Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-07-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Νέα συνάντηση
  • [02] (Κ) Εισαγωγικές - Αποτελέσματα - Δευτέρα
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Βάσος Ηλία - Μεταφορά στην Τουρκία
  • [05] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες
  • [06] (Κ) "Ραντικάλ" - Τουρκία - Εκθεση ΟΗΕ για την ανάπτυξη
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Απευθείας συνομιλίες
  • [08] (Κ) ΑΠΟΕΛ - Τσάμπιονς - ΑΕΚ
  • [09] (Κ) Μαρίνες - Διεθνής διαγωνισμός
  • [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Λεμεσός - Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού
  • [13] (Κ) ΚΕΒΕ - Τ/κ επιμελητήριο - Μάουρερ
  • [14] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Διακυβερνητική Διάσκεψη - Κεφάλαιο γεωργία
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέο αρνητικό ρεκόρ
  • [16] (Κ) Υπουργός Υγείας - Γενικό Χημείο - Διαπίστευση εργαστηρίων

  • [01] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Νέα συνάντηση

    Νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα πραγματοποιηθεί στις 10 σήμερα το πρωί στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [02] (Κ) Εισαγωγικές - Αποτελέσματα - Δευτέρα

    Στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας, 29 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η απαίτηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για ακύρωση της άσκησης της Εθνικής Φρουράς και το ενδεχόμενο πρόκλησης κρίσης, οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, οι Νόμοι που ψηφίσθηκαν χθες από την τελευταία πριν από τις διακοπές συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η εξαγγελθείσα απεργία των εργαζομένων στην ΑΗΚ και η απόφαση του Υπουργικού για την εμπλοκή της ΑΗΚ στις τηλεπικοινωνίες είναι από τα κύρια θέματα που απασχολούν τις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Αφιέρωμα των FT για τον Τάσο", αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Financial Times" για τις πολιτικές και οικονομικές δραστηριότητες του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλο και για τις σχέσεις του δικηγορικού του γραφείου με το καθεστώς Μιλόσεβιτς της Γιουγκοσλαβίας αναφορικά με την εγγραφή υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι "η αντιπολίτευση έκλεισε τελικά τα αυτιά της στις προειδοποιήσεις οικονομικών και νομικών κύκλων και ψήφισε σε νόμο χθες την πρόταση του Νίκου Κλεάνθους για επιστροφή χρημάτων σε επενδυτές".

    "Η Μάχη", υπό τον τίτλο "Δεν δίνουμε ανοικτές επιταγές", γράφει ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ "δηλώνει συνεπής στις διακηρύξεις της για υπέρβαση και στήριξη της υποψηφιότητας Γιαννάκη Ομήρου, παράλληλα όμως ξεκαθαρίζει ότι η υποστήριξη αυτή δεν θα είναι εν λευκώ". Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να υιοθετήσει άλλη υποψηφιότητα από αυτήν του κ. Ομήρου εάν και εφόσον υπάρξουν διαβουλεύσεις με όλες τις δυνάμεις για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Αλλού γράφει ότι ο κίνδυνος για διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της 48ωρης απεργίας στην οποία θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού την ερχόμενη εβδομάδα, είναι ορατός.

    Ο "Πολίτης", στο κύριο θέμα αναφέρεται σε υπόθεση "ξεφορτώματος" μετοχών εκατομυρίων λιρών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας "Claridge" Κώστα Λανίτη, ο οποίος είπε ότι η υπόθεση ήδη διερευνάται και ότι η αλήθεια θα διαφανεί από την έρευνα. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό χθες έδωσε περιθώρια στην ΑΗΚ να εμπλακεί στις τηλεπικοινωνίες, είτε με ενοικίαση του δικτύου της, είτε με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του επιτυχόντα προσφοροδότη εάν εκ των υστέρων κατέλθει σε συμφωνία μαζί του.

    "Η Σημερινή", υπό τον τίτλο "Στήνει προβοκάτσια", γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απειλεί να προκαλέσει κρίση με τη μορφή προβοκάτσιας και προσθέτει ότι "χθες έστειλε τελεσίγραφο στον Πρόεδρο Κληρίδη ότι εάν μέχρι το τέλος της ημέρας δεν ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τις 8 Αυγούστου ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με πραγματικά πυρά στον Πύργο Τυλληρίας, θα εγείρει σήμερα θέμα στο πλαίσιο των συνομιλιών". Σε άλλο θέμα γράφει ότι η διαφορά μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προβλήματα παραμένει. Αναφέρει ότι ο Υπουργός Γεωργίας υποστηρίζει ότι ακολουθείται φιλοαγροτική πολιτική και από την άλλη οι αγροτικές οργανώσεις προχωρούν στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων κινητοποιήσεων.

