Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-02-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Ντε Σότο - Τουρκία - Κυπριακό - Ασφάλεια
  • [02] (Κ) Πρωτάθλημα - 18η Αγωνιστική
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Ιράκ - ΟΗΕ - Μπλιξ - Ελ Μπαραντέι
  • [05] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρόεδρος Κληρίδης - Εθνικό
  • [06] (Κ) Παπαδόπουλος - ΑΠΕ - Κυπριακό
  • [07] (Κ) ΥΠΕΞ - Επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο
  • [08] (Κ) Κουτσού - Κυπριακό - Ασφάλεια
  • [09] (Κ) Κασουλίδης - Αφιξη - Προεδρικές - Δημοσκοπήσεις
  • [10] (Κ) Κύπρος - Ιταλία - Συμφωνία
  • [11] (Κ) Γιαννάκης Ομήρου - Εθνικό Συμβούλιο - Δημοσκοπήσεις
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εθνικό Συμβούλιο
  • [13] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Αντιπολίτευση
  • [14] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Εθνικό Συμβούλιο - Δημοσκόπηση
  • [15] (Κ) Προδρόμου - Επιτελείο Προέδρου Κληρίδη - Μαρκίδης
  • [16] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα

  • [01] (K) Ντε Σότο - Τουρκία - Κυπριακό - Ασφάλεια

    «Ιδιαίτερα εποικοδομητική», χαρακτήρισε ο ειδικός εκπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αλβάρο Ντε Σότο την συνάντηση του με τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ουγούρ Ζιγιάλ, στην Αγκυρα.

    Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την ασφάλεια, ο κ. ντε Σότο είπε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, επισημαίνοντας ότι στο σχέδιο Αναν προβλέπεται η ίση ανάπτυξη Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο.

    [02] (Κ) Πρωτάθλημα - 18η Αγωνιστική

    Ο αγώνας ΑΕΚ Ομόνοιας που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο ΓΣΖ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των σημερινών συναντήσεων της 18ης Αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 1ης κατηγορίας.

    Οι άλλοι αγώνες είναι: Ανόρθωση ΑΕΠ Γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος Διγενής Μόρφου Απόλλων Μακάριο Στάδιο Εθνικός Αχνας Αλκή Δασάκι της Αχνας Αρης - ΕΝΠ Τσίρειο Στάδιο

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό με πληροφορίες για πάρε - δώσε επί των βασικών πτυχών στη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας, δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για εξελίξεις εντός του 2003, διαρροές του Εθνικού Συμβουλίου, τους διαφωνούντες του ΔΗΣΥ και τον Αλέκο Μαρκίδη, καθώς και διαβεβαίωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Ενρίκε Μπαρόν ότι η ένταξη της Κύπρου θα επικυρωθεί με ή χωρίς λύση προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη την εγρήγορση των αρμοδίων φορέων μετά τις πρόσφατες διαρρήξεις στα σχολεία, τις κινητοποιήσεις των γυμναστών και μια έρευνα του Κρατικού Χημείου για την πολυφαγία των Κυπρίων.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Στοιχεία κλειδιά έχει ο Κληρίδης'' γράφει ότι πληροφορίες και μυστικά χαρτιά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εντός του 2003 θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό έχει στην κατοχή του ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με τις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Παύλος Δίγκλης κατέδειξε χθες, μέσα από έγγραφα του ΑΚΕΛ, ότι το κόμμα θεωρούσε κάποτε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ''φανατικά αντικομουνιστή, ραδιούργο, αδίστακτο''.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Προεκλογική απεργία στα σχολεία'' γράφει ότι η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ μεθοδεύει αναταραχή στη Μέση Εκπαίδευση ''με προφανή πολιτικά και δη προεκλογικά κίνητρα''. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά τα πρόσφατα κρούσματα διαρρήξεων σε σχολεία και πρόκλησης ζημιών σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο ''Ο Κληρίδης ρίχνει το γάντι στους αντάρτες του ΔΗΣΥ'' γράφει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ''οι διαφωνούντες στον ΔΗΣΥ έπρεπε να αδρανοποιηθούν'' σημείωσε πως ''ο Αλέκος Μαρκίδης όφειλε να παραιτηθεί από Γενικός Εισαγγελέας'' ενώ ''άφησε αιχμές για διαρροές από το Εθνικό Συμβούλιο''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι έρευνα του Κρατικού Χημείου αποκάλυψε πως οι Κύπριοι είναι παμφάγοι και πολυφάγοι.

