόρια Εμπάνκμεντ μέχρι την Πλατεία Τραφάλκαρ.

    Τα συνθήματα για απελευθέρωση και δικαιοσύνη στην Κύπρο δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, κατά μήκος της οποίας λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας από τη βρετανική αστυνομία.

    Βρετανοί βουλευτές, ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι κατεχομένων Δήμων και η ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας τέθηκαν επικεφαλής της πορείας, η οποία εκτεινόταν σε μεγάλη απόσταση.

    Στους κατοίκους του Λονδίνου, που έτυχε να βρίσκονται στους δρόμους από όπου πέρασε η πορεία, διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό για την τραγωδία της Κύπρου.

    [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η απόφαση της ΚΕ του ΚΙΣΟΣ για αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές, οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, σε πανομογενειακή συγκέντρωση στο Λονδίνο με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, οι έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου "ΜΠΕΛ" και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διεξαγωγή ιατρικής έρευνας σε σχέση με τη λειτουργία της βρετανικής κεραίας στο Ακρωτήρι.

    Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ενισχυμένος βγήκε ο Ομήρου", γράφει ότι ένα ισχυρό στήριγμα έλαβε χθες από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΣΟΣ η πρόταση του Γιαννάκη Ομήρου για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος με στόχο τη σύσταση κυβέρνησης καθολικής αποδοχής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρόταση του κ. Ομήρου έλαβε 74 θετικές ψήφους και 17 αρνητικές, ενώ δύο μέλη τήρησαν αποχή. Αλλού γράφει ότι σε χιονοστιβάδα εξελίσσεται η αλυσίδα συλλήψεων αλλά και αποκαλύψεων γύρω από τη δράση της "17 Νοέμβρη", καθώς το Σαββατοκύριακο έγιναν νέες συλλήψεις.

    "Το Θάρρος", με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εξέγερση για τη σημαία", γράφει ότι "αγανάκτηση, έντονες αντιδράσεις και πραγματική 'εξέγερση'" προκάλεσαν οι χθεσινές "απαράδεκτες" δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου για υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα δημόσια κτίρια. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, σύμφωνα με τις οποίες καμμιά παραβίαση των ελεύθερων περιοχών δεν έγινε από τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα κατά την χθεσινή παρέλαση του Αττίλα στην κατεχόμενη Λευκωσία με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

    Ο "Πολίτης", στο κύριο θέμα με τίτλο "Σημαδεμένες προσφορές ΚΟΑ", γράφει ότι μέσα από "παράνομες και πολλαπλά διάτρητες" διαδικασίες προσφοροδοτούνταν και κατακυρώνονταν μια σειρά από έργα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το πανόραμα των πρωτοφανών παρανομιών" αποκαλύπτει σε επιστολή της η Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε ομιλία του στην πανομογενειακή συγκέντρωση στο Λονδίνο με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, χαρακτήρισε λύση διάλυσης της Κύπρου τη λύση που θα προνοεί δύο ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη.

    "Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο "Το ΚΙΣΟΣ εκτός Τριμερούς", αναφέρει ότι το ΚΙΣΟΣ οδηγείται μακράν της τριμερούς συνεργασίας και το συμπέρασμα αυτό εξάγεται μετά την χθεσινή καθοριστική συνεδρία της ΚΕ του Κινήματος, η οποία αποφάσισε την υποστήριξη του Γ. Ομήρου ως υποψηφίου Προέδρου σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη τη διεξαγωγή ιατρικής έρευνας για τις επιπτώσεις που πιθανόν να υπάρξουν στην υγεία των κατοίκων της περιοχής Ακρωτηρίου από την εγκατάσταση της νέας κεραίας στις Βρετανικές Βάσεις.

    "Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο θέμα με τίτλο "Μυρίζει πετρέλαιο τώρα το Κυπριακό", γράφει ότι νέα δεδομένα δημιουργούνται στο Κυπριακό από τις αποκαλύψεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας έχουν εντοπισθεί σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου "Μπέλ 206" εισέρχονται στην τελική τους ευθεία, αφού εντός της εβδομάδας εξαρτήματα του ελικοπτέρου θα μεταφερθούν στο εξωτερικό για εργαστηριακές αναλύσεις.

    [05] (Κ) ΥΠΕΞ - Λονδίνο - Ομιλία - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, πως αν η τουρκική πλευρά επιμένει στην αξίωσή της για τη δημιουργία "δύο κρατών" στο νησί, "οι προοπτικές για σύντομη λύση στο Κυπριακό απομακρύνονται", με την ευθύνη να βαραίνει την εξ ολοκλήρου την τουρκική πλευρά.

    Σημείωσε πως "τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, ο διεθνής παράγοντας έχει υποχρέωση να πιέσει την τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις της, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά αυτό το νέο παράθυρο ευκαιρίας", διαφορετικά, όπως είπε, "αυτό το παράθυρο θα μένει ερμητικά κλειστό, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και της αρνητικής της στάσης".

    Σε ομιλία του σε αντικατοχική συγκέντρωση ομογενών στην Πλατεία Τραφάλκαρ του Λονδίνου, ο Κύπριος ΥΠΕΞ είπε πως από τον περασμένο Γενάρη που άρχισαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, "παραμένουμε στο διάλογο με ανοιχτό πνεύμα και με πραγματική πρόθεση να συνεργασθούμε για μια σωστή και λειτουργική λύση".