    "Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο θέμα με τίτλο "Προκαλεί κρίση, λόγω ασκήσεων", γράφει ότι κρίση επιχειρεί να προκαλέσει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς με αφορμή προγραμματισμένη άσκηση της Εθνικής Φρουράς τον Αύγουστο στην περιοχή Τηλλυρίας. Ο Τ/Κ ηγέτης ανακοίνωσε ότι θα εγείρει θέμα στη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, αξιώνοντας αναβολή της άσκησης επειδή την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή εκδηλώσεις από τους Τ/Κ, ενώ έχει προβεί σε παραστάσεις στα ΗΕ. Αλλού γράφει ότι την έντονη αντίδραση των οργανωμένων φορέων των πολυτέκνων προκάλεσε η ψήφιση χθες από τη Βουλή της εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα τέκνου.

    Η "Χαραυγή", στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ας μην διεκδικούν τώρα και δάφνες", αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Μάρκου Κυπριανού ενώπιον της Βουλής χθες, στην οποία είπε ότι ρόλο κομπάρσου έχει διαδραματίσει η κυβέρνηση στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ η Βουλή διαδραμάτισε τον πιο ενεργό και σημαντικότερο ρόλο. Αλλού γράφει ότι η υποεπιτροπή για ευρωπαϊκά θέματα της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής ενέκρινε προχθές ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι η ασφάλεια, η συμφιλίωση και η ευημερία για όλους τους Κυπρίους μπορεί να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο διαμέσου της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα της ότι δύο ιδιωτικές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν πτήσεις από την Κύπρο προς στα ελληνικά νησιά αλλάζοντας έτσι το μονοπωλιακό καθεστώς που κατείχαν η Κυπριακές Αερογραμμές και η Ολυμπιακή Αεροπορία. Αναφέρει ότι για την ώρα οι πτήσεις πραγματοποιούνται μόνο από και προς τα νησιά, αλλά αναμένεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή χθες ανέβαλε τη ψήφιση του Νομοσχεδίου που προνοεί τον εκσυγχρονισμό του Δικαίου της Απόδειξης.

    Η εβδομαδιαία "H Κύπρος Σήμερα", κάτω από τον τίτλο "Τούρκοι - Κούρδοι και Κύπριοι στην 17 Νοέμβρη", γράφει ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές θεωρούν κλειδί στη διαλεύκανση της σχέσης της 17Ν με την οργάνωση "Ντεβ Σολ" και την αποκάλυψη στοιχείων σχετικά με τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Σιπαχίογλου σε αντίποινα για τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ωριμάζει η ιδέα της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από όλα τα αξιώματα, η οποία τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου. Προσθέτει ότι με την εξέλιξη αυτή συμφωνεί η πλειοψηφία των Συνοδικών, καθώς και άνθρωποι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου.

    [04] (Κ) Βάσος Ηλία - Μεταφορά στην Τουρκία

    Στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τις κατοχικές δυνάμεις ο Βάσος Ηλία, 25 χρόνων από την Ξυλοτύμπου, ο οποίος από την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, κρατείτο παράνομα από το καθεστώς Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Βάσεων Δεκέλειας Θεόδωρος Τσιάρλης επιβεβαίωσε ότι οι κατοχικές δυνάμεις αντί να αφήσουν ελεύθερο τον Ηλία στο Λήδρα Πάλας τον μετέφεραν στις έξι σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

    [05] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες

    [06] (Κ) "Ραντικάλ" - Τουρκία - Εκθεση ΟΗΕ για την ανάπτυξη

    Η εφημερίδα "Ραντικάλ" της Κωνσταντινούπολης γράφει ότι η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα να χαρακτηριστεί "τριτοκοσμική" χώρα.

    Η εφημερίδα, στηριζόμενη σε έκθεση του ΟΗΕ για την ανάπτυξη διεθνώς, σημειώνει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από την Αρμενία, τη Λιβύη, τη Μαλαισία και την Κούβα, ενώ στην Ευρώπη κατατάσσεται τρίτη από το τέλος και ακολουθούν η Αλβανία και η Μολδαβία.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Απευθείας συνομιλίες

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα τοποθετηθεί επί του εδαφικού την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Πρόσθεσε ότι για το θέμα των αγνοουμένων, η συζήτηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στην παρουσία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς, θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες.

    Ο κ. Παπαπέτρου σημείωσε ότι σήμερα δεν παρευρίσκονταν στις συνομιλίες οι σύμβουλοι του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς.

    [08] (Κ) ΑΠΟΕΛ - Τσάμπιονς - ΑΕΚ

    Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, εάν προχωρήσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Ελλάδας, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας.

    Για να περάσει στον τρίτο γύρο ο ΑΠΟΕΛ, πρέπει να αποκλείσει τη Μάριμπορ Σλοβενίας στους δύο μεταξύ τους αγώνες στις 31 Ιουλίου και στις 7 Αυγούστου.

    [09] (Κ) Μαρίνες - Διεθνής διαγωνισμός

    Το Υπουργείο Εμπορείου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι από σήμερα εισέρχεται στην τελική ευθεία το θέμα των μαρίνων.