    Η ''Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Γνωρίζει αλλά δεν λέει'' γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε πως γνωρίζει στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό εντός του 2003 αλλά δεν τα λέει, επειδή ''όπως άφησε σαφώς να νοηθεί δεν εμπιστεύεται το Εθνικό Συμβούλιο". Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι γυμναστές συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος για διορισμό τους στα δημοτικά σχολεία.  

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Τελικό πάρε δώσε'' γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ζήτησε από τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα τις θέσεις τους για ένα πάρε δώσε επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι ακριβότερο γίνεται μέρα με τη μέρα το καλάθι της νοικοκυράς και ότι από την αρχή του έτους οι τιμές των βασικών προϊόντων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

    Η ''Χαραυγή'' με τίτλο ''Υβρις Κληρίδη'' γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης ''εκτόξευσε χθες πρωτοφανή ύβρη'' προς το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο ''ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε εμμέσως ότι δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά συμφέροντα''. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Ενρίκε Μπαρόν διαβεβαίωσε χθες τον Πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ, Γιαννάκη Ομήρου ότι η ένταξη της Κύπρου θα επικυρωθεί με ή χωρίς λύση "καταρρίπτοντας έτσι την κινδυνολογία που αναπτύσσουν ο Πρόεδρος Κληρίδης και οι υποστηρικτές του".

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Καταστροφικό πάγωμα των δανείων'' γράφει ότι οι κυπριακές τράπεζες απέρριψαν πρόταση για πάγωμα των επενδυτικών δανείων σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν όσοι έχουν πάρει δάνεια για να παίξουν στο χρηματιστήριο. Σε άλλη είδηση γράφει ότι αναμένεται να αρχίσει σύντομα στην Κύπρο η πρώτη επιδημιολογική έρευνα για τον διαβήτη.  

    [04] (Κ) Ιράκ - ΟΗΕ - Μπλιξ - Ελ Μπαραντέι

    [05] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρόεδρος Κληρίδης - Εθνικό

    Την ''διάλυση του Εθνικού Συμβουλίου έχει κυρήξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του", δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ζητώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Κληρίδη ''να απολογηθεί προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου''.

    Ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε ''δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά το πολιτειακό μας σύστημα, τον κυπριακό λαό και γενικά την λειτουργία των θεσμών'' στην Κύπρο, τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση για να μην υπάρξουν διαρροές.

    Ο Πρόεδρος στη χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, έχει προβεί, σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια ''σε υβριστικές και προσβλητικές δηλώσεις για ένα θεσμό'' που υπάρχει για να βοηθά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στους χειρισμούς του κυπριακού προβλήματος.

    ''Οι χαρακτηρισμοί χάλια είναι επιεικώς απαράδεκτοι'' συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι με τέτοιους χαρακτηρισμούς και τέτοιες τοποθετήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ''δείχνει ασέβεια'' προς το Εθνικό Συμβούλιο και ''ουσιαστικά έχει κηρύξει τη διάλυσή του''.

    ''Δεν μπορώ να διανοηθώ μετά από όσα εκστόμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι θα τολμήσει να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και να διαβουλευτεί μαζί του'' πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας.

    Είπε επίσης ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ''δεν μπορεί σήμερα να υβρίζει το Εθνικό Συμβούλιο και τα μέλη του για να δικαιολογήσει την αστήρικτη απόφασή του να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Δημοκρατίας'', όταν εξέφρασε ''τις ευχαριστίες του προς το Εθνικό Συμβούλιο για το ρόλο που διαδραμάτισε στην Κοπεγχάγη".

    Πρόσθεσε ότι λίγες μόνο μέρες μετά τη Σύνοδο, ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωνε στον ίδιο ότι "μετά την απόφαση της Κοπεγχάγης και τη μη ύπαρξη προοπτικών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, θα αποσύρετο για να γίνει, όπως έλεγε senior citizen της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Ο κ. Χριστόφιας αποκάλυψε επίσης ότι ο πρόεδρος Κληρίδης του είπε πως ''αν δεν ήταν στη μέση η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα αποδεχόταν το σχέδιο Ανάν'' όχι μόνο για συζήτηση, αλλά ''θα το απέρριπτε εν τη γενέση του, δεν μπορεί τώρα ασύστολα να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για ζητήματα που έχουν σχέση με την αποδοχή αυτού του σχεδίου ως έχει''.

