Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αντρέ Ρουβιέρ - Παρασημοφόρηση
  • [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [07] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [08] (Κ) Καραμανλής - Σύνοδος ΝΑΤΟ
  • [09] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ευρωπαϊκά Κύπελλα - Κληρώσεις ΟΥΕΦΑ
  • [10] (Κ) Λουξεμβούργο - Κύπριοι Δικαστές
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση
  • [12] (Κ) Προσωπικά δεδομένα επιβατών - Πατ Κοξ
  • [13] (Κ) Σκοποβολή - Πανευρωπαϊκοί αγώνες - Σκητ και τραπ
  • [14] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [15] (Κ) Ακκελίδου - Βουδαπέστη - Υπουργική διάσκεψη
  • [16] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Ευρωμεσογειακή Συνεργασία - ΜΚΟ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημόσιο έλλειμμα στην Κύπρο, η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος άναψε το φως για τη λήψη καταθέσεων σε σχέση με την υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Μάριος Ματσάκης, οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και η επίσκεψη στην Κύπρο της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Σήμα κινδύνου - Ερχονται σφιχτά ζωνάρια'' πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε χθες και επίσημα την ύπαρξη υπερβολικού δημόσιου ελλείμματος στην Κύπρο και προτείνει στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ να απευθύνει σύσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τον τρόπο που θα τεθεί τέρμα στην κατάσταση αυτή. Αλλού αναφέρει πως για παρεμβάσεις σε υπόθεση που αφορά τις οικονομικές ατασθαλίες της Αρχιεπισκοπής κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    ''Η Μάχη'' με κύριο τίτλο ''Κύκλωμα ιταλικής μαφίας'' αναφέρει πως τεράστια οικονομικά οφέλη από κυπριακές επιχειρήσεις είχε πρόσφατα κύκλωμα μαφιόζων γυναικών που δρούσαν μέσω διαδικτύου από την Ιταλία, υποκλέπτοντας κωδικούς και προσωπικά στοιχεία κυπριακών εταιρειών. Σε άλλο θέμα γράφει πως εξώδικα πρόστιμα στους χώρους εργασίας τους θα λαμβάνουν οι εργοδότες, οι οποίοι δεν παίρνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

    Ο ''Πολίτης'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Εδέησαν!'' πως ο Γενικός Εισαγγελέας άνοιξε το δρόμο για τη λήψη ανακριτικών καταθέσεων από ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Μάριος Ματσάκης, με μοναδική εξαίρεση τον κ. Ματσάκη, ο οποίος προστατεύεται από ασυλία. Αλλού αναφέρει πως κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Βρετανίας για τη στάση της στο Κυπριακό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατηγορώντας το Λονδίνο ότι επιδιώκει ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

    ''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο ''Καυτά ερωτήματα για τις ηχογραφήσεις'' γράφει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε χθες, με αφορμή την υπόθεση Ματσάκη, ότι η Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και ουδέποτε προβαίνει σε ηχογραφήσεις συνομιλιών. Αλλού αναφέρει πως στη λήψη μέτρων την υστάτη προχωρεί το ΔΣ του Κυπριακού Χρηματιστηρίου μετά την ''ακατάσχετη αιμορραγία'' που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Θέλουν δώρα από τον Μπους'' πως η Αγκυρα έχει ενώπιόν της έναν κατάλογο απαιτήσεων από την Ουάσιγκτον, που αφορούν διευκολύνσεις για τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στο Ιράκ. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές η Αγκυρα αναμένει χειρονομία από πλευράς των Αμερικανών που να συνδέεται με την οικονομική ενίσχυση των Τ/Κ και την πολιτική αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως η κυβέρνηση ''δεν πρόκειται να ξεπουλήσει κρατική περιουσία''.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Εξυγίανση και στήριξη'' γράφει πως ανησυχία και αγωνία για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών και των εργαζομένων εκφράζει το ΑΚΕΛ το οποίο απεύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση για στήριξη με κάθε μέσο της εταιρείας και των προσπαθειών του ΔΣ για εξυγίανσή της. Αλλού αναφέρει πως το Κυπριακό και τις κοινές προσπάθειες για αντιμετώπιση των όποιων πιέσεων εμφανίζονται σήμερα στο διεθνή χώρο συζήτησαν χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και η Ελληνίδα ομόλογός του Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη , η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Ολα γίνονται στην κρουαζιέρα της μέθης;'' πως οι οργανωτές στην Αγία Νάπα του ''Fantasy Boat Party'' διέψευσαν χθες ότι διοργανώνουν όργια μεθυσμένων στο κρουαζιερόπλοιό τους, παρά τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους και μια λεπτομερειακή αφήγηση σεξουαλικών πράξεων από μια τουρίστρια που ήταν στο πλοίο. Αλλού αναφέρει πως άτομα με αναπηρίες πορεύθηκαν χθες στο Προεδρικό και στη Βουλή όπου επέδωσαν μνημόνιο διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας το κράτος ότι απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα που θα διασφάλιζαν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες.

