Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
  • [02] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Ηγεσία - Εκλογές
  • [03] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
  • [04] (Κ) Νέα Υόρκη - Βράβευση Στέλιου Χατζηιωάννου
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση για Ιρλανδία
  • [06] (Κ) Τίμης Ευθυμίου - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
  • [07] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα
  • [08] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο
  • [09] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [10] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [11] (Κ) Μεσογειακό Δίκτυο Πράσινων Κομμάτων - Συνέδριο - Κύπρος
  • [12] (K) Φοιτητές - Μαθητές - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [13] (K) Εκπρόσωπος - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Κωνσταντινούπολη - Επιθέσεις - Καταδίκη
  • [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Εκθεση ΓΓ ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [16] (Κ) Κύπριοι Φοιτητές - Εξέγερση Πολυτεχνείου - Πορεία
  • [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν
  • [18] (Κ) Εκπρόσωπος - Υπόθεση Λοϊζίδου - ΕΕ
  • [19] (Κ) Πρεσβευτής Ελλάδας - Δηλώσεις Ντενκτάς
  • [20] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [21] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αθήνα
  • [22] (Κ) ΥΠΕΞ - Κωνσταντινούπολη - Επιθέσεις - Καταδίκη
  • [23] (Κ) Πρεσβευτής Ελλάδας - Επίσκεψη Ερντογάν
  • [24] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας
  • [25] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες
  • [26] (K) Υπουργός Παιδείας - Βαν ντερ Μιρ - Κύπρος - Ορχήστρα Νέων ΕΕ
  • [27] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [28] (Κ) Φοιτητές - Μαθητές - Αντικατοχική Εκδήλωση
  • [29] (Κ) ΕΕ - Υπουργοί Αμυνας - Μαυρονικόλας
  • [30] (Κ) ΚΥΠΕ - SANA - Συνεργασία
  • [31] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Ολομέλεια - Εναρξη Εργασιών
  • [32] (Κ) Γουέστον - Τουρκία - Κυπριακό
  • [33] (Κ) Εκπρόσωπος - ΟΗΕ - Εκθεση

  • [01] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση για Βρυξέλλες

    Πολιτικό σωσίβιο στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς έριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, προσθέτοντας πως ο κ. Ερντογάν με την επίσκεψή του αυτή κατέδειξε πως έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαράδεκτες θέσεις του κατοχικού ηγέτη.

    Αναφερόμενος ο κ. Ιακώβου στο θέμα της Τιτίνας Λοϊζίδου, είπε πως η κυπριακή διπλωματία κατάφερε να βάλει την Τουρκία στη γωνιά, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξει με τη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης σύσκεψη για να αποφασισθεί ποια μέτρα θα προταθούν την Τετάρτη εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβούλιο της Ευρώπης.

    [02] (Κ) ΚΣ ΕΔΕΚ - Ηγεσία - Εκλογές

    Ο Γιαννάκης Ομήρου αναδείχθηκε και πάλι Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ χωρίς ανθυποψήφιο όπως χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγη και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    [03] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αναχώρηση για Βρυξέλλες

    Την εκτίμηση ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος να διανυθεί, μέχρις ότου φθάσουμε στην ποθούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, προσθέτοντας πως από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, προκύπτει μια πλήρης στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται σύντομα αλλαγή της τουρκικής θέσης.

    [04] (Κ) Νέα Υόρκη - Βράβευση Στέλιου Χατζηιωάννου

    Τον κυπριακής καταγωγής διεθνών δραστηριοτήτων επιχειρηματία Στέλιο Χατζηϊωάννου τίμησε με το πρώτο του βραβείο, στη διάρκεια επίσημου δείπνου σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το βράδυ της Παρασκευής, το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση για Ιρλανδία

    Καθαρή στήριξη προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την αδιάλλακτη πολιτική του ήταν η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως η επίσημη τουρκική πολιτική εξακολουθεί να είναι διχοτομική και να υποστηρίζεται τόσο από τον κ. Ντενκτάς όσο και από το στρατιωτικοδιπλωματικό κατεστημένο.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν από την αναχώρησή του χθες για την Ιρλανδία, όπου μεταβαίνει επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για επίσημη επίσκεψη και κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «προβλέπαμε ότι η επίσκεψη αυτή θα ήταν στήριξη προς τον κ. Ντενκτάς και απλώς επαληθευτήκαμε».

