Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) * Ευρωεκλογές - Ευρωβουλευτές - Ανακήρυξη
  • [02] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών - Επανακαταμέτρηση - Απάντηση
  • [03] (Κ) * Ευρωεκλογές - Αδάμος Αδάμου - Βιογραφικό
  • [04] (Κ) * Ευρωεκλογές - Κυριάκος Τριανταφυλλίδης - Βιογραφικό
  • [05] (Κ) * Ευρωεκλογές - Παναγιώτης Δημητρίου - Βιογραφικό
  • [06] (Κ) * Ευρωεκλογές - Τρεις γυναίκες στη Βουλή - Στις θέσεις των

    Ευρωβουλευτών


  • [01] (Κ) * Ευρωεκλογές - Ευρωβουλευτές - Ανακήρυξη

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λάζαρος Σαββίδης ασκώντας τις εξουσίες που του παραχωρούνται από τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας ανακήρυξε σύμφωνα με την κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορία και με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης τους ως εκλεγέντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους εξής:

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις

    Αδάμου Αδάμος

    Τριανταφυλλίδης Κυριάκος

    Δημοκρατικό Κόμμα

    Ματσάκης Μάριος

    Δημοκρατικός Συναγερμός

    Κασουλίδης Ιωάννης

    Δημητρίου Παναγιώτης

    Για την Ευρώπη

    [02] (Κ) * Ευρωεκλογές - Γενικός Εφορος Εκλογών - Επανακαταμέτρηση - Απάντηση

    Δεν είναι δυνατή η επανακαταμέτρηση των ψήφων την οποία εισηγείται ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, δήλωσε απόψε ο Γενικός Εφορος Εκλογής Λάζαρος Σαββίδης.

    Ο κ. Σαββίδης είπε πως η απάντηση προς τον κ. Ομήρου έχει ήδη ετοιμαστεί και προτίθεται να την υπογράψει.

    Οπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, ''έχω καταλήξει μετά από μελέτη ότι δεν είναι δυνατή η επανακαταμέτρηση των ψήφων την οποία εισηγείται ο κ. Ομήρου και προτίθεμαι να προβώ στην ανακήρυξη των εκλεγέντων ευρωβουλευτών και να δημοσιεύσω τα ονόματα αυτών στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία''.

    [03] (Κ) * Ευρωεκλογές - Αδάμος Αδάμου - Βιογραφικό

    Ο εκλεγείς στη θέση του Ευρωβουλευτή Αδάμος Αδάμου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1950.

    Μετά τη στρατιωτική του θητεία φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα ειδικεύτηκε στην Παθολογία και στην Παθολογική Ογκολογία.

    Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Κλινικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Λευκωσίας και σύμβουλος παθολόγος ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Τώρα βρίσκεται στο χώρο της ιδιωτικής ιατρικής και στο κέντρο «Πρόληψη». Συνεργάζεται με πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Αγγλία και το Ισραήλ.

    Είναι μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΠΙΣ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του ΠΙΣ. Είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών (Καραϊσκάκειο Ιδρυμα), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση των Παθολόγων Ογκολόγων.

    Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων, της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας και αρκετών άλλων επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    Εχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου στην Κύπρο, ιδιαίτερα για τον καρκίνο μαστού και τον καρκίνο τραχήλου μήτρας για τα οποία έχει βραβευθεί στην Κύπρο και την Ελλάδα.

    Ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις το Μάρτιο του 2003. Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Ελέγχου και Υγείας.

    [04] (Κ) * Ευρωεκλογές - Κυριάκος Τριανταφυλλίδης - Βιογραφικό

    Ο εκλεγείς στη θέση του Ευρωβουλευτή Κυριάκος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στο Παλαιχώρι και είναι 59 χρόνων.

    Σπούδασε στη Νέα Ζηλανδία, πρώτα στο Πανεπιστήμιο Βικτώρια του Γουέλιγκτον όπου απόκτησε τον τίτλο (ΒΑ) και ακολούθως είχε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διδασκαλικό Κολέγιο του Christchurch όπου απέκτησε Δίπλωμα Διδασκαλίας. Στη Νέα Ζηλανδία εργάστηκε για τρία χρόνια ως Καθηγητής Αγγλικών και Κοινωνικών Επιστημών.

    Επέστρεψε στην Κύπρο το 1971 και μέχρι το 1996 υπηρέτησε διαδοχικά ως Λειτουργός Βιομηχανικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διευθυντής Προσωπικού στα Κυπριακά Αμιαντωρυχεία, Ανώτερος Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός πρώτα στο Υπουργείο Αμυνας και μετά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Διετέλεσε Επαρχος Αμμοχώστου από το Δεκέμβρη του 1996 μέχρι τον Απρίλιο του 2000 και για μια περίοδο ασκούσε συνάμα και καθήκοντα Αναπληρωτή Λειτουργού Μετανάστευσης. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών μέχρι το Μάιο του 2004 οπόταν αφυπηρέτησε.

    Ελαβε μέρος σε πολλές διεθνείς διασκέψεις (Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ενωσης, Συμβουλίου της Ευρώπης) και εκπροσώπησε την Κύπρο σε Επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Επιτροπής Υπεράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φίλων Παλαιχωρίου και του Συνδέσμου Προστασίας Μνημείων Παλαιχωρίου των οποίων διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Διετέλεσε Πρόεδρος και σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βιωματικής Γνώσης για Πρόληψη και Υγεία.

    [05] (Κ) * Ευρωεκλογές - Παναγιώτης Δημητρίου - Βιογραφικό

    Ο εκλεγείς στη θέση του Ευρωβουλευτή Παναγιώτης Δημητρίου γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωριό Στρογγυλός της επαρχίας Αμμοχώστου. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Λονδίνο.

    Συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955 59. Ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Κόμματος το 1969 και το 1976 του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το 1989 εξελέγη Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας, το 1993 Β Αντιπρόεδρος, το 1995 Α Αντιπρόεδρος και το 1997 Αναπληρωτής Πρόεδρος.

    Μέχρι το 2002 ήταν επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Διετέλεσε μέλος της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης που συνέταξε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Από τον Απρίλιο του 2003 ήταν παρατηρητής στο Ευρωκοινοβούλιο και από την 1η Μαΐου 2004 μέλος του μέχρι της Ευρωεκλογές.

    [06] (Κ) * Ευρωεκλογές - Τρεις γυναίκες στη Βουλή - Στις θέσεις των Ευρωβουλευτών

    Τρεις γυναίκες θα πάρουν τις θέσεις των εκλεγέντων ευρωβουλευτών Αδάμου Αδάμου, Παναγιώτη Δημητρίου και Μάριου Ματσάκη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 14 June 2004 - 7:26:56 UTC