Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-09-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Νέα Υόρκη - Κυπριακό - Επαφές
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση Ε/Κ και Τ/Κ
  • [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Μάρκος Κυπριανού - Ευρωκοινοβούλιο - Νέα καθήκοντα - Ακρόαση
  • [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [07] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος
  • [08] (Κ) Γιορτή Νεολαίας - Πρόγραμμα εκδηλώσεων
  • [09] (K) KΣ ΕΔΕΚ - Παγκύπρια Πολιτική και Οργανωτική Συνδιάσκεψη
  • [10] (Κ) Κύπριοι Ευρωβουλευτές - Αντιπροσωπεία - Παλαιστίνη
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Νέα Υόρκη - Εναρξη επαφών

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Νέα Υόρκη - Κυπριακό - Επαφές

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έφθασε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 59ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει επαφές ενημερωτικής φύσης για το Κυπριακό με στόχο την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιάκωβου και τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβη Τάσο Τζιωνή, θα μιλήσει την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προβάλλονται στη σημερινή ειδησεογραφία. Οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας με στόχο τη νομιμοποίηση του αεροδρομίου Τύμπου, τα προγράμματα που έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των οποίων θα διατεθεί προς τους Τ/Κ η κοινοτική χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί, το αγροτικό και πληροφορίες του Τύπου για το ενδεχόμενο ανάμιξης ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε ομαδική διέλευση ατόμων προς τις ελεύθερες από μη ελεγχόμενα οδοφράγματα είναι κάποια από τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

    Η ''Αλήθεια'' κάτω από τον τίτλο ''Τρίτο βέτο στοχεύει ο Τάσσος στη Νέα Υόρκη'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι απώτερος στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη δεν είναι η διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά να διασφαλίσει - μέσω κυρίως της Ρωσίας - ότι θα μπλοκαριστούν οι όποιες κινήσεις των Αμερικανών και των Βρετανών στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον επόμενο μήνα προκειμένου να εισαχθεί παράγραφος και για το Κυπριακό στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού γράφει ότι δύσκολα αναμένεται συμφωνία στην ΚΟΡΕΠΕΡ καθώς η Λευκωσία παραμένει αμετακίνητη έναντι της μεσολαβητικής πρότασης της Ολλανδίας.

    ''Το Θάρρος'' κάτω από τον τίτλο ''Το κράτος εμπαίζει τους αγρότες'' γράφει ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γεωργία τους τελευταίους μήνες είναι χαώδης λόγω της αδυναμίας του κράτους να προσφέρει λύσεις ουσίας στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος ορίστηκε τοποτηρητής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με απόφαση που έλαβε χθες η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου, η οποία συνήλθε σε συνεδρία μια μέρα πριν από ότι είχε προγραμματισθεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής του μακαριστού Πατριάρχη Πέτρου.

    Ο ''Πολίτης'' στο πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο ''Μπλόκο σε πέντε προγράμματα'' γράφει πως πέντε προγράμματα με επίκεντρο το περιβάλλον έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαθέσει τα 259 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για τους Τ/Κ. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι ενστάσεις της Λευκωσίας για θέματα των περιουσιών Ε/Κ μπλοκάρουν την όλη διαδικασία, αφού οι χώροι στους οποίους η ΕΕ θέλει να παρέμβει είναι οι ελληνοκυπριακές περιουσίες. Αλλού γράφει ότι χθες προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην οδό Σταδίου στη Λάρνακα, όταν σημειώθηκε διαρροή αερίου αμμωνίας από τις εγκαταστάσεις των ψυκτικών θαλάμων της εταιρείας ''Σιπρέσα''.