    [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 26/07/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7332          1,7435
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7328          1,7431
    Λίρα Αγγλίας                     1,0982          1,1047
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     203,1471        204,7722
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,2119          3,2375
    Δολάριο Καναδά                     2,7225          2,7442
    Κορώνα Δανίας                     12,8613         12,9641
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,1561         13,2613
    Κορώνα Σουηδίας                   16,3640         16,4949
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5063          2,5263
    

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            83,36 (-0,82)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    664.808
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   508.660    351,86 ( 0,31)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    412.256     96,72 (-0,21)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     21.184     79,54 (-1,39)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      7.347     22,65 (-0,09)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     22.752     58,91 (-0,44)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     23.176     81,02 ( 0,60)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     13.437     18,28 (-0,11)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      7.063     51,36 (-0,89)
    Ετ. Πληροφορικής              £      9.412      3,07 (-1,60)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     25.378     12,04 (-6,52)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          5     15,01 (-0,73)
    Ξενοδοχεία                    £     30.269     46,24 (-0,09)
    Αλλες Εταιρείες               £     62.047     78,09 (-0,85)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Λεμεσός - Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού

    Τη μετονομασία της λεωφόρου Μακεδονίας, στη Λεμεσό, σε λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

    Η απόφαση λήφθηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και του ΚΙΣΟΣ.

    Η δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ δεν μετείχε στην ψηφοφορία και αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετονομασία της συγκεκριμένης λεωφόρου, δηλαδή της λεωφόρου Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό ή άλλο πρόσωπο.

    [13] (Κ) ΚΕΒΕ - Τ/κ επιμελητήριο - Μάουρερ

    Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα προγράμματα για επιμόρφωση των στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, τα οποία θα επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με κονδύλι ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Βασίλης Ρολόγης.

    Ο κ. Ρολόγης είπε ότι την πρώτη Σεπτεμβρίου θα διοριστεί από την ΕΕ υπεύθυνος, ο οποίος θα βρίσκεται συνεχώς στην Κύπρο, για να παρακολουθεί επί καθημερινής βάσης την εφαρμογή των προγραμμάτων.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στο Λήδρα Πάλας μεταξύ του ΚΕΒΕ και του τ/κ επιμελητηρίου, στην παρουσία του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου Λέοπολντ Μάουρερ, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ σημείωσε ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη, "εφόσον ξεκινήσουμε σωστά" τον ερχόμενο Οκτώβρη την εφαρμογή αυτών των σχεδίων, να αυξήσει κατά τις επόμενες χρονιές το ποσό της χορηγίας για αυτά τα προγράμματα.

    [14] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Διακυβερνητική Διάσκεψη - Κεφάλαιο γεωργία

    Η Κύπρος αναμένεται να κλείσει προσωρινά την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών της για ένταξη στην ΕΕ το φυτοϋγειονομικό και κτηνιατρικό μέρος του κεφαλαίου της γεωργίας.

    Το θέμα θα απασχολήσει τη 18η συνάντηση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την Προσχώρηση της Κύπρου σε επίπεδο διαπραγματευτών,

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέο αρνητικό ρεκόρ

    Οι εντυπωσιακές ζημιές των χρηματοοικονομικών εταιρειών στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οδήγησαν την αγορά στο επίπεδο των 83 μονάδων, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,82%, κλείνοντας στις 83,36 μονάδες με τον κλάδο των χρηματοοικονομικών να υποχωρεί σε ποσοστό 6,52%. Ο όγκος συναλλαγών της ημέρας διαμορφώθηκε στις 664 χιλιάδες λίρες.

    [16] (Κ) Υπουργός Υγείας - Γενικό Χημείο - Διαπίστευση εργαστηρίων

    Τα 11 από τα 18 εργαστήρια του Γενικού Χημείου του κράτους είναι πλέον διαπιστευμένα από τον Επίσημο Φορέα Διαπίστευσης της Ελλάδας (ΕΣΥΔ), βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων ποιότητας και αξιοπιστίας εργαστηριακών δεδομένων.

    Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης απένειμε τα Πιστοποιητικά Διαπίστευσης στους υπευθύνους των 11 διαπιστευμένων εργαστηρίων, δηλαδή των έξι εργαστηρίων τροφίμων, των δύο εργαστηρίων μικροβιολογίας, των δύο εργαστηρίων ελέγχου νερών, καθώς και του εργαστηρίου ελέγχου φαρμάκων. Τα εργαστήρια αυτά κρίθηκε πως έπρεπε κατά προτεραιότητα να προχωρήσουν στη διαπίστευση.

    Τα υπόλοιπα επτά, που θα υποβάλουν αίτηση διαπίστευσης στο προσεχές μέλλον, παρόλο που δεν είναι ακόμη διαπιστευμένα, εφαρμόζουν το ίδιο Σύστημα Ποιότητας, το οποίο έχει αξιολογηθεί από τον ΕΣΥΔ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 26 July 2002 - 17:49:12 UTC