Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Παρίσι - Συνομιλίες
  • [02] (Κ) Εθνική Γαλλίας - Εθνική Κύπρου
  • [03] (Κ) ΔΠΔ - Διάσκεψη Συμβαλλομένων Μελών
  • [04] (K) ΟΑΣΕ - Ομάδα Εργασίας Μεσογείου - Συνάντηση - Κύπρος
  • [05] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Μάλτας - Επίσκεψη στην Κύπρο
  • [07] (Κ) Πάφος - Φεστιβάλ - Οπερα
  • [08] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Ντενκτάς - Εναρξη
  • [09] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Ντενκτάς - Ολοκλήρωση
  • [10] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Κληρίδη - Εναρξη
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Ανάν - Κληρίδης - Ντενκτάς - Γεύμα εργασίας
  • [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [14] (Κ) Βασιλείου - Βρυξέλλες - Γουέστον
  • [15] (Κ) Χάντμπωλ - Ερχεται αύριο η τουρκική ομάδα
  • [16] (Κ) Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Διπλωματικές αποστολές
  • [17] (Κ) Ρωσία - Κύπρος - Παρουσίαση - Προπονήσεις αθλητών
  • [18] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανακόπηκε η ανοδική πορεία
  • [19] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Δήλωση (1)
  • [20] (Κ) Συμβούλιο ΧΑΚ - 11η Σεπτεμβρίου
  • [21] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Δήλωση (2)
  • [22] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Δηλώσεις (1)
  • [23] (K) Βρετανική εφημερίδα - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ - ΟΗΕ
  • [24] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμια Διάσκεψη - Γιοχάνεσμπουργκ
  • [25] (Κ) Ελληνας Πρωθυπουργός - Κυπριακό - ΕΕ
  • [26] (Κ) Αλβάρο ντε Σότο - Κυπριακό - Παρίσι
  • [27] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Παρίσι - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Παρίσι - Συνομιλίες

    Πραγματοποιείται σήμερα στις 2.00 (ώρα Κύπρου) στο Παρίσι κοινή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Θα προηγηθούν χωριστές συναντήσεις του Κόφι Ανάν με τον κ. Ντενκτάς (11.00 ώρα Κύπρου) και με τον Πρόεδρο Κληρίδη (1230 ώρα Κύπρου).

    Στις 10.00 (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος Κληρίδης και οι σύμβουλοί του, Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρος, καθώς και ο Πρεσβευτής της Κύπρου στη Γαλλία Μηνάς Χατζημιχαήλ θα πραγματοποιήσουν μια τελευταία σύσκεψη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Πρόεδρος, λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Κόφι Ανάν.

    Η συνάντηση του κ. Ανάν με τον Πρόεδρο Κληρίδη θα γίνει παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και του βοηθού του κ. ντε Σότο, Ρόμπερτ Νταν. Τον Πρόεδρο Κληρίδη θα συνοδεύει κ. Κούρος.

    Στο κοινό γεύμα του κ. Ανάν με τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 2.00 (ώρα Κύπρου) θα παρακαθήσει και ο κ. ντε Σότο.

    Ολες οι συναντήσεις και το γεύμα θα γίνουν στο ξενοδοχείο "Μπρίστολ" όπου διαμένει ο κ. Ανάν.

    Χθες βράδυ ο κ. ντε Σότο και οι σύμβουλοί του συναντήθηκαν με τον κ. Ανάν.

    [02] (Κ) Εθνική Γαλλίας - Εθνική Κύπρου

    Εφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο η αποστολή της Εθνικής Γαλλίας η οποία το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004.

    Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7 το βράδυ και όχι στις 8.30 όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένος.

    Η Εθνική Γαλλίας, που έφθασε με όλα τα αστέρια της, θα προπονηθεί σήμερα στο ΓΣΠ.

    Στις 4.30 το απόγευμα ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας Ζακ Σαντινί θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην αίθουσα διασκέψεων του ΓΣΠ.

    [03] (Κ) ΔΠΔ - Διάσκεψη Συμβαλλομένων Μελών

    Με την απόφαση γύρω από τον τρόπο εκλογής των 18 δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος της Πρώτης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μελών, που διεξάγεται στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της διάσκεψης, που ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων.

