Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Τσάμπιονς Λιγκ: ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ
  • [02] (Κ) Εκχαρντ - Απευθείας συνομιλίες
  • [03] (Κ) Ασσια - Αντικατοχικές εκδηλώσεις
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού - ΑΤΗΚ - Πρόστιμο
  • [06] (Κ) Κύπρος - ΟΗΕ - Διαμαρτυρία - Παραβιάσεις
  • [07] (Κ) Αγκυρα - Παράδοση αρχηγίας ενόπλων δυνάμεων
  • [08] (Κ) Πρόεδρος ΑΤΗΚ - Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πρόστιμο
  • [09] (Κ) Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης - Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία
  • [10] (Κ) Νέος Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών
  • [11] (Κ) Χάντμπωλ - Τουρκική ομάδα - Κύπρος
  • [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [13] (K) Πρόεδρος Επιτροπής Συγγενών Αγνουμένων - Βρετανοί βουλευτές
  • [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέα πτώση
  • [16] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - ΑΤΗΚ
  • [17] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Βρετανοί βουλευτές
  • [18] (Κ) Πρεσβευτής ΗΠΑ - Αφιξη
  • [19] (Κ) ΚΥΠΕ - Ομογένεια - Δελτίο Δραστηριοτήτων Αποδήμων
  • [20] (Κ) Νέος Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών - Δήλωση
  • [21] (Κ) Cyprus Sat - Επέκταση

  • [01] (K) Τσάμπιονς Λιγκ: ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ

    Στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στις 9:15 το βράδυ στην Αθήνα, την ΑΕΚ.

    [02] (Κ) Εκχαρντ - Απευθείας συνομιλίες

    Οι επόμενες συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, θα γίνουν την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, και την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, πριν και οι δύο ταξιδέψουν στο Παρίσι για να συναντηθούν με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις 6 Σεπτεμβρίου.

    Αυτό ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φρεντ Εκχαρντ, ανακοινώνοντας την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του "Ελληνοκύπριου ηγέτη Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα, Αλβαρο ντε Σότο".

    [03] (Κ) Ασσια - Αντικατοχικές εκδηλώσεις

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων τουρκικής κατοχής του χωριού Ασσια, ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος "Η Ασσια" διοργανώνει σήμερα σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα απόψε την αντικατοχική εκδήλωση με τίτλο "Μέρα μνήμης και τιμής - Ασσια - Αγνοούμενοι" στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    To Κυπριακό και η επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών, το πρόστιμο που επέβαλε στην ΑΤΗΚ η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η υπογραφή μνημονίων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της ανάπτυξης και του τουρισμού, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, το "μυστικό σχέδιο" για την Κύπρο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και η συζήτηση του πορίσματος για την πτώση του "Μπελ" στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Βαρύς πέλεκυς 20 εκατομμυρίων λιρών στην ΑΤΗΚ" ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταδίκασε την ΑΤΗΚ σε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών για τα υπερκέρδη και για τα υψηλά τέλη. Την πολυσέλιδη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού παρέλαβε ο Δικηγόρος της Αρχής για να ετοιμάσει την έφεση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο, Πρέσβης Ντονάτο Κιαρίνι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ΕΕ παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει και στις αποφάσεις που παίρνει για διάφορα θέματα και αυτή η πολιτική της θα συνεχιστεί.

    "Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αρχισε η προσάρτηση" γράφει ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ανέφερε ότι "το τουρκικό ΥΠΕΞ εκπονεί μυστικό σχέδιο για την Κύπρο, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή ανάλογα με τις εξελίξεις". Αναφέρει, επίσης, ότι το λεγόμενο "υπουργείο εξωτερικών" στα κατεχόμενα θα υπαχθεί στο τουρκικό. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος χαρακτήρισε "αυθαιρεσίες και εικασίες τα όσα λέγονται περί δήθεν απόκρυψης στοιχείων", αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του μοιραίου "Μπελ" που οδήγησε στο θάνατο πέντε αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και ο φάκελος του πορίσματος για τα αίτια της πτώσης του "Μπελ" για το Υπουργείο Αμυνας είναι κλειστός για τη Βουλή παραμένει ανοικτός.