    [06] (Κ) Τίμης Ευθυμίου - Αναχώρηση για Βρυξέλλες

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει εκτεθειμένη καμία τάξη παραγωγών, συμπεριλαμβανομένων και των πατατοπαραγωγών, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου, προσθέτοντας πως για το θέμα της πατατοκαλλιέργειας, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία από την κυβέρνηση, ενώ έχει ετοιμαστεί και συγκροτημένη πολιτική, η οποία και θα ανακοινωθεί σύντομα στους πατατοπαραγωγούς.

    [07] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα

    
    
    Σε αγώνες για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών η ΕΝΑΔ νίκησε χθες βράδυ στον Αγιο Δομέτιο την Ομόνοια με 81 - 62 και ο Απόλλων στη Λεμεσό τον Αστέρα με 119 - 81.
    
    Ο βαθμολογικός πίνακας μετά και την 5η κατηγορία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    1. ΑΠΟΕΛ             8
    2. ΕΝΑΔ              8
    3. ΑΕΛ               7
    4. Κεραυνός          7
    5. Απόλλων           7
    6. ΕΘΑ               7
    7. Αχιλλέας          5
    8. Αστέρας           5
    

    [08] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο

    Οκτώ ομάδες προκρίθηκαν κατά την τρίτη φάση του Κυπέλλου Κύπρου που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκυρίακο, οι οποίες μαζί με άλλες οκτώ ομάδες θα σχηματίσουν τους τέσσερις ομίλους του Κυπέλλου. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

    Την πρόκριση πέτυχαν κατά το Σαββατοκυρίακο που πέρασε ο ΑΣΙΛ που στον επαναληπτικό αγώνα έφερε ισοπαλία 3-3 (1-1) με τη Δόξα, το Παραλίμνι που κέρδισε 0-2 (0-6) τη ΜΕΑΠ, ο Ερμής που κέρδισε τη Γερμασόγεια με 7-0 (1-1), η Δερύνεια που νίκησε την ΑΕΖ με 5-0 (1-2), ο Απόλλων που έφερε ισοπαλία 1-1 (1-0) με το Διγενή, η Νέα Σαλαμίνα που έφερε ισοπαλία 1-1 (2-2) με τον Αρη, ο Ονήσιλλος που κέρδισε με 1-0 (0-0) τον ΑΠΟΠ/Κινύρα και η Αλκή που νίκησε 1-2 (1-2) την Ομόνοια Αραδίππου.

