Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-03-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - 21η αγωνιστική - Βαθμολογία
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Προέδρου Δημοκρατίας - Επιστροφή από ΗΠΑ
  • [04] (Κ) 25η Μαρτίου - Παρελάσεις
  • [05] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Επέτειος 25ης Μαρτίου
  • [06] (Κ) Εκπρόσωπος Βάσεων - Ιράκ - Κύπρος
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Εναέριος χώρος - Κύπρια στο Ιράκ (1)
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ''Διευκολύνσεις'' ψευδοκράτους
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος - Υγεία
  • [10] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πρόσφυγες - Ιράκ
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες Παπανδρέου με Ανάν και Γκιούλ
  • [12] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία - Ιράκ
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αφιξη
  • [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [16] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Ελληνας ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Ιράκ
  • [17] (Κ) Στεφανόπουλος - Απόδημοι - 25η Μαρτίου
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρωθυπουργός Σημίτης - Μήνυμα
  • [19] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Ελλάδας - Μήνυμα
  • [20] (Κ) Επιτροπή Εσωτερικών - Κύπρος - Ευρωβουλευτές
  • [21] (Κ) ΕΕ - Κύπρος - Δημογραφικό
  • [22] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Εταιρική σχέση
  • [23] (Κ) ΟΗΕ - Περρίκος - Ιράκ
  • [24] (Κ) Μπλερ - Τουρκία
  • [25] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ελλάδα - Μηνύματα - 25η Μαρτίου
  • [26] (Κ) ΕΣΚ - Ιράκ - Δημοσιογράφοι
  • [27] (Κ) ΗΠΑ - Ιράκ - Πόλεμος - ΟΗΕ - Αναν

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - 21η αγωνιστική - Βαθμολογία

    
    
    Με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι στους αγώνες της 21ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Ξεχωρίζει βέβαια το 3-0 της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης με το Ράινερ Ράουφμαν να παίρνει τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής. Ο ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του κατέβαλε την Αλκή με 4-1 στη Λάρνακα (ΓΣΖ) και διατηρεί την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα.
    
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ----------
    1.	ΑΠΟΕΛ      49
    2.	Ομόνοια    48
    3.	Ανόρθωση   44
    4.	Ολυμπιακός 43
    5.	ΑΕΛ        32
    6.	ΠΑΦΟΣ      31
    7.	Απόλλων    28
    8.	Αχνα       27
    9.	ΑΕΚ        26
    10.	Παραλίμνι  25
    11.	Διγενής    24
    12.	Σαλαμίνα   20
    13.	Αλκή        6
    

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι νέες επιδρομές των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ και ο διεθνής αντίκτυπος στον πόλεμο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου σχετικά με δημοσίευμα που φέρει το ψευδοκράτος να προσφέρει ''τον εναέριο του χώρο'' στους Αμερικανούς, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η συνεχιζόμενη αναστολή των πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών προς τις περιοχές του Κόλπου, το αίτημα των Βρετανών να μην διακινούνται σκάφοι κοντά στο Ακρωτήρι και η υποβολή υποψηφιοτήτων για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου, είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα του κυπριακού Τύπου.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Η σκληρή μάχη μόλις άρχισε'' γράφει ότι οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να ελέγξουν ''τα στοιχεία που στηρίζουν το καθεστώς'' σε πόλεις όπως η Βασόρα και η Νασιρίγια. Οι ΗΠΑ δήλωσαν πως τα ιρακινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν ''τεχνάσματα'' για να σκοτώσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες που εισέβαλαν στη χώρας τους, σε μια περίπτωση ντυμένοι σαν πολίτες για να τους στήσουν ενέδρα. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρει πως ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελή δήλωσε πως εφόσον ο πόλεμος συνεχίζεται, συνεχίζεται και η αναστολή των πτήσεων των ΚΑ προς την περιοχή του Κόλπου, διευκρινίζοντας ότι η διεύθυνση της εταιρείας θα επανεξετάσει το θέμα σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο.