    [04] (K) ΟΑΣΕ - Ομάδα Εργασίας Μεσογείου - Συνάντηση - Κύπρος

    Η Ομάδα Εργασίας για θέματα Μεσογείου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ του ΟΑΣΕ), συναντάται στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό.

    Εκπρόσωποι κοινοβουλίων από τα 15 μεσογειακά συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ, καθώς και εκπρόσωποι των έξι Μεσογειακών Εταίρων για τη Συνεργασία του Οργανισμού, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣ του ΟΑΣΕ, βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Λιλλήκα, για πραγματοποίηση της συνάντησης στην Κύπρο.

    [05] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό ενόψει της σημερινής συνάντησης στο Παρίσι μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Η παράδοση του "Λουκά" της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο χρονοδιάγραμμα για κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας καθώς και μια "βρώμικη" πρωτιά της Κύπρου προβάλλονται επίσης από τις κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ανάν: Επιτακτική ανάγκη λύσης" γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κατά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς θα ζητήσει να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών προς μια συνολική διευθέτηση, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση μη επίτευξης προόδου. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη θα θέσει στην ηγεσία του ΚΙΣΟΣ το μήνυμα ότι θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα με ποιες δυνάμεις επιθυμούν να συνεργαστούν στις προεδρικές εκλογές.

    "Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Κάμερες και συναγερμός στα σχολεία" και γράφει ότι σε φρούρια θα μετατρέψει τα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει καταστροφές και άλλους βανδαλισμούς. Το σχετικό ολοκληρωμένο σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι εφόδους και στα περίπτερα εκτός από τις υπεραγορές πρόκειται να αναλάβει κλιμάκιο του Συνδέσμου καταναλωτών για να διεξαγάγει έρευνες αγοράς των τιμών πώλησης των προϊόντων.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Στη σκιά του Χάνεϊ" γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κινείται πλέον επί της πολιτικής λογικής του Βρετανού εκπροσώπου στο Κυπριακό που κρύβει τον τεμαχισμό της κυριαρχίας και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας πίσω από τις συνώνυμες λέξεις της κυριαρχίας "της εξουσίας των αρμοδιοτήτων". Επίσης στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ καλείται να πει το "ναι" ή το "όχι" σε σχέση με τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.

    Ο "Πολίτης" έχει κύριο τίτλο "Κίνηση ματ στο παρά 5΄" και γράφει ότι Ηνωμένα Εθνη και Αμερικανοβρετανοί θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την πίεση υπό την οποία θα βρίσκονται τόσο η τουρκική όσο και η ελληνική πλευρά ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της Κοπεγχάγης υποβάλλοντας συνολικό σχέδιο λύσης περί τα τέλη Νοεμβρίου. Προβάλλει επίσης έρευνα που διενήργησε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η ετήσια παραγωγή στερεών αποβλήτων ανά κάτοικο στην Κύπρο είναι διπλάσια από τον αντίστοιχο μέσο όρο για τους κατοίκους της Ελλάδας ή γενικότερα των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    "Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Σε τελική ευθεία" γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενεργοποιεί σήμερα στο Παρίσι την αντίστροφη μέτρηση για το Κυπριακό, προχωρώντας στον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης του νέου γύρου των απευθείας συνομιλιών. Οπως πληροφορείται ο "Φ", ο κ. Ανάν θα προτάξει τα θέματα του εδαφικού και του προσφυγικού που ο κ. Ντενκτάς αρνείται μέχρι στιγμής να συζητήσει. Αλλού αναφέρεται σε "νέες αυξήσεις φωτιά" στο ηλεκτρικό ρεύμα, τις οποίες θα εισαγάγει η ΑΗΚ από τον προσεχή Οκτώβριο.

    Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ο λόγος στον Αναν", μεταξύ άλλων, επικαλείται πληροφορίες του ΚΥΠΕ ότι το ξεκαθάρισμα του θέματος της κυριαρχίας θα γίνει με γνώμονα το τι διαμείβεται στην ΕΕ ώστε να καταστεί σαφές ότι ευθύνη για την εξωτερική, αμυντική και νομισματική πολιτική, θα έχει η κεντρική κυβέρνηση. Προβάλλοντας χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη στο ΑΚΕΛ γράφει ότι με "κακούς οιωνούς ξεκινά η σχολική χρονιά, μιας και τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση μένουν άλυτα". Η εφημερίδα γράφει ότι "την κατάσταση δυσχεραίνει η πολιτική λιτότητας και η απουσία σωστού προγραμματισμού από πλευράς κυβερνώντων".

