Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Χάντπολ - Αγκυρα - Ηττα της Εθνικής Κύπρου
  • [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - 11η αγωνιστική - Βαθμολογία
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Παπδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες - Συμφωνίες
  • [04] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο Κύπρου - Αγώνες
  • [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [06] (Κ) Αγκυρα - Τ/Κ πολιτικοί - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες
  • [09] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [10] (Κ) Κατεχόμενα - Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Σερντάρ Ντενκτάς - ''Κυβέρνηση'' (1)
  • [11] (Κ) Αρχηγός ΕΦ - Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Εσθονίας
  • [12] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες - Συμφωνίες (1)
  • [13] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ινδία - Τεχνολογικό πάρκο - Σύσκεψη
  • [14] (Κ) Τουρκία - Σύσκεψη - Κυπριακό - Ολοκλήρωση
  • [15] (Κ) Τουρκία Σύσκεψη - Κυπριακό - Ανακοίνωση
  • [16] (K) ΕΕ - Ανεργία - Νοέμβριος 2003 - Κύπρος
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [18] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [19] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [20] (Κ) Πρόεδρος Εσθονίας - Προεδρεύων Βουλής
  • [21] (Κ) Τουρκία - Σύσκεψη - Κυπριακό - Ανακοίνωση
  • [22] (Κ) Σημίτης - ΠΑΣΟΚ - Κυπριακό
  • [23] (Κ) Πρόεδρος Εσθονίας - Πράσινη Γραμμή - Δηλώσεις
  • [24] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτώση
  • [25] (Κ) ΚΕΒΕ - Πρόεδρος Εσθονίας - Σεμινάριο
  • [26] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Εσθονός Υπουργός Οικονομικών
  • [27] (Κ) Υπουργοί Εσωτερικών Κύπρου - Εσθονίας
  • [28] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κοινοτικές δαπάνες για 2007-2013
  • [29] (Κ) ΚΣΣΕ - Πολιτική Επιτροπή - Κύπρος - Eorsi
  • [30] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Εσθονός Υπουργός Πολιτισμού
  • [31] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Χάντπολ - Αγκυρα - Ηττα της Εθνικής Κύπρου

    Η Εθνική Ανδρών Χάντμολ της Κύπρου ηττήθηκε χθες στην Αγκυρα από το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας με 29 - 22 σε αγώνα για την προκριματική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος 2005.

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - 11η αγωνιστική - Βαθμολογία

    Ο Κεραυνός κέρδισε χθες βράδυ την Ομόνοια με 77 - 67 σε αγώνα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας.

    Στους άλλους αγώνες, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική, Η ΕΝΑΔ πέρασε νικηφόρα από τη Λεμεσό κερδίζοντας τον Αστέρα με 100 -70, ενώ η ΕΘΑ κατέβαλε τον Αχιλλέα με 63 - 54.

    Η ΑΕΛ δεν αγωνίστηκε στην 11η αγωνιστική, ενώ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη Δευτέρα τον Απόλλωνα με 80 75.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ----------- 1. Κεραυνός (9-1) 19 2. ΕΘΑ (7-3) 17 3. ΑΕΛ (8-1) 17 4. ΑΠΟΕΛ (7-2) 16 5. ΑΠΟΛΛΩΝ (6-4)16 6. ΕΝΑΔ (4-6) 14 7. Ομόνοια (2-8) 11 8. Αστέρας (1-9) 11

    [03] (Κ) Πρόεδρος Παπδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες - Συμφωνίες

    Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Εσθονίας Αρνολντ Ρούτελ, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στην Κύπρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ο Εσθονός Πρόεδρος θα έχει σήμερα επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Οι δύο Πρόεδροι θα υπογράψουν τρεις συμφωνίες, που αφορούν συνεργασία στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα και στην προσπάθεια καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος ενώ τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας.

    [04] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο Κύπρου - Αγώνες

    Η Νέα Σαλαμίνα συνέτριψε χθες το απόγευμα στο γήπεδο ''Αμμόχωστος'' την Αναγέννηση Δερύνειας με 6 - 2, πετυχαίνοντας έτσι το ευρύτερο σκορ της 2ης αγωνιστικής στη φάση των Ομίλων για το Κύπελλο Κύπρου.

