Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-08-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ολυμπιακοί - Αγγελοπούλου - Ρογκ - Τελετή λήξης
  • [02] (Κ) Ολυμπιακοί - Πίνακας μεταλλίων
  • [03] (Κ) Κεντρικά Συμβούλια ΠΟΜΑΚ - ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδρια
  • [04] (Κ) Αγνοούμενοι - ΔΕΑ - Συνάντηση
  • [05] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ομάδα εμπειρογνωμόνων
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Κύπριοι βουλευτές - CPA - Καναδάς
  • [08] (Κ) ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδριο - Ιακώβου
  • [09] (Κ) Υπουργείο Εμπορίου - Σχέδιο δράσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • [10] (Κ) Πρόεδρος ΠΟΜΑΚ - Συνέδριο ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ
  • [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) ΔΕΑ - Αγνοούμενοι - Ανακοίνωση
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακά κέρδη
  • [15] (Κ) Πρόεδρος ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδριο ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ
  • [16] (Κ) Κρίστοφερ - Συνέδριο - ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ -ΝΕΠΟΜΑΚ
  • [17] (Κ) Μητροπολίτης Πάφου - Συνέδρια Αποδήμων
  • [18] (Κ) ΔΕΑ - Αγνοούμενοι - Γεωργιάδης - Τατάρ
  • [19] (Κ) Πρόεδρος ΧΑΚ - Νέες Αγορές - Εναρξη λειτουργίας
  • [20] (Κ) Συνέδρια αποδήμων - Κόμματα - Κυπριακό
  • [21] (Κ) Λαζαρίδης - Επιστροφή - Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [22] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος- Ολυμπιακοί Αγώνες - Συγχαρητήρια
  • [23] (Κ) Τράπεζα Κύπρου - Αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2004
  • [24] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Εμπειρογνώμονες - Ανακοίνωση
  • [25] (Κ) Ελληνική Τράπεζα - Οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2004
  • [26] (Κ) Λόρα Κένεντι - Βαληνάκης - Κυπριακό
  • [27] (Κ) Ολλανδός Υπουργός - Κύπρος - Επίσημη επίσκεψη

  • [01] (Κ) Ολυμπιακοί - Αγγελοπούλου - Ρογκ - Τελετή λήξης

    Η Αθήνα αποχαιρέτησε χθες το βράδυ τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες με το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι να φωτίζει το Ολυμπιακό Στάδιο, κλέβοντας τη λάμψη από το αμέτρητα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν στον Αττικό ουρανό.

    Αισθήματα χαράς και νοσταλγίας για κάτι όμορφο που τελειώνει, και 70.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν, την πραγματικά μοναδική και λαμπερή Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ανανεώνοντας το ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο.

    Η Αθήνα «είπε» το βράδυ ένα μεγάλο αντίο, με χρώματα και μελωδίες γεμάτες από Ελλάδα, έμπνευσης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος συνέθεσε και αυτό το φαντασμαγορικό υπερθέαμα που ταξίδεψε στα πέρατα της γης. Οι μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Βασίλη Τσιτσάνη, επένδυσαν μουσικά μια υπέροχη τελετή, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

    Η Τελετή Λήξης άρχισε, όπως και εκείνη της Εναρξης, με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα και τους φωτεινούς πίνακες να προβάλλουν τα αγωνίσματα των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στις 21.17 ακριβώς, εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Αττικό ουρανό και μαζί τους μπήκαν στο κέντρο του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε μετατραπεί σε χωράφι σταριού σε σχήμα σπείρας, οι Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Πάριος ανεμίζοντας λευκά μαντήλια.

    Στη συνέχεια ο Χρόνης Αηδονίδης καλωσόρισε όλο τον κόσμο μελωδικά ερμηνεύοντας το τραγούδι: «Φίλοι μ' καλώς ορίσατε». Την ίδια ώρα θεριστές με δρεπάνια διέσχιζαν το χωράφι με τα στάχυα.

