Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-04-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΕΕ - Πλατεία Ελευθερίας - Εορτασμοί (3)
  • [02] (Κ) ΕΕ - Ενταξη - Εκδηλώσεις στη Λάρνακα

  • [01] (Κ) ΕΕ - Πλατεία Ελευθερίας - Εορτασμοί (3)

    Χιλιάδες Κύπριοι γιόρτασαν απόψε την ένταξη της χώρας τους στην ενωμένη Ευρώπη, τραγουδώντας και χορεύοντας στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, τη μόνη μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    Η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε με σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ και πολλοί ήσαν οι επίσημοι που συνέρευσαν εκεί για να συγχαρούν τους Κύπριους πολίτες για το μεγάλο επίτευγμά τους και να γιορτάσουν μαζί τους την ιστορική ημέρα της διεύρυνσης. Στην Πλατεία κυμάτιζαν, επίσης, οι σημαίες των 25 χωρών μελών.

    Το παρών τους έδωσαν ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας Μιχαλάκης Ζαμπέλας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Πρέσβης Αντριαν βαν ντερ Μιρ, ο Πρεσβευτής της Ιρλανδίας στην Κύπρο Τζον Σουίφτ, καθώς και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και άλλοι επίσημοι.

    Η μεγάλη εκδήλωση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ άρχισε στις 16:00 με την εκδήλωση ''Η Κύπρος της παράδοσης'' στην οποία συμμετείχαν φολκλορικά συγκροτήματα από όλες τις κοινότητες και θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου.

    Ακούστηκαν τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, ενώ χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν ξεχωριστό χρώμα με την παρουσία τους.

    Συμμετείχαν ο Μιχάλης Τερλικκάς και η Μουσική Παρέα ''Μούσα'', ο Πολιτιστικός Χορευτικός Ομιλος ''Διόνυσος'', το Μουσικό Σχήμα ''Οι Λας'', το Χορευτικό Συγκρότημα Κυπριακού Λαογραφικού Ομίλου ''Ηρακλής'', οι Κώστας Χαραλαμπίδης και Σάββας Σάββα, το Αρμενικό Χορευτικό Συγκρότημα ''Μελκονιάν'', ο Τώνης Σολωμού με μαρωνίτικα τραγούδια και το Χορευτικό Συγκρότημα ''Λαογραφικός Ομιλος Λεμεσού''.

    Εμφανίστηκαν επίσης οι ποιητάρηδες Πιερής Πιερέττης και Αρτεμής Καϊλής, ο Λαογραφικός Χορευτικός Ομιλος ''Σούστα'' και ο Βάσος Κωνσταντίνου, το Μουσικό Σχήμα ''Μεσόγειος'' με την Κυριακού Πελαγία και το Μουσικό Σχήμα ''Μεσόγειος'' με τον Χρίστο Σίκκη.

    Στις 20:00 ξεκίνησε το πρώτο μέρος μεγάλης ανοικτής συναυλίας στην οποία εμφανίστηκαν γνωστοί Ε/Κ και Τ/Κ καλλιτέχνες, όπως οι Μιχάλης Βιολάρης, Κούλης Θεοδώρου, Μαριέτα Μιτσίδου, Δημήτρης Φανής, Μιχάλης Τερλικκάς, Umut Albayrak, Zelis Senol και Ersen Sururi, τους οποίους θα συνοδεύει η παιδική χορωδία ''Εμμέλεια'', ο Πολιτιστικός Ομιλος ''Βασιλιτζιά'' και δεκαμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Γιώργου Κάρβελλου.

    Τους ρυθμούς ανέβασε με την είσοδό της στη σκηνή η Κύπρια τραγουδίστρια Αννα Βίσση.

    Με τη ορχήστρα της και τη χρήση υπερσύγχρονων συστημάτων ήχου και φωτός, η Αννα Βίσση ενθουσίασε το κοινό, κάνοντας μιαν αναδρομή στην πολύχρονη καριέρα της, αλλά και τραγουδώντας τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο από το άλμπουμ ''Ω Κύπρος'', με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου ''Βασιλιτζιά'' και του Κύπριου τραγουδιστή Χρίστου Σίκκη.

    Μαζί με την Αννα Βίσση εμφανίστηκε ο Κύπριος τραγουδιστής και συνθέτης Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος παρουσίασε δικά του τραγούδια που σημείωσαν επιτυχία.

    Τα μεσάνυχτα η συναυλία διακόπηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε το διάγγελμά του στον κυπριακό λαό. Επίσης, οι άλλοι επίσημοι που παρευρέθηκαν στη γιορτή της διεύρυνσης απηύθυναν χαιρετισμούς. Στη συνέχεια, έγινε η έπαρση της σημαίας της ΕΕ δίπλα από τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] (Κ) ΕΕ - Ενταξη - Εκδηλώσεις στη Λάρνακα

    Την ευχή όπως "όλοι καταλάβουμε και συνειδητοποιήσουμε τις προκλήσεις που συνεπάγεται η ένταξή μας στην ΕΕ και το ότι από σήμερα δεν τελειώνει, αλλά αντίθετα ξεκινάει μια δύσκολη πορεία για την οποία χρειάζεται σκληρή δουλειά", εξέφρασε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

    Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της πόλης ξεκίνησαν στις 20:30 με τραγούδια από τη Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας και συνεχίστηκαν από τις 21:00 μέχρι και τις 21:30 με τραγούδια από το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας.

    Ακολούθως ο Πολιτιστικός Ομιλος "Αθανασία" προσέφερε για μισή ώρα στο κοινό πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, και στις 22:00 ξεκίνησε η προγραμματισμένη συναυλία της γνωστής Κύπριας τραγουδίστριας Στέλλας Γεωργιάδου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 2 May 2004 - 8:37:00 UTC