    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον πρόεδρο Κληρίδη να δηλώσει κατά πόσον ''αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως έχει εάν είναι έτοιμος'' προσθέτοντας πως το Εθνικό Συμβούλιο πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο (για την Κοπεγχάγη) δεν του έδωσε τέτοια εντολή''.

    ''Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εξαγγείλει υποψηφιότητα στο όνομα της ενότητας'' συνέχισε ο κ. Χριστόφιας και διερωτήθηκε ''για ποιά ενότητα μιλά ο κ. Κληρίδης και με ποιούς θα κάνει την ενότητα''.

    "Θα κάνει ενότητα με αυτούς που καθυβρίζει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο;'' ρώτησε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Απαιτείται ''στοιχειώδης σεβασμός προς τους θεσμούς και προς τους ανθρώπους'' επανέλαβε ο κ. Χριστόφιας ζητώντας από τον Πρόεδρο Κληρίδη ''να απολογηθεί προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για αυτή του τη συμπεριφορά".

    [06] (Κ) Παπαδόπουλος - ΑΠΕ - Κυπριακό

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση και δεσμεύεται για ''πραγματικές διαπραγματεύσεις'', ώστε το σχέδιο να μετατραπεί σε λειτουργική και βιώσιμη λύση.

    Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θεωρεί ''εφικτή την επίτευξη αλλαγών που θα καταστήσουν τη λύση λειτουργική και βιώσιμη, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και των δύο κοινοτήτων''.

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι εκλογικές διαδικασίες σε μια δημοκρατική χώρα δεν επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο την εξωτερική εικόνα της Κύπρου, ενώ πρόσθεσε ότι το Κυπριακό δεν θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα της προεκλογικής εκστρατείας κατηγορώντας το εκλογικό επιτελείου του Προέδρου Κληρίδη ότι το ανήγαγε σε τέτοιο.

    Οσον αφορά τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οφείλουν να είναι πάντοτε στενές και αδελφικές και είπε ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα στενότερες. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εκείνο που τον διαφοροποιεί από τους άλλους υποψηφίους, είναι ότι οι βασικοί αντίπαλοί του προέρχονται από τον ίδιο χώρο και ευθύνονται, τόσο για την πολιτική που ακολούθησαν στο Κυπριακό, όσο και για ''ελλιπή εσωτερική διακυβέρνηση''.

    Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των Τ/Κ, που όπως είπε πρέπει να στηριχθούν, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να επιχειρηθεί εκμετάλλευσή τους, γιατί αυτό θα είχε αντίθετο αποτέλεσμα και ότι αυτοί που οφείλουν να ακούσουν τη φωνή τους είναι ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς και το τουρκικό κατεστημένο.

    Κληθείς να αναφέρει ποιες είναι οι θέσεις του επί του σχεδίου Ανάν, ο κ. Παπαδόπουλός είπε: "Σύμφωνα με τη θέση του Εθνικού Συμβουλίου, στη διαμόρφωση της οποίας συμμετείχα, δεχόμαστε το σχέδιο Αναν ως βάση για διαπραγμάτευση''.

    Επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε, πρόσθεσε, ''να στηρίξουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις, με σκοπό να επενεχθούν οι αναγκαίες αλλαγές, ώστε το σχέδιο να μετατραπεί σε λύση που να είναι λειτουργική και βιώσιμη''.

    Ερωτηθείς πόσο εφικτό είναι να επιτευχθούν ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο μέσα από τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ''όταν όλες οι πλευρές επιδείξουν την ίδια καλή θέληση και είναι αποφασισμένες να επιτύχουν μια συμφωνία στη βάση του σχεδίου Αναν, θεωρώ εφικτή την επίτευξη των αλλαγών που θα καταστήσουν την λύση λειτουργική και βιώσιμη''.

