Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (K) Μητροπολίτης Πάφου - Ενταξη - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Τ/κ Τύπος - Ραούφ Ντενκτάς - Παραίτηση
  • [04] (Κ) Απόστολος Κακλαμάνης - Επιστολή - ΕΕ
  • [05] (Κ) ΕΕ - ΝΑΤΟ - Στρατιωτική συνεργασία
  • [06] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [07] (Κ) ΑΔΗΚ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [08] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Φυσικό αέριο
  • [09] (Κ) Χρηματιστήριο - Βουτιά Γενικού Δείκτη
  • [10] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΕΕ - Εκδήλωση
  • [11] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [12] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό
  • [13] (Κ) ΚΥΠΕ - Ενταξη Κύπρου
  • [14] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κύπρος - ΕΕ
  • [15] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - ΕΕ - Κυπριακό
  • [16] (Κ) Βρετανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - ΕΕ - Απόφαση
  • [17] (Κ) Ερντογάν - Κωνσταντόπουλος - ΕΕ - Κύπρος
  • [18] (Κ) ΕΕ - Πρεσβευτής - Κυπριακό - ΚΕΒΕ
  • [19] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Oι αντιδράσεις στα κατεχόμενα κατά του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η δήλωση του Επιτρόπου Αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν ότι η ένταξη της Κύπρου γίνεται κανονικά, τα μέτρα που θα συζητηθούν για ενίσχυση των Τ/Κ και η υποστήριξη που εξέφρασαν ο Μητροπολίτης Πάφου και ο Επίσκοπος Κύκκου στις προσπάθειες της κυβέρνησης για λύση είναι τα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τις εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Μπροστά μας το σχέδιο Ανάν'' γράφει ότι το σχέδιο λύσης όχι μόνο δεν έχει παρακαμφθεί από τις εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της Κύπρου αλλά πολύ σύντομα οι δύο πλευρές θα κληθούν να το διαπραγματευθούν προκειμένου να μην απολεσθεί η συγκυρία που έχει δημιουργηθεί για λύση μέχρι την 28η Φεβρουαρίου. Προσθέτει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται πως θα καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει το σχέδιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα ότι έχει επιδώσει σημείωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις δραστηριότητες του Υπουργείου του που θα επηρεαστούν, ή που θα πρέπει να διαμορφωθούν ώστε να λάβουν υπόψη την αγορά εργασίας και τους Τ/Κ.

    ''Το Θάρρος'' κάτω από τον τίτλο παραγκωνίζεται ο Ντενκτάς γράφει στο κύριο θέμα ότι όλα δείχνουν πως πλησιάζει το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος δέχεται επανειλημμένες βολές από αρθρογράφους στα κατεχόμενα και την Τουρκία με αποτέλεσμα να πλήττεται η πενηντάχρονη παντοκρατορία του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ζήτησε την παραίτησή του. Σε άλλο θέμα παρουσιάζει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής ταυτόχρονα σε Αθήνα, Λευκωσία, Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη και τα κατεχόμενα ότι οι χειρισμοί του Προέδρου Κληρίδη και του Πρωθυπουργού Σημίτη κρίνονται ιδιαίτερα θετικοί και ικανοποιητικοί στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Ηφαίστειο τα κατεχόμενα'' γράφει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης να εντάξει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, σε συνάρτηση με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, πυροδοτεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις μεταξύ των Τ/Κ, οι οποίοι βλέπουν να σβήνει άλλη μια αχτίδα φωτός. Δημοσιεύει τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ''Κάπα Research'' για λογαριασμός ελληνικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ποσοστό 51,7% των Τ/Κ κρίνει ως αρνητικούς τους χειρισμούς του Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι ο Γκούντερ Φερχόιγκεν διαβεβαίωσε χθες ότι η ένταξη της Κύπρου γίνεται κανονικά, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα εξευρεθεί λύση του Κυπριακού.

    ''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Πυρετός στην Τουρκία'' γράφει ότι οι εξελίξεις στην ΕΕ, στο Κυπριακό και στα κατεχόμενα φέρουν την Αγκυρα ενώπιον της ανάγκης για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Προσθέτει ότι στα κατεχόμενα διογκώνονται οι αντιδράσεις και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατηγορεί τον κ. Ντενκτάς για προδοσία που δεν άρπαξε την ευκαιρία για λύση και ταυτόχρονη ένταξη. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Πάφου διαβεβαίωσε χθες ότι η Εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης με στόχο να επιτευχθεί μια σωστή και λειτουργική λύση, ενώ ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος κάλεσε το σύνοικο στοιχείο να εργαστεί για μια Κύπρο ενωμένη χωρίς ξένους στρατούς και θανάσιμες κηδεμονίες.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Δύο πακέτα για Τ/Κ'' γράφει ότι ''ανοίγματα'' προς τους Τ/Κ ετοιμάζουν η ΕΕ και η κυπριακή κυβέρνηση μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης. Σημειώνει ότι τα ανοίγματα αυτά, αφορούν ''δύο χωριστά πακέτα, τα οποία στηρίζονται στην ανάγκη αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των Τ/Κ, τα οποία και θα συζητηθούν σήμερα στο Προεδρικό''. Αλλού γράφει ότι μετά την απόφαση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η Κύπρος θα συμμετάσχει σήμερα για πρώτη φορά ως ισότιμο κράτος με τα μέλη της ΕΕ σε επιτροπή στις Βρυξέλλες για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του παράνομου χρήματος.