    Στα υπόλοιπα χθεσινά παιγνίδια, η Αθλητική Ενωση Πάφος εξήλθε στο Παφιακό στάδιο ισόπαλη 1-1 με την Ενωση Νέων Παραλιμνίου, ενώ η ΑΕΚ κατέβαλε στο ΓΣΖ τον Ερμή με 2-1.

    [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα από τον Κώστα Σημίτη και η αναφορά του στο Κυπριακό, η συνάντηση κορυφής στην Αγκυρα για τα επόμενα βήματα της Τουρκίας στο Κυπριακό και οι διεργασίες για σχηματισμό ''κυβέρνησης'' στα κατεχόμενα, κυριαρχούν της σημερινής ειδησιογραφίας στις κυπριακές εφημερίδες.

    Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι προσπάθειες για πάταξη της αισχροκέρδειας, η αύξηση στις τιμές αγαθών, καυσίμων και ΦΠΑ, καθώς και η επίσημη επίσκεψη του Εσθονού Προέδρου στην Κύπρο.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Εκλογές που προλαβαίνουν το Κυπριακό'' γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης προκήρυξε χθες εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες προλαβαίνουν τις διαδικασίες για επίλυση του Κυπριακού, ώστε η Κύπρος ενωμένη να ενταχθεί στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι σήμερα αναμένεται η απάντηση του αρχηγού του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς προς τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για το κατά πόσον θα συμμετάσχει σε λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα. Γράφει ακόμη ότι το σενάριο επανάληψης των ''εκλογών'' στα κατεχόμενα άρχισε να συζητείται.

    ''Η Μάχη'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Τουφεκίδι μεταξύ μαθητών'' γράφει ότι δύο 17χρονοι μαθητές μετέβησαν με διπλοκάμπινο σε άλλο χωριό για να εκφοβίσουν νεαρούς λόγω προσωπικών διαφορών, αλλά τελικά καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς. Αλλού γράφει ότι η αύξηση στην τιμή των καυσίμων μπορεί να ξεπεράσει και το 1,5 - 2 σεντ το λίτρο, ενώ αναμένονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα τουλάχιστον κατά 30%, καθώς και επιβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις ακινήτων και στις μεταβιβάσεις ακινήτων προς τα παιδιά.

    Ο ''Πολίτης'' με τίτλο ''Μεγάλες αποφάσεις. Αθήνα - Αγκυρα σε τροχιά Κυπριακού'' γράφει ότι η Κύπρος φαίνεται να βρίσκεται στο κέντρο των μεγάλων αποφάσεων που λαμβάνονται σε Ελλάδα και Τουρκία και αναφέρει ότι σήμερα στην Αγκυρα πραγματοποιείται σύσκεψη κορυφής για την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι γραφολόγος από το Ισραήλ αποφάνθηκε ότι από το 1999 ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπέγραφε χωρίς να έχει συναίσθηση του τι έπραττε. Σημειώνει ότι ο ανιψιός του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ Αριστοδήμου, και ο τελών σε διαθεσιμότητα Διευθυντής του Λογιστηρίου της Αρχιεπισκοπής Χρυσόστομος Φιλίππου παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Απρίλιο στο Κακουργιοδικείο για ατασθαλίες στην Αρχιεπισκοπή.

