Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Αγια Πετρούπολη
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή από Ρωσία (2)

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Αγια Πετρούπολη

    Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος για τις επαφές που είχε στην Αγία Πετρούπολη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στον ''Φ'', η συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Mail ο Τ/Κ ηγέτης, ο απόηχος της παρουσίας του Προέδρου Παπαδόπουλου στην ΚΕ και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και οι αντιδράσεις τόσο του Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και τα σενάρια περί οργής του Ελληνα ΥΠΕΞ, η ομιλία του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας - ΕΕ, καθώς και το δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Διάσταση απόψεων Τάσσου - Παπανδρέου'', γράφει ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ όχι μόνο είναι οργισμένος από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ''τον αγνόησε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ'', αλλά οι δύο πολιτικοί, σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΝΕΑ, έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το Κυπριακό, με τον Παπανδρέου να θέλει γρήγορη λύση του Κυπριακού και τον Παπαδόπουλο όχι. Αλλού γράφει ότι χθες ο Τ/Κ ηγέτης εξαπόλυσε επίθεση κατά του σχεδίου Ανάν και υποστήριξε ότι ο κ. ντε Σότο δεν είναι πλέον ουδέτερος μεσολαβητής.

    ''Η Μάχη'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Με ακρωτηρίασαν χωρίς λόγο'' γράφει ότι ένας Κύπριος ακρωτηριάστηκε χωρίς λόγο - όπως ο ίδιος υποστηρίζει - και τουλάχιστον τρεις άλλοι παρ' ολίγον να έχουν την ίδια τραγική τύχη σε κρατικά νοσοκομεία της χώρας όπου μεταφέρθηκαν κατά καιρούς. Σε άλλο της δημοσίευμα η ''Μ'' γράφει ότι χθες μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών πραγματοποίησαν στην Ελλάδα διαμαρτυρίες κατά της εγκατάστασης της γιγαντιαίας κεραίας των βρετανικών βάσεων στο Ακρωτήρι, ενώ ζητούν τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα τους.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Η ώρα της μοιρασιάς στους ημικρατικούς'' γράφει πως η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς και ότι ήδη το Προεδρικό έγινε αποδέκτης μεγάλων καταλόγων που θα αρχίσουν να μελετούνται. Σε άλλο του δημοσίευμα ο ''Π'' γράφει ότι ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε προχθές ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κατά του Προέδρου Παπαδόπουλου, είπε ότι η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ατυχέστατη και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε κάθε δικαίωμα να ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ για το Κυπριακό.

    ''Η Σημερινή'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Η κρίση φέρνει νέους φόρους'' γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε επιφυλακή σε μια προσπάθεια να εξεύρει τρόπους κάλυψης του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ ανάμεσα στα μέτρα που μελετούνται είναι η αύξηση φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα, σε ορισμένα είδη πολυτελείας, στο τέλος για άδεια απόκτησης κατοικίας, καθώς και αύξηση φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας από 3,5 σε 5 τοις χιλίοις. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προσφωνώντας τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Κύπρος θα συνεισφέρει στην εμβάθυνση των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ ως υπό ένταξη και μετά ως κράτος μέλος της Ενωσης.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Αναμένουν στο ακουστικό'' γράφει ότι με δηλώσεις του στον ''Φ'' ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, ενώ ο Κόφι Ανάν αναμένει από τα εμπλεκόμενα μέρη μια δέσμευση για σύντομη ολοκλήρωση των συζητήσεων στη βάση του σχεδίου Ανάν και διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Πρωθυπουργό Σημίτη στην Αθήνα, οι δύο κυβερνήσεις εκτιμούν ότι το 2004 θα ανοίξουν νέα παράθυρα ευκαιρίας, και ως εκ τούτου υιοθετούν τακτική ενεργούς αναμονής.

    Η ''Χαραυγή'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Βυθίζεται η HellasJet πριν πετάξει'' γράφει ότι προτού ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Ελλάδα η νέα θυγατρική εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών HellasJet δημιουργεί ήδη ζημιές εκατ. λιρών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη της πτήση. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα έχει συνειδητοποιήσει τους στόχους των ενεργειών της τουρκικής πλευράς με τη μερική άρση των περιορισμών διακίνησης.

    [03] (Κ) Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ

    [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή από Ρωσία (2)

    Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα και έλαβε γνωμοδοτήσεις από εμπειρογνώμονες ούτως ώστε να αποκρούσει, εάν χρειαστεί, το τέχνασμα του Τ/Κ ηγέτη να συστήσει όργανα στο ψευδοκράτος για καθορισμό αποζημιώσεων στο θέμα των περιουσιών με στόχο να αποτραπεί η εκδίκαση ατομικών προσφυγών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 1 June 2003 - 17:49:12 UTC