    [02] (K) Μητροπολίτης Πάφου - Ενταξη - Κυπριακό

    Η Εκκλησία της Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια και βρίσκεται κοντά στην κυπριακή και την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού, δήλωσε χθες ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Είπε ότι Κύπρος και Ελλάδα, ''χειρίστηκαν τα πράγματα με δεξιοτεχνία και φθάσαμε σε ένα αίσιο τέλος''.

    Ο Μητροπολίτης Πάφου κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου ''να προχωρήσει τώρα χωρίς βιασύνη, με καθαρή σκέψη και ηρεμία και χωρίς πιέσεις να διαπραγματευτεί τη λύση του εθνικού μας προβλήματος'', εκφράζοντας την άποψη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ''θα πρέπει να δει τη νέα τουρκική ηγεσία''.

    [03] (Κ) Τ/κ Τύπος - Ραούφ Ντενκτάς - Παραίτηση

    Ο αρχηγός του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Χουσεϊν Αγκολεμλί δήλωσε ότι υπεύθυνος για τη μη επίλυση του Κυπριακού και τη μη ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

    Εξάλλου, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι ο κ. Ντενκτάς θα πρέπει να παραιτηθεί και να διεξαχθούν πρόωρες ''εκλογές''.

    Η ''Γενί Ντουζέν'' αφιέρωσε χθες το σύνολο της πρώτης σελίδας της στην ανάγκη παραίτησης του κ. Ντενκτάς και γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόδωσε τους Τ/Κ που περίμεναν λύση και ένταξη στην ΕΕ.

    [04] (Κ) Απόστολος Κακλαμάνης - Επιστολή - ΕΕ

    Τα θερμά συγχαρητήρια καθώς και τα αισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησής του για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε σήμερα με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης.

    Στην επιστολή του ο κ. Κακλαμάνης εξήρε την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία που ανέπτυξαν η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και η Βουλή των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της πορείας της Κύπρου προς την Ευρώπη.

    Με την ίδια επιστολή, ο κ. Κακλαμάνης προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του στην Αθήνα για μια από κοινού ανασκόπηση των μέχρι τώρα εξελίξεων και εκτίμηση των υποχρεώσεων των δύο κοινοβουλίων στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, αλλά και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Για το σκοπό αυτό ο κ. Χριστόφιας αναχωρεί αύριο στις 11 το πρωί για την Αθήνα.

    [05] (Κ) ΕΕ - ΝΑΤΟ - Στρατιωτική συνεργασία

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες, συμφωνία συνεργασίας, η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας και τη δημιουργία από την 1η Μαρτίου 2003 της ευρωπαϊκής δύναμης άμεσης επέμβασης, που θα αποτελείται από 60.000 στρατιώτες.

    Μετά από δύο χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων ξεπεράστηκαν οι επιφυλάξεις, αρχικά της Ελλάδας και την περασμένη Παρασκευή της Τουρκίας, σχετικά με τις αρμοδιότητες του ευρωστρατού με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η επίτευξη και η υπογραφή συμφωνίας.

    Σε ομιλία του για την υπογραφή, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Λόρδος Ρόμπερτσον χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα στις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ, αφού, όπως είπε, οι δύο οργανισμοί δημιουργούν πλέον ένα πλαίσιο κοινής δράσης για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στον πλανήτη.

    [06] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 16/12/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7405          1,7509
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7785          1,7891
    Λίρα Αγγλίας                     1,1198          1,1265
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     215,1395        218,8606
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1419          3,1670
    Δολάριο Καναδά                     2,7702          2,7923
    Κορώνα Δανίας                     12,9145         13,0178
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7350         12,8368
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8706         15,9975
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5683          2,5888
    

    [07] (Κ) ΑΔΗΚ - Κυπριακό - ΕΕ

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη, και θεωρεί ότι αναμφίβολα είναι η πιο ιστορική μέρα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το ΑΔΗΚ εκτιμά ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας ολόκληρου του κυπριακού λαού και της πολιτικής ηγεσίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΗΚ, ''η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση διανοίγει προοπτικές για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία του κυπριακού λαού''.

