Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) * Ευρωεκλογές - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις
  • [02] (Κ) * Ευρωεκλογές - ΔΗΣΥ - Πανηγυρισμοί - Λεμεσός
  • [03] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γιαννάκης Ομήρου - Δηλώσεις
  • [04] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών - Ανακήρυξη (1)

  • [01] (Κ) * Ευρωεκλογές - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις

    Ικανοποίηση και ευχαριστίες προς τον κόσμο του ΔΗΣΥ, ο οποίος οδηγεί το κόμμα στην πρώτη, μέχρι στιγμής θέση, στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διαμήνυσε ταυτόχρονα ότι η πόρτα του ΔΗΣΥ είναι πάντα ανοικτή για τα απλά μέλη που για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν διαφορετικό κόμμα ή συνδυασμό.

    Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, τα οποία κατακλύστηκαν από οπαδούς τους κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον κόσμο του ΔΗΣΥ και στους πολίτες γενικότερα, ''οι οποίοι αξιολόγησαν σωστά μια παράταξη που έχει συνέπεια, που ήταν η παράταξη που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στην Ευρώπη, τίμησε σήμερα με την ψήφο του ΔΗΣΥ''.

    ''Η νίκη ανήκει στον κόσμο και σε κανέναν από εμάς'', ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η αποψινή επιτυχία του ΔΗΣΥ ανήκει σε όλους τους αξιωματούχους που εργάστηκαν για τις Ευρωεκλογές, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, των εκτελεστικών επιτροπών, των Προέδρων και των μελών των τοπικών επιτροπών και γενικότερα σε ''όλους μα όλους αυτούς τους ακούραστους που έκτισαν το ΔΗΣΥ''.

    ''Για μας στο ΔΗΣΥ, οι πόρτες για τα απλά μέλη είναι πάντοτε ανοικτές, δεν έφυγαν από το ΔΗΣΥ'', πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε: ''Από αύριο ξεκινάμε όλοι μαζί ακόμα και όσοι για τους δικούς τους λόγους είχαν επιλέξει οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή συνδυασμό ή και ανεξάρτητο υποψήφιο. Για μας ο ΔΗΣΥ από σήμερα δεν είναι 28 συν, είναι η πρώτη με διαφορά πολιτική παράταξη και πρέπει να τον διατηρήσουμε έτσι όπως τώρα ενωμένο''.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε ''όλα τα μέλη, τους φίλους τα στελέχη να συνεχίσουν να εργάζονται για το καλό της πατρίδας μας''.

    [02] (Κ) * Ευρωεκλογές - ΔΗΣΥ - Πανηγυρισμοί - Λεμεσός

    Πανηγυρισμούς στο κέντρο της Λεμεσού πραγματοποιούν οπαδοί του ΔΗΣΥ, μετά τη γνωστοποίηση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων που φέρουν το κόμμα στη πρώτη θέση των ευρωεκλογών στην Κύπρο.

    Οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες και του ΔΗΣΥ, ενώ άλλοι κορνάρουν με τα αυτοκίνητά τους.

    [03] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γιαννάκης Ομήρου - Δηλώσεις

    Την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε ολόκληρη την επικράτεια έχει ζητήσει απόψε επίσημα από το Γενικό Εφορο Εκλογών ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος θεωρεί πως η ΕΔΕΚ πέτυχε στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση μια νίκη.

    Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Ομήρου είπε πως ''εν αναμονή της τελικής θέσης του Γενικού Εφόρου Εκλογών έχω ζητήσει επίσημα την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την επικράτεια''.

    Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως έχει γίνει λάθος με την καταμέτρηση των ψήφων, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ανέφερε: ''Εχετε ακούσει από Εφορο Εκλογών ότι έχουν γίνει λάθη, έχουν ζητηθεί επανακαταμετρήσεις καλπών''.

    ''Ο ίδιος'', είπε, ''έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση συγκεκριμένης κάλπης, έχουν δοθεί πολύ λανθασμένα αποτελέσματα και συνεπώς θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει επανακαταμέτρηση των ψήφων''.

    Αναφερόμενος στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Ομήρου είπε πως ''σήμερα ήταν μια μεγάλη, μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό λαό στο σύνολό του, αφού μαζί με άλλα 453 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες προσήλθαμε στις κάλπες για να καταθέσουμε τη συνεισφορά μας στη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου''.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, ''με συναίσθηση της μεγάλης σημασίας των σημερινών εκλογών ο λαός μας εξέφρασε την ετυμηγορία του'', προσθέτοντας πως ''το ΚΣ ΕΔΕΚ έδωσε μια σκληρή μάχη με πολιτικό ήθος, ένα ανώτερο πολιτικό πολιτισμό με επιχειρήματα και προτάσεις για το μέλλον της Κύπρου και της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας''.

    Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε πως ''η ΕΔΕΚ πέτυχε σε αυτές τις εκλογές μια νίκη, αφού αύξησε τα ποσοστά της κατά 65%, σε σχέση με τα ποσοστά που είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές''.

    Ανέφερε ακόμα πως είναι το μόνο κόμμα που είχε αύξηση της εκλογικής του δύναμης και μάλιστα σε αυτό το θεαματικό επίπεδο, για να προσθέσει πως ''ο λαός έχει εγκρίνει τις προτάσεις μας και για το μεγάλο εθνικό θέμα, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης''.

    ''Εχει δώσει ουσιαστικά εντολή στην ΕΔΕΚ να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου'', συμπλήρωσε.

    [04] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών - Ανακήρυξη (1)

    Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 11:30 θα ανακηρύξει τους πρώτους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε ο Γενικός Εφορος Εκλογών Λάζαρος Σαββίδης.

    Σε δηλώσεις πριν από λίγο στο Συνεδριακό Κέντρο, ο κ. Σαββίδης είπε ότι μέχρι τις 11:00 θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω του πολύ προχωρημένου της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, εκτιμά ότι μέχρι τις 11:30 το βράδυ θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην ανακήρυξη των έξι Ευρωβουλευτών.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα που ήγειρε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου για επανακαταμέτρηση των ψήφων του κόμματος, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχει επικοινωνήσει με το κ. Ομήρου για το θέμα και του ζήτησε όπως του υποβάλει τις σκέψεις του γραπτώς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 13 June 2004 - 19:49:15 UTC