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει στο κύριο θέμα την παράδοση οικειοθελώς στις ελληνικές Αρχές του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία σηματοδοτείται η διάλυση του πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, τη μεγαλύτερη απειλή για τους Ολυμπιακούς του 2004. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπάρχουν καλά νέα στη δημόσια υγεία με τη δημιουργία νέας ανεξάρτητης υπηρεσίας ασθενοφόρων αλλά ταυτόχρονα έντονες είναι και ανησυχίες για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την παράδοση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

    Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" προβάλλει στο κύριο θέμα την παράδοση του φερόμενου ως αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, ο οποίος με την παράδοση του είπε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία "ξέρω τα δικαιώματά μου και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας". Αλλού γράφει ότι μια νέα προσπάθεια που αρχίζει σήμερα για αναζωογόνηση σχεδίων σχετικά με την ανοικοδόμηση της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία αναμένεται να προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και Δημαρχείου από τη μια και του Τμήματος Αρχαιοτήτων από την άλλη.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Κύπρος σήμερα" με κύριο τίτλο "Τούρκοι (ΜΙΤ) πράκτορες αλωνίζουν" γράφει ότι η τουρκική μυστική οργάνωση "ERGENEKON" καθορίζει εδώ και χρόνια πολλές "σκοτεινές επιχειρήσεις" τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ειδικότερα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με τις οποίες επιδιώκει "καταστάσεις αποσταθεροποίησης". Προβάλλει ακόμη πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες Ιωάννης Κασουλίδης και Τάσσος Παπαδόπουλος φαίνεται να είναι οι δύο μονομάχοι στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου αφού πρόσφατη δημοσκόπηση κατέγραψε τις δύο επιλογές ως τις σαφείς προτιμήσεις του κυπριακού λαού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Μάλτας - Επίσκεψη στην Κύπρο

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα εκτελέσει από τις 9 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Μάλτας Γκουίντο ντε Μάρκο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Κύπρος και Μάλτα θα υπογράψουν συμφωνίες που αφορούν την προώθηση και αμοιβαία προστασία των επενδύσεων και τη συνεργασία στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας.

    [07] (Κ) Πάφος - Φεστιβάλ - Οπερα

    Το Μεσαιωνικό Κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου θα βρίσκεται απόψε στο καλλιτεχνικό επίκεντρο της Κύπρου με την όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι "Τurandot" στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον φεστιβάλ που διοργανώνει η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival Cyprus.

    [08] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Ντενκτάς - Εναρξη

    Αρχισε στις 11.05 ώρα Κύπρου, στο Παρίσι, η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στη σουίτα του κ. Ανάν στο ξενοδοχείο "Μπρίστολ" όπου διαμένει, συμμετέχουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ο βοηθός ΓΓ του διεθνούς Οργανισμού για πολιτικές υποθέσεις Κίραν Πρέντεργκαστ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και ο σύμβουλος του κ. ντε Σότο, Ρόμπερτ Νταν.

    [09] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Ντενκτάς - Ολοκλήρωση

    Μιάμισυ ώρα διήρκησε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση τι του είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Ντενκτάς απάντησε: "Θα σας μιλήσουμε μετά το γεύμα".

    Κληθείς να πει αν η συνάντηση ήταν καλή, ο Τ/Κ ηγέτης είπε πως "η συνάντηση με το ΓΓ είναι πάντα καλή".

    [10] (Κ) Συνάντηση Ανάν - Κληρίδη - Εναρξη

    Αρχισε στις 1245 ώρα Κύπρου, στο Παρίσι, η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης έφθασε στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο κ. Ανάν στις 12.40 ώρα Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Πρεσβευτή της Κύπρου στη Γαλλία Μηνά Χατζημιχαήλ, ο οποίος συμμετέχει στη συνάντηση εκτελώντας χρέη πρακτικογράφου.

    Από πλευράς ΗΕ, στη συνάντηση συμμετέχουν ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Κίραν Πρέντεργκαστ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και ο βοηθός του κ. ντε Σότο, Ρόμπερτ Νταν.