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Βάζουν λουκέτο στο ΑΤΙ'' γράφει ότι η απόφαση του Προέδρου Παπαδόπουλου για αναπομπή του νόμου που ψήφισε ομόφωνα η ολομέλεια της Βουλής, με τον οποίο αναγνωρίζει τους τίτλους του ΑΤΙ ως τίτλους ανώτερης εκπαίδευσης, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών και των αποφοίτων του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι σύνδεσμοι καταναλωτών επεξεργάζονται μέτρα με στόχο την πάταξη της αισχροκέρδειας, μη αποκλειομένου και του μποϊκοταρίσματος της αγοράς.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο βασικό θέμα με τίτλο ''Καταλύτης στο Κυπριακό'' αναφέρεται στον Πρωθυπουργό Σημίτη, ο οποίος επιχείρησε να συνδέσει την επίσπευση των γενικών εκλογών με τις εξελίξεις και ενδεχομένως τις πολύ σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το προσεχές διάστημα στο Κυπριακό. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στη σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αγκυρα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, του Προέδρου Αχμέτ Σεζέρ, του Υπουργού Εξωτερικών Αμπτουλλάχ Γκιουλ και του αρχηγού του τουρκικού στρατού Χιλμί Οζκιόκ, στην οποία αναμένεται να καθορισθεί η τακτική στο Κυπριακό και η θέση επί του σχεδίου Ανάν.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Επαναπροσέγγιση στην πράξη'' γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες νέα πρόσθετη οικονομική βοήθεια για τους Τ/Κ, ύψους 3,6 εκατ. λιρών για εκμάθηση της Ελληνικής και υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε χθες ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία δεν θα επηρεάσει σε οποιοδήποτε βαθμό τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Σημίτης: Υπάρχουν όλες οι συνθήκες για λύση'' γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός προκηρύσσοντας εκλογές για τις 7 Μαρτίου και ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του από τον ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση με νέα εντολή, θα μπορέσει καλύτερα να χειριστεί τις εξελίξεις στο Κυπριακό πριν την 1η Μαϊου 2004. Αλλού γράφει ότι βαριά χιονόπτωση παρατηρήθηκε χθες στα ορεινά και ημιορεινά της Κύπρου, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να κλείσουν και δρόμοι να αποκλειστούν.

    [06] (Κ) Αγκυρα - Τ/Κ πολιτικοί - Κυπριακό

    Πρόσκληση από την Αγκυρα έφθασε αργά χθες στα κατεχόμενα για τέσσερις Τ/Κ πολιτικούς για μετάβαση στην τουρκική πρωτεύουσα και διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

    Πρόσκληση έλαβαν ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Ερογλου, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και ο ηγέτης του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΚΕΔ) Μουσταφά Ακιντζί.

    Οι Τ/Κ πολιτικοί θα αναχωρήσουν για την Αγκυρα σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση για το Κυπριακό στην Αγκυρα αρχίζει στις 9.30 το πρωί.

    [07] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση

    [08] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες

    [09] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Σημίτης - Κυπριακό - Εκλογές στην Ελλάδα ---------------------------------------- Την εκτίμηση ότι η επόμενη τετραετία θα είναι αποφασιστική για πολλά θέματα περιλαμβανομένου και του Κυπριακού, εξέφρασε χθες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, ανακοινώνοντας την απόφασή του να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σημίτης είπε ακόμα πως η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να χειριστεί τις σημαντικές εξελίξεις ενώ αναφέρθηκε και σε κινήσεις στο Κυπριακό που θα πραγματοποιηθούν από τις επόμενες ημέρες.

    ''Την επόμενη τετραετία θα κριθούν στη διάρκειά της το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και προπαντώς η σύγκλιση με την ΕΕ,'' τόνισε ο κ. Σημίτης.

    Ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή γενικών εκλογών την 7η Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως ''η κυβέρνηση της χώρας έχει υποχρέωση να χειριστεί τις σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό και γι' αυτό χρειάζεται μια νωπή λαϊκή εντολή.''

    ''Χρειάζεται να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν κιόλας από τις επόμενες μέρες ενόψει του ότι την 1η Μαϊου θα ενταχθεί και τυπικά η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ,'' επεσήμανε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στα επιτεύγματα τα τελευταία οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως ''η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ και έχουν δημιουργηθεί τώρα οι προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού και την αντιμετώπιση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.''

    Ο κ. Σημίτης τόνισε την ανάγκη συνέχειας του έργου που έχει επιτελεστεί από την κυβέρνησή του και είπε πως δική του υποχρέωση είναι να εξασφαλίσει αυτή τη συνέχεια.