    Η εβδομαδιαία ''Η Κύπρος σήμερα'' με κύριο τίτλο ''Ναυτική βάση ζητάει το Ισραήλ στα κατεχόμενα'' αναφέρει πως ναυτική (πολεμική) βάση ζητά επίσημα το Πεντάγωνο του Ισραήλ από την παράνομη κυβέρνηση των κατεχομένων στο βορρά, με ''μεσολαβητή'' την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με απόρρητη επίσημη έκθεση της ισραηλινής Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει πως στα κατεχόμενα τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έκρηξη πωλήσεων γης από μεσιτικά γραφεία, που πωλούν παράνομα ελληνοκυπριακές περιουσίες.

    [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή --------------------------------- Την άποψη ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να αναλογιστούν εάν η στάση τους στο Κυπριακό βοηθά στη δημιουργία καλών αισθημάτων του κυπριακού Ελληνισμού έναντι των ιδίων, οι οποίοι έχουν πολλά συμφέροντα στην Κύπρο, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του λεγόμενου πρωθυπουργού Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με το Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προέβη στη δήλωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από επισκέψεις στην Ισπανία και Πορτογαλία για τις οποίες εξέφρασε ικανοποίηση, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκαν «σε πολύ θερμό κλίμα» ενώ υπήρξε πολλή κατανόηση για τις θέσεις τις οποίες έθεσε.

    Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη του κ. Ταλάτ στο Λονδίνο, όπου και θα συναντηθεί με το Βρετανό ΥΠΕΞ την ερχόμενη Πέμπτη, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «η Βρετανία δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δείξει με ενέργειες τις οποίες εμείς δεν συμφωνούμε, την προσπάθειά της, τάχατες, να αναβαθμίσει τις παράνομες αρχές του ψευδοκράτους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία, μια είναι η αναγνωρισμένη πολιτική αρχή και αυτή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία».

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει τρόπος να ανακοπεί αυτή η κίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «ούτε θα καταβληθεί προσπάθεια να ανακοπεί».

    «Ας αναλογιστούν οι ίδιοι οι Βρετανοί, εάν αυτό βοηθά στη δημιουργία καλών αισθημάτων του κυπριακού Ελληνισμού έναντι των Βρετανών, οι οποίοι πολλά συμφέροντα έχουν στην Κύπρο», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στις επισκέψεις του σε Ισπανία και Πορτογαλία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ΕΕ, η εφαρμογή του συντάγματος, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος μέσα στην ΕΕ, όπως και θέματα διμερών σχέσεων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στην Πορτογαλία υπογράφηκε συμφωνία η οποία περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της τεχνολογίας, των επιστημών, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ και του αθλητισμού ενώ εξέτασαν τρόπους για περαιτέρω δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων με τη χώρα.

    Ανέφερε ότι τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία συζητήθηκε το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις ενώ διερευνήθηκε «η δυνατότητα για τους τρόπους που είναι δυνατό να βοηθήσει η ΕΕ στις προσπάθειες για μια λύση του Κυπριακού, στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επισκέψεις του οι οποίες έγιναν «σε πολύ θερμό κλίμα» ενώ υπήρξε πολλή κατανόηση για τις θέσεις τις οποίες έθεσε.