    [09] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η παράνομη μετάβαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και η διαπίστωση Κυπρίων και ξένων πολιτικών και διπλωματών ότι η πολιτική του είναι διχοτομική και ίδια με αυτήν του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι λεγόμενες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, οι παρασκηνιακές πρωτοβουλίες των Αμερικανών για λύση του Κυπριακού και η διαπίστωση του Επιτρόπου της ΕΕ για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν ότι το κλειδί για επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στα χέρια της Αγκυρας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των περισσότερων εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Οι προειδοποιήσεις του Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της ΕΕ για την Κύπρο Λεοπόλντ Μάουρερ για τις άσχημες συνέπειες που θα έχει στους Κυπρίους αγρότες η μη έγκαιρη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Αγροτικών Πληρωμών, τα σχέδια για τις αστικές συγκοινωνίες και την αποσυμφόρηση της Λευκωσίας, το Συνέδριο του ΚΣ ΕΔΕΚ και η σημερινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα του κυπριακού Τύπου.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Στην Αγκυρα το κλειδί του Κυπριακού'' ότι ο Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν διαμήνυσε, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, ότι το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης και όχι του κ. Ντενκτάς. Σε άλλο θέμα γράφει πως, στις εκλογές που έγιναν χθες στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος με 55% του συνόλου των ψήφων επεκράτησε του ανθυποψηφίου του, Σοφοκλή Σοφοκλέους, αναδεικνυόμενος στο αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου, ενώ ο κ. Σοφοκλέους κατέλαβε το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου. Πρόεδρος, χωρίς ανθυποψήφιο, αναδείχθηκε ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Ομήρου και Αναπληρωτής Πρόεδρος, χωρίς ανθυποψήφιο, ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    ''Το Θάρρος'' με τον τίτλο ''Μίζες σε μαθητές για πάρτι'' γράφει στο κύριο θέμα ότι σε συναγερμό βρίσκονται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι Σύνδεσμοι Γονέων και η Αστυνομία, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που προσλαμβάνει το φαινόμενο διοργάνωσης εξωσχολικών πάρτι και εκδρομών με διανυκτέρευση, εκδηλώσεις για τη διοργάνωση των οποίων φαίνεται ότι μαθητές παίρνουν σημαντικά χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων και ξενοδόχους. Αλλη είδηση είναι ότι ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος του έτους και στο μεγαλύτερό της μέρος, η έρευνα που διεξάγεται για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και, όπως δήλωσε χθες ο Μητροπολίτης Πάφου, εντός του Νοεμβρίου θα έχει στα χέρια του το πρώτο από τα πορίσματα.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Πραξικόπημα από Ντενκτάς'' γράφει πως ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιδιώκοντας την εξουδετέρωση των κομμάτων που αντιτίθενται στην πολιτική του, έστω και αν αυτά κερδίσουν στις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου, προωθεί τη σύσταση ενός νέου παράνομου σώματος, το οποίο αποκαλεί ''εθνικό κογκρέσο'' και με το οποίο σκοπεύει να παρακάμψει την ψευδοβουλή. Αλλού γράφει ότι κόμματα, σχολεία και οργανώσεις τιμούν σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έγινε πριν από τριάντα χρόνια στην Αθήνα, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη στρατιωτική χούντα που είχε καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία την 21η Απριλίου 1967.

    ''Η Σημερινή'' με τον τίτλο ''Θα επαναστατήσουν οι αγρότες'' γράφει στο κύριο θέμα ότι ο κ. Μάουρερ, μετά τις επαφές και διαβουλεύσεις που είχε στην Κύπρο, προειδοποίησε ότι οι αγρότες θα επαναστατήσουν εάν χάσουν τις χρηματικές επιδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά Ταμεία εξαιτίας της μη έγκαιρης ετοιμασίας και λειτουργίας στην Κύπρο του Ταμείου Αγροτικών Πληρωμών. Αλλη είδηση είναι ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μελετά μεγαλεπήβολο σχέδιο με τρία επίπεδα και με στόχο την ανάδειξη των λεωφορείων ως του πρώτου μέσου διακίνησης στη Λευκωσία και τη συνεπακόλουθη αποσυμφόρηση των κύριων οδικών αρτηριών από το μεγάλο αριθμό ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' κάτω από τον τίτλο ''Θυσιάζουν ένταξη για ψευδοκράτος'' γράφει στο κύριο θέμα πως η παράνομη παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα έχει προκαλέσει ανατροπή των αμερικανικών σχεδιασμών, παρ' όλα αυτά επιχειρούν και νέα παρέμβαση, ενώ η Αγκυρα ζητεί από την ΕΕ να ασκήσει πίεση και προς την ε/κ πλευρά για επίλυση του Κυπριακού και ετοιμάζει την εξαγγελία ή λήψη νέων ''μέτρων'' μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές στο ψευδοκράτος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέρριψε ευθύνες σε Βουλευτές για τη μη κατάθεση την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή των κανονισμών για αυξήσεις στα καύσιμα και προανήγγειλε μεγαλύτερες αυξήσεις.