    Οι κουδουνάτοι,(Αρχαίο Διονυσιακό έθιμο), μπήκαν στη συνέχεια, ενώ νέοι με βακχικά στεφάνια έτρεξαν πάνω και γύρω από την εξέδρα φέρνοντας σταφύλια στη σκηνή υπό τους ήχους του «ξημερώνει και βραδιάζει».

    Μια μεγάλη παρέα συγκεντρώθηκε γύρω από 12 τραπέζια και ένα πανί απλώθηκε στην εξέδρα, η οποία μετατράπηκε σε πατητήρι. Στα τραπέζια ανέβηκαν 12 νέοι, οι μήνες του χρόνου, ενώ χορευτές ντυμένοι με φουστανέλες, που αποσπάστηκε από το πλήθος χόρεψαν τσάμικο.

    Νέοι χόρεψαν Τσακώνικο και γυναίκες ανέβηκαν στην εξέδρα. 12 γαμήλιες πομπές μπήκαν στο στάδιο και τέσσερις άντρες κουβάλησαν τη νύφη πάνω σε μια καρέκλα, με τους καλεσμένους να τους ακολουθούν.

    Οι γαμπροί-μήνες περίμεναν τις νύφες ενώ η Δόμνα Σαμίου μαζί με μια γυναικεία χορωδία τραγούδησε το «Καλέ συ» την ώρα που μια νύφη έτρεξε πάνω στην εξέδρα και συνάντησε το γαμπρό.

    Οι καλεσμένοι πέταξαν ρύζι στο ζευγάρι του γάμου, και το γλέντι ξεκίνησε, τα τραπέζια έγιναν βάρκες και τα τραπεζομάντιλα πανιά και ο Γιάννης Πάριος ερμήνευε το: «Καλέ συ Παναγιά μου».

    Λουόμενοι με τα είδη θαλάσσης κάνουν την εμφάνισή τους, με ένα φορτηγάκι γεμάτο καρπούζια να τους ακολουθεί και τσιγγάνες να χορεύουν, υπό τη φωνή της Μαρινέλλας που ερμήνευσε το «Αναψε το τσιγάρο».

    Η φωνή της Δήμητρας Γαλάνη με το «Μανούλα μου», ξεσήκωσε τους θεατές, ενώ νέοι και νέες και έστρωσαν στην εξέδρα πανό, με πρόσωπα γυναικών που λατρεύτηκαν στον ελληνικό κινηματογράφο.

    Η Χάρις Αλεξίου με το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» προετοίμαζε την εμφάνιση του γαλαξία και οι «Αγγελοι» κράτησαν γιρλάντες και ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε το «Στου Θωμά».

    Ενας ποδηλάτης ντυμένος Τσολιάς έκανε την εμπάνισή του μαζί με τις ρεμπέτικες κομπανίες και τους χορευτές από την Κρήτη, που συνοδευόμενοι από λύρες και λαούτα χόρεψαν το Μαλεβιζιώτη περιμετρικά της σπείρας.

    Χορευτές του Πυρρίχιου, πολεμικός ποντιακός χορός, εμφανίστηκαν στην εξέδρα χορεύοντας σε μια μεγάλη ευθεία καθώς οι θεριστές μάζεψαν τα στάχυα σε δεμάτια.

    Ο «Ζορμπάς» έδωσε το σύνθημα στους χορευτές που σχημάτισαν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους.

    Στο σημείο αυτή η γιορτή σταματά για να γίνει η απονομή των μεταλλίων των νικητών του Μαραθωνίου που τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γίνεται απονομή μεταλλίων σε τελετή λήξης.

    Την απονομή των μεταλλίων έκαναν οι Πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΙAAF.