    Ανακοίνωσε επίσημα τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα στις 7 Μαρτίου ενώ είπε πως σήμερα συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

    Εκπρόσωπος - Προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα - Κυπριακό ---------------------------------------------------------- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε πως δεν νομίζει ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία θα επηρεάσει σε οποιοδήποτε βαθμό τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και κληθείς να πει αν η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο το Κυπριακό, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως ''η Κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις οποιεσδήποτε εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα''.

    Πρόσθεσε πως ''στόχος είναι πάντοτε η αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και όλες τις πολιτικές δυνάμεις για προώθηση του στόχου της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επίλυσης του Κυπριακού''.

    Ερωτηθείς αν απεστάλησαν προσκλήσεις για συνομιλίες ή αν υπήρξε βολιδοσκόπηση για αποστολή προσκλήσεων για συνομιλίες στο Κυπριακό ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

    Υπενθύμισε την επιστολή του Προέδρου Μπους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία ο Κύπριος Πρόεδρος θα απαντήσει και την αναμενόμενη απάντηση εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ στην επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες - Συμφωνίες

    Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Εσθονίας Αρνολντ Ρούτελ, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στην Κύπρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ο Εσθονός Πρόεδρος θα έχει σήμερα επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Μεταξύ των δύο πλευρών θα υπογραφούν τρεις συμφωνίες, που αφορούν συνεργασία στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα και στην προσπάθεια καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος ενώ τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας.

    Αργότερα, ο κ. Ρούτελ θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής Βάσο Λυσσαρίδη.

    Πρόεδρος Εσθονίας - Αφιξη - Κύπρος - ΕΕ ----------------------------------------- Την ελπίδα ότι η επίσκεψή του θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Εσθονίας και Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Arnold Ruutel, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί και σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Μιλώντας μέσω διερμηνέα στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την άφιξή του, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο κ. Ruutel, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, είπε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με χώρες που είναι μακριά από την Εσθονία, όπως η Κύπρος και άλλες χώρες της Μεσογείου.

    Αναφέρθηκε στην ένταξη των δύο χωρών στην ΕΕ φέτος, η οποία επίσης θα οδηγήσει σε στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

    «Είμαι σίγουρος ότι η αύξηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας μας μέσω της ΕΕ θα είναι προς όφελος των δύο χωρών και της ΕΕ», είπε.

    Τ/Κ πολιτικοί - Αγκυρα ---------------------- Πρόσκληση από την Αγκυρα έφθασε αργά χθες στα κατεχόμενα για τέσσερις Τ/Κ πολιτικούς για μετάβαση στην τουρκική πρωτεύουσα και διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

    Πρόσκληση έλαβαν ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Ερογλου, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και ο ηγέτης του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΚΕΔ) Μουσταφά Ακιντζί.

    Οι Τ/Κ πολιτικοί θα αναχωρήσουν για την Αγκυρα σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση για το Κυπριακό στην Αγκυρα αρχίζει στις 9.30 το πρωί.

    [10] (Κ) Κατεχόμενα - Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Σερντάρ Ντενκτάς - ''Κυβέρνηση'' (1)

    Θετική χαρακτήρισε την προσέγγιση του κόμματός του ο Σερντάρ Ντενκτάς, αρχηγός του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, ως προς την πρόταση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, για σχηματισμό παράνομης κυβέρνησης στα κατεχόμενα.

    Σε δηλώσεις μετά την πρωινή συνάντηση Ταλάτ-Σερντάρ, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε πως παρέδωσε στον κ. Ταλάτ φάκελο που περιλαμβάνει τα σημεία του σχεδίου Ανάν που κατά τη δική του γνώμη χρήζουν συζήτησης.

    [11] (Κ) Αρχηγός ΕΦ - Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Εσθονίας

    Παρά τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί, λόγω της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η διατήρηση της κατοχής και η παραμονή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων αναγκάζουν την Εθνική Φρουρά να διατηρείται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόνισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος.

    Ο κ. Νικολοδήμος συναντήθηκε σήμερα στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Εσθονίας, Αντιναύαρχο Τάρμο Κουτς, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Εσθονίας Αρνολντ Ρούτελ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση και τη δομή της Εθνικής Φρουράς.