    ''Το Θάρρος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Ενταξη γιοκ για την Τουρκία'' ότι την ίδα ώρα που η Τουρκία παίρνει το πράσινο φως των ΗΠΑ για να στείλει στρατό στο Βόρειο Ιράκ, το Βέλγιο την προειδοποιεί να μην εισβάλει, αφού κάτι τέτοιο θα επηρεάσει αρνητικά την ένταξή της στην ΕΕ. Αλλού αναφέρει πως το λεγόμενο ''υπουργικό'' του ψευδοκράτους, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, αποφάσισε όπως ανοίξει τα παράνομα αεροδρόμια και τα κλειστά λιμάνια στα κατεχόμενα, στις συμμαχικές δυνάμεις που εμπλέκονται στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ για χρήση τους, ''για ανθρωπιστικούς σκοπούς''. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε πως ''το ψευδοκράτος Ντενκτάς είναι παράνομο και παράνομες είναι και οι πράξεις τους''.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ακατάλληλο για περιπάτους το Ιράκ'' γράφει ότι οι Ιρακινοί κάνουν λόγο για 25 νεκρούς Αμερικανούς και Βρετανούς στη Νασιρίγια. Επίσης, υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν πέντε αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι Αμερικανοί το διαψεύδουν, λέγοντας πως ελλείπει ένα μόνο αεροπλάνο. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ''εποικοδομητική στάση'' της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ εξεδήλωσε την πρόθεσή του να εξακολουθήσει να παρέχει τις καλές υπηρεσίες του με σκοπό την επίλυση του πολιτικού ζητήματος. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Ανάν ότι η Ελλάδα ''παραμένει σταθερή στη θέση της για διατήρηση της δυναμικής, η οποία θα επιτρέψει την εξεύρεση λύσεως''.

    ''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο ''Φέρνουν νεκρούς στις Βάσεις'' γράφει ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικάνοι μετέφεραν χθες στις Βάσεις Ακρωτηρίου νεκρούς στρατιώτες του πολέμου στο Ιράκ. Πληροφορίες της ''Σ'' αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα φέρετρα ήταν πέραν των είκοσι και από την Κύπρο κατευθύνθηκαν, προφανώς προς τις Βάσεις της Γερμανίας και στη Βρετανία. Εκτός των νεκρών έχουν διακομιστεί και τραυματίες. Αλλού αναφέρει πως σημαντικές αυξήσεις στα τέλη αδειών οικοδομής επιβάλλει ο Δήμος Λεμεσού, σε μια προσπάθειά του να αυξήσει τα έσοδά του, "υπό το φως της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει". Οι αυξήσεις τέθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Κατά των αυξήσεων τάχθηκαν οι σύμβουλοι του ΔΗΣΥ.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Η αντίσταση αλλάζει τα πολεμικά σενάρια'' ότι η αντίσταση των Ιρακινών στην αμερικανό-βρετανική εισβολή στη χώρα τους, έχει αιφνιδιάσει τους συμμάχους, οι οποίοι φαίνεται να αλλάζουν τα πολεμικά τους σενάρια. Η μεγάλη μάχη στην Βαγδάτη θα διεξαχθεί αύριο, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχεδιασμοί Αμερικανών και Βρετανών. Αναμένονται επιθέσεις από αέρος και εδάφους. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι Βρετανοί διεμήνυσαν πρόσφατα στην κυπριακή Αστυνομία ότι δεν επιθυμούν τη διέλευση σκαφών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας κοντά στη Βάση Ακρωτηρίου. Εκτιμάται ότι με την αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή, τόσο αεροσκαφών όσο και πλοίων που εμπλέκονται στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, οι Βρετανοί έκριναν σκόπιμο να έχουν τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ακρωτήρι ''καθαρή'' από άλλα σκάφη.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Ντροπή. Πόνος και καταστροφή'' γράφει ότι εικόνες φρίκης και ντροπής για την πολιτισμένη ανθρωπότητα μεταδόθηκαν χθες από τα πεδία των μαχών στο Ιράκ, καθώς δεκάδες άμαχοι, ανάμεσα τους και παιδιά, σκοτώθηκαν από τις ''έξυπνες'' βόμβες και τους πυραύλους που σφυροκόπησαν, υποτίθεται, ''στρατηγικά'' σημεία. Από την ημέρα που άρχισαν οι βομβαρδισμοί της Βαγδάτης, έχουν τραυματιστεί 421 άμαχοι, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ οι ίδιες δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Αλλού αναφέρει ότι την Πέμπτη, 27 Μαρτίου, θα υποβληθούν σύμφωνα με σχετική γνωστοποίηση που δημοσιεύτηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, στο γραφείο του Επάρχου Αμμοχώστου στη Λάρνακα, οι υποψηφιότητες για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αμμοχώστου που θα γίνει στις 13 Απριλίου 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Προέδρου Δημοκρατίας - Επιστροφή από ΗΠΑ