    Οι τρεις νικητές από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ανέβηκαν στο βάθρο, πήραν τα μετάλλιά τους και αποθεώθηκαν. Η αποθέωση συνεχίστηκε και για τους 10.500 από 202 χώρες που μπήκαν στο γήπεδο μαζί με τις σημαίες κάθε χώρας.

    Ομάδα κρουστών έπαιζε κατά τη διάρκεια της εισόδου των αθλητών με όργανα αποτελούμενα από μέρη αθλητικού εξοπλισμού ενώ μία ακόμη σειρά πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό. Ταυτόχρονα οι οθόνες πρόβαλλαν τις κορυφαίες στιγμές των Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Μετά τη παρέλαση των αθλητών, η Πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, μπήκαν στο Στάδιο και εκφώνησαν τις ομιλίες τους.

    Στην ομιλία της, η κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τους ξένους αθλητές οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα και έδωσαν τον καλύτερό τους αυτό για να διεκδικήσουν τη διάκριση.

    «Η Αθήνα έζησε μοναδικές στιγμές τις 17 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο που ανήκει σε όλους τους Ελληνες.

    «Οταν όλος ο κόσμος είδε τις εντυπωσιακές μας εγκαταστάσεις, την άψογη επιχειρησιακή λειτουργία μας, όλα αυτά τα σύγχρονα επιτεύγματα, στην πιο ιστορική σκηνή, όλος ο κόσμος ανακάλυψε μια Νέα Ελλάδα», είπε η κ. Αγγελοπούλου.

    Ευχαρίστησε την Ολυμπιακή οικογένεια, την οικογένειά της, τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους εργαζόμενους της «Αθήνα 2004», τους εθελοντές και τα εκατομμύρια των Ελλήνων.

    «Η Αθήνα ήταν εξαιρετική για τους αθλητές και η Ελλάδα εξαιρετική για τους Αγώνες. Ηταν χαρά μας που σας είχαμε μαζί μας, κρατήσατε τις σημαίες σας, σηκωθήκατε για κάθε εθνικό ύμνο, χορέψατε στο ρυθμό της μουσικής μας, σας ακούσαμε να λέτε τις πρώτες σας λέξεις στα ελληνικά», πρόσθεσε η κ. Αγγελοπούλου.

    Η Πρόεδρος της «Αθήνα 2004» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή όλων των Ελλήνων πολιτών στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων: «Υπάρχει όμως ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο που απονέμεται σήμερα το βράδυ. Και αυτό ανήκει σε όλους τους Ελληνες», είπε, «γιατί για 17 ημέρες, όλοι εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα, άλλοι στο στίβο, στις πισίνες, και στη θάλασσα, άλλοι στις πύλες εισόδου και στις ολυμπιακές λωρίδες, άλλοι στο παρκέ και στα ταπί, άλλοι στις κερκίδες των σταδίων, άλλοι στο Θησείο και την Πλάκα και άλλοι στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και το Ηράκλειο, άλλοι στους βατήρες και τους κρίκους και άλλοι στα Κέντρα Τύπου και το Ολυμπιακό Χωριό».

    «Κοιτάξτε αυτό το Στάδιο, κοιτάξτε γύρω σας, και νιώστε αυτή τη στιγμή. Ναι, η Φλόγα θα σβήσει απόψε, αλλά όταν θα ανάψει ο βωμός στο Πεκίνο, η Φλόγα θα καίει πιο δυνατά και πιο λαμπερά χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Καλή αντάμωση!» είπε κλείνοντας την ομιλία της η κ. Αγγελοπούλου.

    Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, που πήρε το λόγο αμέσως μετά, κήρυξε τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αφού έπλεξε για μία ακόμη φορά το εγκώμιο των διοργανωτών για μία «εξαιρετική διοργάνωση».

    «Πετύχατε με λαμπρότητα στο δύσκολο στόχο της διοργάνωσης των Αγώνων», είπε στα ελληνικά ο κ. Ρογκ και πρόσθεσε «ένα θερμό ευχαριστώ στην Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη που καθοδήγησε με ενθουσιασμό και εξαιρετική ικανότητα και χάρισμα την Αθήνα».

    Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ελληνικές Αρχές που «μεταμόρφωσαν την Αθήνα και οικοδόμησαν μια εκπληκτική πολεοδομική και αθλητική κληρονομιά» αλλά και όσους υποστήριξαν τους Αγώνες και περισσότερο τους καταπληκτικούς εθελοντές με τις ικανότητες και την ευγένειά τους.

    «Αυτοί οι Αγώνες διεξήχθησαν σε πνεύμα ειρήνης. Σε αυτούς τους Αγώνες ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν φαινόμενα εξαπάτησης ενώ οι 'καθαροί' αθλητές προστατεύτηκαν καλύτερα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

    «Σε αυτούς τους Αγώνες εσείς οι αθλητές αγγίξατε τις καρδιές μας με τις επιδόσεις, τις χαρές και τα δάκρυά σας. Αυτοί οι αγώνες ήταν αξέχαστοι, ονειρεμένοι Αγώνες. Αθλητές, είστε πλέον πρότυπα. Οταν επιστρέψετε στο σπίτι σας διαφημίστε το νόημα και το σεβασμό των Αγώνων στους άλλους και πάνω από όλα τον καθαρό αθλητισμό», είπε ο κ. Ρογκ.

    «Σύμφωνα με την παράδοση, κηρύσσω τη λήξη των Αγώνων της 28ης Ολυμπιάδας και καλώ τη νεολαία του κόσμου να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο και να για γιορτάσει τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε, Αθήνα. Ευχαριστούμε Ελλάδα», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

    Αμέσως μετά κλήθηκαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Πεκίνου για να γίνει κατά σειρά η έπαρση της ελληνικής και της κινεζικής σημαίας με τη «συνοδεία» των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Κίνας, από χορωδίες ντυμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες των δύο χωρών.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, που κρατούσε την Ολυμπιακή σημαία της Αμβέρσας (την πρώτη που ανέμισε σε σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1920), την παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, από τον οποίο την παρέλαβε ο Δήμαρχος του Πεκίνου Ουάνγκ Κισάν.

    Η αντίστροφη μέτρηση για τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε μόλις ξεκινήσει. Από τη γιγαντοοθόνη άρχισε η προβολή φιλμ από την προετοιμασία του Πεκίνου.

    Συνολικά 28 ξυλοπόδαροι με φανάρια στα χέρια μπήκαν στο στάδιο και 14 κορίτσια με παραδοσιακά όργανα χόρεψαν και τραγούδησαν.

    Ομάδα παιδιών παρουσίασαν την Οπερα του Πεκίνου στην κεντρική σκηνή και ένα κοριτσάκι κρατώντας ένα κόκκινο φανάρι, τραγούδησε το «Γιασεμί» το οποίο είναι ένα διάσημο παραδοσιακό τραγούδι της Κίνας.

    Στη συνέχεια έγινε η υποστολή της Ολυμπιακής σημαίας υπό τους ήχους του Ολυμπιακού Υμνου, την οποία και παρέλαβαν οκτώ εθελοντές. Ο βωμός με την Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε να χαμηλώνει. Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά μαζί με ένα κοριτσάκι που κρατούσε ένα φανάρι σε σχήμα σπόρου, άναψαν το φανάρι.

    Αμέσως έτρεξαν κοντά τους άλλα παιδιά με ίδια φανάρια και τα άναψαν από το φανάρι του κοριτσιού. Τα παιδιά μοίρασαν τη φλόγα στους αθλητές οι οποίοι με τη σειρά τους άναψαν τα φωτεινά τους μενταγιόν που είχαν φορέσει πάνω από τις καρδιές τους και απ' αυτούς μεταδόθηκε στο κοινό δημιουργώντας ένα καταπληκτικό θέαμα.