    Ο "Πολίτης" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Βαριά καμπάνα κούφανε την ΑΤΗΚ" γράφει ότι σε δραστικές μειώσεις στα τέλη κινητής και διεθνούς τηλεφωνίας αναμένεται να προχωρήσει εντός των ημερών η ΑΤΗΚ, μετά το πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων λιρών που της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για υπερκέρδη. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ικανοποίησε το αίτημα του Υπουργείου Υγείας και έθεσε σε διαθεσιμότητα το Προϊστάμενο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Μιχάλη Μηνά και τον καρδιολόγο Ιωσήφ Μουτήρη, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο ιατρών. Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά τη πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων με εμπλεκόμενους του δύο ιατρούς.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών στην ΑΤΗΚ" ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Χριστόδουλος Τσιέλεπος δήλωσε ότι η ποινή επιβλήθηκε στην Αρχή, "διότι παραβίασε το νόμο περί Προστασίας του Ανταγωνισμού, καταχρώμενη τη δεσπόζουσα θέσης της". Η Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο στην ΑΤΗΚ, αφού έκρινε "αντιδεοντολογική και καταχρηστική την τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησε κατά την τελευταία τετραετία και κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια". Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί απίθανη τη λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του έτους και κτυπά σήμα κινδύνου για τη διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Τελεσιγραφικό πλαίσιο λύσης" γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα καταθέσουν Δέσμη Ιδεών για το Κυπριακό, σε τελεσιγραφική μορφή (είτε το δέχεστε είτε το απορρίπτετε), τον προσεχή Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να θέσουν ενώπιον των δύο πλευρών την προοπτική της λύσης και της ένταξης. Σημειώνει επίσης ότι κατά τη χθεσινή έναρξη του έκτου γύρου των συνομιλιών συζητήθηκε το θέμα της κυριαρχίας. Αλλού γράφει ότι χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ, αφού ο τελευταίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της χώρας, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση για συζήτηση της πρότασης του κ. Ομήρου για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

    Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Ουδεμία ανάμειξη" γράφει ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε έθεσε σε παρέμβασή του θέμα προτίμησης για οποιονδήποτε υποψήφιο για την προεδρία της Κύπρου, ούτε και αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποιον υποψήφιο, διαψεύδοντας έτσι σχετικό δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας. Αλλού γράφει ότι μήνυμα ενότητας στα μεγάλα εθνικά θέματα Κυπριακό και ΕΕ, έστειλαν χθες οι αρχηγοί των τριών κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μιλώντας στο συνέδριο των Κεντρικών Συμβουλίων των ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι οι κάτοικοι του χωριού Νέο Χωριό στον Ακάμα είναι έτοιμοι να εκδιώξουν τους κατασκηνωτές εκείνους που παρά την απαγόρευση κατασκηνώσεως στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στα Λουτρά της Αφροδίτης. Αλλού γράφει ότι ιστορική ημέρα στις σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης τη χθεσινή αφού υπογράφτηκαν από τον ίδιο και τον Υπουργό Ανάπτυξης της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο, τρεις συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και μια στον τομέα του τουρισμού.

    Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εκατομμύρια το όφελος για εταιρείες από φόρους" γράφει ότι τέσσερις εταιρείες αύξησαν σημαντικά τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου εκμεταλλευόμενες το νέο χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή που θα τεθεί σε ισχύ από το Ιανουάριο του 2003. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, η απώλεια των εσόδων για τον κυπριακό τουρισμό θα ανέλθει κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους στα 120 εκατ. λίρες, ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία βρετανικού οίκου ερευνών, η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους λίγους προορισμούς που παρουσιάζουν αύξηση στις προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο του 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΔΝ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού - ΑΤΗΚ - Πρόστιμο

    Πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών επέβαλε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού "για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει η εταιρεία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο", όπου λειτουργεί μόνη της και χωρίς ανταγωνισμό και για την πραγματοποίηση καθαρών κερδών κατά το 2000, τα οποία υπερβαίνουν κατά 178% τα προϋπολογισθέντα από την ίδια την ΑΤΗΚ.