    [10] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    
    
    Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση για Ιρλανδία
    ----------------------------------------
    Καθαρή στήριξη προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την αδιάλλακτη πολιτική του ήταν η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως η επίσημη τουρκική πολιτική εξακολουθεί να είναι διχοτομική και να υποστηρίζεται τόσο από τον κ. Ντενκτάς όσο και από το στρατιωτικοδιπλωματικό κατεστημένο.
    
    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν από την αναχώρησή του χθες για την Ιρλανδία, όπου μεταβαίνει επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για επίσημη επίσκεψη και κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «προβλέπαμε ότι η επίσκεψη αυτή θα ήταν στήριξη προς τον κ. Ντενκτάς και απλώς επαληθευτήκαμε».
    
    «Είναι σαφής, ανοικτή και έξω από κάθε θέσμιο ή διπλωματικότητα, στήριξη του κ. Ντενκτάς και δυστυχώς των θέσεων και της φιλοσοφίας του», πρόσθεσε.
    
    Υπουργός Εξωτερικών - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
    ---------------------------------------------
    Πολιτικό σωσίβιο στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς έριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, προσθέτοντας πως ο κ. Ερντογάν με την επίσκεψή του αυτή κατέδειξε πως έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαράδεκτες θέσεις του κατοχικού ηγέτη.
    
    Αναφερόμενος ο κ. Ιακώβου στο θέμα της Τιτίνας Λοϊζίδου, είπε πως η κυπριακή διπλωματία κατάφερε να βάλει την Τουρκία στη γωνιά, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα αναμένεται να υπάρξει με τη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης σύσκεψη για να αποφασισθεί ποια μέτρα θα προταθούν την Τετάρτη εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβούλιο της Ευρώπης.
    
    Σε δηλώσεις του χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες τριών Συμβουλίων της ΕΕ, των Γενικών Υποθέσεων, των Εξωτερικών Σχέσεων και της Διακυβερνητικής και κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο κ. Ιακώβου διερωτήθηκε «τι θα ακούσουμε ακόμα από τους ξένους διαμεσολαβητές, οι οποίοι απέδιδαν καλή θέληση στον κ. Ερντογάν», ο οποίος «έχει ευθυγραμμιστεί με τις απαράδεκτες θέσεις του κ. Ντενκτάς».
    
    Φερχόιγκεν - Μακσέιν - Τουρκία - Κυπριακό
    -----------------------------------------
    Το Κυπριακό μπορεί να μην περιλαμβάνεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά δεν θα είναι σοβαρός ο άνθρωπος ο οποίος θα διανοηθεί καν ότι είναι δυνατόν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, χωρίς να έχει προηγουμένως λυθεί το Κυπριακό, τόνισε εκ νέου ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν.
    
    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, ο κ. Φερχόιγκεν διαμήνυσε ότι το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια της Αγκυρας και όχι του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
    
    Εξάλλου, ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Ντένις Μακσέιν είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί η Αγκυρα δεν προωθεί τη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη τα ωφελήματα που θα έχει η Τουρκία από την επανένωση της Κύπρου.
    
    Οι δηλώσεις των δύο αξιωματούχων έγιναν στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου Europa Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το ίδρυμα Κουάντ, σε συνεργασία με τους Financial Times στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετείχαν προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ευρώπης.
    
    Τ/κ Τύπος - Φερχόιγκεν - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό
    -------------------------------------------------
    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, μιλώντας στο 9ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Βερολίνου, δήλωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι κριτήριο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά θα ήταν δύσκολο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ ενόσω η πρώτη έχει 30.000 στρατό στην Κύπρο.
    
    Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Φερχόιγκεν εξέφρασε την πεποίθηση πως ''το Κυπριακό θα λυθεί στην Αγκυρα και όχι στη Λευκωσία''.
    
    Υπουργός Αμυνας - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
    -----------------------------------------
    Την εκτίμηση ότι υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος να διανυθεί, μέχρις ότου φθάσουμε στην ποθούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, προσθέτοντας πως από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, προκύπτει μια πλήρης στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται σύντομα αλλαγή της τουρκικής θέσης.
    