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Πισώπλατο κτύπημα από τα ΗΕ κατά της Δημοκρατίας'' γράφει ότι με τη βοήθεια ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης Τ/Κ περνούσαν ομαδικά στις ελεύθερες περιοχές από μη ελεγχόμενα οδοφράγματα. Οπως αναφέρει η εφημερίδα αυτό δημιουργεί κινδύνους για είσοδο στις ελεύθερες περιοχές εποίκων και παράνομων μεταναστών. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου ότι "το καντήλι των Κυπριακών Αερογραμμών άρχισε να μείνει χωρίς λάδι" και οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί τις αμέσως επόμενες δύο με τρεις βδομάδες το αργότερο, ενώ αναφέρθηκε και σε κίνδυνο οι ΚΑ να μην διαθέτουν χρήματα όχι για να πληρώσουν τους εργαζόμενους αλλά για να εφοδιάσουν με καύσιμα τα αεροπλάνα.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Πολιτικές μάχες στους αιθέρες'' γράφει ότι η Τουρκία προωθεί νέες μεθοδεύσεις με σκοπό τη ''νομιμοποίηση'' του αεροδρομίου της Τύμπου και την έμμεση εμπλοκή στον έλεγχο πτήσεων στο FIR Λευκωσίας του λεγόμενου κέντρου ελέγχου του κατεχόμενου αεροδρομίου. Προσθέτει ότι οι μεθοδεύσεις θα πάρουν σάρκα και οστά κατά την 35η σύνοδο του ICAO, μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξένες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προσεγγίσει αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Λεμεσού και της Λάρνακας για εισαγωγές στα κατεχόμενα μέσω των οδοφραγμάτων.

    [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση Ε/Κ και Τ/Κ

    [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Νέα Υόρκη - Κυπριακό - Επαφές ------------------------------------------------------------ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έφθασε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 59ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει επαφές ενημερωτικής φύσης για το Κυπριακό με στόχο την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιάκωβου και τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβη Τάσο Τζιωνή, θα μιλήσει την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν.

    Σε δήλωση κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι επαφές του είναι ενημερωτικής φύσεως ''σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στις θέσεις μας''.

    ''Δεν πρέπει κανένας να περιμένει καμιά δραματική εξέλιξη. Ούτε ο χώρος είναι, ούτε και η ώρα'', δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οπως ανέφερε, σήμερα το πρωί αρχίζει ''μια σύσκεψη κορυφής με πρωτοβουλία της Ταντζανίας και της Φινλανδίας με κύριο θέμα την κοινωνική πτυχή της παγκοσμιοποίησης και το απόγευμα θα λάβει χώρα μια σημαντική πρωτοβουλία της Βραζιλίας, του Προέδρου Λούλα για τον αγώνα εναντίον της φτώχειας. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στην οποία λαμβάνει μέρος και η Γαλλία ως συνδιοργανώτρια χώρα μαζί με την Βραζιλία και την Ισπανία''.

    Μετέχει όμως, είπε, και η Ευρωπαϊκή Ένωση ''η οποία και θα εκφράσει τις απόψεις των μελών της ΕΕ'', ενώ πρόσθεσε πως στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, θα έχει ''και άλλες επαφές και συναντήσεις».

    Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον κ. Ανάν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ''έχει ορισθεί για την Πέμπτη''.

    Σε ερώτηση αν είναι εθιμοτυπικής φύσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: ''όλες είναι εθιμοτυπικές αλλά με την ευκαιρία ασφαλώς θα μιλήσουμε για το Κυπριακό ή τουλάχιστο θα πω εγώ τις απόψεις μας''.

    Υπουργός Παιδείας - Εθνικό μνημόσυνο ηρώων 1955-59 --------------------------------------------------------- Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ''μας δίνει το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία'', δήλωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ''ο λαός μας έχει το δικαίωμα να ζήσει σε μιαν ειρηνική και επανενωμένη πατρίδα, με όλα τα δικαιώματά του διασφαλισμένα και κατοχυρωμένα, όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς''.