    Ο βωμός επανήλθε στην κάθετη θέση του ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, όταν το κοριτσάκι στράφηκε προς το βωμό και με ένα φύσημα έσβησε τη φλόγα, σηματοδοτώντας τη λήξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Μία ακόμη σειρά πυροτεχνημάτων έλαμψε στον ουρανό προς τον οποίο πέταξαν ταυτόχρονα 70 χαρταετοί και 100.000 μπαλόνια.

    Στο τελευταίο μέρος της Τελετής Λήξης το κοινό και οι εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον πλανήτη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να τραγουδήσουν μαζί, με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Αννα Βίσση, την Αλκηστης Πρωτοψάλτη, τον Αντώνη Ρέμο και τον Σάκη Ρουβά, που κατέβηκε από ψηλά,

    [02] (Κ) Ολυμπιακοί - Πίνακας μεταλλίων

    Οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με 35 χρυσά, 39 αργυρά και 29 χάλκινα μετάλλια.

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα με 32 χρυσά, 17 αργυρά και 14 χάλκινα μετάλλια και στην τρίτη η Ρωσία με 27 χρυσά, 27 αργυρά και 38 χάλκινα μετάλλια.

    Ακολουθούν η Αυστραλία με 17 χρυσά, 16 αργυρά και 16 χάλκινα, η Ιαπωνία με 16 χρυσά, 9 αργυρά και 12 χάλκινα και η Γερμανία με 14 χρυσά, 16 αργυρά και 18 χάλκινα.

    Την έβδομη θέση κατέλαβε η Γαλλία με 11 χρυσά, 9 αργυρά και 13 χάλκινα, την όγδοη η Ιταλία με 10 χρυσά, 11 αργυρά και 11 χάλκινα και την ένατη η Κορέα με 9 χρυσά, 12 αργυρά και 9 χάλκινα.

    Τη δεκάδα συμπληρώνει η Μεγάλη Βρετανία με 9 χρυσά, 9 αργυρά και 12 χάλκινα.

    [03] (Κ) Κεντρικά Συμβούλια ΠΟΜΑΚ - ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδρια

    Αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία, οι εργασίες του Β΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της Κ΄ Ετήσιας Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά την πρώτη μέρα των εργασιών θα γίνει ενημέρωση των αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Η εναρκτήρια τελετή αρχίζει στις 9 το πρωί. Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Μένοικος Κούβαρος και ο Προεδρεύων της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Αρχηγοί ή εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων θα απευθύνουν πεντάλεπτους χαιρετισμούς.

    Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου, ο οποίος στις 12.30 το μεσημέρι θα ενημερώσει τους αποδήμους για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ στις 1.30 μ.μ. θα παραθέσει γεύμα προς τιμή των μελών των Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ.

    [04] (Κ) Αγνοούμενοι - ΔΕΑ - Συνάντηση

    Συνέρχεται σήμερα στις 11 το πρωί στο Λήδρα Πάλας ύστερα από πέντε σχεδόν χρόνια διακοπής, η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

    [05] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ομάδα εμπειρογνωμόνων

    Τετραμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αρχίζει σήμερα στην Κύπρο επαφές σκοπό την αξιολόγηση της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τη χθεσινοβραδινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τις ευχαριστίες που εξέφρασε προς τη διοργανώτρια χώρα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ προβάλλει σήμερα πρωτοσέλιδα ο ημερήσιος κυπριακός Τύπος.

    Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις πληροφορίες της κυβέρνησης για επεισόδια στην κατεχόμενη Μόρφου εναντίον όσων μεταβούν εκεί για τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος, τη συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και την αξιολόγηση της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο από εμπειρογνώμονες των ΗΕ που επισκέπτονται την Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Εκφοβίζουν το λαό'' γράφει ότι ''σε μια εμφανή προσπάθεια να ενσπείρει τον πανικό στους Ε/Κ μετατρέποντας μια καθαρά θρησκευτική εκδήλωση σε θέμα πολιτικής, η κυβέρνηση διά του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρου Θεοδώρου έφθασε στο σημείο να μιλά για πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται σε επεισόδια εναντίον όσων θα μεταβούν στη Μόρφου την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη''. Αλλού γράφει ότι ο ''πρωθυπουργός'' των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξέφρασε για πρώτη φορά αμφιβολίες κατά πόσο οι δυτικές χώρες θα προχωρήσουν σε εγκαθίδρυση απευθείας εμπορικών σχέσεων με το ψευδοκράτος.

    ''Το Θάρρος'' με τίτλο ''Ολος ο κόσμος Ελλάδα'' αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας η οποία πρόσφερε ''ένα ανεπανάληπτο θέαμα γεμάτο Ελλάδα, χρώματα, ήχους και εικόνες που θα μείνει αξέχαστο σε ολόκληρο τον κόσμο''. Αλλού γράφει ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε χθες ότι ''ξένοι και κάποιοι ημέτεροι φαίνεται να μεθοδεύουν επαναφορά ενός σχεδίου που απέρριψε ο λαός με διακοσμητικές τροποποιήσεις για να βελτιώσουν τη γεύση του κώνειου''.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Δέσμη κινήτρων για στέγαση φοιτητών'' γράφει ότι το Τμήμα Πολεοδομίας κατέθεσε στην αρμόδια υπουργική επιτροπή πολυσέλιδη πρόταση για αύξηση του αριθμού των καταλυμάτων που διατίθενται για στέγαση φοιτητών. Αλλού γράφει ότι αρχίζουν σήμερα την εργασία τους στην Κύπρο οι εμπειρογνώμονες των ΗΕ με σκοπό την αξιολόγηση της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης Μπράιαν Κέλι ''οι εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με εκπροσώπους των δυο πλευρών''.

    Η ''Σημερινή'' με τίτλο ''Κεραυνοί στις δημόσιες σπατάλες'' γράφει ότι ''πόλεμο'' κατά της σπατάλης στη Δημόσια Υπηρεσία εγκαινίασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ο οποίος έχει ετοιμάσει πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση στις 14 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει περικοπές σε θέσεις, προγράμματα και σχεδιασμούς υπουργείων. Αλλού γράφει ότι "χωρίς πολλές προσδοκίες, με κομμένα φτερά και με ελάχιστες ελπίδες για οποιοδήποτε ουσιαστικό αποτέλεσμα" προσέρχεται η ε/κ πλευρά στη σημερινή συνεδρία της τριμελούς Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Ολος ο κόσμος Ελλάδα'' γράφει ότι διά στόματος του Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος ευχαρίστησε χθες την Αθήνα και την Ελλάδα για τη διοργάνωση της 28ης Ολυμπιάδας, το ολυμπιακό κίνημα, ολόκληρος ο κόσμος απένειμε την ύψιστη τιμή στον ελληνισμό. ''Κερδίσατε! Πετύχατε με λαμπρότητα το δύσκολο στόχο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αξέχαστοι, ονειρεμένοι αγώνες...'', είπε ο κ. Ρογκ. Αλλού γράφει ότι στενεύουν τα περιθώρια για τις Κυπριακές Αερογραμμές και αν το ΔΣ της εταιρείας δεν προχωρήσει σύντομα σε ριζικές τομές θα πρέπει να βάλει λουκέτο σύντομα.

    [07] (Κ) Κύπριοι βουλευτές - CPA - Καναδάς

    Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 50η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2004, στο Κεμπέκ και Τορόντο του Καναδά.

    [08] (Κ) ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδριο - Ιακώβου

    Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης, όπως διακήρυξε ενώπιον των εκπροσώπων των Κυπρίων αποδήμων ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, παραμένει η ειρηνική επανένωση του νησιού σε συνθήκες ασφάλειας, σιγουριάς και ελπίδας για το μέλλον, μακριά από κηδεμονεύσεις και ξένες επιβουλές.