    [08] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Φυσικό αέριο

    Την προσεχή Τετάρτη, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης θα ετοιμάσει την πρόταση του προς το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα του φυσικού αερίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στόχος του Υπουργείο Εμπορίου είναι όπως το φυσικό αέριο αρχίσει να μεταφέρεται στην Κύπρο το αργότερο κατά το έτος 2007.

    [09] (Κ) Χρηματιστήριο - Βουτιά Γενικού Δείκτη

    Βουτιά της τάξης του 4,14% πραγματοποίησε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, πρώτη συνάντηση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και τη μείωση κατά 0,5% των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 107,39 μονάδες, δεχόμενος έντονες πιέσεις ρευστοποιήσεων από τα τραπεζικά χαρτιά, ο κλάδος των οποίων σημείωσε τις μεγαλύτερες κλαδικές ζημιές κατά 5,34%. Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε το αγοραστικό ενδιαφέρον με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 3,4 εκατομμύρια λίρες.

    [10] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΕΕ - Εκδήλωση

    Ως το επιστέγασμα των προσπαθειών και αγώνων όλων των αρμόδιων κυπριακών υπηρεσιών, χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [11] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι η αντιπαράθεση των δύο σχολών σκέψης στα κατεχόμενα και στην Τουρκία έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή και από το αποτέλεσμα της θα κριθεί και το αν θα έχουμε λύση του Κυπριακού ή όχι.

    Ο κ. Παπαπέτρου, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα, παρατήρησε ότι είναι γεγονός πως υπάρχει ''εμφανής και σαφέστατη αντίδραση κατά του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και ιδιαίτερα του τρόπου που χειρίστηκε το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν''.

    Αυτή η αντίδραση, πρόσθεσε, δεν επικεντρώνεται μόνο στα κατεχόμενα αλλά και στην ίδια την Τουρκία.

    [12] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε σήμερα ότι ''το σύνολο του σχεδίου που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επιδέχεται και άλλων βελτιώσεων προς όφελος και των δύο κοινοτήτων''.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις επί του σχεδίου Ανάν, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ''μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις'', όπως επίσης μπορεί να συνεχίσει και η διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά.

    ''Αυτή η διαπραγμάτευση'', είπε ο κ. Κασουλίδης, ''θα πρέπει να οδηγήσει σε μια κατάληξη και η κατάληξη να είναι προϊόν της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να καταργούμε τη φιλοσοφία του σχεδίου, αλλά ταυτόχρονα να είναι όσο το δυνατό η καλύτερη επιλογή για να μπορέσει αυτή η λύση να λειτουργήσει και να την νοιώθουν και οι Τ/ Κ και οι Ε/Κ ως λύση της ελεύθερης επιλογής τους''.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η πλευρά μας πήρε διαβεβαιώσεις κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης για μείωση του αριθμού των εποίκων που παραμένουν στο νησί μετά από λύση του Κυπριακού, είπε ότι ''πήραμε κάποιες διευκρινίσεις που κάνουν αυτό το θέμα ολιγότερο οξύ''.

    [13] (Κ) ΚΥΠΕ - Ενταξη Κύπρου

    Με έπαρση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης έξω από τα γραφεία του στη Λευκωσία και με δεξίωση για τα μέλη του προσωπικού, το ΚΥΠΕ γιόρτασε σήμερα την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [14] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κύπρος - ΕΕ

    Η τουρκική κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, που αναδημοσιεύονται σήμερα στον τουρκικό Τύπο, ότι η τουρκική ηγεσία υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο της Κοπεγχάγης η διατύπωση ότι, αν η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι θετική για την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2004 θα αρχίσουν ''χωρίς καθυστέρηση'' οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - ΕΕ - Κυπριακό

    Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ''αποτελεί για μας το μεγαλύτερο επίτευγμα μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπαγορεύει σε μας ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες'', δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    [16] (Κ) Βρετανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - ΕΕ - Απόφαση

    Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει το γεγονός ότι οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού θα συνεχιστούν και επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στο σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ως βάση για λύση του προβλήματος.

    [17] (Κ) Ερντογάν - Κωνσταντόπουλος - ΕΕ - Κύπρος

    Ο αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι "οι καλές σχέσεις γειτονίας, η θερμή φιλία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια" ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα συμβάλουν "πάρα πολύ και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και στη λύση του Κυπριακού".

    [18] (Κ) ΕΕ - Πρεσβευτής - Κυπριακό - ΚΕΒΕ

    Η 28η Φεβρουαρίου είναι ''ένα δεύτερο παράθυρο ευκαιρίας'' για λύση του Κυπριακού, τόνισε στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριάν βαν ντερ Μιρ, ύστερα από συνάντηση με το ΚΕΒΕ, το οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης.

    [19] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Κυπριακό

    Επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη "έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τον πρώτο εθνικό μας στόχο που είναι η επίλυση του Κυπριακού", είπε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 16 December 2002 - 18:49:16 UTC