Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Τσάμπιονς Λιγκ - Ομόνοια - Βαριά ήττα
  • [02] (Κ) Κόφι Ανάν - Κυπριακό - Συνέντευξη Τύπου
  • [03] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία
  • [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Τουρκία - Ισραήλ - ΗΠΑ - Αεροναυτική άσκηση
  • [06] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γερμανός Υπουργός
  • [08] (Κ) Ερντογάν - Κυπριακό - ΕΕ
  • [09] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο (1)
  • [11] (Κ) Υπουργοί Οικονομικών Κύπρου - Γερμανίας - Διάσκεψη Τύπου
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο (2)
  • [13] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [14] (Κ) Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κύπρος
  • [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Δήλωση Ανάν
  • [16] (Κ) Χριστόφιας - Τ/Κ - Μέτρα
  • [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Ερντογάν - Τουρκία - ΕΕ
  • [18] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [19] (Κ) Κύπρος - Μέση Ανατολή - Εναέρια κυκλοφορία - Συμεών Μάτσης
  • [20] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Γερμανός Υπουργός Οικονομικών
  • [21] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Κύπρος - Δημοσιονομικό έλλειμμα
  • [22] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λάρνακα - Σκοπευτήριο
  • [23] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες
  • [24] (Κ) ΕΔΑΔ - Τουρκία - Κύπρος - Απόφαση (1)
  • [25] (Κ) Γαλλία - ΥΠΕΞ - Λενουάρ - Κύπρος
  • [26] (Κ) ΕΔΑΔ - Τουρκία - Κύπρος - Αποφάσεις (2)

  • [01] (Κ) Τσάμπιονς Λιγκ - Ομόνοια - Βαριά ήττα

    Δύσκολη πλέον καθίσταται η πρόκριση της Ομόνοιας στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη βαριά, εκτός έδρας, ήττα με σκορ 5 2 που γνώρισε χθες βράδυ από την Πρωταθλήτρια Πολωνίας Βίσλα, στον πρώτο αγώνα της δεύτερης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

    Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 3 0 υπέρ της πολωνικής ομάδας. Τα τέρματα της η Ομόνοια τα πέτυχε και τα δύο με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ράουφμαν, όταν το σκορ ήταν 5 0 υπέρ της Βίσλα. Η Ομόνοια είχε και δύο δοκάρια.

    [02] (Κ) Κόφι Ανάν - Κυπριακό - Συνέντευξη Τύπου

    Καμία κίνηση δεν προτίθεται να κάνει στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αν δεν δει να επιδεικνύεται, κατά την έκφρασή του, πραγματική και γνήσια πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές.

    Απαντώντας χθες σε ερώτηση του KΥΠΕ, που υποβλήθηκε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, αν προτίθεται να προχωρήσει με νέα πρωτοβουλία το Φθινόπωρο ή αν θα περιμένει να φύγει πολιτικά από τη μέση ο Ραούφ Ντενκτάς, ο κ. Ανάν είπε ότι η στάση του δεν έχει αλλάξει.