    [09] (Κ) Υπουργείο Εμπορίου - Σχέδιο δράσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Στην υιοθέτηση σχεδίου δράσης, αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει προχωρήσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την περίοδο 2002-2010, με στόχο κατ' αρχήν το διπλασιασμό της συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη συνολική ενεργειακή κατανάλωση της Κύπρου από το 4,5% στο 9% και επιπλέον την αύξηση της συνολικής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μηδενική, στο 6% μέχρι το έτος 2010.

    [10] (Κ) Πρόεδρος ΠΟΜΑΚ - Συνέδριο ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ

    Οι Κύπριοι του εξωτερικού διαβεβαίωσαν σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση, διά του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) Χάρη Σοφοκλείδη, ότι θα συνεργασθούν μαζί της για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο Κυπριακό που να καθιστά την Κύπρο ανεξάρτητη, κυρίαρχη, εδαφικά ακέραιη, αδέσμευτη και αποστρατικοποιημένη ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία''.

    [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            75,24  ( 0,45)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    141.494
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £     84.683    334,03  ( 0,47)
    FTSE Med 100 **                             6.040,29  ( 0,52)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     68.935     97,82  ( 0,58)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £        877     71,60  (-0,64)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £        968     11,89  ( 1,19)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      9.875     46,31  (-0,17)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      1.122     46,45  (-1,11)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     14.437     20,43  ( 0,34)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      2.346     63,16  ( 1,76)
    Ετ. Πληροφορικής              £        659      2,41  (-1,23)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      1.337      6,81  (-0,87)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        379     10,64  ( 1,53)
    Ξενοδοχεία                    £        516     27,28  ( 0,33)
    Αλλες Εταιρείες               £     28.863     62,00  ( 0,29)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 30/8/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 30/8/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ----------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies Cyprus Pound
    *(1) *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΑΓΟΡΑ-BUYING
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΥΡΩ           0,5757      0,5791          1,7268       1,7370
    Δολάριο ΗΠΑ    0,4781      0,4809          2,0794       2,0916
    Λίρα Αγγλίας   0,8554      0,8605          1,1621       1,1690
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 30/8/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 30/08/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε      Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange    έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound   Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies  Cyprus Pound
    *(1)                        *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-BUY. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΑΓΟΡΑ-ΒUY.
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας        0.4341*    0.4375*    228.5714    230,3617
    Δολάριο Αυστραλίας  0.3339     0.3365       2.9718      2,9949
    Δολάριο Καναδά      0.3628     0.3657       2.7345      2,7563
    Κορώνα Δανίας       0.0773     0.0779      12.8370     12,9366
    Κορώνα Νορβηγίας    0.0688     0.0693      14.4300     14,5349
    Κορώνα Σουηδίας     0.0630     0.0635      15.7480     15,8730
    Φράγκο Ελβετίας     0.3732     0.3761       2.6589      2,6795
    
    ---------------------------------------------------------------------
    1 τιμές με βάση το νέο τρόπο αναφοράς ισοτιμιών/rates usign the new
    exchange rate quotation method.
    
    2 ενδεικτικές τιμές συναλλάγματος με βάση τον προηγούμενο τρόπο
    αναφοράς ισοτιμιών/indicative rates using the previous exchange rate
    quotation method.
    
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    --------------------------------------------------------------------
    
    
    (KYΠE/KN)

    [13] (Κ) ΔΕΑ - Αγνοούμενοι - Ανακοίνωση

    Τρεισήμισι περίπου ώρες διήρκησε η σημερινή συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) που πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Πάλας.

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακά κέρδη

    Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων των εξαμηνιαίων για το 2004 του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και του Συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,45%, κλείνοντας στις 75,24 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 141 χιλιάδες λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει το 36,6% του ημερήσιου τζίρου.

