Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αθήνα - Κουμουτσάκος- ΜΟΕ
  • [02] (Κ) Ελλάδα - Σπηλιωτόπουλος- Τουρκική εισβολή
  • [03] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Επίσκεψη στο Λονδίνο
  • [04] (Κ) Λονδίνο - Ομογένεια - Εκδηλώσεις καταδίκης
  • [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [06] (Κ) Καναδάς - Ομογένεια - Εκδηλώσεις καταδίκης
  • [07] (Κ) Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Επέτειος εισβολής
  • [08] (Κ) Διυπουργική Επιτροπή - Εκδηλώσεις καταδίκης εισβολής
  • [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες
  • [12] (Κ) Μαριέττα Γιαννάκου - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Χαιρετισμός - Εκδήλωση για αγνοούμενους
  • [14] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας - Τίμης Ευθυμίου
  • [15] (Κ) ΥΠΕΞ - Ιταλία - Επαφές
  • [16] (Κ) Συγγενείς Αγνοουμένων - Εκδήλωση
  • [17] (Κ) Συγγενείς αγνοουμένων - Ελληνας Πρωθυπουργός - Ψήφισμα

  • [01] (Κ) Αθήνα - Κουμουτσάκος- ΜΟΕ

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Κυριακή, με αφορμή τη δέσμη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που εξήγγειλε η κυπριακή κυβέρνηση, επισημαίνει ότι «η δέσμη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που εξήγγειλε η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση και αποφασιστικότητά της να αναλαμβάνει συγκεκριμένες και με ουσιαστικό περιεχόμενο πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλίμα που θα βοηθήσει στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της νήσου».

    [02] (Κ) Ελλάδα - Σπηλιωτόπουλος- Τουρκική εισβολή

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του χθες μετά το μνημόσυνο που τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων της θλιβερής επετείου, τόνισε ότι «είναι χρέος όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά κυρίως της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει και να υλοποιήσει τις ίδιες τις αποφάσεις όσον αφορά την επανένωση της Κύπρου και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, ώστε να δικαιωθεί η θυσία των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων».

    [03] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Επίσκεψη στο Λονδίνο

    Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης μεταβαίνει την Τετάρτη, 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο όπου την επομένη θα συναντηθεί με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, ύστερα από πρόσκληση του Βρετανού ομολόγου του.

    [04] (Κ) Λονδίνο - Ομογένεια - Εκδηλώσεις καταδίκης

    Τη θετική συμβολή της Βρετανίας για την εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού που να στηρίζεται σε διεθνώς αποδεκτές αρχές δικαίου ζητεί με επιστολή του από το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου Χάρης Σοφοκλείδης.

    Ο κ. Σοφοκλείδης στην επιστολή του, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου, καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να μην εγκαθιδρύσει οποιασδήποτε μορφής απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος διότι μια τέτοια πολιτική θα έστελλε τα λανθασμένα μηνύματα στην Τουρκία και στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας.

    Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων της κυπριακής ομογένειας ήταν το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Τραφάλκαρ με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου ο οποίος είπε ότι η Κύπρος θα δώσει τη μάχη για μια λύση του Κυπριακού η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους Κυπρίους.

    [05] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις σε σχέση με την εξαγγελία του πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι απαντήσεις από πλευράς κυβέρνησης, το τσιμέντωμα ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα αλλά και υποθέσεις φόνων κυριαρχούν στα σημερινά κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Οι εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους, η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου καθώς και ο κίνδυνους αφανισμού της κουμανδαρίας προβάλλονται επίσης στις εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Οργασμός τσιμεντώματος των ε/κ περιουσίων'' γράφει ότι τεράστιες είναι τελικά οι διαστάσεις που προσλαμβάνει η υπόθεση του οργασμού που παρατηρείται στα κατεχόμενα με την επί 24ωρου βάσεως ανέγερση οικοδομών σε ελληνοκυπριακές περιουσίες που μέχρι σήμερα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες, αφοί οι Τουρκοκύπριοι, πεπεισμένοι πλέον ότι μετά το δημοψήφισμα η υπόθεση λύσης έχει θαφτεί προσπαθούν να αποκομίσουν οικονομικά κέρδη. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει τελικά την οργάνωση συλλαλητηρίου για την 30η επέτειο της εισβολής στην Πλατεία Ελευθερίας αφού διαπίστωσε ότι η προσέλευση του κοινού δεν θα είναι στα ίδια επίπεδα με το περυσινό.