    [12] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Εσθονίας - Συνομιλίες - Συμφωνίες (1)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας Arnold Ruutel στην Κύπρο θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής για περαιτέρω σύσφιγξη των άριστων σχέσεων που έχουν μέχρι στιγμής οι δύο χώρες.

    Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι δύο Πρόεδροι επικεφαλής αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του κυπριακού λαού για τη σταθερή υποστήριξη θέσεων αρχών από την Εσθονία όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού.

    Από την πλευρά του ο κ. Ruutel εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Κύπρο υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της χώρας του για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με τις χώρες της Μεσογείου και ιδιαίτερα με την Κύπρο.

    [13] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ινδία - Τεχνολογικό πάρκο - Σύσκεψη

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πρόθεση των κυβερνήσεων της Ινδίας και της Κύπρου για δημιουργία στο νησί τεχνολογικού πάρκου πληροφορικής, το οποίο θα επιτρέψει στην Κύπρο όχι μόνο την επιστημονική έρευνα και την εξαγωγή προϊόντων πληροφορικής, αλλά και την ανάπτυξη λογισμικών προγραμμάτων για λογαριασμό ξένων εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας.

    Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η Ινδία θα υποβάλει μια προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας που θα καλύπτει το κόστος και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το τεχνολογικό πάρκο πληροφορικής, ενώ η κυπριακή πλευρά θα προετοιμάσει διάφορα σενάρια για τους τρόπους συνεργασίας τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο.

    ''Μετά το τέλος Φεβρουάριου, αφού θα έχουμε αυτές τις προτάσεις, θα δούμε πως θα το υλοποιήσουμε και ποιο θα είναι το σενάριο που θα επιλεγεί για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες'', δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί για το θέμα αυτό.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής των τεχνολογικών πάρκων πληροφορικής της Ινδίας S.N. Zindal παρουσίασε ανάμεσα σε άλλα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τεχνολογικά πάρκα στην Ινδία, τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τους τρόπους ανάπτυξης, και τους λόγους που οδήγησαν την Ινδία σε παγκόσμια επιτυχία στον τομέα της πληροφορικής.

    [14] (Κ) Τουρκία - Σύσκεψη - Κυπριακό - Ολοκλήρωση

    [15] (Κ) Τουρκία Σύσκεψη - Κυπριακό - Ανακοίνωση

    Η Τουρκία επαναβεβαίωσε σήμερα την πολιτική της αποφασιστικότητα για γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού ''στη βάση των πραγματικοτήτων'' μέσω διαπραγματεύσεων.

    ''Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Κυπριακού και επαναβεβαιώνει την πολιτική της αποφασιστικότητα για γρήγορη επίτευξη διευθέτησης, στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί μέσω διαπραγματεύσεων'', αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της Τουρκίας Αχμέντ Νεζντέτ Σεζέρ, ο οποίος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης της τουρκικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το Κυπριακό.

    [16] (K) ΕΕ - Ανεργία - Νοέμβριος 2003 - Κύπρος

    Στο 4,5% του ενεργού πληθυσμου κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο το Νοέμβριο του 2003 έναντι 8% που ήταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κύπρος έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 25 κρατών μελών μετά το Λουξεμβούργο (3,9%) και την Ολλανδία (4,0%).

    [17] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Την ελπίδα η σημερινή σύσκεψη στην Αγκυρα για το Κυπριακό να οδηγήσει την τουρκική πλευρά πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως όλο και περισσότερος κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι θα γίνουν συνομιλίες.

    Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι αποφάσεις για το Κυπριακό λαμβάνονται στην Αγκυρα.

