Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-07-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επέτειος πραξικοπήματος - Εκδηλώσεις καταδίκης
  • [02] (Κ) Πάφος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μαχητές αντίστασης
  • [03] (Κ) Πραξικόπημα - Σειρήνες
  • [04] (Κ) Βουλή - Συνεδρία - Εναρξη
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μνημόσυνο πεσόντων
  • [06] (Κ) Βουλή - ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Μαύρες επέτειοι
  • [07] (Κ) Βουλή - ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Μαύρες επέτειοι
  • [08] (Κ) Βουλή - Πρόεδρος Βουλής - Μαύρες επέτειοι
  • [09] (Κ) Βουλή - ΝΕΟ - Κληρίδης- Μαύρες επέτειοι
  • [10] (Κ) Βουλή - ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Μαύρες επέτειοι
  • [11] (Κ) Βουλή - ΕΔΗ - Βασιλείου - Μαύρες επέτειοι
  • [12] (Κ) Βουλή - ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Μαύρες επέτειοι
  • [13] (Κ) Βουλή - Οικολόγοι - Περδίκης - Μαύρες επέτειοι
  • [14] (Κ) Βουλή - ΑΔΗΚ - Μιχαηλίδης - Μαύροι επέτειοι
  • [15] (Κ) Εφεδροι καταδρομείς - Πραξικόπημα - Τρισάγιο
  • [16] (Κ) ΚΟΠ - Κογκρέσο ΟΥΕΦΑ
  • [17] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [18] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [19] (Κ) Χατζηδημητρίου - Κύπρος - ΕΕ - Επιτροπές
  • [20] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [21] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα μικρά κέρδη
  • [22] (K) Δήμος Κερύνειας - Κυπριακός Χαλκός - Αθήνα 2004
  • [23] (Κ) Αρχηγός Αστυνομίας - Τροχαία δυστυχήματα
  • [24] (Κ) Ντενκτάς - Πρόταση - Αεροδρόμιο Λευκωσίας - Βαρώσι
  • [25] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - ECOFIN
  • [26] (Κ) Νέα Δημοκρατία - Κύπρος - Συνθήκη Προσχώρησης
  • [27] (Κ) ΕΕ - Ευρωζώνη - Οικονομία
  • [28] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Αρχηγείο - Σύσκεψη
  • [29] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Εκδήλωση μνήμης και τιμής

  • [01] (Κ) Επέτειος πραξικοπήματος - Εκδηλώσεις καταδίκης

    Στις 8:20 σήμερα το πρωί, ώρα κατά την οποίαν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, θα ηχήσουν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

    Μνημόσυνο για τους πεσόντες του πραξικοπήματος θα τελεστεί στις 8:15 το πρωί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.

    Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων μαχητών της αντίστασης, όπου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στους τάφους των πεσόντων.

    Στις 11.00 συνέρχεται σε ειδική συνεδρία η Βουλή των Αντιπροσώπων για καταδίκη των μαύρων επετείων, του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Θα παραστούν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και τα μέλη της κυβέρνησης.

    [02] (Κ) Πάφος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μαχητές αντίστασης

    ''Εχουμε χρέος έναντι των μαχητών της αντίστασης να μην λυγίσουμε, μέχρι να εξασφαλίσουμε τη φυσική και εθνική επιβίωση του Ελληνισμού στη μαρτυρική Κύπρο'', τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ''Μνήμης και Τιμής'' για τους αγωνιστές της αντίστασης κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, χθες βράδυ στην Πάφο.

    [03] (Κ) Πραξικόπημα - Σειρήνες

    [04] (Κ) Βουλή - Συνεδρία - Εναρξη

    [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μνημόσυνο πεσόντων

    Είναι μια θλιβερή ημέρα, μεγάλου συμβολισμού στην οποία η σκέψη πρέπει να στρέφεται σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους πολεμούντες ως προασπιστές της δημοκρατίας και της νομιμότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ύστερα από το μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

    ''Είναι ελάχιστον καθήκον μνήμης και τιμής που οφείλουμε να εκπληρώνουμε έναντι αυτών των ηρωϊκών νεκρών του αγώνα'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Σε ερώτηση αν μετά την εξουσιοδότηση που πήρε από το Εθνικό Συμβούλιο έχει ετοιμάσει την απάντησή του για τους περαιτέρω χειρισμούς σε ό,τι αφορά την επιστολή του Τ/Κ Ραούφ Ντενκτάς προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε: ''Οχι. Θα την ετοιμάσω''.

    Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο κατά την άφιξη του στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Του μνημοσύνου που άρχισε στις 8:30 προέστη ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Βαρνάβας και παρέστησαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, πολιτικκοί ηγέτες, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας καθώς και η αστυνομική και στρατιωτική ηγεσία.

    Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου, ο οποίος υπογράμμισε πως ''οι πρωτεργάτες της εσχάτης προδοσίας που συνιστούσε το πραξικόπημα, και ως πράξη κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και ως πράξη προπομπός της τουρκικής εισβολής, θα πρέπει να παραδοθούν στην κρίση της ιστορίας και να πάψουν να αποτελούν σημεία αναφοράς στα πολιτικά μας πράγματα τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον''.