    [04] (Κ) 25η Μαρτίου - Παρελάσεις

    Η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα γιορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα.

    [05] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Επέτειος 25ης Μαρτίου

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος Βάσεων - Ιράκ - Κύπρος

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφερθεί στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο νεκροί στρατιώτες από τον πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου των Βάσεων Τόνι Μπράμγουελ.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Εναέριος χώρος - Κύπρια στο Ιράκ (1)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει γίνει χρήση του εναερίου χώρου της Κύπρου από πολεμικά αεροσκάφη σε αντίθεση με τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στο FIR Λευκωσίας.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ''Διευκολύνσεις'' ψευδοκράτους

    Η ''παραχώρηση'' εκ μέρους του λεγόμενου ''υπουργικού συμβουλίου'' του ψευδοκράτους διευκολύνσεων προς τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του πολέμου στο Ιράκ, ''αποτελεί και πάλι ένα τέχνασμα του κ. Ντενκτάς για αντιπερισπασμό'', δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος - Υγεία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, λόγω της θεραπευτικής αγωγής που έτυχε στις ΗΠΑ για το πρόβλημα των φωνητικών χορδών που αντιμετωπίζει, θα αποφύγει να προβεί σε δημόσιες ομιλίες ή δηλώσεις τις επόμενες ημέρες.

    [10] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πρόσφυγες - Ιράκ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου διαβεβαίωσε σήμερα πως ''η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε θέση και τους πολίτες της να προστατεύσει και να ανταποκριθεί και στις διεθνείς της υποχρεώσεις'', όσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στην Κύπρο από τον πόλεμο στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι ''λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα''.

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες Παπανδρέου με Ανάν και Γκιούλ

    Επί του παρόντος δεν έχει διαπιστωθεί διαφοροποίηση της πολιτικής της Αγκυρας από αυτήν του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας πως από πλευράς Τουρκίας ''φραστικά φαίνεται νέα διαφορετική προσέγγιση, όμως δεν φαίνεται αυτή η προσέγγιση να σημαίνει ουσιαστική ανατροπή της μέχρι σήμερα τουρκικής πολιτικής''.

    [12] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τουρκία - Ιράκ

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική πτώση

    Σημαντικό μέρος των κερδών της περασμένης Παρασκευής απώλεσε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση η αγορά, η οποία δέχθηκε σημαντικές πιέσεις από τα τραπεζικά χαρτιά, ο κλάδος των οποίων υποχώρησε σε ποσοστό 2,41%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 1,82%, υποχωρώντας στις 83,21 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 732 χιλιάδες λίρες.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αφιξη

    [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            83,21  (-1,82)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    732.937
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    374.320    315,79  (-1,99)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    300.323     90,60  (-2,41)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     30.175     74,32  (-0,84)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.261     17,12  (-2,95)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      9.423     57,64  (-2,16)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      6.125     84,37  (-5,54)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     12.752     17,95  (-0,94)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     23.932     74,14  ( 0,34)
    Ετ. Πληροφορικής              £      2.450      2,92  (-3,95)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     41.654     15,50  (-4,08)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £         45     10,53  ( 0,57)
    Ξενοδοχεία                    £     14.312     42,47  (-0,59)
    Αλλες Εταιρείες               £     67.608     79,95  (-0,82)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [16] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Ελληνας ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Ιράκ

    Τη διαβεβαίωση ότι παραμένει διαθέσιμος να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες προς τις δύο πλευρές στην Κύπρο έδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν σε τηλεφωνικη επικοινωνία που είχαν χθες.