    Κληθείς να σχολιάσει τη διαφωνία μερικών κομμάτων αναφορικά με το Πρόγραμμα Σύγκλισης, (ΠΣ) 2003 2007 που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 25 Μαΐου 2004, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και αναπόφευκτα και δεν προνοούν φορολογία, όπως άλλωστε είχαν υποσχεθεί.

    Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα όπως τα μέτρα αυτά, τα οποία είναι «τα λιγότερα επώδυνα και για την οικονομία και για τον απλό πολίτη, υιοθετηθούν, για να μην βρεθούν «στην υποχρέωση να επιβληθεί φορολογία».

    Ωστόσο, όπως είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, τα μέτρα αυτά «δεν είναι κάτι που απαιτεί η ΕΕ», αλλά «υποχρέωση δική μας», αφού το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει φθάσει σε επίπεδα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη σύγκλιση της κυπριακής οικονομίας.

    «Η ΕΕ έχει κανόνες για όλες τις χώρες πως πρέπει να κυμαίνεται η οικονομία τους», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να μειωθεί, είπε, και με περικοπές δαπανών, αλλά όπως σημείωσε έχουν ήδη γίνει «αιματηρές περικοπές δαπανών και τα μέτρα αυτά αποβλέπουν εις των περαιτέρω περιορισμό των δαπανών», όμως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μείωση των δαπανών σε μια χώρα όπως η Κύπρος, όπου 75% των δαπανών είναι ανελαστικές και οι υπόλοιπες είναι θέματα συμβατικών υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρωθούν».

    Αρα, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, «πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα που να αυξήσουν τα έσοδα της κυβέρνησης» και αυτά τα μέτρα τα οποία έχουν επιλεγεί, «είναι τα λιγότερα επώδυνα για τον μέσο πολίτη».

    Σχολιάζοντας εισηγήσεις για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας για μείωση στο δημοσιονομικό έλλειμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως αυτή η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να ξεπουλήσει κρατική περιουσία για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα».

    Ανέφερε ότι η φιλοσοφία για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και πολύ περισσότερων οργανισμών που είναι επικερδείς, «είναι μια επιπόλαια και προσωρινή σκέψη, αφού δεν πρόκειται να λύσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το ξεπούλημα ημικρατικής περιουσίας, ακόμα και εάν ήταν σωστή».

    «Εάν είναι να ξεπουλήσουμε κρατική περιουσία, δηλαδή μετοχές και ημικρατικούς οργανισμούς», πρόσθεσε, «υπάρχουν και άλλοι τρόποι, χωρίζουμε οικόπεδα και πουλούμε για να απαμβλύνουμε για ένα, δύο χρόνια το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο όμως και πάλι θα μεγαλώσει και μάλιστα στο μεταξύ θα έχουμε χάσει ημικρατική περιουσία».

    Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Συνάντηση --------------------------------------------------------- Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει τον όποιο αγώνα αναλάβει η Κύπρος για λύση του κυπριακού προβλήματος, έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία έφθασε χθες στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια.

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον κ. Χριστόφια, η κ. Μπενάκη είπε πως επιβάλλεται ''στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων'', προσθέτοντας πως πρέπει ''να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των βουλευτών των δύο Κοινοβουλίων».

    Επεσήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος συμβαδίζουν στα μεγάλα θέματα και αυτό εκδηλώνεται και στο πρακτικό επίπεδο και στο επίπεδο της διεθνούς συνεργασίας.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συζήτησαν το κυπριακό και τις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που εμφανίζονται στο κοινό χώρο. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι αντάλλαξαν απόψεις για καλύτερο συντονισμό των δύο Κοινοβουλίων στο διεθνή χώρο και ειδικότερα στην ΕΕ.

    Απευθυνόμενη προς τον κ. Χριστόφια, η κ. Μπενάκη είπε ότι ''κάθε στιγμή πρέπει να έχει τη βεβαιότητα ότι έχει φίλους στο πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, έτοιμους να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στον όποιο αγώνα θα αναλάβουν και πάλι για τη δικαίωση του σκοπού, τον οποίο επιδιώκουμε και ο οποίος δεν είναι άλλος από τη λύση και την επανένωση του νησιού''.