    ''Οι νεκροί της αντίστασης ανήκουν στη συλλογική μας μνήμη και μας καθοδηγούν με τη θυσία τους και για το παρόν και για το μέλλον'', είπε ο κ. Θεοδώρου.

    ''Με αυτή την πολιτική αποτίμηση της σημασίας της δημοκρατικής αντίστασης και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους νεκρούς της, ανατροφοδοτούμε, ως λαός, τη συλλογική μας μνήμη και οριοθετούμε την προς τα πρόσω πορεία μας στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής κι επανένωση της πατρίδας μας'', σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

    Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων αγωνιστών κατά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

    Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνας Βαρνάβας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού, ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αθανάσιος Νικολοδήμος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου και ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Βασίλειος Ντάβαλης.

    Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας, συγγενείς πεσόντων και οργανωμένα σύνολα.

    [06] (Κ) Βουλή - ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Μαύρες επέτειοι

    ''H καλύτερη τιμή για όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την πατρίδα και μέγιστη αναγνώριση για όσους χρόνια τώρα υποφέρουν από το δίδυμο έγκλημα του 1974 και ολόκληρο του λαού μας, είναι να λύσουμε το Κυπριακό. Nα επανενώσουμε λαό και πατρίδα''.

    [07] (Κ) Βουλή - ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Μαύρες επέτειοι

    Οφείλουμε να υπερβούμε τα διχαστικά σύνδρομα και τις τραυματικές εμπειρίες του απώτερου παρελθόντος, να ψηλαφίσουμε με κριτική διάθεση τα λάθη και τα ελαττώματά μας, να βαθύνουμε την αυτοσυνειδησία μας και με περίσσευμα γενναιότητας να αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του στη σημερινή ειδική συνεδρία της Βουλής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [08] (Κ) Βουλή - Πρόεδρος Βουλής - Μαύρες επέτειοι

    Η καταδίκη του πραξικοπήματος στις σημερινές συνθήκες αποτελεί έκφραση τιμής προς τους αγωνιστές της δημοκρατικής αντίστασης καθώς και συγγνώμη προς τους απλούς Τ/Κ για την κακομεταχείριση που έτυχαν και για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος τους οι σοβινιστικές ακροδεξιές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στην έκτακτη συνεδρία της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [09] (Κ) Βουλή - ΝΕΟ - Κληρίδης- Μαύρες επέτειοι

    Η Τουρκία συνεχίζει να θεωρεί πως η Κύπρος και το Αιγαίο είναι τεραστίας γεωστρατηγικής σημασίας για τα εθνικά της συμφέροντα και δεν είναι ακόμη έτοιμη να εκδημοκρατιστεί πλήρως, σημείωσε ο βουλευτής των ΝΕΟ Χρίστος Κληρίδης σε ομιλία στην ειδική σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [10] (Κ) Βουλή - ΔΗΚΟ - Κλεάνθους - Μαύρες επέτειοι

    Ιστορική ευθύνη όλων αποτελεί η παραπέρα κοινή προσπάθεια για λύση του κυπριακού προβλήματος, τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους στην ομιλία του στην ειδική σύνοδο της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [11] (Κ) Βουλή - ΕΔΗ - Βασιλείου - Μαύρες επέτειοι

    Η Κύπρος πήρε σκληρά μαθήματα ιστορίας αλλά τώρα με την ένταξή της στην ΕΕ κάνει ένα μεγάλο βήμα για να υπερβεί το παρελθόν, υπογράμμισε η βουλευτής των ΕΔΗ Ανδρούλα Βασιλείου στην ειδική σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων γαι τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [12] (Κ) Βουλή - ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Μαύρες επέτειοι

    Η εθνική λαϊκή ενότητα δεν σημαίνει ιστορική αμνησία, παραχάραξη της αλήθειας και πλαστογράφηση των γεγονότων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    [13] (Κ) Βουλή - Οικολόγοι - Περδίκης - Μαύρες επέτειοι

    Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης στην ομιλία του κατά την επετειακή συνεδρία της Βουλής για τις μαύρες επετείους του 1974 επεσήμανε πως οι αναφορές είναι πικρές και οι μνήμες αξεθώριαστες.

    [14] (Κ) Βουλή - ΑΔΗΚ - Μιχαηλίδης - Μαύροι επέτειοι

    ''Τα μαθήματα από την ιστορία είναι σκληρά και δεν επιτρέπονται άλλα λάθη'', υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης στην ομιλία του στη σημερινή ειδική συνεδρία της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

    [15] (Κ) Εφεδροι καταδρομείς - Πραξικόπημα - Τρισάγιο

    Στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε το πρωί τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια στους τάφους των 22 κληρωτών καταδρομέων που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, υπό τις διαταγές των αξιωματικών της χούντας.

    Το τρισάγιο τελέσθηκε με πρωτοβουλία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Παρέστησαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Αντώνης Καράς, Σωτήρης Σαμψών και Γιώργος Γεωργίου.