    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ της ΕΕ και κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο κ. Μαυρονικόλας είπε πως «το γενικότερο συμπέρασμα των ημερών, είναι ότι έχουμε ακόμη να διανύσουμε αρκετά μεγάλο δρόμο μέχρι την ποθούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος».
    
    Τίμης Ευθυμίου - Αναχώρηση για Βρυξέλλες
    ----------------------------------------
    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει εκτεθειμένη καμία τάξη παραγωγών, συμπεριλαμβανομένων και των πατατοπαραγωγών, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου, προσθέτοντας πως για το θέμα της πατατοκαλλιέργειας, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία από την κυβέρνηση, ενώ έχει ετοιμαστεί και συγκροτημένη πολιτική, η οποία και θα ανακοινωθεί σύντομα στους πατατοπαραγωγούς.
    
    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι πατατοπαραγωγοί τον κατηγορούν ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αιτήματά τους, ο κ. Ευθυμίου σημείωσε πως σε αυτό το ζήτημα συμβαίνει «εντελώς το αντίθετο».
    
    ΚΣ ΕΔΕΚ - Ηγεσία - Εκλογές
    --------------------------
    Ο Γιαννάκης Ομήρου αναδείχθηκε και πάλι Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ χωρίς ανθυποψήφιο όπως χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγη και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Κυριάκος Μαυρονικόλας.
    
    Εξάλλου κατά την ψηφοφορία που έγινε χθες στο πλαίσιο των εργασιών του παγκυπρίου συνεδρίου του Κινήματος Α' Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μαρίνος Σιζόπουλος με 929 ψήφους και ποσοστό 55% και Β' Αντιπρόεδρος ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος έλαβε 761 ψήφους και ποσοστό 45%.
    
    Νέα Υόρκη - Βράβευση Στέλιου Χατζηιωάννου
    -----------------------------------------
    Τον κυπριακής καταγωγής διεθνών δραστηριοτήτων επιχειρηματία Στέλιο Χατζηϊωάννου τίμησε με το πρώτο του βραβείο, στη διάρκεια επίσημου δείπνου σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το βράδυ της Παρασκευής, το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
    
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες του επιχειρηματικού χώρου και πολλοί ομογενείς. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπενόν Σεβάν, ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον Ευριπίδης Ευρυβιάδης, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Πρόξενος της Ελλάδας Γιώργος Αλεξόπουλος κ.ά.
    
    «Αποδέχθηκα αυτό το βραβείο, γιατί αποτελεί μία καλή ευκαιρία να εμπνεύσω κάποιο νέο άνθρωπο να ακολουθήσει το δρόμο των επιχειρήσεων», είπε στη σύντομη ομιλία του ο Στέλιος Χατζηϊωάννου.
    
    Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
    ---------------------------------
    Συνολικά 3.618 Ε/Κ και 2.758 Τ/Κ διακινήθηκαν χθες Κυριακή προς και από τα κατεχόμενα.
    
    Ποδόσφαιρο - Κύπελλο
    ---------------------
    Οκτώ ομάδες προκρίθηκαν κατά την τρίτη φάση του Κυπέλλου Κύπρου που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκυρίακο, οι οποίες μαζί με άλλες οκτώ ομάδες θα σχηματίσουν τους τέσσερις ομίλους του Κυπέλλου. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.
    
    Την πρόκριση πέτυχαν κατά το Σαββατοκυρίακο που πέρασε ο ΑΣΙΛ που στον επαναληπτικό αγώνα έφερε ισοπαλία 3-3 (1-1) με τη Δόξα, το Παραλίμνι που κέρδισε 0-2 (0-6) τη ΜΕΑΠ, ο Ερμής που κέρδισε τη Γερμασόγεια με 7-0 (1-1), η Δερύνεια που νίκησε την ΑΕΖ με 5-0 (1-2), ο Απόλλων που έφερε ισοπαλία 1-1 (1-0) με το Διγενή, η Νέα Σαλαμίνα που έφερε ισοπαλία 1-1 (2-2) με τον Αρη, ο Ονήσιλλος που κέρδισε με 1-0 (0-0) τον ΑΠΟΠ/Κινύρα και η Αλκή που νίκησε 1-2 (1-2) την Ομόνοια Αραδίππου.
    