    Στη σχετική δήλωση προέβη ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, προσθέτονας πως κατά την τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε ότι η κρίση στο Ιράκ φέρνει σε ένα δεύτερο επίπεδο τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

    [17] (Κ) Στεφανόπουλος - Απόδημοι - 25η Μαρτίου

    Η Ελλάδα ως μέλος των διεθνών οργανισμών και προεδρεύουσα της ΕΕ έχει καταλάβει τη θέση που τη αρμόζει στον κόσμο και οι απόδημοι έχουν μέγα μερίδιο σε αυτό το επίτευγμα, υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τους απόδημους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    [18] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρωθυπουργός Σημίτης - Μήνυμα

    Τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη σταθερή συμπαράσταση στον αγώνα που διεξάγει για επίτευξη μόνιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Σημίτη σε μήνυμα που του απέστειλε σήμερα με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

    [19] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Ελλάδας - Μήνυμα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο μήνυμα με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

    [20] (Κ) Επιτροπή Εσωτερικών - Κύπρος - Ευρωβουλευτές

    H Κύπρος προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο του 2004 και οι ρυθμίσεις που θα διέπουν τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν σε σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Κύπρος που θεωρείται ως μία ενιαία περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις Ελληνοκυπρίους και δύο Τουρκοκυπρίους ευρωβουλευτές, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού μέχρι την διεξαγωγή των Ευρώ-εκλογών, θα αποσταλούν στις Βρυξέλλες έξι Ελληνοκύπριοι Ευρώ-βουλευτές.

    [21] (Κ) ΕΕ - Κύπρος - Δημογραφικό

    [22] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Εταιρική σχέση

    Τη σθεναρή στήριξη των προσπαθειών επίτευξης συνολικής λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Τουρκία, στο πλαίσιο της νέας πρότασης για την εταιρική σχέση, η οποία πρόκειται να υιοθετηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

    [23] (Κ) ΟΗΕ - Περρίκος - Ιράκ

    Το Ιράκ έχει πάρα πολλά ερωτήματα να απαντήσει σε σχέση με το οπλοστάσιό του, δήλωσε σήμερα ο υπ' αριθμόν δύο της Επιτροπής Ελέγχου Επαλήθευσης και Επιθεώρησης του ΟΗΕ Δημήτρης Περρίκος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από χθες.

    Κληθείς να πει εάν από το μέχρι τώρα έργο των Επιθεωρητών στο Ιράκ, διαφαίνεται ότι οι Ιρακινοί διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής, ο κ. Περρίκος ανέφερε ότι «αυτό που έχουμε πει, είναι ότι το Ιράκ έχει πάρα πολλά ερωτήματα να απαντήσει».

    [24] (Κ) Μπλερ - Τουρκία

    Μια τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν θα είναι ''τελείως απαράδεκτη'', ανέφερε ακόμη σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, προσθέτοντας ότι αυτό ''δηλώθηκε ξεκάθαρα'' στην Αγκυρα.

    ''Οσον αφορά την Τουρκία, θα είναι εντελώς απαράδεκτο να γίνει από την πλευρά της η οποιαδήποτε εισβολή'' στο ιρακινό Κουρδιστάν, πρόσθεσε ο κ. Μπλερ. ''Αυτό δηλώθηκε ξεκάθαρα στην τουρκική κυβέρνηση

    [25] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ελλάδα - Μηνύματα - 25η Μαρτίου

    [26] (Κ) ΕΣΚ - Ιράκ - Δημοσιογράφοι

    Αποτροπιασμό και οδύνη για τις φοβερές συνέπειες του ''επιδρομικού πολέμου στο Ιράκ'' σε βάρος του ιρακινού λαού, των άλλων λαών της περιοχής αλλά και των ιδίων των Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

    [27] (Κ) ΗΠΑ - Ιράκ - Πόλεμος - ΟΗΕ - Αναν

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε σήμερα ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν επιθυμούν να κάνουν αποικία τους το Ιράκ, όπως κατηγόρησαν τον Οργανισμό οι ιρακινές αρχές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 24 March 2003 - 18:49:20 UTC