    Σε ομιλία του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Παλαιομετόχου που απαγχονίστηκαν στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Μιχαήλ Κουτσόφτα, Στέλιου Μαυρομμάτη και Αντρέα Παναγίδη, ο κ. Γεωργιάδης, αφού εξήρε τη θυσία των ηρώων, είπε ότι ''η δικαίωση των αγώνων και των θυσιών του λαού μας με την εξεύρεση μιας ειρηνικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες που τιμούμε και μνημονεύουμε σήμερα''.

    ''Θέλουμε και επιδιώκουμε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος που θα διασφαλίζει την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, τον τερματισμό της κατοχής και του βίαιου διαχωρισμού της πατρίδας μας, τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την ειρηνική επανένωση του νησιού μας'', είπε.

    Αναφέροντας ότι Ε/Κ και Τ/Κ, μαζί με όλους τους άλλους κατοίκους της Κύπρου, έχουν κοινούς στόχους και οράματα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ''προσμένουμε με την ίδια ελπίδα και την ίδια επιμονή την ημέρα που θα πέσουν μια για πάντα τα συρματοπλέγματα του μίσους και του διαχωρισμού και θα ανοίξει ο δρόμος της μόνιμης ειρήνης σε μιαν πραγματικά ελεύθερη, δημοκρατική και ευτυχισμένη πατρίδα''.

    ΕΕ - Επίσκεψη Ερντογάν - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο --------------------------------------------------- Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει δεκτός την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται στο φορτισμένο κλίμα που δημιούργησε η αναβολή της μεταρρύθμισης του τουρκικού ποινικού κώδικα και η βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να επανεισαγάγει την ποινικοποίηση της μοιχείας.

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζοσέπ Μπορέλ και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε γνωστό ότι η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη εδώ και καιρό και ότι σε αυτό το στάδιο δεν προβλέπεται καμμία επαφή ανάμεσα στον κ. Ερντογάν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν.

    Προχθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατήρησε την πίεση επί της Αγκυρας, ζητώντας διευκρινίσεις για την αναβολή της μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα, που θεωρείται ουσιαστικής σημασίας στην πλήρωση των κριτηρίων σεβασμού των δημοκρατικών αρχών που απαιτείται για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας -ΕΕ.

    Αστυνομία - Διακίνηση Ε/Κ και Τ/Κ ---------------------------- Μέχρι τα μεσάνυκτα χθες 5.733 Ελληνοκύπριοι πέρασαν στα κατεχόμενα και 3.906 Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση 225 Ε/Κ διακινήθηκαν μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 659 μέσω του οδοφράγματος Περγάμου, 943 μέσω του οδοφράγματος Στροβιλιών και 3.906 μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου.

    Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι 1.167 Τ/Κ εισήλθαν μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 511 μέσω του οδοφράγματος Περγάμου, 852 μέσω του οδοφράγματος Στροβιλιών και 1.692 μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου.

    Σε 13 πρόσωπα από κατεχόμενα δεν επετράπη η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές, αφού δεν προσκόμισαν οποιαδήποτε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι κυπριακής καταγωγής.

    Νεολαία Πρασίνων - Κεραίες Ακρωτηρίου ------------------------------------------- Συγκλονισμένη από την παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και την ύπαρξη κατασκοπευτικών κεραιών στο Ακρωτήρι, δηλώνει η νεολαία των Πρασίνων της Ευρώπης.

    Μέλη διαφόρων οργανώσεων Πρασίνων που εκπροσωπούν και την Ομοσπονδία Πράσινων Νεολαιών της ΕΕ επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι την περιοχή των κεραιών στο Ακρωτήρι, όπου ενημερώθηκαν από τη νεολαία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για την περιβαλλοντική καταστροφή του υδροβιότοπου και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τους κατοίκους η λειτουργία των κεραιών.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γενική Γραμματέας της νεολαίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Θεοδοσία Χατζηλοή, η παρουσία των νέων αυτών στην Κύπρο στοχεύει στην ενημέρωσή τους για το Κυπριακό και το ''Οχι'' της ε/κ κοινότητας στο δημοψήφισμα, αλλά και για να γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας με τους Τ/Κ, αφού στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και νέοι από το Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας.

    Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών - 1η αγωνιστική

    Εντυπωσιακή νίκη επέτυχε χθες βράδυ ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας με 5 - 1 την Αλκή στο ουδέτερο στάδιο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Αντρών.

    Χθες το βράδυ επίσης, στο ''Μακάρειο'' Λευκωσίας, ο Διγενής Μόρφου έχασε στην έδρα του από την ΑΕΛ με 0 - 2, ενώ στους αγώνες που διεξήχθησαν προχθές, η ΑΕΚ και η Ομόνοια εξήλθαν στο ΓΣΖ ισόπαλες με 1 - 1, ο Απόλλωνας νίκησε στο ''Τσίρειο'' Λεμεσού με 1 - 0 τον Ολυμπιακό, η Ανόρθωση επικράτησε στο ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' με 2 - 0 του Αρη και η Νέα Σαλαμίνα νίκησε στο ''Παφιακό'' με 2 - 0 την Αθλητική Ενωση Πάφος.

    [05] (Κ) Μάρκος Κυπριανού - Ευρωκοινοβούλιο - Νέα καθήκοντα - Ακρόαση

    [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 20/9/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 20/9/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    ------------------------------------
    
    ΕΥΡΩ                      0,5754               0,5788
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4736               0,4764
    Λίρα Αγγλίας              0,8456               0,8506
    
    --------------------------------------------------------------------
    
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 20/9/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 20/9/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4310            0,4344
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3307            0,3333
    Δολάριο Καναδά                  0,3646            0,3675
    Κορώνα Δανίας                   0,0773            0,0779
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0683            0,0688
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0633            0,0638
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3716            0,3745
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [07] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος

    Μικρή αύξηση παρουσίασε στη πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας η αγορά ωθούμενη από τις αυξητικές τάσεις που παρουσίασαν οι πλείστοι δείκτες. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,17%, κλείνοντας στις 980,78 μονάδες. Αντίθετα, αμελητέες ζημιές σε ποσοστό 0,05% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 73,73 μονάδες. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το αγοραστικό ενδιαφέρον, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στις 315 χιλιάδες λίρες, εκ των οποίων οι 119 χιλιάδες λίρες περίπου αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα της ασφαλιστικής εταιρείας ''Atlantic Insurance''.

    [08] (Κ) Γιορτή Νεολαίας - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

    Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου θέτει και φέτος την τέχνη αντίπαλο στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Κύπρου τους οποίους προσκαλεί να δώσουν το παρόν τους στη ''Γιορτή Νεολαίας 2004'' η οποία άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή Ε/Κ, Τ/Κ και Ελλήνων καλλιτεχνών.

    [09] (K) KΣ ΕΔΕΚ - Παγκύπρια Πολιτική και Οργανωτική Συνδιάσκεψη

    [10] (Κ) Κύπριοι Ευρωβουλευτές - Αντιπροσωπεία - Παλαιστίνη

    Τα καθήκοντα του Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, ανέλαβε σήμερα επίσημα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου.

    [11] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Νέα Υόρκη - Εναρξη επαφών

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, με συνομιλίες που είχε στις 17:00 ώρα Κύπρου με τον Πρόεδρο του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν διμερή θέματα και το Κυπριακό, που θα απασχολήσει στα τέλη του μήνα τη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των ισλαμικών χωρών.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε μέρος στη συνάντηση υψηλού επιπέδου, που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Εθνη με πρωτοβουλία των Προέδρων της Φινλανδίας και της Τανζανίας και με θέμα ''Μια δίκαιη παγκοσμιοποίηση: Δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλους''.

    Αργότερα σήμερα θα λάβει μέρος στη συνάντηση υψηλού επιπέδου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βραζιλίας Λούις Ιγκνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με θέμα ''Δράση εναντίον της πείνας και της φτώχειας''.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 20 September 2004 - 17:49:26 UTC