    [03] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία

    Συνέρχεται στις 10 σήμερα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    [04] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε σκουπιδοσακκούλες στο κλιμακοστάσιο του Υπουργείου Υγείας και οι διαβουλεύσεις για το διορισμό των νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών είναι τα κύρια θέματα με τα οποία ασχολούνται σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος είναι η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι αποφάσεις για την Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, η νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού δύο ατόμων με ιογενή και βακτηριακή μηνιγγίτιδα και η επίδοση στον Υπουργό Αμυνας των αποτελεσμάτων των γραπτών εξετάσεων για την επιλογή δοκίμων εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών βαθμοφόρων της 2003 Β' ΕΣΣΟ.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Απύθμενο θράσος κυβερνώντων'' γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης παρομοίασε την προχθεσινή δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου ως ''μια απόπειρα, ενός κατά τα άλλα εξαίρετου και διακεκριμένου νομικού, ο οποίος επιχειρεί υπεράσπιση που θυμίζει ασκούμενο δικηγόρο, όταν προβάλλει επιχειρήματα για μετριασμό της ποινής''. Αλλού γράφει ότι ούτε και χθες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και το Υπουργικό Συμβούλιο κατόρθωσαν να καταλήξουν στη σύνθεση των νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών και το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία του Σώματος.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Βολές ΔΗΣΥ, Μαρκίδη και Λέλλου'' γράφει ότι ''την αντίδραση και την απογοήτευση της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών πολιτικών παραγόντων του τόπου προκάλεσε ο χειρισμός του Προέδρου Παπαδόπουλου σχετικά με το θέμα των απορρήτων εγγράφων, τη στιγμή που η μη δημοσιοποίηση της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και τα κενά που αφήνει το πόρισμα, η δήλωση του Προέδρου και οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, εγείρουν ζήτημα διαφάνειας γύρω από το θέμα''. Αλλού γράφει ότι δύο άτομα με ιογενή και βακτηριακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Τρεις αποφάσεις για την Παιδεία'' γράφει ότι ''σημαντικές αποφάσεις για θέματα εκπαίδευσης (Δημοτικής και Προδημοτικής) έλαβε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο, υλοποιώντας έτσι μέρος και των προεκλογικών εξαγγελιών του Προέδρου Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα το Υπουργικό ενέκρινε προτάσεις που υπέβαλε το Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση των μαθητών κατά τάξη στη Δημοτική Εκπαίδευση, την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και τη δημιουργία υποδομής για τη διεύρυνση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης''. Αλλού γράφει ότι το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί σήμερα με το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται οι διαβουλεύσεις για έναρξη εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και για εξαγωγές από τα κατεχόμενα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Ξεσηκώνεται η Αθηένου'' γράφει ότι ''στα πρόθυρα κοινωνικής εξέγερσης βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι της Αθηένου, μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να αγοράσει 1500 τόνους σιτηρών από τους Τουρκοκύπριους της Λουρουτζίνας. Ο Δήμαρχος Αθηένου κατήγγειλε στην εφημερίδα τους Τ/Κ της Λουρουτζίνας ότι τον περασμένο Μάιο συμπεριφερόμενοι ως ''γενίτσαροι'' εισέβαλαν σε ε/κ γη και θέρισαν παράνομα τα σιτηρά και τον ιδρώτα αγροτών της Αθηένου, ενώ απείλησαν τους ιδιοκτήτες της γης ότι η γη αυτή τους ανήκει και να μην την ξανακαλλιεργήσουν''. Αλλού γράφει ότι ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης προειδοποίησε χθες την Τουρκία ότι θα βρεθεί ''ελλειμματική'' έναντι της ΕΕ εάν δεν επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Φουντώνει ο πόλεμος'' γράφει ότι ''καταιγιστικά είναι τα πυρά που ανταλλάσσουν αντιπολίτευση και συμπολίτευση για τα απόρρητα έγγραφα συντηρώντας στο ζενίθ τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Από την αντιπολίτευση ρόλο κριτή ανέλαβε χθες ο Νίκος Αναστασιάδης που αμέσως μετά την άφιξή του από το Ισραήλ, εξαπέλυσε μύδρους κατά του Προέδρου Παπαδόπουλου''. Στις κατηγορίες Αναστασιάδη απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ''κατηγορώντας το ΔΗΣΥ για υπονόμευση της κυβέρνησης, για καταστροφολογία και υπονομευτική τακτική''. Αλλού γράφει ότι αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και σειράς αραβικών χωρών, υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού οργανισμού Eurocontrol, για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο συντονισμού των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Κατρακυλά ο ΔΗΣΥ'' γράφει ότι ''λύπη εξέφρασε χθες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης για το κατάντημα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Κατσουρίδης απηύθυνε έκκληση για ένα άλλο επίπεδο αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μπορεί να είναι όσο 'σκληρή' θέλει, αλλά να συμπεριφέρεται με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς εναντίον των θεσμών του κράτους''. Αλλού γράφει ότι με εγγυήσεις για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που χαρακτήρισε την όλη διαδικασία, παραδόθηκαν χθες στον Υπουργό Αμυνας τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για την επιλογή δοκίμων εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών βαθμοφόρων της 2003 Β' ΕΣΣΟ.

    [05] (Κ) Τουρκία - Ισραήλ - ΗΠΑ - Αεροναυτική άσκηση

    Κοινή αεροναυτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουν στις 13 Αυγούστου η Τουρκία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ''Ανατολή''.