    Ολομέλεια Βουλής - Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων- Λυσσαρίδης --------------------------------------------------------- Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς τη Βουλή των Ελλήνων και σε όλους τους Ελλαδίτες διαβίβασε χθες ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης από της έδρας του προεδρεύοντος της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσω της Προέδρου του ελλαδικού κοινοβουλίου Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Καλωσορίζοντας χθες το απόγευμα ''με ιδιαίτερη χαρά'', όπως είπε ο κ. Λυσσαρίδης, ''την παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του λαού μας για τη σταθερή, διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Βουλής των Ελλήνων, στο συνεχιζόμενο αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας και για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, ευρωπαϊκή''.

    Βρετανία - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό ---------------------------------- Κύριες επιδιώξεις της βρετανικής πολιτικής στο παρόν στάδιο είναι η υποβοήθηση της Τουρκίας στην προσπάθειά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο τερματισμός της ''απομόνωσης'' των Τ/Κ και η επίδειξη εκτίμησης σε μετριοπαθείς Τ/Κ ηγέτες, σύμφωνα με τον Ντομινίκ Τσίλκοτ, Διευθυντή του Τμήματος ΕΕ στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Σε ομιλία του σε σεμινάριο του Συνδέσμου Κυπριακών, Ελληνικών και Τουρκικών Υποθέσεων στο Λονδίνο, ο κ. Τσίλκοτ υποστήριξε πως τελικά η επίλυση του Κυπριακού θα εξαρτηθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Ανέφερε πως η βρετανική πολιτική στο Κυπριακό είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα στη βασική κατάληξή της ότι δεν παρουσιάζεται δυνατότητα λύσης εκτός του σχεδίου Ανάν, με ισχύουσα ουσιαστικά τη θέση ότι η επιλογή είναι μεταξύ αυτού του σχεδίου και της μη λύσης.

    Ο Βρετανός διπλωμάτης είπε πως τελικά η εξεύρεση λύσης θα εξαρτηθεί από την ε/κ πλευρά και, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των Ε/Κ για το περιεχόμενο του σχεδίου Ανάν, σημείωσε πως εντός της ΕΕ θα δημιουργείτο το αίσθημα της εμπιστοσύνης ώστε αυτές οι ανησυχίες να απαμβλυνθούν.

    ΥΠΕΞ Αιγύπτου - Κύπρος - Ψευδοκράτος ------------------------------------ Η Αίγυπτος αναγνωρίζει μόνο μια Κύπρο και δεν θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ahmad Maher.

    Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε η εφημερίδα Al Ahram στις 22 Ιουνίου με θέμα τις αιγυπτοευρωπαϊκές σχέσεις, ο κ. Maher κληθείς από Τούρκο δημοσιογράφο να απαντήσει κατά πόσο η χώρα του προτίθεται να αναγνωρίσει τη «Βόρεια Κύπρο», κατά την έκφραση του δημοσιογράφου, ανέφερε πως ''υποστηρίζουμε την ενότητα της Κύπρου, την κυριαρχία ολόκληρης της Κύπρου και όχι τμήματος του νησιού''.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μαher σημείωσε πως ''από όλα τα κράτη του κόσμου στα Ηνωμένα Εθνη μόνο μια εξαίρεση υπάρχει στον κανόνα αυτό, την οποία και γνωρίζετε''.

    Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών είπε πως ''ακόμα και το Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρεται στην ενότητα της Κύπρου και στην Κύπρο ως ένα ενιαίο κυρίαρχο κράτος και όχι στην κυριαρχία τμήματος του κράτους''.

    ''Αναγνωρίζουμε μόνο μια Κύπρο'', σημείωσε.

    ''Οχι, η Αίγυπτος δεν θα αναγνωρίσει τη 'Βόρεια Κύπρο' όπως την αποκαλέσατε στην ερώτησή σας'', κατέληξε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ.

    ΟΗΕ - Συμβούλιο Ασφαλείας - Εκθεση Ανάν - Διαβουλεύσεις Ευρωπαίων ----------------------------------------------------------------- Δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μονίμων αντιπροσώπων των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που διεξήχθησαν προχθές βράδυ αναφορικά με την αντίδραση του Συμβουλίου στην έκθεση περί των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τα ''μέτρα άρσης της απομόνωσης των Τ/Κ''.

    Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα της Γαλλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, που επιθυμούν να υπάρξει κοινή στάση από μέρους των Ευρωπαίων.

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κύπρος - Δημόσιο έλλειμμα ---------------------------------------------- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε χθες και επίσημα την ύπαρξη υπερβολικού δημόσιου ελλείμματος στην Κύπρο και προτείνει στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ να απευθύνει σύσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί τέρμα στην κατάσταση αυτή.

    Ανάλογη διαδικασία ξεκίνησε επίσης εναντίον της Ελλάδας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας.

    Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χθες σχέδιο σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με το πρώτο πρόγραμμα σύγκλισης της Κύπρου, το οποίο υποβλήθηκε στις 24 Μαΐου και καλύπτει την περίοδο 2004-2007.

    Η Επιτροπή θεωρεί ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης «βασίζεται σε ένα ρεαλιστικό μακροοικονομικό σενάριο», ενώ προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί από 6,3% του ΑΕΠ το 2003 στο 2,9% το 2005 και θα συνεχίσει να μειώνεται στη συνέχεια.

    Υπουργός Εμπορίου - Ομάδα Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου ----------------------------------------------- Η διοργάνωση από κοινού με την ομάδα Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου ενός συνεδρίου στη Γαλλία, για την προβολή της Κύπρου ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με αντιπροσωπία της ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η πρωτοβουλία αυτή, θα έχει κατά ένα μεγάλο ποσοστό οικονομικό χαρακτήρα, καθώς θα προβληθούν οι προοπτικές επενδύσεων στην Κύπρο αλλά και αξιοποίησης από τον επιχειρηματικό κόσμο της Γαλλίας, της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, για τις δραστηριότητές τους στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Γαλλικής Γερουσίας στις 2 Δεκεμβρίου και σε αυτό θα λάβουν μέρος το ΚΕΒΕ, Κύπριοι επιχειρηματίες και το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ θα προσκληθεί για να συμμετάσχει σε αυτό η κυπριακή Βουλή.

    Υπουργός Γεωργίας - Γύπας - Τεχνητή αναπαραγωγή ----------------------------------------------- Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου παρουσίασε χθες στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης νεαρό γύπα, 80 ημερών, ο οποίος εκκολάφθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο με τεχνητή αναπαραγωγή στο Τμήμα Δασών και δέχεται την αναγκαία φροντίδα από λειτουργούς του μέχρι να είναι έτοιμος για να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Ευθυμίου είπε πως ο γύπας αυτός που ζυγίζει επτά κιλά, έχει προέλθει από αυγό που γεννήθηκε στο Ζωολογικό κήπο της Λεμεσού.

    Το αυγό μεταφέρθηκε σε εκκολαπτική μηχανή στο Τμήμα Δασών οκτώ μέρες μετά τη γέννηση του, όπου οι αρμόδιοι λειτουργοί ανέλαβαν τη διαδικασία της εκκόλαψης η οποία κράτησε 54 μέρες.

    Χρηματιστήριο - Νέα μικρή άνοδο ------------------------------- Μικρά κέρδη κατέγραψε και χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ως αποτέλεσμα της ''αφύπνισης'' των τραπεζικών τίτλων, οι οποίοι σημείωσαν στο σύνολο τους κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,33%, κλείνοντας στις 75,06 μονάδες. Μικρή αύξηση, λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, παρουσίασε η αξία των συναλλαγών που διαμορφώθηκε στις 258 χιλιάδες λίρες.

    [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ

    [04] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

    Τη συμπαράσταση ολόκληρης της Ελλάδας και ειδικότερα του ελληνικού κοινοβουλίου στους αγώνες του κυπριακού λαού, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη σε συνάντηση το πρωί στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αντρέ Ρουβιέρ - Παρασημοφόρηση

    Διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να μοχθεί και να αγωνίζεται για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει το λαό και τη χώρα, έδωσε σήμερα εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης του Γερουσιαστή και Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία Αντρέ Ρουβιέρ.

    Αποδεχόμενος την τιμή, ο Γάλλος Γερουσιαστής τόνισε πως υποστηρίζει μια δίκαιη και σωστή υπόθεση που οδηγεί στη δημοκρατία, εξέφρασε την πεποίθηση πως το τείχος που χωρίζει τη χώρα σύντομα θα ανήκει στην ιστορία και είπε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού για δικαίωση.