    Είπε ακόμα πως ''δεν είναι νοητό να επιδιώκει ειλικρινά κάποιος λύση και να μην τον ενδιαφέρει η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα της, διατηρώντας πρόνοιες που θα οδηγούν σε συγκρούσεις και αδιέξοδα'', ενώ ανέφερε πως ''η προσπάθεια βελτίωσης του σχεδίου πρέπει να αντιμετωπίζει τις νόμιμες έγνοιες και ανησυχίες των δύο κοινοτήτων και σε θέματα όπως είναι εκείνα των εποίκων, των στρατευμάτων και της ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, των οικονομικών διευθετήσεων''.

    Σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι η αντιπαλότητα που εκδηλώνεται στην προεκλογική περίοδο θα επιδράσει αρνητικά στην εικόνα της Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ''σε κάθε δημοκρατική κοινωνία είναι γνωστοί οι νόμοι που καθορίζουν τις προεκλογικές περιόδους και δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση μας να αποτελέσει το Κυπριακό πρόβλημα, θέμα της προεκλογικής περιόδου''.

    Εξέφρασε την άποψη ότι κάθε καλόπιστος τρίτος αντιλαμβάνεται και σέβεται το δικαίωμα του Κυπριακού Λαού να εκλέξει τον Πρόεδρο του ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς παρεμβάσεις και υποδείξεις. ''Δεν πιστεύω ότι οι εκλογικές διαδικασίες που αναπτύσσονται σε μια οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο την εξωτερική της εικόνα και δεν αναμένω ότι θα αποτελέσει εξαίρεση η εικόνα της Κύπρου'', πρόσθεσε.

    [07] (Κ) ΥΠΕΞ - Επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το Παλαιστινιακό, την απόφαση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με αξιωματούχους της χώρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσημης επίσκεψής του στο Λίβανο.

    Ο κ. Κασουλίδης είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Mahmoud Hammoud, ενώ έγινε δεχτός από τον Πρόεδρο της χώρας Στρατηγό Emile Lahoud και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Nabih Berri.

    Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο θέμα του Ιράκ και στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, ενώ οι Λιβάνιοι επίσημοι εξέφρασαν την ελπίδα για σύντομη επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    [08] (Κ) Κουτσού - Κυπριακό - Ασφάλεια

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος των ΝΕΟ, Νίκος Κουτσού κάλεσε σήμερα όλους τους υποψήφιους προέδρους να τοποθετηθούν στο κατά πόσον αποδέχονται τη συζήτηση της διαδικασίας των θεμάτων ασφάλειας που εισηγείται ο ΓΓ του ΟΗΕ, χωρίς την προηγούμενη τοποθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου. Παράλληλα ζήτησε σύγκληση του Σώματος για να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάθεσης τρίτου σχεδίου και να τοποθετηθεί στο ''εάν αποδέχεται ή όχι το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης''.

    Κάλεσε επίσης τους υποψήφιους να ξεκαθαρίσουν εάν στις προτεραιότητες τους τοποθετούν "την εφαρμογή της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης για την Καρπασία, την επιστροφή της Αμμοχώστου με βάση τη συμφωνία Κυπριανού Ντενκτάς και τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων''.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσού είπε ότι δεν θα επιτευχθεί λύση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, θα προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ως Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια ''θα βρεθεί η σωστή, δίκαιη, λειτουργική και για όλους αποδεκτή λύση, με βάση και πλαίσιο το υφιστάμενο Σύνταγμα και με την ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου και θα υπάρξει η επανένταξη των Τ/Κ στην Κυπριακή Δημοκρατία''.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, ο κ. Κουτσού είπε ότι ''θα πρέπει να ανατεθεί σε ευρωπαϊκά όργανα και δυνάμεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα'', προσθέτοντας ότι ''η διατήρηση των συνθηκών του 1960, με τα επεμβατικά δικαιώματα να είναι σε μεγαλύτερη έκταση, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Κύπρου, είναι αντίθετα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά''.

    Υπάρχει το ερώτημα, συνέχισε, κατά πόσον η κυπριακή κυβέρνηση έχει διαβιβάσει θέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της ασφάλειας.

    ''Ο θεσμός των εγγυητριών δυνάμεων είναι ξεπερασμένος'', είπε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, η οποία προεδρεύει σήμερα της ΕΕ, ''δεν θα έπρεπε να δεχθεί αυτή τη λογική''.