    [06] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ

    [07] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γερμανός Υπουργός

    [08] (Κ) Ερντογάν - Κυπριακό - ΕΕ

    [09] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν από το ΑΚΕΛ οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΔΗΚΟ οι Νίκος Κλεάνθους και Νίκος Πιττοκοπίτης, από το ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από τους ΝΕΟ οι Νίκος Κουτσού και Χρήστος Κληρίδης, από τους ΕΔΗ οι Γιώργος Βασιλείου και Γιώργος Χριστοφίδης, από το ΑΔΗΚ οι Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουϊν Ιωσηφίδης και από τους Οικολόγους-Περιβαλλοντιστές οι Γιώργος Περδίκης και ο Σάββας Φιλίππου.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο (1)

    Κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έγινε γενική ενημέρωση για τα μέτρα της κυβέρνησης έναντι των Τ/Κ, την εφαρμογή τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται.

    [11] (Κ) Υπουργοί Οικονομικών Κύπρου - Γερμανίας - Διάσκεψη Τύπου

    Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην προσπάθεια της Κύπρου να αντιμετωπίσει προβλήματα, οικονομικά ή άλλα, που δυνατό να προκύψουν από την επανένωση του νησιού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Χανς Αϊχελ, σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού μετά από επίσημες συνομιλίες στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Αϊχελ ανακοίνωσε ότι έχει προσκαλέσει στο Βερολίνο εμπειρογνώμονες από το νησί για συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος, ώστε να επωφεληθούν από την εμπειρία της χώρας του.

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο (2)

    Γενική ενημέρωση για τα μέτρα της κυβέρνησης έναντι των Τ/Κ, την εφαρμογή τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται, έγινε κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε μετά τη συνεδρία πως οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν τις απόψεις τους και αντηλλάγησαν γενικά ιδέες και εισηγήσεις για την περαιτέρω πορεία εφαρμογής των μέτρων.

    Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα της αποναρκοθέτησης της περιοχής της Λευκωσίας, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε: ''ναι ασφαλώς και το θέμα της αποναρκοθέτησης αποτελεί τμήμα των μέτρων τα οποία εισηγήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση στις 30 Απριλίου''.

    Κληθείς να πει αν υπάρχει η πιθανότητα εξαγγελίας νέων μέτρων από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως ''επί του παρόντος δεν υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση για την εξαγγελία οποιωνδήποτε περαιτέρω μέτρων''.

    ''Γίνεται συζήτηση για την εφαρμογή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται και τρόπους υπέρβασης των δυσκολιών'', πρόσθεσε.

    Σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου πως το θέμα της αγοράς σιτηρών από Τ/Κ προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως ''η αγορά των 1.500 τόνων έγινε από την Επιτροπή Σιτηρών''.

    Είπε επίσης πως ''δεν αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό θέμα το οποίο να δημιουργεί τόσες αντιδράσεις. Είναι ένδειξη εκ μέρους της ε/κ πλευράς και της κυβέρνησης καλής θέλησης έναντι των Τ/Κ'', πρόσθεσε.

    Ανέφερε ακόμη πως αυτό είναι θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε άλλο επίπεδο μεταξύ των οργανώσεων των αγροτών και κυβερνητικών αρμοδίων.

    Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να υπάρχει "δυστοκία" στο θέμα του εσωτερικού εμπορίου, ο Εκπρόσωπος είπε πως ''οι δυσκολίες όσον αφορά τη διακίνηση προϊόντων εξακολουθούν να υπάρχουν''. Πρόσθεσε πως αναφέρεται συγκεκριμένα σε θέματα τήρησης της εσωτερικής νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως π.χ στο θέμα του ΦΠΑ.

    ''Εκεί εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η προσπάθεια όμως της κυβέρνησης είναι να εξευρεθούν λύσεις ούτως ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το μέτρο εμπορίου μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ'', ανέφερε ο κ. Χρυσοστομίδης.

    Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για πληροφορίες σε σχέση με την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό το Σεπτέμβριο, ο Εκπρόσωπος είπε πως δεν έγινε καμία συζήτηση επί του θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [13] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 31/7/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6969            1,7070
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,9186            1,9301
    Λίρα Αγγλίας                     1,1891            1,1962
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     230,1097        231,9505
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9522          2,9758
    Δολάριο Καναδά                     2,6927          2,7142
    Κορώνα Δανίας                     12,5930         12,6937
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,7949         13,9052
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5606         15,6850
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6239          2,6448
    

    [14] (Κ) Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κύπρος

    Με στόχο την εμπέδωση ότι οι δύο κοινότητες μπορούν να συμβιώσουν και ότι το σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού αποτελεί ''μονόδρομο'' πραγματοποιεί σειρά επαφών στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά.

    [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Δήλωση Ανάν

    [16] (Κ) Χριστόφιας - Τ/Κ - Μέτρα

    [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Ερντογάν - Τουρκία - ΕΕ

    [18] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            84,99 (-0,21)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    448.411
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    305.767    352,03  (-0,30)
    FTSE Med 100 **                             5.673,20  ( 1,30)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    225.822    102,35  (-0,59)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      3.481     73,25  ( 0,26)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.221     13,73  (-0,29)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     21.818     55,33  ( 0,44)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      3.986     84,86  ( 0,20)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     19.571     18,52  (-0,22)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      4.331     67,15  ( 0,83)
    Ετ. Πληροφορικής              £      4.704      2,67  ( 0,00)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     21.443     12,43  (-4,16)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        000     11,14  ( 2,86)
    Ξενοδοχεία                    £     14.741     39,84  ( 0,18)
    Αλλες Εταιρείες               £     49.965     76,83  ( 0,87)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [19] (Κ) Κύπρος - Μέση Ανατολή - Εναέρια κυκλοφορία - Συμεών Μάτσης

    Σε γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής σε θέματα πολιτικής αεροπορίας μετατρέπεται η Κύπρος, η οποία άρχισε σήμερα να προωθεί υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψε αρχές του έτους με τέσσερις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής για συνεργασία σε θέματα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας των αεροσκαφών.

    [20] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Γερμανός Υπουργός Οικονομικών

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Χανς Αϊχελ θεωρεί την Κύπρος ως την ''πιο προχωρημένη οικονομικά χώρα'' μεταξύ των εννέα, υπό ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    [21] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Κύπρος - Δημοσιονομικό έλλειμμα

    [22] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λάρνακα - Σκοπευτήριο

    Εντός του 2005 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία Σκοπευτηρίου Ολυμπιακών προδιαγραφών στο χωριό Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, σε έκταση 200 σκαλών χαλίτικης γης και θα στοιχίσει περίπου ένα με ενάμιση εκατομμύρια λίρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρήστου.

    [23] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

    Στενό εύρος διακύμανσης και εικόνα απαξίωσης παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στη σημερινή, τελευταία συνάντηση του μήνα Ιουλίου, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές απώλειες της τάξης του 0,21%, κλείνοντας στις 84,99 μονάδες. Οι μηνιαίες απώλειες του Χρηματιστηρίου ανήλθαν, μόλις στο 0,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 448 χιλιάδες λίρες.

    [24] (Κ) ΕΔΑΔ - Τουρκία - Κύπρος - Απόφαση (1)

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία, σε άλλες δύο προσφυγές Ε/Κ, για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [25] (Κ) Γαλλία - ΥΠΕΞ - Λενουάρ - Κύπρος

    Αποδοτικές όσον αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ ήταν οι επαφές που είχε στην Κύπρο η Γαλλίδα Υπουργός Εντεταλμένη για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νοέλ Λενουάρ, σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    [26] (Κ) ΕΔΑΔ - Τουρκία - Κύπρος - Αποφάσεις (2)

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με δύο σημερινές του αποφάσεις καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Δημάδη εναντίον Τουρκίας και την υπόθεση Ευγενίας Μιχαηλίδου Developments Ltd και Μιχαήλ Τύμβιου εναντίον Τουρκίας.

    Το ΕΔΑΔ και στις δύο αποφάσεις δεν διαφοροποιεί το σκεπτικό του αναφορικά με τις προηγούμενές του αποφάσεις στις υποθέσεις Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον Τουρκίας και Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου εναντίον Τουρκίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 31 July 2003 - 17:49:20 UTC