Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-01-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [03] (Κ) Λειτουργοί Φόρεϊν Οφις - Κύπρος
  • [04] (Κ) Βουλή των Κοινοτήτων - Προσχέδιο ψηφίσματος - Κύπρος - Τουρκία
  • [05] (Κ) Υπουργείο Αμυνας - Γραφείο Στρατηγικών Μελετών - Ιδρυση
  • [06] (Κ) Ταλάτ - Αφιξη στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα
  • [07] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (1)
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ΔΗΣΥ - Αγκυρα
  • [09] (Κ) Αθήνα - Κουμουτσάκος - Επίσκεψη Μολυβιάτη στις ΗΠΑ
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Υπόθεση τριπλού φόνου Τ/Κ
  • [11] (Κ) Λάρνακα - Ταλάτ - Τέμενος - Σχέδιο Ανάν
  • [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) Λάρνακα - Ταλάτ - Κυπριακό
  • [14] (Κ) ΥΠΕΞ - Αποκαλυπτήρια προτομής Γιάννου Κρανιδιώτη
  • [15] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για μετάβαση αντιπροσωπείας του κόμματος στην Τουρκία για διαβουλεύσεις με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, η δήλωση του Πρεσβευτή της Ρωσίας στην Κύπρο Αντρέι Αλεξέεβιτς ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό στηρίζεται σε αρχές και η σύλληψη από το κατοχικό καθεστώς τεσσάρων ατόμων σε σχέση με τον τριπλό φόνο του Ελμάζ Αλί Γκουζέλγιουρτλου, της συζύγου και της κόρης του είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Προβάλλονται επίσης η απόφαση της διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να παραπέμψει σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο το μοτοσικλετιστή Μάριο Βασιλείου, η δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου ότι δεν υπάρχει σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια σε αιγοπρόβατα στην Κύπρο και η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να καλέσει τους καθηγητές να μην προσέρχονται για δύο εβδομάδες στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

    H ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων'' αναφέρει πως "αδύναμοι" είναι οι αρμόδιοι να εξεύρουν τρόπους μεταφοράς και χώρους ταφής θανατηφόρου καρκινογόνου υλικού με αποτέλεσμα ο κόσμος να πεθαίνει. Η Κύπρος κατέχει τα ρεκόρ θανάτου από αμίαντο. Αλλού γράφει πως ο εικοσάχρονος Μάριος Βασιλείου, ο οποίος προκάλεσε με τη μοτοσικλέτα του το θάνατο δύο αδελφιών, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου η κατηγορούσα αρχή του απάγγειλε έντεκα κατηγορίες, από τις οποίες οι δύο επισύρουν μέχρι και ισόβια φυλάκιση. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Βασιλείου παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 24 Φεβρουαρίου.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Η προσοχή όλων στην Αγκυρα'' γράφει ότι το πράσινο φως έδωσε χθες με ομόφωνη απόφασή του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, όπως αντιπροσωπεία του κόμματος μεταβεί στην Τουρκία για να έχει διαβουλεύσεις με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος- φοβάται για πιθανή εκδήλωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, έπειτα από τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας και δεδομένου ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ψυχραθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Αμαρτίαι κράτους παιδεύουσι κόσμο'' αναφέρεται στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κύπρυ και γράφει πως τα αυτοκίνητα αυξάνονται επικίνδυνα πνίγοντας το οδικό δίκτυο, ενώ το κράτος "δηλώσει ανέτοιμο να αντιμετωπίσει σφαιρικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα παρά τις εισηγήσεις των μελετητών". Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών εγκαινιάζουν από σήμερα μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, συνεπεία των αυστηρότερων περιβαλλοντικών προδιαγραφών στα καύσιμα που θέτει η ΕΕ, αλλά και της αύξησης διεθνώς του αργού πετρελαίου.