    Οι άλλες οκτώ ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 16 ομάδες των τεσσάρων ομίλων είναι: Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Εθνικός, ΑΕΚ, Πάφος.
    
    Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα
    -------------------------
    Σε αγώνες για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών η ΕΝΑΔ νίκησε χθες βράδυ στον Αγιο Δομέτιο την Ομόνοια με 81 - 62 και ο Απόλλων στη Λεμεσό τον Αστέρα με 119 - 81.
    
    Ο βαθμολογικός πίνακας μετά και την 5η κατηγορία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    1. ΑΠΟΕΛ             8
    2. ΕΝΑΔ              8
    3. ΑΕΛ               7
    4. Κεραυνός          7
    5. Απόλλων           7
    6. ΕΘΑ               7
    7. Αχιλλέας          5
    8. Αστέρας           5
    

    [11] (Κ) Μεσογειακό Δίκτυο Πράσινων Κομμάτων - Συνέδριο - Κύπρος

    [12] (K) Φοιτητές - Μαθητές - Επέτειος Πολυτεχνείου

    Υπό το σύνθημα ''Επανένωση, η καλύτερη απάντηση στην κατοχή'' η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων ΠΟΦΝΕ, οι φοιτητικές ενώσεις και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) διοργανώνουν στη Λευκωσία εκδήλωση με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    [13] (K) Εκπρόσωπος - Επέτειος Πολυτεχνείου

    Η Δημοκρατία χρειάζεται πάντοτε αγώνες και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

    ''Ας θυμηθούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αγώνα των φοιτητών εναντίον της Χούντας και να τονίσουμε ότι η Δημοκρατία χρειάζεται πάντοτε αγώνες και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη'', είπε ο κ. Χρυσοστομίδης.

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Κωνσταντινούπολη - Επιθέσεις - Καταδίκη

    Η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εβραϊκών συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη.

    [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Εκθεση ΓΓ ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    [16] (Κ) Κύπριοι Φοιτητές - Εξέγερση Πολυτεχνείου - Πορεία

    Σε ψήφισμα που ενέκριναν φοιτητές και μαθητές με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της στρατιωτικής χούντας των Αθηνών καλούνται οι ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις προς την Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό.

    [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν

    Πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα χαρακτήρισε την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας πως η διεθνής κοινότητα οφείλει να στρέψει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της Τουρκίας αν θέλει να καμφθεί η αδιαλλαξία της και να προχωρήσουμε προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    [18] (Κ) Εκπρόσωπος - Υπόθεση Λοϊζίδου - ΕΕ

    Οι 25 της ΕΕ έχουν πρόθεση να εξετάσουν το θέμα που αφορά τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [19] (Κ) Πρεσβευτής Ελλάδας - Δηλώσεις Ντενκτάς

    Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι θα προωθήσει τη σύσταση ''εθνικού κογκρέσου'', είπε πως ''είναι μια διαδικασία παράνομη που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αποσχιστική στάση που είναι παράνομη αυτοδικαίως''.

    [20] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 17/11/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7100            1,7202
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,0204            2,0325
    Λίρα Αγγλίας                     1,1946            1,2017
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     220,5600        222,3244
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8153          2,8378
    Δολάριο Καναδά                     2,6332          2,6542
    Κορώνα Δανίας                     12,7003         12,8019
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,0260         14,1382
    Κορώνα Σουηδίας                   15,3166         15,4391
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6628          2,6841
    

    [21] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αθήνα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 25 - 27 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύσει θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Αθήνα στις 7 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου.

    Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την ημέρα της άφιξης στην ελληνική πρωτεύουσα στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο και θα ακολουθήσουν συναντήσεις.

    Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δοθεί επίσημο δείπνο εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    [22] (Κ) ΥΠΕΞ - Κωνσταντινούπολη - Επιθέσεις - Καταδίκη

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδίκασε σήμερα τις βομβιστικές επιθέσεις κατά δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένας σκοπός στον οποίο όλοι πρέπει να συμμετάσχουν.

