Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-08-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Δήμος Αμμοχώστου - Αντικατοχική εκδήλωση
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Συμβούλιο Ασφαλείας - "Απομόνωση" Τ/Κ
  • [04] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Κυπριακό - Ομιλία
  • [05] (Κ) Λαζαρίδης - Αθήνα - Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα
  • [06] (K) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Βρυξέλλες - Κύπρος - Αποναρκοθέτηση

  • [01] (Κ) Δήμος Αμμοχώστου - Αντικατοχική εκδήλωση

    Ο Δήμος Αμμοχώστου σε συνεργασία με δήμους, κοινότητες και άλλους φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου διοργανώνουν απόψε στις 7.30 την αντικατοχική εκδήλωση ''Πορεία για Λύση - Επανένωση - Ειρήνη'', καλώντας όλη την πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό να συμμετάσχουν σε αυτήν.

    Η πορεία θα αρχίσει από την Πλατεία Αγίου Μοδέστου της Δερύνειας και θα καταλήξει στο οδόφραγμα που εμποδίζει τους Αμμοχωστιανούς να επιστρέψουν στην κατεχόμενη γη τους.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, η παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας για την επίλυση της διαφοράς στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, οι καταγγελίες των Οικολόγων για ανεφοδιασμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων των Βρετανών στο κόλπο Πισσουρίου και οι αποκαλύψεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για τους μισθούς που πληρώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Συντηρεί το αδιέξοδο ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος'' γράφει ότι ''ο Τάσσος Παπαδόπουλος ούτε σκοπό ούτε διάθεση έχει να οδηγήσει το Κυπριακό σε τροχιά συνομιλιών''. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ''απάντησε αρνητικά'' σε πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος την ίδια ώρα δηλώνει παντελή άγνοια για το πότε και εάν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εγκλωβισμένοι δήλωσαν χαρούμενοι για τη λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσπου και ταυτόχρονα εξέφρασαν προβληματισμό για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους όταν αυτά ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους στο Γυμνάσιο.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Αστυνομική ανοχή στο ξύλο'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι προκαλούν οργή τα βάσανα μιας μητέρας τεσσάρων παιδιών, που όπως εξομολογήθηκε στην εφημερίδα, εδώ και χρόνια ξυλοφορτώνεται από το σύζυγο της και δεν μπορεί να βρει το δίκιο της καθώς κάποια από τα όργανα της τάξης ''φαίνεται να κάνουν πλάτες στο δράστη''. Προσθέτει ότι όπως φαίνεται εκτός από την ανοχή των αστυνομικών, ο σύζυγος έχει εξασφαλίσει και την ανοχή κοινωνικού λειτουργού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η χθεσινή μέρα της δίκης των δύο γιατρών που κατηγορούνται για το θάνατο του 14χρονουΓιώργου Χατζηδημήτρη έφερε στο φως ότι ο ένας εκ των δύο γιατρών ενώ τελούσε υπό κατηγορία προσλήφθηκε ως μόνιμος γιατρός του δημοσίου, ενώ ο άλλος αναβαθμίστηκε στη θέση του διευθυντή του χειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

    Ο ''Πολίτης'' με κύριο τίτλο ''Δικαιώθηκε η διερευνητική δημοσιογραφία'' γράφει ότι με απόφαση που θεωρείται σταθμός για τη δημοσιογραφία και την υπεράσπιση της αλήθειας το Δικαστήριο δικαίωσε την εφημερίδα και απέρριψε αγωγή λίβελου που κατέθεσε εναντίον της ο αρχιλογιστής της Αρχιεπισκοπής Χρυσόστομος Φιλίππου για δημοσιεύματα του 1999. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η προτροπή του ΓΓ του ΟΗΕ για ενίσχυση των Τ/Κ με ισχυρό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας μπήκε στα συρτάρια. Προσθέτει ότι διπλωματική πηγή από τη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι δεν αναμένεται καμιά κίνηση προς την κατεύθυνση να υιοθετηθεί με ψήφισμα η έκθεση του ΓΓ για το Κυπριακό και ιδιαίτερα η παράγραφος 93 που καλεί για το οικονομικό και πολιτικό ''άνοιγμα'' του βορρά.