    [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 25/6/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 25/6/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ----------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies Cyprus Pound
    *(1) *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING  ΠΩΛΗΣΗ-SELLING  ΑΓΟΡΑ-BUYING
    ----------------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ           0,5798      0,5832            1,7147        1,7247
    Δολάριο ΗΠΑ    0,4780      0,4808            2,0799        2,0921
    Λίρα Αγγλίας   0,8708      0,8760            1,1416        1,1484
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 25/6/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 25/6/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε      Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange    έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound   Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies  Cyprus Pound
    *(1)                        *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-BUY. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΑΓΟΡΑ-ΒUY.
    -----------------------------------------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας        0.4425*    0.4460*    224.2152    225,9887
    Δολάριο Αυστραλίας  0.3327     0.3353       2.9824      3,0057
    Δολάριο Καναδά      0.3538     0.3566       2.8043      2,8265
    Κορώνα Δανίας       0.0779     0.0785      12.7389     12,8370
    Κορώνα Νορβηγίας    0.0697     0.0702      14.2450     14,3472
    Κορώνα Σουηδίας     0.0633     0.0638      15.6740     15,7978
    Φράγκο Ελβετίας     0.3824     0.3854       2.5947      2,6151
    ---------------------------------------------------------------------
    
    1 τιμές με βάση το νέο τρόπο αναφοράς ισοτιμιών/rates usign the new
    exchange rate quotation method.
    
    2 ενδεικτικές τιμές συναλλάγματος με βάση τον προηγούμενο τρόπο
    αναφοράς ισοτιμιών/indicative rates using the previous exchange rate
    quotation method.
    
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [07] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            74,81  (-0,33)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    527.278
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    318.639    331,13  (-1,38)
    FTSE Med 100 **                             6.390,72  (-0,02)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    118.850     96,51  (-0,63)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     18.238     72,41  ( 1,07)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.702     11,51  (-4,24)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     89.170     48,95  (-0,53)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     10.899     44,67  ( 0,43)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      6.962     20,65  (-0,05)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     47.610     62,80  ( 0,59)
    Ετ. Πληροφορικής              £     10.508      2,30  ( 2,68)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     86.815      7,22  (-0,41)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £     10.515     11,37  ( 0,26)
    Ξενοδοχεία                    £     83.274     25,19  (-0,04)
    Αλλες Εταιρείες               £     39.329     61,44  ( 0,24)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [08] (Κ) Καραμανλής - Σύνοδος ΝΑΤΟ

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ελληνικών θέσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

    [09] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ευρωπαϊκά Κύπελλα - Κληρώσεις ΟΥΕΦΑ

    Ο δρόμος για τον τελικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών 2004 - 2005, που θα γίνει στις 25 Μαΐου 2005 στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει με τη σημερινή κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου, που έγινε στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στην πόλη Νιόν της Ελβετίας και η οποία έφερε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ -που προκρίθηκε απευθείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο- να αγωνίζεται με τη Σπάρτα Πράγας.

    Ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί στην Κύπρο τη Σπάρτα Πράγας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα που θα γίνει στις 28 Ιουλίου 2004, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στην Τσεχία στις 4 Αυγούστου.

    [10] (Κ) Λουξεμβούργο - Κύπριοι Δικαστές

    Με την ευκαιρία των εορτασμών της εθνικής επετείου του Λουξεμβούργου, πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας σειρά εκδηλώσεων στις 22 και 23 Ιουνίου, που περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, επίσημο δείπνο, το οποίο παρέθεσαν ο Μέγας Δούκας και η Μεγάλη Δούκισσα προς τιμή του Διπλωματικού Σώματος και των αξιωματούχων των Κοινοτικών Οργάνων που εδρεύουν στο Λουξεμβούργο.

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση

    Η επαναφορά σήμερα των πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους είχε ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) να εξανεμίσει τα κέρδη που κατέγραψε χθες και να υπαναχωρήσει στο επίπεδο των 74 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή πτώση της τάξης του 0,33% και έκλεισε στις 74,81 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις 527 χιλιάδες λίρες, λόγω της ανταλλαγής μεγάλων πακέτων μετοχών που παρατηρήθηκαν σε αρκετές εταιρείες.