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            85,56  (-0,68)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    433.185
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   156.839    349,65  (-0,56)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     30.822     96,80  (-0,72)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     25.829     81,58  (-0,74)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     40.976     21,12  ( 0,38)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     72.597     61,50  (-0,37)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      5.208    106,19  (-0,95)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      7.985     18,83  (-0,32)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     32.197     57,39  ( 0,75)
    Ετ. Πληροφορικής              £     18.677      3,64  (-1,62)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     11.285     13,15  (-2,52)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        322     15,66  (-1,63)
    Ξενοδοχεία                    £     32.332     47,96  (-0,68)
    Αλλες Εταιρείες               £     95.560     82,38  (-0,58)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Ανάν - Κληρίδης - Ντενκτάς - Γεύμα εργασίας

    Αρχισε στο Παρίσι το γεύμα του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές Υποθέσεις Κίραν Πρέντεργκαστ και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Η συνάντηση του κ. Ανάν με τον Πρόεδρο Κληρίδη, που πραγματοποιήθηκε πριν από το γεύμα και αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Ανάν με τον κ. Ντενκτάς, διήρκησε πέραν της μιας ώρας.

    Μετά συνάντηση ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση.

    Το γεύμα του κ. Ανάν με τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς πραγματοποιείται στη σουίτα του ΓΓ του ΟΗΕ στο ξενοδοχείο "Μπρίστολ".

    Πριν από την έναρξή του, επιτράπηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να μπουν στη σουίτα για την καθιερωμένη φωτογράφηση.

    Ο κ. Κληρίδης στάθηκε στα δεξιά του κ. Ανάν και ο κ. Ντενκτάς στα αριστερά του.

    Στη συνέχεια Κληρίδης και Ντενκτάς έκαναν χειραψία χαμογελώντας.

    Οταν ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους, τους εικονολήπτες και τους φωτογράφους να εξέλθουν της αίθουσας, ο κ. Ντενκτάς ζήτησε να τον αφήσουν να βγάλει με τη φωτογραφική του φωτογραφίες των δημοσιογράφων όπως και έπραξε.

    Στη συνέχεια ζήτησε από έναν από τους δημοσιογράφους να τον βγάλει φωτογραφία με τη φωτογραφική του, μαζί με τον κ. Ανάν και τον κ. Κληρίδη.

    Κληρίδης και Ντενκτάς ξαναέκαναν χειραψία και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ αποχώρησαν.

    [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 6/9/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7397          1,7501
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7244          1,7347
    Λίρα Αγγλίας                     1,0996          1,1061
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     203,8708        205,5017
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1670          3,1923
    Δολάριο Καναδά                     2,7107          2,7323
    Κορώνα Δανίας                     12,9043         13,0075
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7720         12,8741
    Κορώνα Σουηδίας                   16,0980         16,2260
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5342          2,5544
    

    [14] (Κ) Βασιλείου - Βρυξέλλες - Γουέστον

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την καλή διάθεση της ε/κ πλευράς για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

    [15] (Κ) Χάντμπωλ - Ερχεται αύριο η τουρκική ομάδα

    Η τουρκική γυναικεία ομάδα χάντμπωλ "Ουσκουντάρ" θα χρησιμοποιήσει τις νόμιμες εισόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση της αποστολής της.

    Η τουρκική ομάδα έρχεται αύριο στις 1.55 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών από την Αθήνα για αγωνιστεί την επομένη στη Λευκωσία με την αντίστοιχη ομάδα των Λατσιών για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Από την Κωνσταντινούπολη θα αναχωρήσει στις 8.20 το πρωί του Σαββάτου με τις Τουρκικές Αερογραμμές για να φθάσει στην Αθήνα στις 9.40. 

    Ο αγώνας θα αρχίσει την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ στο κλειστό στάδιο Ελευθερία. Η αποστολή της τουρκικής ομάδας, που θα καταλύσει στο ξενοδοχείο "Classic" στη Λευκωσία, θα αναχωρήσει τη Δευτέρα, στις 7 το πρωί, από το αεροδρόμιο Λάρνακας με τις Κυπριακές Αερογραμμές για την Αθήνα. Από την ελληνική πρωτεύουσα θα αναχωρήσει στις 10.30 το πρωί με τις Τουρκικές Αερογραμμές για την Κωνσταντινούπολη.