    Ερωτηθείς για το θέμα των διαρροών από το Εθνικό Συμβούλιο που έθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο κ. Κουτσού είπε ότι είναι ''ένα παραμύθι, το οποίο οδηγεί στην περαιτέρω αναξιοπιστία του Εθνικού Συμβουλίου και αποτελεί μομφή για τους πολιτικούς αρχηγούς'', προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο Πρόεδρος Κληρίδης από τη μια να επικαλείται αποφάσεις και πολιτικές του Εθνικού Συμβουλίου και από την άλλη να θέτει το Σώμα στη μοίρα που το θέτει''.

    ''Εάν ο Πρόεδρος Κληρίδης'', συνέχισε, ''πιστεύει αυτά τα πράγματα, τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει το Εθνικό Συμβουλίου''.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου, αφού δεν υπάρχουν εξελίξεις, ο κ. Κουτσού είπε ότι υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της ασφάλειας και υπάρχει η πιθανότητα, σύμφωνα με αυτά που λέει και ο Πρόεδρος Κληρίδης, να κατατεθεί τρίτο σχέδιο που να είναι εις βάρος μας''.

    Ο κ. Κουτσού μίλησε για ''αντιφατικές'' δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη όταν από τη μια λέει ότι ''δεν φοβάται το τρίτο σχέδιο'' και από την άλλη ότι ''είναι δυνατό αυτό να είναι χειρότερο από το δεύτερο και ότι θα το απορρίψει''.

    ''Είναι αναγκαία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να ξεκαθαριστούν αυτά και να γνωρίζουμε εμείς υπεύθυνα τι συμβαίνει''.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κουτσού είπε ότι είναι ''μέσο επιβολής άποψης και επηρεασμού των ψηφοφόρων'', αφού αυτές ''χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν την εικόνα της ψήφου και όχι ως επιστημονικά όργανα για να βοηθήσουν τα κόμματα και τους πολιτικούς να αντιληφθούν την ανταπόκριση των θέσεων τους''.

    Εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση των πολιτών προς την υποψηφιότητα του, προσθέτοντας ότι στις 16η Φεβρουαρίου οι πολίτες θα τον αναδείξουν ''δύναμη ελέγχου της εξουσίας, της προοπτικής και την τρίτη σε ποσοστά''.

    [09] (Κ) Κασουλίδης - Αφιξη - Προεδρικές - Δημοσκοπήσεις

    Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα κριθεί γύρω από ένα ποσοστό του 1% με 1,5%, δήλωσε σήμερα Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα ποσοστό το οποίο είναι αρκετό να αφήσει τον Τάσσο Παπαδόπουλο σε ένα προεκλογικό προβάδισμα και την τελική νίκη στον Γλαύκο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά την επιστροφή του από το Λίβανο ο κ. Κασουλίδης είπε: ''Το όλο θέμα θα κριθεί γύρω από ένα ποσοστό γύρω στο 1%-1,5%, ένα ποσοστό το οποίο είναι αρκετό να αφήσει τον κ. Τάσσο Παπαδόπουλο σε ένα προεκλογικό προβάδισμα και την τελική νίκη στον Γλαύκο Κληρίδη''.

    Κληθείς να σχολιάσει τη νέα δημοσκόπηση στον τηλεοπτικό σταθμό ''MEGA'', η οποία δείχνει προβάδισμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τα σχετικά της δημοσκόπησης του ''MEGA'', αλλά όπως πρόσθεσε γνωρίζει κάποιες άλλες δημοσκοπήσεις, βάσει των οποίων μπορεί να κρίνει ότι ''η αλλαγή που μπορεί να προκύψει στο εκλογικό σώμα λόγω των δημοσκοπήσεων, αφού αυτές απεικονίζουν τη βάση της ημέρας, είναι πολύ ρευστή''.

    Αρα, είπε, ''κάπου μέσα σε εκείνους τους αριθμούς βρισκόμαστε εξαιτίας του στατιστικού λάθους''.

    Οπως ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, ''την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών και ο τελευταίος αναποφάσιστος αποφασίζει, έρχονται και ψηφοφόροι από το εξωτερικό, κάποιοι που δηλώνουν λευκό αλλάζουν άποψη, και κάποιοι άλλοι που δεν ήσαν σίγουροι για την επιλογή τους, την αλλάζουν''.

    Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζουν οι χειρισμοί του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό σε περίπτωση εκλογής του, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε θετικά, λέγοντας ότι ''ο κ. Παπαδόπουλος, είναι νεοφώτιστος στην πολιτική φιλοσοφία την οποία επαγγέλλεται ότι θα ακολουθήσει σήμερα''.

    Είπε ακόμα: ''Ο κ. Χριστόφιας ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και το ΑΚΕΛ θα είναι εγγυητές ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα ακολουθήσει μια τέτοια πολιτική. Εγώ θυμούμαι παραμονές της υποβολής του σχεδίου Ανάν, τι έλεγε σε δημόσιες δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης. Θυμάμαι τι έλεγε σε δημόσιες δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λιλλήκας παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης''.

    [10] (Κ) Κύπρος - Ιταλία - Συμφωνία

    Συμφωνία για αμοιβαία διοικητική συνδρομή μεταξύ των τελωνειακών αρχών της Κύπρου και της Ιταλίας θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

    [11] (Κ) Γιαννάκης Ομήρου - Εθνικό Συμβούλιο - Δημοσκοπήσεις

    ''Οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη (για το Εθνικό Συμβούλιο) περιέχουν αντιφάσεις, και ουσιαστικά επιχειρεί να αχρηστεύσει τον θεσμό'', δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου.

    Σχολιάζοντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάφο, τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με διαρροές στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Ομήρου είπε ότι ''από τη μια ο Πρόεδρος Κληρίδης επιδιώκει να δημιουργήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την εκλογή του και από την άλλη αμφισβητεί τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο''.

    ''Με την στάση του αυτή ο Πρόεδρος ουσιαστικά επιχειρεί να αχρηστεύσει τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου'' ανέφερε ο κ. Ομήρου.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εθνικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε σήμερα ότι δεν ζητά την κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ''είναι ένα Σώμα που έχει συμβουλευτική ιδιότητα και ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό''.

    ''Αυτός ο ρόλος θα μείνει στο Εθνικό Συμβούλιο'', είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης, κατά την επίσκεψη του στην Αγία Νάπα.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον κάλεσε να απολογηθεί για τα όσα ανέφερε σε σχέση με διαρροές στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι δεν είπε ''τίποτα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα''.

    [13] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Αντιπολίτευση

    ''Αβάσιμος και ανυπόστατος'' είναι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μιχάλη Παπαπέτρου ''ο ισχυρισμός του Προέδρου της Βουλής και άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη χθεσινή του συνέντευξη έχει ουσιαστικά διαλύσει το Εθνικό Συμβούλιο''.

    Σε απογευματινές δηλώσεις, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι το Εθνικό Συμβούλιο, ''ως ένα συμβουλευτικό Σώμα, με τις αδυναμίες του, θα συγκληθεί για να ζητηθεί η γνώμη του, όταν χρειαστεί για να εκφράσει απόψεις, για να δώσει νέες κατευθύνσεις πέρα από αυτές που έδωσε''.

    ''Δεν δικαιούνται να επικαλούνται θεσμούς σε σχέση με το Εθνικό Συμβούλιο, αυτοί που χρησιμοποιούν το Σώμα σαν προεκλογικό εργαλείο και δεν δίστασαν να το υποσκάψουν και να το εξευτελίσουν, διαρρέοντας, κατά τρόπο διαστρεβλωτικό, για το τι λεγόταν στις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου στην Κοπεγχάγη και αλλού'', είπε ο κ. Παπαπέτρου.

    ''Ο Πρόεδρος Κληρίδης'', συνέχισε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ''είναι υποχρεωμένος, εκ των πραγμάτων, ορισμένα θέματα, τα οποία δεν προκύπτουν από τις συνομιλίες αλλά από πληροφόρηση που έχει από διάφορες πηγές - και με στόχο να προστατεύσει αυτές τις πηγές - να μην τα διακινδυνεύσει, θέτοντας τα στον κίνδυνο να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ''.