    [16] (Κ) ΚΟΠ - Κογκρέσο ΟΥΕΦΑ

    Τριμελής αποστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) βρίσκεται στην Κύπρο για να επιθεωρήσει εκ νέου τους χώρους που θα φιλοξενήσουν το Κογκρέσο της, από τις 20 μέχρι τις 24 Απριλίου 2004, στη διάρκεια του οποίου θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία της ΟΥΕΦΑ.

    [17] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 15/7/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6978            1,7079
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,9246            1,9361
    Λίρα Αγγλίας                     1,1946            1,2017
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     225,8090        227,6154
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9125          2,9358
    Δολάριο Καναδά                     2,6404          2,6615
    Κορώνα Δανίας                     12,6051         12,7059
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,1807         14,2941
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5049         15,6289
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6324          2,6534
    

    [18] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            84,74 ( 0,43)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    302.968
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    177.727    345,57  ( 0,46)
    FTSE Med 100 **                             5.522,76  ( 1,67)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    139.136    100,98  ( 0,35)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     14.098     73,61  ( 0,71)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      5.240     14,35  ( 2,28)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      5.178     54,53  ( 0,15)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £        905     85,14  ( 0,38)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      6.081     18,07  ( 1,01)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      8.657     69,62  ( 1,19)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.553      2,70  ( 1,89)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      6.095     13,24  (-0,23)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        192     11,92  ( 4,20)
    Ξενοδοχεία                    £      1.123     39,63  ( 0,33)
    Αλλες Εταιρείες               £     72.487     76,61  ( 0,00)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [19] (Κ) Χατζηδημητρίου - Κύπρος - ΕΕ - Επιτροπές

    Λεπτομερή έκθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο που θα αναφέρεται στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τα οποία λαμβάνει ή μπορεί να λάβει χρηματοδότηση η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο για την εναρμόνιση της με την ΕΕ όσο και για τη συμμετοχή της στις συνεδρίες των Ευρωπαϊκών Επιτροπών θα παραδώσει αύριο ο Συντονιστής Εναρμόνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ Τάκης Χατζηδημητρίου.

    Στην έκθεση θα γίνεται επίσης αναφορά στο θέμα της μη παρουσίας εκπροσώπου της Κύπρου σε συνεδρία ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξαγόταν στο πλαίσιο του προγράμματος ''PHARE'', με θέμα την οικονομική ενίσχυση των Τ/Κ.

    [20] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν και βρίσκεται σε επαφή με κυβερνήσεις κρατών οι οποίες μπορούν να πιέσουν την Τουρκία και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου.

    [21] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα μικρά κέρδη

    Μικρά κέρδη, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση του εντός του επιπέδου των 84 μονάδων. Η αγορά κατέγραψε νέα μικρή άνοδο της τάξης του 0,43%, κλείνοντας στις 84,74 μονάδες. Μικρή αύξηση παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στις 302.000 λίρες.

    [22] (K) Δήμος Κερύνειας - Κυπριακός Χαλκός - Αθήνα 2004

    [23] (Κ) Αρχηγός Αστυνομίας - Τροχαία δυστυχήματα

    Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία είναι τα τροχαία θανατηφόρα δυστυχήματα δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι από εγκαθιδρύσεως της Δημοκρατίας ο μέσος όρος των θυμάτων από φόνους είναι επτά τον χρόνο, ενώ τα θύματα από τροχαία ανέρχονται στα 100 τον χρόνο.

    Σε δηλώσεις του μετά από πολύωρη σύσκεψη της ηγεσία της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρο Θεοδώρου, ο κ. Παναγιώτου κάλεσε τα ΜΜΕ να βοηθήσουν στη μείωση της εγωιστικής συμπεριφοράς και οδήγησης.

    [24] (Κ) Ντενκτάς - Πρόταση - Αεροδρόμιο Λευκωσίας - Βαρώσι

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς εξαπέλυσε απειλές ότι εάν η ε/κ πλευρά δεν αποδεχθεί την πρόταση του για επαναλειτουργία του αεροδρομίου Λευκωσίας, τότε οι Τ/Κ θα εποικήσουν την κλειστή περιοχή των Βαρωσίων.

    [25] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - ECOFIN

    [26] (Κ) Νέα Δημοκρατία - Κύπρος - Συνθήκη Προσχώρησης

    Η Νέα Δημοκρατία ''χαιρετίζει την ιστορική ομόφωνη επικύρωση από την κυπριακή Βουλή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    [27] (Κ) ΕΕ - Ευρωζώνη - Οικονομία

    Σε νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας προχώρησαν οι υπουργοί οικονομίας των 12 χωρών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη το ΑΕΠ δεν αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 0,75% το 2003.

    [28] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Αρχηγείο - Σύσκεψη

    [29] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Εκδήλωση μνήμης και τιμής

    Τις απολογίες της ''πολιτείας, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή της πρέπουσας τιμής, στους άξιους τιμής νεκρούς προασπιστές της δημοκρατίας και της νομιμότητας που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιούλη, 1974 και στις ανατρεπτικές ενέργειες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν'' εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 15 July 2003 - 17:49:23 UTC