    Οι διευθετήσεις αυτές έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

    [16] (Κ) Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Διπλωματικές αποστολές

    Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη αποφασίσει την ενίσχυση δέκα υφισταμένων διπλωματικών αποστολών με πρόσθετο προσωπικό στη Δαμασκό, το Κάιρο, τη Μόσχα, το Πεκίνο, το Νέο Δελχί, το Ναϊρόμπι, το Βελιγράδι, την Τρίπολη, το Λονδίνο και τη Βηρυτό, καθώς και τη δημιουργία δύο νέων πρεσβειών στην Αγία Πετρούπολη και το Κατάρ, αφού με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα είναι υποχρεωτική η θεώρηση διαβατηρίων από τον κατάλογο των τρίτων χωρών.

    [17] (Κ) Ρωσία - Κύπρος - Παρουσίαση - Προπονήσεις αθλητών

    Πραγματοποιήθηκε χθες στη Μόσχα παρουσίαση της Κύπρου ως χώρου ιδανικού για τις προπονήσεις ξένων αθλητών σε διάφορα αθλήματα.

    Την παρουσίαση, που οργάνωσε ο ΚΟΤ, έκαναν εκπρόσωποι των τεσσάρων τουριστικών περιοχών της Κύπρου (Λεμεσός, Λάρνακα, Αγία Νάπα και Πάφος), της εταιρείας LTV, καθώς και της Ολυμπιακής Επιτροπής Ρωσίας.

    [18] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανακόπηκε η ανοδική πορεία

    Ανακόπηκε η ανοδική πορεία που παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς στη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης, ως αποτέλεσμα της αρνητικής εικόνας που παρουσίασαν τα πλείστα "βαριά χαρτιά", καθώς και οι πλείστοι περιφερειακοί τίτλοι, κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 0,68%, κλείνοντας στις 86,56 μονάδες. Μειωμένη εμφανίστηκε και η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στις 433 χιλιάδες λίρες.

    [19] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Δήλωση (1)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να συνεχίσουν τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών, και τους κάλεσε σε νέα συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

    Οπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κ. Ανάν, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το γεύμα εργασίας σήμερα με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κ. Ντενκτάς, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα εργάζεται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να τους βοηθήσει στην επίτευξη της απαραίτητης προόδου στις απευθείας συνομιλίες.

    Την πρόσκληση του κ. Ανάν αποδέχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης όσο και ο κ. Ντενκτάς.

    [20] (Κ) Συμβούλιο ΧΑΚ - 11η Σεπτεμβρίου

    Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο του ΧΑΚ αποφάσισε όπως τηρηθεί την ημερομηνία αυτή σιγή δύο λεπτών πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνάντησης, στις 10.28 το πρωί.

    [21] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Δήλωση (2)

    Την πεποίθηση ότι οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν μειωθεί από τότε που άρχισαν οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, εξέφρασε σε δήλωσή του σήμερα στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να συνεχίσουν τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών με την αίσθηση του κατεπείγοντος.

    Σε δήλωσή του μετά το γεύμα εργασίας σήμερα με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κ. Ντενκτάς, ο ΓΓ του ΟΗΕ τους απηύθυνε πρόσκληση για νέα συνάντηση στις 3 και 4 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, την οποία αποδέχθηκαν.

    Είπε, επίσης, ότι ο Ειδικός του Σύμβουλος για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα εργάζεται με τους δύο ηγέτες για να τους βοηθήσει στην επίτευξη της απαραίτητης προόδου στις απευθείας συνομιλίες πριν την επόμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

    "Εχω ζητήσει από τους ηγέτες να επιστρέψουν στο νησί και να εργαστούν με τον Ειδικό μου Σύμβουλο κ. ντε Σότο στα θέματα που τους επέστησα την προσοχή σήμερα, και να συναντηθούν μαζί μου ξανά στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Οκτωβρίου. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα ασχοληθούν με τα ζητήματα που συζήτησα μαζί τους με την αίσθηση του κατεπείγοντος πριν την επόμενη μας συνάντηση", είπε ο κ. Ανάν.