    [18] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 08/01/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6999            1,7100
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,1380            2,1508
    Λίρα Αγγλίας                     1,1798            1,1868
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     226,7389        228,5528
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,7823          2,8045
    Δολάριο Καναδά                     2,7594          2,7814
    Κορώνα Δανίας                     12,6491         12,7502
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,6165         14,7334
    Κορώνα Σουηδίας                   15,4215         15,5448
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6653          2,6866
    
    

    [19] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            84,85  (-1,20)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.254.697
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £  2.007.398    347,62  (-1,56)
    FTSE Med 100 **                             6.119,41  ( 0,65)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.909.289    100,28  (-1,14)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     60.900     72,41  (-1,17)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      7.308     16,08  (-1,65)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     41.478     58,56  (-0,36)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      6.963     63,57  (-1,55)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     14.985     21,32  (-2,16)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     13.774     71,32  (-1,86)
    Ετ. Πληροφορικής              £     16.621      3,46  (-2,54)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     58.611     11,54  (-3,35)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          3     11,83  (-0,17)
    Ξενοδοχεία                    £     17.224     38,07  (-0,73)
    Αλλες Εταιρείες               £     88.840     75,76  (-0,77)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [20] (Κ) Πρόεδρος Εσθονίας - Προεδρεύων Βουλής

    Τις θέσεις Κύπρου και Εσθονίας σε σχέση με την ΕΕ και ειδικότερα τη Διακυβερνητική Διάσκεψη συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Εσθονίας Arnold Ruutel και ο Προεδρεύων της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης σε συνάντησή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ruutel είπε ότι με τον κ. Λυσσαρίδη καθόρισαν τις κοινές θέσεις των δυο χωρών σε θέματα που αφορούν την ΕΕ και σημείωσε πως είναι απόλυτα φυσικό το ότι υπάρχει κοινό έδαφος διότι, όπως είπε, παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Κύπρο με την Εσθονία, αυτές έχουν ομοιότητες στην ιστορία τους.

    [21] (Κ) Τουρκία - Σύσκεψη - Κυπριακό - Ανακοίνωση

    Η τουρκική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη διαδικασία του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού, σε συνεργασία με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τη νέα ψευδοκυβέρνηση.

    [22] (Κ) Σημίτης - ΠΑΣΟΚ - Κυπριακό

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης κατά τη σημερινή ομιλία του στην κοινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι με το κύρος που απέκτησε η Ελλάδα επί της διακυβέρνησης του και ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της στην ΕΕ και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει πετύχει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [23] (Κ) Πρόεδρος Εσθονίας - Πράσινη Γραμμή - Δηλώσεις

    Την ελπίδα ότι η ΕΕ θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Εσθονίας Arnold Ruutel, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου σε αυτή της την προσπάθεια.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην πράσινη γραμμή συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λευκωσίας και Επίτιμο Πρόξενο της Εσθονίας στην Κύπρο Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ο Πρόεδρος της Εσθονίας αντικρίζοντας το σημείο διαίρεσης της πρωτεύουσας είπε πως ''είναι πολύ θλιβερό ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, αυτή τη σύγκρουση των δύο πλευρών, όταν ο κόσμος προηγουμένως ζούσε ειρηνικά μαζί''.

    [24] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτώση

    Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων για αποκόμιση μέρους των σημαντικών κερδών της τάξης του 8,1% που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες έξι χρηματιστηριακές συναντήσεις. Η αγορά σημείωσε πτώση της τάξης του 1,2%, κλείνοντας στις 84,85 μονάδες.

    [25] (Κ) ΚΕΒΕ - Πρόεδρος Εσθονίας - Σεμινάριο

    Κύπρος και Εσθονία αναγνωρίζουν την ανάγκη όπως καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για ενδυνάμωση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεών τους και όπως βοηθήσουν η μία την άλλη μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Προσφωνώντας το απόγευμα στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σεμινάριο με θέμα ''Επενδύσεις, Εμπόριο, Τουρισμός, Υπηρεσίες μεταξύ Κύπρου - Εσθονίας'', ο Πρόεδρος της Εσθονίας Arnold Ruutel, που ήταν και ο κύριος ομιλητής, και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης είπαν ότι η ένταξη στην ΕΕ τον ερχόμενο Μάιο θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία.

    [26] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Εσθονός Υπουργός Οικονομικών

    Η πολιτική αεροπορία και η εμπορική ναυτιλία καθορίστηκαν σήμερα το απόγευμα ως τομείς που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Εσθονίας και Κύπρου.