    ''Η Σημερινή'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Ψευδοσύλληψη'' γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε χθες τρεις Τ/Κ και έναν έποικο ως ύποπτους για το στυγερό έγκλημα του Ελμάζ Αλί Γκουζέλγιουρτλου, της συζύγου και της κόρης του, ύστερα από την κατάθεση που έδωσε στη λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους ο γιος του δολοφονηθέντος. Αλλού γράφει ότι η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ κάλεσε χθες τους καθηγητές να μην προσέρχονται για δύο εβδομάδες από την ερχόμενη Δευτέρα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης λόγω του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για ποινικοποίηση της παραπαιδείας.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Φτερωτός Ερμής στα αεροδρόμια'' γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου και ο επιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας ετοιμάζουν τις πένες τους για να υπογράψουν μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές συμφωνίες που έγιναν ποτέ στην Κύπρο και η οποία αφορά την ανάθεση της κατασκευής και διαχείρισης των νέων αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου με τη μέθοδο του BOT. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμης Ευθυμίου ξεκαθάρισε χθες ότι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν έχει καμιά σχέση με τα οκτώ περιστατικά τρομώδους νόσου που εντοπίστηκαν σε αιγοπρόβατα στην Κύπρο.

    Η ''Χαραυγή'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Ρωσική συνέπεια'' γράφει ότι ο Πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Αντρέι Αλεξέεβιτς δήλωσε ότι η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό στηρίζεται σε αρχές και στόχος της είναι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος με την προϋπόθεση της ελεύθερης βούλησης και συμφωνίας των δύο πλευρών στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά θα καλωσόριζε κάθε πρωτοβουλία για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων χωρίς όμως ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες που θα οδηγήσουν σε συμφωνημένη και όχι σε δοτή λύση.

    [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Παναγόπουλος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αθήνα ------------------------------------------- Ολες οι πτυχές του Κυπριακού, το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων καθώς και οι διμερείς σχέσεις Αθηνών και Λευκωσίας θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα στις 25 και 26 Ιανουαρίου δήλωσε χθες ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος.

    Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ''η ατζέντα της επισκέψεως του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αθήνα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα'', προσθέτοντας ότι κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των επιτελείων τους ''θα γίνει μια πλήρης εξέταση των θεμάτων που μας απασχολούν''.

    ''Τις επαφές κορυφής Αθήνας και Λευκωσίας θα απασχολήσει το Κυπριακό σε όλες του τις εκφάνσεις, οι σχέσεις στο πλαίσιο της ΕΕ υπό το φως της ιδιότητας των δυο κρατών ως πλήρη μέλη της Ενωσης, ενώ θα γίνει μια ανασκόπηση όλου του φάσματος διμερών σχέσεων και ενδεχομένως η εισήγηση είναι και πάλι να γίνει ειδική αναφορά και εξέταση σε θέματα ανθρωπιστικά αγνοουμένων'', είπε ο κ. Παναγόπουλος.

    Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Αγκυρα - Κυπριακό ----------------------------------------- Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε ομόφωνα χθες βράδυ όπως αντιπροσωπεία του κόμματος μεταβεί στην Τουρκία για να έχει επαφές με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν της αντιπροσωπείας θα ηγείται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι το θέμα μετάβασης του κ. Αναστασιάδη θα εξεταστεί στην πορεία.

    Διευκρίνισε ότι η μετάβαση του στην Αγκυρα θα εξαρτηθεί από τη μορφή του προγράμματος και από το επίπεδο των επαφών που θα διευθετηθούν.

    ''Εμείς έχουμε ήδη δηλώσει ότι η επιθυμία μας θα ήταν να υπάρξουν συναντήσεις στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό εξαρτάται και από το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν'', είπε.

    Η αντιπροσωπεία θα είναι σε ηγετικό επίπεδο, αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η τελική σύνθεσή της, αφού αναμένεται να γνωστοποιηθεί πρώτα το πλήρες και επίσημο πρόγραμμα.

    Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

    Πεποίθηση του ΔΗΣΥ είναι ότι η ευρωπαϊκή Κύπρος οφείλει να αναπτύσσει έντονες πρωτοβουλίες, οφείλει να έχει έντονη διεθνή παρουσία, δράση και παρέμβαση, είπε, προσθέτοντας πως είναι σε αυτά τα πλαίσια που αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της επίσκεψης στην Τουρκία.

    Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο ΔΗΣΥ θα επιδιώξει όπως πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

    ''Ενα πράγμα πρέπει να γίνει σαφές και ξεκάθαρο, ότι όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει ένα κόμμα και το κόμμα αυτό είναι η Κύπρος. Για αυτό το κόμμα αγωνιζόμαστε όλοι μας, ο καθένας από τον δικό του ιδεολογικό και πολιτικό χώρο'', είπε ο κ. Μητσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση.

    Είπε πως ''μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες τις οποίες αναπτύσσουμε θέλουμε ακριβώς να προβάλουμε και να προτάξουμε τις θέσεις, τις επιδιώξεις, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της δικής μας πλευράς, όπως εξάλλου πράξαμε με απόλυτη συνέπεια πρόσφατα κατά τη διάρκεια του Εκτακτου Συνεδρίου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγήθηκε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου''.

    Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως ήδη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας'', σημειώνοντας πως ''είναι βέβαιο ότι προ της μεταβάσεως της αποστολής στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας''.

    Ο κ. Μητσόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 26, 27 και 28 του μηνός στην Αθήνα για συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και την ελληνική πολιτική ηγεσία.

    Ανέφερε ότι έχει ήδη ορισθεί συνάντηση στις 28 Ιανουαρίου στις 12:00 με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Πάφος - Χριστόφιας - ΔΗΣΥ - Τουρκία - Εσωτερικό μέτωπο ------------------------------------------------------ Οι όποιες σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις της κατοχικής δύναμης είναι σχέσεις οι οποίες ''θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και να τις αξιοποιήσουμε για να τονίσουμε ότι πρέπει να τερματιστεί η κατοχή'', δήλωσε χθες βράδυ στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας την πρόσκληση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς τον ΔΗΣΥ να επισκεφθεί την Τουρκία.

    ''Δεν μπορεί η Τουρκία να προχωρεί στην ΕΕ, να την ανέχεται με τον τρόπο που την ανέχεται και η ΕΕ, και να συνεχίζει να εμμένει στη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη συνέχιση της κατοχής'', είπε, προσθέτοντας ότι ''υπό αυτήν την έννοια λοιπόν και, εάν πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κινηθεί ο ΔΗΣΥ, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό''.

    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Κυπριακό --------------------------- Την ανάγκη καθορισμού της ημερήσιας διάταξης προτού ξεκινήσει μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία στο Κυπριακό, επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος επανέλαβε πως η επιδιαιτησία, η προσφυγή σε δημοψήφισμα ενός σχεδίου χωρίς να προηγηθεί συμφωνία, αλλά και η διασύνδεση του Κυπριακού με την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ πρέπει ''a priori'' να απορριφθούν από μια μελλοντική διαδικασία.

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου είπε πως το σχέδιο Ανάν δεν μπορεί να επανέλθει ενώπιον των Ε/Κ ούτε ως έχει, αλλά ούτε με περιφερειακές αλλαγές, και σημείωσε πως ο στόχος της λύσης ομοσπονδίας παραμένει αμετάθετος.

    ''Είναι αναγκαίο πριν την έναρξη οποιασδήποτε διαπραγματευτικής διαδικασίας ύστερα από διαβουλεύσεις να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη'', είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι ''πρέπει απαραιτήτως να περιληφθούν τα κορυφαία ζητήματα τα οποία η ε/κ πλευρά θεωρεί ως προϋπόθεση για αποδοχή λύσης στο Κυπριακό''.

    Σύμφωνα με το κ. Ομήρου, στα κορυφαία ζητήματα πρέπει να περιληφθούν ο τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας, ο τερματισμός των επεμβατικών εγγυητικών δικαιωμάτων, η ύπαρξη αξιόπιστου μηχανισμού απομάκρυνσης και ανακοπής της συνεχούς ροής εποίκων, αλλά και οι εγγυήσεις εφαρμογής της λύσης, περιλαμβανομένης της ασφαλούς επιστροφής των υπό ε/κ διοίκηση επιστρεφομένων εδαφών.

    Επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης των ατομικών δικαιωμάτων Κυπρίων Ευρωπαίων πολιτών με ορθόδοξη λειτουργία του πολιτεύματος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της διάκρισης των εξουσιών, και τη διασφάλιση της οικονομικής ενότητας της χώρας.

    Βρετανία - Βουλή των Κοινοτήτων - Μακσέιν ----------------------------------------- Οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο, τα προβλήματα μεταξύ Αγκυρας και Ερεβάν καθώς και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς την επίλυση του πολιτικού της προβλήματος, είναι μερικές από τις διαφορές στις οποίες αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντένις Μακσέιν, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για τις διασυνοριακές διενέξεις στην Ευρώπη.

    Ο κ. Μακσέιν απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή Τζον Χέις αναφορικά με τις περιοχές που ανήκουν σήμερα στην ΕΕ, ή που είναι υποψήφιες για ένταξη, και που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον καθορισμό των συνόρων τους.

    Ο κ. Μακσέιν είπε ότι ''ο καθορισμός των συνόρων (δηλαδή ο καθορισμός των συνόρων μεταξύ δύο διεθνώς αναγνωρισμένων κυρίαρχων κρατών που έχουν κοινό σύνορο, είτε στο έδαφος είτε στη θάλασσα) είναι πολιτικά αμφισβητούμενος ως ακολούθως:''

    Πρώτο θέμα αναφοράς του κ. Μακσέιν ήταν οι διαφορές στο ανατολικό Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στον κατάλογο διασυνοριακών διαφορών ανάμεσα σε υποψήφια για ένταξη κράτη, ο κ. Μακσέιν περιέλαβε και τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

    ''Επιπλέον, η Κύπρος κατέστη μέλος της ΕΕ ως μια διαιρεμένη νήσος την 1ην Μαϊου 2004. Η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου έχει ανασταλεί στη βόρεια Κύπρο, την οποία η Τουρκία αναγνωρίζει ως τη λεγόμενη 'ΤΔΒΚ' '', πρόσθεσε ο κ. Μακσέιν.

    ΕΕ - Επίτροπος Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή - Παχυσαρκία ----------------------------------------------------------- Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να καταφύγει στην ψήφιση νόμου αν η βιομηχανία τροφίμων δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, προειδοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την υγεία και την προστασία του καταναλωτή, Μάρκος Κυπριανού, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ''Φαϊνάνσιαλ Τάιμς''.

    Ο Κύπριος Επίτροπος υποστηρίζει ότι η αυτορύθμιση της βιομηχανίας είναι ο αποτελεσματικότερος και γρηγορότερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

    ''Οι ενδείξεις που μας δίνει η βιομηχανία είναι πολύ ενθαρρυντικές, πολύ θετικές. Ομως αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα θα καταφύγουμε σε νομοθετική ρύθμιση'', είπε.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι θέλει η βιομηχανία τροφίμων να μην κάνει πλέον διαφημίσεις με αποδέκτες τα παιδιά. Επιπλέον, οι ετικέτες των προϊόντων θα πρέπει να βελτιωθούν, ώστε οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν να γίνονται κατανοητές ακόμη και από τους καταναλωτές που ''δεν έχουν δίπλωμα χημείας'', κατέληξε.

    ΕΕ - Αδάμου - Παλαιστινιακό -------------------------- Οι παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές της 9ης Ιανουαρίου συζητήθηκαν προχθές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με βάση έκθεση του ευρωβουλευτή Σκοτ ΜακΜίλαν.

    Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης, Ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, διαφώνησε με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή και πρώην Πρωθυπουργό Μισέλ Ροκάρ, ο οποίος είπε πως ''είναι με την καλή θέληση του κράτους του Ισραήλ που επιτεύχθηκε η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, αφού επέτρεψε την ελεύθερη διακίνηση των ψηφοφόρων, έχοντας πάντα υπόψη το γεγονός ότι 200 ως 300 πολίτες του Ισραήλ χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τρομοκρατικές ενέργειες''.