    Ο κ. Παπαπέτρου διερωτήθηκε γιατί ''κόπτεται η αντιπολίτευση και θέλει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όταν η ίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ, με πλήρη βεβαιότητα και με απόλυτο τρόπο, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό''.

    ''Αφού δεν υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό, γιατί θέλουν συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και πως νομιμοποιούνται να απαιτούν σύγκληση του Σώματος και τι θέλουν να μάθουν;'' ρώτησε ο Εκπρόσωπος.

    Διερωτήθηκε επίσης γιατί θέλουν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όταν τη διαπραγματευτική ομάδα, "από το πρωί μέχρι το βράδυ, την ονομάζουν επικίνδυνη και της επιτίθενται, γιατί αυτή η ομάδα, ουσιαστικά προωθεί την πολιτική που οι ίδιοι έχουν καθορίσει μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου''.

    [14] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Εθνικό Συμβούλιο - Δημοσκόπηση

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "έχει δείξει απαξίωση" προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις για διαρροές και ''οφείλει απολογίες''.

    ''Δεν ανέμενα από ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλά με τέτοιο απαξιωτικό και αφοριστικό τρόπο για τα μέλη ενός θεσμού που από χρόνια έχουν δώσει πολλές υπηρεσίες και βοήθεια στους χειρισμούς του εθνικού ζητήματος'', είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Οπως ανέφερε, ''ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφοντας από την Κοπεγχάγη εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, που στήριξαν την πολιτική του στην Κοπεγχάγη και για τη συμβολή που είχαν εις την όλη συζήτηση, τόσο για την ενταξιακή πορεία, όσο και για το εθνικό θέμα''.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλώντας έτσι για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και την πολιτική ηγεσία, έχει κηρύξει'', όπως είπε, ''την κατάργηση και τη διάλυση του Εθνικού Συμβουλίου''.

    Και ενώ την ίδια ώρα, σημείωσε, ''ο κ. Κληρίδης μιλά για την ανάγκη της ενότητας και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διερωτόμαστε πως μπορεί να συμβιβάσει αυτή τη διακήρυξη του μαζί με την εκφρασμένη απαξίωση και έλλειψη εκτίμησης προς αυτούς που θέλει να συνεργαστεί για να πετύχει την ενότητα''.

    Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως ''οι δυνάμεις της αλλαγής, για μια ακόμα φορά δηλώνουν την πίστη και την εκτίμηση που τρέφουν προς τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και τη μεγάλη χρησιμότητα και συμβολή που έχει στους χειρισμούς του εθνικού ζητήματος''.

    Πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της αλλαγής θέλουν να υποσχεθούν και να δεσμευτούν ότι ''ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου θα αποκτήσει το κύρος και τη σημασία που είχε στο παρελθόν''.

    ''Δεσμευόμαστε για τακτικές συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, για την πλήρη σωστή και αληθή ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, όχι μόνο για τα διαδραματιζόμενα, αλλά και για τις πληροφορίες εκτιμήσεις και στοιχεία που τυχόν να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό'', ανέφερε.

    Δεσμεύτηκε ακόμα για την ενίσχυση του θεσμού ''με επιτροπές εμπειρογνωμόνων, είτε σε μόνιμη βάση, είτε σε βάση ad hoc, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, ώστε να υποβάλλονται εισηγήσεις και μελέτες για τη συνεκτίμηση και λήψη αποφάσεων από το Εθνικό Συμβούλιο''.

    Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο και κατά πόσο αυτή η πρόσκληση θα γίνει αποδεχτή από τα μέλη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ''ο κ. Κληρίδης όφειλε να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο εδώ και μέρες και σύμφωνα με υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος''.

    Εμείς, συμπλήρωσε, ''δεν τοποθετούμαστε και δεν αποφασίζουμε την στάση μας σε τέτοιο σοβαρό θέμα, ούτε από συναισθηματισμό, ούτε με βάση τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που έχει θέσει ο κ. Κληρίδης''.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για στοιχεία που δεν πρέπει να διαρρεύσουν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ''είναι τώρα σαράντα μέρες που δεν έχει συνέλθει το ΕΣ και κανένα μέλος του δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση από τον κ. Κληρίδη, ούτε για το τι γίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε για προτάσεις που έχουμε υποβάλει, ούτε για τον κατάλογο των θεμάτων που θέλει να διαπραγματευτεί και όμως όλα αυτά τα διαβάζουμε καθημερινά στον Τύπο''.