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης παραχώρησε σήμερα κυβερνητική γη δέκα στρεμμάτων, στην περιοχή Ορόκλινης στη Λάρνακα, στο Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Εκπατρισθέντων για την ανέγερση κέντρου φιλοξενίας παιδιών των αποδήμων.

    [07] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Κατεχόμενα - Συνέντευξη

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας προτού επιστρέψει στην Αγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία "ουδέποτε θα διαπραγματευτεί" την Κύπρο.

    Ο κ. Γκιουρέλ πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα από την περασμένη Παρασκευή, για να "εκπροσωπήσει την τουρκική κυβέρνηση στους εορτασμούς" για την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974.

    [08] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό

    Η ανάμειξη της ΕΕ στο Κυπριακό δεν συμβάλλει στην εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα που να ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    [09] (K) Κοινοπολιτειακοί αγώνες - Κυπριακή αποστολή

    Το πρώτο και μεγαλύτερο "κύμα" της κυπριακής αποστολής για τους 17ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες αναχωρεί αύριο για τη Βρετανία.

    Στο Μάντσεστερ, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, θα δώσουν το παρών τους 60 Κύπριοι αθλητές και οι πιθανότητες διάκρισης, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Αλέκο Σπανό, είναι αρκετές.

    [10] (Κ) Κύπρος - ΗΠΑ - Αρχαιότητες - Μνημόνιο Συναντίληψης

    Μνημόνιο Συναντίληψης υπογράφτηκε πρόσφατα στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, που απαγορεύει την παράνομη εξαγωγή κυπριακών αρχαιοτήτων προς τις ΗΠΑ.

    Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας η Πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και εκ μέρους των ΗΠΑ ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Lynn Pascoe.

    [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

    Τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για ανέγερση ξενώνα για τους αποδήμους σε κυβερνητική γη στο χωριό Ορόκλινη, έλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος.

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 20/07/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7292          1,7395
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7493          1,7597
    Λίρα Αγγλίας                     1,1098          1,1164
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,9729        204,5966
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1531          3,1783
    Δολάριο Καναδά                     2,6985          2,7200
    Κορώνα Δανίας                     12,8395         12,9422
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,9244         13,0277
    Κορώνα Σουηδίας                   16,3467         16,4774
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5165          2,5366
    

    [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            86,06 (-2,84)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    861.771
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   513.250    362,27 (-4,02)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    399.410    101,42 (-4,17)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     86.561     79,20 (-1,94)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      2.565     23,27 (-3,80)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     21.899     59,02 (-0,81)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     11.356     80,60 (-1,54)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     26.072     18,07 (-2,74)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      4.958     51,28 (-1,14)
    Ετ. Πληροφορικής              £      5.430      3,10 (-0,32)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     31.412     13,35 (-2,27)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        128     15,16 ( 1,81)
    Ξενοδοχεία                    £     69.028     47,14 (-1,24)
    Αλλες Εταιρείες               £     51.633     80,05 (-2,62)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [14] (Κ) Δανός ΥΠΕΞ - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ενημέρωσε την Παρασκευή στην Κοπεγχάγη τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας Περ Στιγκ Μόλερ, η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [15] (K) Πρωτόπαπας - Κυπριακό

    Η Τουρκία και η τ/κ πλευρά δεν φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν τη θαυμάσια ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού που δόθηκε με τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ και του Γενικού Γραμματέα Κόφι Ανάν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος Χρήστος Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική κυβέρνηση.

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Πωλήσεις τραπεζικών μετοχών

    Σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών επιδόθηκαν οι επενδυτές στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οδηγώντας την αγορά σε νέο αρνητικό ρεκόρ και τον τραπεζικό κλάδο σε εντυπωσιακές ζημιές της τάξης του 4,17%. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,84%, κλείνοντας στη χαμηλότερη τιμή της ημέρας, στις 86,06 μονάδες. Στις 861 χιλιάδες λίρες ανήλθε η αξία των συναλλαγών, με τους τραπεζικούς τίτλους να συγκεντρώνουν συνολικά το 46% του ημερήσιου τζίρου, δηλαδή το ποσό των 400 χιλιάδων λιρών.

    [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Ετζεβίτ - Γκιουρέλ

    "Ξέσπασμα μίσους και μισαλλοδοξίας", χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τις προκλητικές δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς με αφορμή τους εορτασμούς στα κατεχόμενα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

    [18] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Γάλλοι - Επενδυτικό σχέδιο

    Οι 300 από τις 400 χιλιάδες τόνους στερεών αποβλήτων, τα σκύβαλα δηλαδή που παράγει η Κύπρος ετησίως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης των 20 MW.

    [19] (Κ) Πρόντι - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κύπρος

    Η πολιτική κρίση στην Τουρκία δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, διότι η ένταξη της Κύπρου καθορίζεται αποκλειστικά από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι απαντώντας σε ερώτηση, αμέσως μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο σχετικά με την Κύπρο, δήλωσε ότι η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ.

    Ο διάλογος συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για να βρουν λύση οι Ε/Κ και οι Τ/Κ ανεξαρτήτως των διεθνών εξελίξεων, είπε ο κ. Παπανδρέου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 22 July 2002 - 17:49:14 UTC