    [06] (Κ) Κύπρος - ΟΗΕ - Διαμαρτυρία - Παραβιάσεις

    Σε έντονη διαμαρτυρία προς το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και παραβάσεις στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) Λευκωσίας από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, που σημειώθηκαν τους μήνες Μαϊο, Ιούνιο και Ιούλιο φέτος, προέβη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος. Παράλληλα με την επιστολή έγιναν προφορικά διαβήματα προς το αρμόδιο τμήμα της Γραμματείας του ΟΗΕ.

    [07] (Κ) Αγκυρα - Παράδοση αρχηγίας ενόπλων δυνάμεων

    Πραγματοποιείται σήμερα στην Αγκυρα η τελετή παράδοσης της αρχηγίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τον απερχόμενο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Χουσεϊν Κιβρίκογλου, στο νέο αρχηγό, Στρατηγό Χιλμί Οσκιούρκ.

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΑΤΗΚ - Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πρόστιμο

    "Ακαιρη και αδικαιολόγητη" θεωρεί ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) Ευστάθιος Παπαδάκης τη διεξαγωγή έρευνας για την τιμολογιακή πολιτική της Αρχής από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, καθώς και την επιβολή προστίμου 20 εκατομμυρίων λιρών στην ΑΤΗΚ "για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο".

    [09] (Κ) Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης - Κύπρος - ΕΕ - Συμφωνία

    Συμφωνία ίδρυσης τεσσάρων Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης στα τοπικά Επιμελητήρια Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας και Πάφου, θα υπογραφεί αύριο μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [10] (Κ) Νέος Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών

    [11] (Κ) Χάντμπωλ - Τουρκική ομάδα - Κύπρος

    Η Τουρκική Ομοσπονδία Χάντμπωλ ενημέρωσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπωλ για την ημερομηνία και το χώρο διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα μεταξύ των γυναικείων ομάδων Χάντμπωλ, Λατσιά Κύπρου και Ουσκουντάρ Τουρκίας, για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

    Ο αγώνας, σύμφωνα με τηλεομοιότυπο της Τουρκικής Ομοσπονδίας που έφθασε χθες το απόγευμα στα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπωλ, θα διεξαχθεί το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στα στάδιο "Haidun Alagas" στην Κωνσταντινούπολη.

    [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 28/08/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7383          1,7487
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7030          1,7132
    Λίρα Αγγλίας                     1,1096          1,1162
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     201,5917        203,2044
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0745          3,0990
    Δολάριο Καναδά                     2,6432          2,6643
    Κορώνα Δανίας                     12,8886         13,9917
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,8075         12,9099
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8490         15,9757
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5471          2,5674
    

    [13] (K) Πρόεδρος Επιτροπής Συγγενών Αγνουμένων - Βρετανοί βουλευτές

    Συγκεκριμένες εισηγήσεις για δημιουργία πιέσεων προς την Αγκυρα για επίλυση του προβλήματος των αγνοουμένων, σε συνδυασμό με την επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, παρουσίασαν σήμερα στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμάλωτων Νίκο Θεοδοσίου τέσσερις Βρετανοί βουλευτές.