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΝΕΠΟΜΑΚ - Συνέδριο ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ

    Η Νεολαία των Απόδημων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) διαβεβαίωσε σήμερα την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου ότι οι νέοι Κύπριοι του εξωτερικού είναι έτοιμοι να πάρουν τη σκυτάλη από τη γενιά των γονέων τους και να αγωνισθούν για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

    [16] (Κ) Κρίστοφερ - Συνέδριο - ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ -ΝΕΠΟΜΑΚ

    Το βασικό πρόβλημα στο Κυπριακό, δεν είναι το ''Οχι'' που είπαν οι Ελληνοκύπριοι στο δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου για το σχέδιο Ανάν, αλλά η παράνομη εισβολή και κατοχή και ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ.

    [17] (Κ) Μητροπολίτης Πάφου - Συνέδρια Αποδήμων

    [18] (Κ) ΔΕΑ - Αγνοούμενοι - Γεωργιάδης - Τατάρ

    [19] (Κ) Πρόεδρος ΧΑΚ - Νέες Αγορές - Εναρξη λειτουργίας

    Την έναρξη της λειτουργίας στις 6 Σεπτεμβρίου των πέντε νέων Αγορών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΧΑΚ και της προσπάθειας του για συνεχή εναρμόνιση με τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Ακης Κλεάνθους.

    [20] (Κ) Συνέδρια αποδήμων - Κόμματα - Κυπριακό

    Τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα ανέλυσαν στις τοποθετήσεις τους ενώπιον του Β΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας (ΝΕΠΟΜΑΚ) και της Κ΄ Ετήσιας Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) αρχηγοί και εκπρόσωποι των εφτά κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [21] (Κ) Λαζαρίδης - Επιστροφή - Ολυμπιακοί Αγώνες

    [22] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος- Ολυμπιακοί Αγώνες - Συγχαρητήρια

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την τέλεια και άρτια οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [23] (Κ) Τράπεζα Κύπρου - Αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2004

    Ικανοποιητική χαρακτηρίζει το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου την αύξηση των οικονομικών μεγεθών του κατά το α εξάμηνο 2004. Τα κέρδη του Συγκροτήματος σημείωσαν, μετά τη φορολογία, αύξηση 90% το α΄ εξάμηνο του 2004 και ανήλθαν στα 16,2 εκατομμύρια λίρες (27,9 εκατ. ευρώ) σε σχέση με 8,5 εκ. λίρες το α΄ εξάμηνο του 2003.

    [24] (Κ) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Εμπειρογνώμονες - Ανακοίνωση

    Η τετραμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Κύπρο για να αξιολογήσει την αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) άρχισε σήμερα τις εργασίες της και εντός της εβδομάδας πρόκειται να έχει επαφές ''με αντιπροσώπους και από τις δύο πλευρές'', αναφέρει ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    [25] (Κ) Ελληνική Τράπεζα - Οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2004

    Αύξηση 48% σημείωσαν, μετά τη φορολογία, τα κέρδη του Συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζας το α΄ εξάμηνο του 2004 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και ανήλθαν στα 2,1 εκατομμύρια λίρες σε σχέση με 1,4 εκ. λίρες το α΄ εξάμηνο του 2003.

    [26] (Κ) Λόρα Κένεντι - Βαληνάκης - Κυπριακό

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας συζήτησαν σήμερα στην Αθήνα ο Ελληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και η Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Λόρα Κένεντι, αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας.

    [27] (Κ) Ολλανδός Υπουργός - Κύπρος - Επίσημη επίσκεψη

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας Atzo Nicolai.

    Συνοδευόμενος από τετραμελή αντιπροσωπεία ο Ολλανδός αξιωματούχος θα φθάσει στην Κύπρο στις 6.50 το απόγευμα ενώ την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 30 August 2004 - 17:49:24 UTC