    ''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο ''Πυρηνοκίνητα υποβρύχια στο Πισσούρι'' γράφει ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έκανε χθες σοβαρές καταγγελίες ότι στον κόλπο Πισσουρίου - Αυδήμου γίνεται ανεφοδιασμός πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, στα πλαίσια ασκήσεων που διεξάγουν στην περιοχή τα βρετανικά στρατεύματα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης αντιπροσωπειών των ΕΔΗ και του ΡΤΚ στα κατεχόμενα ήταν η επίλυση καθημερινών προβλημάτων επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι δύο κοινότητες καθώς και η ανάγκη σύντομης επίλυσης του Κυπριακού

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον κύριο τίτλο ''Οχι σε απευθείας διάλογο με Ταλάτ'' γράφει ότι με σκεπτικισμό έγινε δεκτή η δημόσια πρόσκληση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για συνάντηση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα κανάλι απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αναφέρει ότι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση ή σχόλιο για την πρόσκληση του κ. Αναστασιάδη. Αλλού ο ''Φ'' γράφει ότι πρόσθετα μέτρα ασφάλειας που επιχείρησαν να λάβουν οι Βρετανοί χθες στο δρόμο μπροστά από την Πρεσβεία τους δημιούργησαν πρόβλημα πρόσβασης και διέλευσης για τους στρατιώτες των παρακείμενων φυλακίων της Εθνικής Φρουράς.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Στον αναπνευστήρα'' γράφει ότι σε μια ύστατη προσπάθεια να αποσοβηθεί η κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μεσούσης της τουριστικής αιχμής, ο Υπουργός Εργασίας Χρίστος Ταλιαδώρος, παρενέβη χθες στη διαφορά που προέκυψε μεταξύ συντεχνιών και ξενοδόχων και πρότεινε προσωρινά εκεχειρία. Αλλού γράφει ότι ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Γιαννάκης Σκορδής δήλωσε χθες ότι η αποψινή εκδήλωση των Αμμοχωστιανών, που θα πορευθούν από το κέντρο της Δερύνειας προς το οδόφραγμα που τους χωρίζει από την κατεχόμενη πόλη θα είναι καθαρά αντικατοχική.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' με κύριο τίτλο ''Προσωπικό των ΚΑ πληρώνεται 9.000 λίρες το μήνα'', γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου αποκάλυψε χθες αριθμούς που σοκάρουν και έχουν να κάνουν με μισθούς που παίρνει το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών, που για ορισμένους υπαλλήλους φθάνει τις 9.000 το μήνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την πτώση των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία αποφάσισε να προβαίνει σε θεωρήσεις διαβατηρίων χωρίς την καταβολή τέλους μέχρι το τέλος του 2004 και πιθανότατα και μέχρι το τέλος του 2005.

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Συμβούλιο Ασφαλείας - "Απομόνωση" Τ/Κ

    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχει αποτύχει η οποιαδήποτε προσπάθεια υιοθέτησης από το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίσματος για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ.

    [04] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Κυπριακό - Ομιλία

    Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δημιουργεί νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για τη λύση του Κυπριακού, που είναι ήδη και πρόβλημα ευρωπαϊκό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, προσθέτοντας πως ''θεωρούμε απαραίτητες αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν για την επιδίωξη λύσης''.

    [05] (Κ) Λαζαρίδης - Αθήνα - Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου θα διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ''Πάμε με αισιοδοξία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και σε μερικά αθλήματα ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλές διακρίσεις'', είπε, και πρόσθεσε πως οι μεγαλύτερες ελπίδες είναι για τα αθλήματα της σκοποβολής καθώς και της ιστιοπλοίας.

    [06] (K) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Βρυξέλλες - Κύπρος - Αποναρκοθέτηση

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε χθεσινή ανακοίνωση της στις Βρυξέλλες αναφέρεται στην αποδέσμευση του ποσού των 2.5 εκ. ευρώ για την αποναρκοθέτηση στην Κύπρο.

    Οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης θα επικεντρωθούν πρώτα στην περιοχή της νεκρής ζώνης εντός και εκτός της Λευκωσίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτοί οι χρηματικοί πόροι θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της πολιτικής για την πράσινη γραμμή αναφορικά με την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 7 August 2004 - 17:49:07 UTC