    [12] (Κ) Προσωπικά δεδομένα επιβατών - Πατ Κοξ

    Την απόρριψη της συμφωνίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ, η οποία δίνει στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων επιβατών αεροπορικών πτήσεων, ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [13] (Κ) Σκοποβολή - Πανευρωπαϊκοί αγώνες - Σκητ και τραπ

    Με τα αγωνίσματα του σκητ και του τραπ και με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 40 χώρες, συνεχίζονται αύριο στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής που διοργανώνει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

    [14] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΦΕΞ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρο.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Πέτρος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης προέβησαν στις εξής δηλώσεις.

    Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Πέτρος: «Ενημέρωσα τον κ. Υφυπουργό για την πορεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και για την δική μου επταετή πορεία στο πηδάλιο του Αλεξανδρείας θρόνου. Είπα για τη δουλειά που έγινε και που είναι εργασία πολλών ετών. Η δουλειά αυτή γίνεται με την βοήθεια και την συμπαράσταση της μητέρας πατρίδας, της κυβερνήσεως της Ελλάδος δηλαδή, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Υφυπουργό και παρακάλεσα η συμπαράσταση αυτή να συνεχιστεί, για να μπορέσει αυτός ο φάρος ο ιστορικός της Ορθοδοξίας να στέλνει το φως του σε ολόκληρη τη δικαιοδοσία του που είναι η αφρικανική ήπειρος, και να διαδραματίσει σωστά το ρόλο του τον Εκκλησιαστικό και τον εθνικό».

    Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης: «Είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ τον Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρο, και να έχουμε μια συνομιλία για το Πατριαρχείο και γενικότερα για τις Μητροπόλεις και τις εκκλησίες της Αφρικής. Τον Πατριάρχη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, και χαίρομαι που ο προκαθήμενος της Εκκλησίας στην Αφρική είναι ένας μεγάλος πρεσβευτής του Ελληνισμού και ένας πιστός και απλός εργάτης της Ορθοδοξίας. Γιατί ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Και ο Πατριάρχης τροφοδοτεί και τα δύο. Σαν Πολιτεία εμείς είμαστε στο πλευρό του και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτες του».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την πιθανή επαναλειτουργία της, ο κ.Σκανδαλάκης είπε τα εξής:

    «Η Σχολή της Χάλκης είναι 30 χρόνια κλειστή. Για πρώτη φορά το θέμα βρίσκεται σε κάποια ατζέντα, μετά από προσπάθειες του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, από πέρσι τον Ιανουάριο στην Άγκυρα εξέθεσε το θέμα στον κ. Ερντογάν, και από εκεί και πέρα έθετε σε κάθε ευκαιρία το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής. Ο κ. Ερντογάν έχει κάνει δυο δηλώσεις, μια στο ταξίδι του στην Αθήνα και μια πρόσφατα, δείχνοντας ότι είναι θετικός ως προς το να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αισιοδοξώ. Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το έχει βάλει στις πρώτες προτεραιότητές του, και είμαι σίγουρος ότι θα το επιλύσει. Όπως έχει κάνει με όλα τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα».

    Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπηρεσία Ενημέρωσης

    [15] (Κ) Ακκελίδου - Βουδαπέστη - Υπουργική διάσκεψη

    Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηρίζει την υιοθέτηση και εφαρμογή του CEHAPE (Σχέδιο Δράσης της Ευρώπης για το Περιβάλλον και την Υγεία του Παιδιού) της ΠΟΥ και του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τα Παιδιά, δήλωσε στη Βουδαπέστη η Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνα Ακκελίδου.

    [16] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Ευρωμεσογειακή Συνεργασία - ΜΚΟ

    Η Κύπρος επανειλημμένα έχει δει τα οφέλη από τις δραστηριότητες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), με τη μορφή δικοινοτικών συγκεντρώσεων, κύριος σκοπός των οποίων ήταν να ενδυναμώσουν τον διάλογο μεταξύ της ε/κ και της τ/κ κοινότητας και να τις φέρουν πιο κοντά, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 25 June 2004 - 17:49:19 UTC