    [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            88,78  (-0,02)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    239.305
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   121.052    359,91  (-0,39)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     40.547     99,63  (-0,03)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     18.073     83,42  (-0,22)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.450     22,86  (-0,04)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     20.458     61,73  ( 0,29)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      3.434    113,12  (-1,28)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      8.978     19,18  ( 0,47)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      1.995     55,60  ( 0,36)
    Ετ. Πληροφορικής              £      4.076      3,88  ( 2,92)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     32.389     13,40  (-3,04)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        211     16,99  ( 5,20)
    Ξενοδοχεία                    £     35.850     48,70  ( 0,12)
    Αλλες Εταιρείες               £     53.804     86,73  ( 0,63)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέα πτώση

    Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, με την αγορά να διαπραγματεύεται ελαφρώς κάτω από το επίπεδο των 89 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε αμελητέα υποχώρηση της τάξης του 0,02%, κλείνοντας στις 88,78 μονάδες, με τους επενδυτές να απέχουν από χρηματιστηριακές συναλλαγές, εν αναμονή της ανακοίνωσης σήμερα το απόγευμα των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης, σε αξία, εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστηρίο, της Τράπεζας Κύπρου. Ο ημερήσιος τζίρος συρρικνώθηκε στις 239 χιλιάδες λίρες.

    [16] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - ΑΤΗΚ

    Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) δεν μπορεί να παραμείνει ημικρατικός οργανισμός δημοσίου δικαίου, παρά τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στο πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων λιρών που επέβαλε χθες στην ΑΤΗΚ η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για υπερκέρδη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι η ΑΤΗΚ "πρέπει και επιβάλλεται από το νέο περιβάλλον να μετοχοποιηθεί και να γίνει οργανισμός ιδιωτικού δικαίου".

    [17] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Βρετανοί βουλευτές

    Το βρετανικό Κοινοβούλιο προσβλέπει στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτιμώντας ότι με την πλήρη ένταξη της χώρας θα προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες για την επίλυση προβλημάτων που την απασχολούν.

    Αυτό δήλωσαν σήμερα τέσσερις Βρετανοί βουλευτές Rudi Vis, Bill Etherington, Nick Hawkins και Syd Rapson, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [18] (Κ) Πρεσβευτής ΗΠΑ - Αφιξη

    Ο νέος Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον έφθασε το απόγευμα στην Κύπρο και κάλεσε τις δύο κοινότητες να αρπάξουν την ευκαιρία που προσφέρεται την κρίσιμη αυτή περίοδο για ένα καλύτερο μέλλον.

    Μιλώντας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις θέσεις τους.

    [19] (Κ) ΚΥΠΕ - Ομογένεια - Δελτίο Δραστηριοτήτων Αποδήμων

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) εξέφρασε την ετοιμότητά του να αυξήσει την ενημέρωση που προσφέρει επί καθημερινής βάσεως προς τα ομογενειακά ΜΜΕ και τις οργανώσεις των αποδήμων.

    Το ΚΥΠΕ κατέθεσε σχετική πρόταση σήμερα το απόγευμα στη συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα(ΠΣΕΚΑ).

    Η πρόταση αφορά την αποστολή κάθε ημέρα ενός δελτίου δραστηριοτήτων των αποδήμων, το οποίο θα περιλαμβάνει ειδήσεις, ανακοινώσεις και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των Κυπρίων αποδήμων σε όλο τον κόσμο.

    Το ΚΥΠΕ, στο μεταξύ, θα συνεχίσει να μεταδίδει προς τους αποδήμους την "Εκπομπή για την Ομογένεια", η οποία περιλαμβάνει τις κυριότερες ειδήσεις που μεταδόθηκαν από το Πρακτορείο κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο και που αφορούν την Κύπρο καθώς και την "Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου".

    [20] (Κ) Νέος Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών - Δήλωση

    Ως τιμή θεωρεί το διορισμό του στη θέση του Διευνθυντή των Κεντρικών Φυλακών ο Πανίκος Κυριάκου, αλλά και μία πρόκληση, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, για να προσφέρει στην κοινωνία.

    [21] (Κ) Cyprus Sat - Επέκταση

    Την αναβάθμιση του δορυφορικού προγράμματος του Cyprus Sat, έτσι που να καλύψει και περιοχές εκτός Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στη συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 28 August 2002 - 17:49:15 UTC