    Η διαπίστωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Κίκη Καζαμία με τον Εσθονό Υπουργό Οικονομικών και Επικοινωνιών Meelis Atonen, ο οποίος σημείωσε πως η χώρα του αναμένει κυπριακές επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

    [27] (Κ) Υπουργοί Εσωτερικών Κύπρου - Εσθονίας

    Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι το θέμα του ασύλου, της μετανάστευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου και ο ομόλογος του της Εσθονίας Margus Leivo, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της χώρας Arnold Ruutel στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση το απόγευμα διάρκειας μιας ώρας, ο κ. Χρίστου, είπε ότι συζήτησαν τόσο την εμπειρία της Κύπρου σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του κ. Leivo ''για το πολύ σημαντικό'' αυτό θέμα για την Εσθονία στην όλη αναδιάρθρωση της χώρας, και πρόσθεσε ότι σε πρωινή τους συνάντηση συζήτησαν θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

    [28] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κοινοτικές δαπάνες για 2007-2013

    Στις 28 Ιανουαρίου αναμένεται να υποβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της στο Συμβούλιο Υπουργών, για τον καθορισμό των κοινοτικών δαπανών την περίοδο 2007-2013.

    [29] (Κ) ΚΣΣΕ - Πολιτική Επιτροπή - Κύπρος - Eorsi

    O Εισηγητής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την κατάσταση στην Κύπρο, Ούγγρος Βουλευτής Matyas Eorsi καθώς και άλλοι ξένοι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της ΚΣΣΕ, υπογράμμισαν την ανάγκη επίτευξης λύσης του κυπριακού προβλήματος και τερματισμού της πολύχρονης διαίρεσης της Κύπρου και του λαού της όσο το δυνατό πιο σύντομα και εν πάση περιπτώσει πριν την 1η Μαΐου 2004.

    Η Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σήμερα στο Παρίσι, προχώρησε σε κατ αρχήν υιοθέτηση του προσχεδίου της έκθεσης του κ. Eorsi, συμπεριλαμβανομένων των προσχεδίων ψηφίσματος και σύστασης του κ. Eorsi για την κατάσταση στην Κύπρο, και αποφάσισε όπως επανέλθει επί του θέματος μετά την επίσκεψη του κ. Eorsi στο νησί που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρία της στα πλαίσια του Πρώτου Μέρους της Συνόδου 2004 της ΚΣΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 30 τρέχοντος στο Στρασβούργο.

    Στο μεταξύ ανακοίνωση της ΚΣΣΕ αναφέρεται στην επίσκεψη του κ. Eorsi στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ετοιμασίας της έκθεσής του, και σημειώνει πως αυτός θα γίνει δεκτός στις 12 Ιανουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [30] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Εσθονός Υπουργός Πολιτισμού

    Τη συνεργασία της Κύπρου και της Εσθονίας σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης και ο Εσθονός Υπουργός Πολιτισμού Urmas Paet.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Paet αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα για συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας και της επιστήμης, σημειώνοντας ότι τώρα θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία αναγνώρισης των διπλωμάτων των πανεπιστημίων των δύο χωρών και θα ανοίξει ο δρόμος για ανταλλαγή υποτροφιών.

    [31] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Βράβευση Κύπριου μουσικοσυνθέτη στην Ισπανία ------------------------------------------- Ο Κύπριος συνθέτης και κιθαρίστας Εύης Σαμμούτης κέρδισε με το έργο του «Alter Ego I», αφιερωμένο στη μνήμη του Ιάπωνα συνθέτη Toru Takemitsu, το βραβείο του VXII Διαγωνισμού Σύνθεσης «Andres Segovia», το οποίο ανέρχεται σε 2000 eυρώ και περιλαμβάνει επίσης την έκδοση του βραβευμένου του έργου.

    Σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση, ο Pρόεδρος της κριτικής επιτροπής και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γρανάδας Antonio Martin Moreno εξήγησε ότι από τις 85 συνθέσεις από 25 χώρες που παρουσιάστηκαν στο φετινό διαγωνισμό, επιλέγησαν αρχικά οκτώ και τελικά αποφάσισαν την απονομή του βραβείου στο έργο «Alter Ego I». Ο συνθέτης είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Naturalist.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 8 January 2004 - 18:49:29 UTC