    ''Το Θάρρος'' έχει κύριο τίτλο ''Τον σκότωσαν και τον έκαψαν'' και γράφει ''αποτρόπαιο έγκλημα στη Λευκωσία με θύμα νεαρό άνδρα άγνωστης, μέχρι στιγμής ταυτότητας, διερευνούν οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων μετά τον εντοπισμό απανθρακωμένου πτώματος''. Αλλού αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου ότι "έθαψαν" το ζήτημα των αγνοουμένων χωρίς να πουν την αλήθεια στους συγγενείς, εκτόξευσαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον κύριο τίτλο ''Σήμα κινδύνου από Βρετανία'' γράφει ότι προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία απευθύνει η Βρετανία ότι τα χρονικά περιθώρια για διαμόρφωση κοινών θέσεων της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό στενεύουν και τονίζει ότι η Κύπρος θα δεχθεί πλήγμα διεθνώς αν καθυστερήσει να χαράξει στρατηγική. Αλλού γράφει ότι η κουμανδαρία απειλείται με ''εξάτμιση'' αφού δεν φαίνεται να ικανοποιεί πλέον τους αμπελουργούς, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα αμπέλια τους με αποτέλεσμα η περιοχή των 14 παραγωγών χωριών να υποβαθμίζεται. Το κράτος διεξάγει έρευνα σε μια προσπάθεια προστασίας και αναβάθμισης του ποτού.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Φόνος μυστήριο'' αναφέρεται στην εγκληματική ενέργεια που έγινε προχθές στη Λευκωσία όταν άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο σε κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας μέσα στο χώρο των αποσκευών του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα που ανήκει στον 37χρόνο Παύλο Χριστοδούλου από το Καϊμακλί. Αλλού γράφει ότι την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο ζήτησε χθες ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος ο οποίος μιλούσε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών κατά το μνημόσυνο των πεσόντων της 20ης Ιουλίου 1974.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Θα κτυπήσουμε πόρτες για τα ΜΟΕ'' γράφει ότι η Λευκωσία αναλαμβάνει αυτή την εβδομάδα πρωτοβουλίες για προώθηση των μέτρων που εξήγγειλε πρόσφατα έχοντας ως βασικό άξονα τη φόρμουλα για την Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι στην ατζέντα της Διάσκεψης των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει εγγραφεί το θέμα της συμμετοχής δυο Τ/Κ παρατηρητών στις εργασίες του Σώματος το οποίο ήγειραν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

    [06] (Κ) Καναδάς - Ομογένεια - Εκδηλώσεις καταδίκης

    Τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μοντρεάλ του Καναδά επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων ηρώων του κυπριακού αγώνα.

    [07] (Κ) Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Επέτειος εισβολής

    Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αννα Ψαρούδα Μπενάκη σε μήνυμά της για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο επισημαίνει ότι 30 χρόνια μετά «για ακόμη μια χρονιά η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο βρίσκει τη Μεγαλόνησο διαιρεμένη. Τα δεδομένα άλλαξαν, οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες ήταν ραγδαίες, όμως οι προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων για δίκαιη λύση δεν ευοδώθηκαν».

    [08] (Κ) Διυπουργική Επιτροπή - Εκδηλώσεις καταδίκης εισβολής

    Τη μαζική συμμετοχή του κυπριακού λαού στις αυριανές εκδηλώσεις για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και της τριαντάχρονης κατοχής της Κύπρου ζήτησαν σήμερα οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας, Δώρος Θεοδώρου και Πεύκιος Γεωργιάδης, μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής.

    Στις 12 το μεσημέρι θα ηχήσουν οι σειρήνες με το σύνθημα έναρξης συναγερμού και τρία περίπου λεπτά αργότερα θα ηχήσουν και πάλι με το σύνθημα της λήξης του συναγερμού.

    Σε αυτά τα τρία λεπτά, είπε ο κ. Θεοδώρου, όλοι θα πρέπει να βγουν από τους χώρους εργασίας ή τα σπίτια τους και να σταθούν στα πεζοδρόμια, να παγώσει η κυκλοφορία στους δρόμους για να δοθεί με αυτή τη σιωπηρή διαμαρτυρία το διπλό μήνυμα: ''Oχι στην κατοχή - Ναι στην επανένωση της πατρίδας μας''.