    ''Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κατάφωρα τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2003 που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν αρκετές αθώες ζωές και να τραυματιστούν πολλοί πολίτες'', αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Το ΥΠΕΞ εκφράζει εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στην κυβέρνηση και το λαό της Τουρκίας και στην εβραϊκή κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

    [23] (Κ) Πρεσβευτής Ελλάδας - Επίσκεψη Ερντογάν

    Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, είπε πως ''η παρουσία του κ. Ερντογάν ιδίως στην ούτω καλούμενη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και πολύ περισσότερο αυτά που είπε, δεν συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας''.

    [24] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας

    Χρειάζεται κατανόηση και συλλογική προσπάθεια από όλους για να συγκλίνουν οι δείκτες της κυπριακής οικονομίας με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς και για την επίτευξη του στόχου της εναρμόνισης με τους δείκτες του Μάαστριχτ, δήλωσε σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    [25] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

    Εικόνα απαξίωσης παρουσίασε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να απέχουν από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ελαφρώς αρνητικά. Η χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,5%, κλείνοντας στις 84,25 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών συρρικνώθηκε στις 222 χιλιάδες λίρες.

    [26] (K) Υπουργός Παιδείας - Βαν ντερ Μιρ - Κύπρος - Ορχήστρα Νέων ΕΕ

    [27] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            84,25  (-0,47)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    222.044
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    150.790    339,65  (-0,28)
    FTSE Med 100 **
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    129.524     96,99  (-0,72)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     14.257     72,22  ( 0,01)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.513     16,04  (-0,80)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      8.366     58,03  (-0,41)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      1.803     71,03  (-0,66)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      9.980     21,03  ( 0,24)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     13.928     72,87  ( 0,41)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.411      3,53  (-0,84)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      9.643     12,05  (-0,58)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     12,10  ( 1,34)
    Ξενοδοχεία                    £     10.875     39,23  (-1,31)
    Αλλες Εταιρείες               £     19.233     77,19  (-0,16)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [28] (Κ) Φοιτητές - Μαθητές - Αντικατοχική Εκδήλωση

    Ψήφισμα προς τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ Μάικλ Κλόσον με το οποίο καλούν τις ΗΠΑ ''να ασκήσουν πιέσεις στην Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ώστε να αποδεχθούν μια δίκαιη, βιώσιμη και ομοσπονδιακή λύση του κυπριακού προβλήματος'', επέδωσαν οι φοιτητές και μαθητές που πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Λευκωσία.

    [29] (Κ) ΕΕ - Υπουργοί Αμυνας - Μαυρονικόλας

    [30] (Κ) ΚΥΠΕ - SANA - Συνεργασία

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) συμφώνησαν όπως αναπτύξουν περαιτέρω τη μεταξύ τους συνεργασία, προς όφελος των δύο πρακτορείων και των δύο γειτονικών χωρών.

    Μέσα στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται από το πρωί για τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ως φιλοξενούμενος του ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του SANA Ghazi Al-Deeb.

    Κατά τη διάρκεια συνάντησης το απόγευμα στα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία ανασκοπήθηκε όλο το φάσμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων ειδήσεων και μελετήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη φιλικών σχέσεων μεταξύ ΚΥΠΕ και SANA.

    [31] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Ολομέλεια - Εναρξη Εργασιών

    Αρχισαν σήμερα στο Στρασβούργο οι εργασίες της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [32] (Κ) Γουέστον - Τουρκία - Κυπριακό

    [33] (Κ) Εκπρόσωπος - ΟΗΕ - Εκθεση

    Στις σχετικές αναφορές της έκθεσης του Κόφι Ανάν, τον Απρίλιο του 2003, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μαρί Οκάμπε, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στο θέμα της επίρριψης ευθυνών για το αδιέξοδο στις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στο Κυπριακό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 17 November 2003 - 18:49:31 UTC