    Αναφερόμενος στις διάφορες δημοσιογραφικές εικασίες, πολλές από τις οποίες, όπως είπε, είναι "απαισιόδοξες", υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις που είχε σήμερα επιβεβαιώνουν την πεποίθησή του ότι "αν και παραμένουν πολλές σοβαρές διαφορές, πραγματικά υπάρχουν τα στοιχεία για μία συνολική διευθέτηση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες και των δύο πλευρών".

    "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το χάσμα που χωρίζει τις πλευρές μπορεί να γεφυρωθεί", είπε ο κ. Ανάν.

    Πρόσθεσε ότι "σε ορισμένα ζητήματα πιστεύω ότι το χάσμα είναι αρκετά μικρότερο από ό,τι όταν άρχισαν οι συνομιλίες αυτές" και σημείωσε ότι "υπάρχει μια ευκαιρία, η οποία περιμένει να την εκμεταλλευτούμε".

    Οι Κληρίδης και Ντενκτάς θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη στη Λευκωσία στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Ακολουθεί η δήλωση του Κόφι Ανάν αυτούσια:

    "Συναντήθηκα σήμερα με κάθε Κύπριο ηγέτη, πρώτα με την ΑΕ κ. Ντενκτάς, τον Τ/Κ ηγέτη, μετά με την ΑΕ κ. Κληρίδη, τον Ε/Κ ηγέτη, και ακολούθως τους υποδέχθηκα μαζί σε γεύμα.

    Εχω ζητήσει από τους ηγέτες να επιστρέψουν στο νησί και να εργαστούν με τον Ειδικό μου Σύμβουλο κ. ντε Σότο στα θέματα που τους επέστησα την προσοχή σήμερα, και να συναντηθούν μαζί μου ξανά στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

    Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα ασχοληθούν με τα ζητήματα που συζήτησα μαζί τους με την αίσθηση του κατεπείγοντος πριν την επόμενη μας συνάντηση. Ο κ. ντε Σότο θα εργάζεται μαζί τους για να τους βοηθήσει στην επίτευξη της απαραίτητης προόδου.

    Εχω δει πολλές εικασίες στον Τύπο, πολλές από αυτές απαισιόδοξες. Οι συζητήσεις μου σήμερα επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μου ότι αν και παραμένουν πολλές σοβαρές διαφορές, πραγματικά υπάρχουν τα στοιχεία για μία συνολική διευθέτηση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες και των δύο πλευρών.

    Η κάθε πλευρά έχει την δική της σαφή και σταθερή άποψη τόσο όσον αφορά την ιστορία του κυπριακού προβλήματος όσο και τον δρόμο προς τα εμπρός. Παρά ταύτα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το χάσμα που χωρίζει τις πλευρές μπορεί να γεφυρωθεί.

    [22] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Δηλώσεις (1)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να υποβάλουν τα Ηνωμένα Εθνη γενικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις στο Παρίσι μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε για αυτόν και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση για νέα συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

    Ερωτηθείς εάν τα Ηνωμένα Εθνη θα υποβάλουν γενικό σχέδιο λύσης, ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό. "Αυτό δεν έχει αποφασιστεί αλλά δεν αποκλείεται", είπε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι στη συνάντηση εξέθεσε τις θέσεις της ε/κ πλευράς και συζητήθηκαν τα επίμαχα σημεία.

    Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ τους εισηγήθηκε να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

    Ο κ. Ντενκτάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα άκουσε από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

    [23] (K) Βρετανική εφημερίδα - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ - ΟΗΕ

    Εάν η Τουρκία είναι σοβαρή ως προς την επιθυμία της να ενταχθεί στην ΕΕ, τώρα είναι η ώρα να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και να μιλήσει με σκληρή γλώσσα στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς όσον αφορά το Κυπριακό, γράφει σε σημερινό της άρθρο η βρετανική εφημερίδα "Δε Γκάρντιαν".

    [24] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμια Διάσκεψη - Γιοχάνεσμπουργκ

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, εάν ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες μεταξύ των οποίων τα συγκρουόμενα συμφέροντα, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους.

    Πρόσθεσε ότι στη Διάσκεψη εγκαινιάστηκε η επίσημη εφαρμογή πρωτοβουλιών σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια και το νερό.