    ''Καλώ όλους τους πολίτες αυτού του τόπου και αυτής της Δημοκρατίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να διαδηλωθεί η μνήμη του λαού μας για το 1974 και η αποφασιστικότητά του να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί η πατρίδας μας'', είπε ο κ. Θεοδώρου.

    [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 19/7/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 19/7/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ----------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies Cyprus Pound
    *(1) *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΑΓΟΡΑ-BUYING
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΥΡΩ           0,5807      0,5841            1,7120        1,7221
    Δολάριο ΗΠΑ    0,4676      0,4704            2,1259        2,1386
    Λίρα Αγγλίας   0,8745      0,8797            1,1368        1,1435
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 19/7/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 19/7/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε      Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange    έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound   Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies  Cyprus Pound
    *(1)                        *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-BUY. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΑΓΟΡΑ-ΒUY.
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας        0.4308*    0.4342*    230.3086    232,1263
    Δολάριο Αυστραλίας  0.3424     0.3451       2.8977      2,9206
    Δολάριο Καναδά      0.3567     0.3595       2.7816      2,8035
    Κορώνα Δανίας       0.0780     0.0786      12.7226     12,8205
    Κορώνα Νορβηγίας    0.0685     0.0690      14.4928     14,5985
    Κορώνα Σουηδίας     0.0630     0.0635      15.7480     15,8730
    Φράγκο Ελβετίας     0.3796     0.3826       2.6137      2,6344
    
    ---------------------------------------------------------------------
    
    1 τιμές με βάση το νέο τρόπο αναφοράς ισοτιμιών/rates usign the new
    exchange rate quotation method.
    
    2 ενδεικτικές τιμές συναλλάγματος με βάση τον προηγούμενο τρόπο
    αναφοράς ισοτιμιών/indicative rates using the previous exchange rate
    quotation method.
    
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            73,47  (-0,61)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    227.947
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    176.197    325,34  (-0,60)
    FTSE Med 100 **                             6.282,06  ( 0,34)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    135.670     94,08  (-0,80)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     11.231     72,53  (-0,89)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £        430     12,10  ( 0,50)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     12.011     46,25  (-1,76)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      1.956     45,09  ( 0,42)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     19.474     20,57  (-0,05)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £        203     62,72  ( 0,61)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.416      2,32  ( 0,43)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      4.352      6,95  (-0,86)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     11,23  (-2,69)
    Ξενοδοχεία                    £     13.613     26,21  ( 0,38)
    Αλλες Εταιρείες               £     23.887     60,48  (-0,69)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες

    Μικρές απώλειες κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης εντός του επιπέδου των 73 μονάδων. Η αγορά σημείωσε πτώση της τάξης του 0,61%, κλείνοντας στις 73,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 227 χιλιάδες λίρες με τους τραπεζικούς τίτλους να συγκεντρώνουν συνολικά το 60% του ημερήσιου τζίρου.

    [12] (Κ) Μαριέττα Γιαννάκου - Κύπρος - Επίσκεψη

    Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου φθάνει απόψε στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής, που θα πραγματοποιηθούν αύριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στην εκκλησία Φανερωμένης στη Λευκωσία.

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Χαιρετισμός - Εκδήλωση για αγνοούμενους

    Η επίλυση του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων αποτελεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και την Κυβέρνηση θέμα ύψιστης και πρωταρχικής σημασίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σε χαιρετισμό του εκ μέρους του Προέδρου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία για τους αγνοούμενους.

    [14] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας - Τίμης Ευθυμίου

    Η μεταρρύθμιση της κοινοτικής πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη, η προτεινόμενη ίδρυση του νέου κοινοτικού ταμείου αλιείας και η ενίσχυση των περιοχών του δικτύου Natura 2000 ήταν τα σημαντικότερα θέματα της σημερινής συνεδρίας στις Βρυξέλλες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου.

    [15] (Κ) ΥΠΕΞ - Ιταλία - Επαφές

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογο του Franco Frattini.

    [16] (Κ) Συγγενείς Αγνοουμένων - Εκδήλωση

    [17] (Κ) Συγγενείς αγνοουμένων - Ελληνας Πρωθυπουργός - Ψήφισμα

    Πικρία και απογοήτευση εκφράζουν σε ψήφισμά τους προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή οι συγγενείς Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων "'γιατί το πρόβλημα των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άλυτο και τα ανθρώπινα δικαιώματα των αγνοουμένων μας και των οικογενειών τους συνεχίζουν να παραβιάζονται κατάφωρα για τριάντα τώρα χρόνια".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 19 July 2004 - 17:49:16 UTC