    Πρόσθεσε πως ''οι διαρροές αυτή την περίοδο είναι πολύ περισσότερες από ότι προηγουμένως'', συμπληρώνοντας ότι τώρα έχει εντοπιστεί και η πηγή διαρροών που έγιναν στο παρελθόν.

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αμφιβάλλει εάν ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει τέτοια στοιχεία ή πληροφορίες και πρόσθεσε: ''Εκτός αν και αυτή τη φορά πίστεψε διαβεβαιώσεις που του δίνουν μερικοί κύκλοι από το εξωτερικό και τους οποίους πιστεύει, γεγονός που έγινε και στο παρελθόν και αργότερα ανακάλυψε ο ίδιος ότι οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που του είχαν δοθεί, δεν τηρήθηκαν''.

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι ''νεοφώτιστος της πολιτικής φιλοσοφίας που επαγγέλλεται ότι θα ακολουθήσει σήμερα'', ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι διετέλεσε τρία χρόνια σύμβουλος του κ. Κληρίδη και τρία χρόνια συνομιλητής ''προτού ο κ. Κασουλίδης αποφασίσει να εμπλακεί στην πολιτική και να σώσει τον τόπο''.

    [15] (Κ) Προδρόμου - Επιτελείο Προέδρου Κληρίδη - Μαρκίδης

    ''Εξοντωτικό πόλεμο, ειδικά εναντίον της υποψηφιότητας του Αλέκου Μαρκίδη, έχουν εξαπολύσει εκλογικά επιτελεία που κινούνται στο όνομα της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη'', αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι ''με αυτή την τακτική έχουν καταφέρει τις τελευταίες ημέρες να αναζωογονήσουν τον υποψήφιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια''.

    Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι ''γίνονται τραγικά λάθη από το επιτελείο του Γλαύκου Κληρίδη, σε βαθμό που διερωτάται κανείς κατά πόσον αντιλαμβάνονται ότι θα έχουμε εκλογές δεύτερου γύρου'', προσθέτοντας ότι ''οι κακοί σύμβουλοι'' του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει ''να προσέξουν να μην καταστρέψουν την προοπτική του δεύτερου γύρου''.

    Αναφερόμενος στη σημερινή συνέντευξη του Προέδρου Κληρίδη σε καθημερινή εφημερίδα, στην οποία αναφέρει ότι θα έπρεπε να ''αδρανοποιηθούν'' τα οκτώ μέλη του ΠΓ του ΔΗΣΥ που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγεσία του κόμματος , ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι ''οι συνταγές που δίνουν κάποιοι στον Γλαύκο Κληρίδη είναι συνταγές ολέθρου''.

    Προσθέτει ότι ''θα πρέπει αυτοί που σπρώχνουν τον Πρόεδρο Κληρίδη σε τέτοιες δηλώσεις να διευκρινίσουν πότε άραγε θα πρέπει αυτά και πολλά αλλά στελέχη, καθώς και το φανερό 20% των συναγερμικών ψηφοφόρων να αδρανοποιηθεί και διερωτάται: ''Πριν από τον πρώτο και πριν από το δεύτερο γύρο''.

    ''Αν αυτό επιζητούν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις και τις προθέσεις τους τώρα, μπροστά στον κυπριακό λαό, ενώπιον της κάλπης'', προσθέτει ο κ. Προδρόμου.

    ''Κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν καμπάνια σε ενδοκομματικές εκλογές σε βαθμό που μετά τη σημερινή συνέντευξη να διερωτάται κανείς ποιος είναι άραγε ο υποψήφιος, ο Πρόεδρος Κληρίδης ή ο κ. Αναστασιάδης;'' αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στη γραπτή δήλωση του.

    [16] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα

    Στους τέσσερις απογευματινούς αγώνες στο πλαίσιο της 18ης Αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 1ης κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Ανόρθωση Αθλητική Ενωση Πάφου 2- 0, Διγενής Μόρφου Απόλλων 0 0, Εθνικός Αχνας Αλκή 2 0 και Αρης Ενωση Νέων Παραλιμνίου 2 3.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 8 February 2003 - 18:50:07 UTC