    [25] (Κ) Ελληνας Πρωθυπουργός - Κυπριακό - ΕΕ

    Ανησυχία για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εντάσεις από την πλευρά της Τουρκίας σε περίπτωση που στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης δεν οριστεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως η Τουρκία επιθυμεί, εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι η προεκλογική ατμόσφαιρα πλειοδοσίας που επικρατεί στη γειτονική χώρα μπορεί να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την στάση της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ.

    [26] (Κ) Αλβάρο ντε Σότο - Κυπριακό - Παρίσι

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προχωρήσουν στην επίτευξη "πολύ σημαντικής προόδου" για επίλυση του Κυπριακού μέχρι την πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου, όταν θα μεταβούν και οι δύο στη Νέα Υόρκη για άλλη μια συνάντηση με τον κ. Ανάν.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο μετά από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο κ. Ανάν στους Κληρίδη και Ντενκτάς στο Παρίσι.

    Ο κ. ντε Σότο είπε, επίσης, πως ο Γενικός Γραμματέας αναμένει από τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κ. Ντενκτάς να παραμείνουν δεσμευμένοι στη διαπραγματευτική διαδικασία με στόχο την εξεύρεση μια συνολικής λύσης και να εργαστούν με ένα πιο εντατικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

    "Στόχος της συνάντησης της Νέας Υόρκης είναι να αξιολογήσουν την πρόοδο και να ενθαρρύνει ο Γενικός Γραμματέας τους ηγέτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Δεν λέμε ότι αναμένουμε το πρόβλημα να λυθεί μέχρι την πρώτη βδομάδα του Οκτωβρίου, αλλά ο ΓΓ ελπίζει πως θα επιτευχθεί πολύ σημαντική πρόοδος," δήλωσε ο κ. ντε Σότο.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά πόσο αυτή τη φορά ο κ. Ανάν εξασφάλισε οποιανδήποτε δέσμευση από τους ηγέτες, ο κ. ντε Σότο είπε πως "αυτή είναι σίγουρα η προσδοκία του Γενικού Γραμματέα, ότι και οι δύο ηγέτες θα παραμείνουν δεσμευμένοι προς αυτό τον στόχο, δηλαδή να διαπραγματευτούν για μια συνολική λύση."

    Ερωτηθείς εάν ο δικός του ρόλος έχει αλλάξει στις συνομιλίες, είπε πως αυτό που έχει σημασία είναι "η ευθύνη, ο ρόλος και το καθήκον των δύο ηγετών" και όχι ο δικός του ρόλος.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε μια αξιολόγηση της μέχρι σήμερα κατάστασης και υπήρξαν "ειλικρινείς συζητήσεις".

    "Συζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να δρομολογήσουν μιαν πορεία για να προχωρήσουν οι συνομιλίες", είπε.

    Ανέφερε ακόμα ότι έχει συμφωνηθεί όπως οι Κληρίδης και Ντενκτάς επιστρέψουν στο νησί και προσπαθήσουν να εντατικοποιήσουν την πρόοδο.

    Είπε, επίσης, πως συμφωνήθηκε ότι η πρόοδος θα αξιολογείται στενά και για αυτό τον σκοπό θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

    [27] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Παρίσι - Δηλώσεις

    Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στο Παρίσι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας πως ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού αναβαθμίζεται και καθίσταται πρωταγωνιστικός.

    Ο κ. Παπαπέτρου τόνισε πως για να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, θα πρέπει η τουρκική πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με διαφορετική πολιτική βούληση.

    "Η συνάντηση του Παρισιού αποδεικνύεται μια σημαντική συνάντηση στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Εθνη να καταλήξουν σε λύση του Κυπριακού", δήλωσε ο κ. Παπαπέτρου.

    Οπως είπε στο ΚΥΠΕ, "στη συνάντηση κατέστη σαφές ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή τη διαδικασία αναβαθμίζεται και σταδιακά καθίσταται πρωταγωνιστικός".

    "Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, αφού έχει προβεί σε μιαν εκτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας των συνομιλιών και της στάσης της κάθε πλευράς στις συνομιλίες, ουσιαστικά έχει απαιτήσει από τους δύο ηγέτες συγκεκριμένη πρόοδο και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γιατί ακριβώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εξαντλούνται", πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 6 September 2002 - 17:49:21 UTC