    Οπως είπε ο κ. Αδάμου, ενώ πολύ σωστά καταδικάζονται από όλους ενέργειες που έχουν σαν αποτέλεσμα τους θανάτους αμάχων στο Ισραήλ, θα πρέπει να γίνεται παράλληλα αναφορά για τις 8.000 των Παλαιστινίων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τα ισραηλινά πυρά εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία είναι άμαχοι.

    Τέλος, επισήμανε ότι η ΕΕ βρίσκεται μπροστά από μια νέα πρόκληση, αυτή των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου στην Παλαιστίνη, η οποία θα είναι ίσως και πιο δύσκολη λόγω των πολλών κομμάτων που θα συμμετάσχουν, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση για την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα γενικότερα είναι η προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας η οποία θα οδηγήσει στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    Ματσάκης - Ευρωκοινοβούλιο - Παρέμβαση -------------------------------------- Παρέμβαση στην ακρόαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος, Υγείας, Βιομηχανίας και Εσωτερικής Αγοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, που συζητούσε τον έλεγχο των χημικών γνωστών ως REAH, έκανε χθες ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Ματσάκης άσκησε κριτική στο γεγονός ότι παρόλο που το κεντρικό θέμα της νομοθεσίας είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας, οι διοργανωτές δεν κάλεσαν τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα υγείας και ότι από τους 20 φιλοξενουμένους εισηγητές μόνο ο ένας μίλησε για τη δημόσια υγεία.

    Λάρνακα - Ταλάτ - Τέμενος Χαλά Σουλτάν - Προσκύνημα ---------------------------------------------------- Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα μεταβεί σήμερα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Αλυκή Λάρνακας με την ευκαιρία της μουσουλμανικής Εορτής των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμ) που τηρείται και από τους Τουρκοκύπριους.

    Η Εορτή των Θυσιών είναι η δεύτερη σημαντικότερη γιορτή των μουσουλμάνων μετά το Ραμαζάνι ή Σεκέρ Μπαϊράμ (γιορτή των γλυκών γέννηση του Μωάμεθ).

    Κατεχόμενα - Σύλληψη τεσσάρων ατόμων - Φόνος Γκιουζέλγιουρτλου -------------------------------------------------------------- Το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε χθες άτομα σε σχέση με το φόνο του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία - τραπεζίτη Ελμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρτλου, 52 χρόνων, της σύζυγου του Ζερίν, 50 χρόνων, και της κόρης τους Εϊλούλ, 16 χρόνων που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή Κόσιης στις ελεύθερες περιοχές.

    Οπως μετέδωσε το παράνομο τηλεοπτικό κανάλι BRT, τα τρία από τα τέσσερα άτομα δούλευαν στις χαρτοπαικτικές λέσχες του δολοφονηθέντα ενώ το τέταρτο άτομο ήταν σωματοφύλακας του Γκιουζέλγιουρτλου.

    Τα δύο άτομα κρατούνται στον ''αστυνομικό σταθμό'' της κατεχόμενης Μόρφου και τα άλλα δύο άτομα σε ''αστυνομικό σταθμό'' στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Οπως ανέφερε το BRT, δεν έχει γίνει ακόμη οποιαδήποτε δήλωση εκ μέρους της λεγόμενης αστυνομίας και ούτε τα ονόματα των συλληφθέντων έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

    Κυπριακές Αερογραμμές - Υλοποίηση πρότασης Υπ. Εργασίας ------------------------------------------------------- Το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών σε χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργείου Εργασίας για εξυγίανση της εταιρείας.

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Λοϊζίδης κάλεσε το προσωπικό της εταιρείας να συμβάλει στην υλοποίηση της πρότασης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει ο επαγγελματισμός και δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις που θα επηρεάσουν τη λειτουργία της εταιρείας.

    ''Παρά την άρνηση μιας συντεχνίας προς την πρόταση του Υπουργού και τη μη απάντηση δύο άλλων συντεχνιών, το ΔΣ αποφάσισε την υλοποίηση της πρότασης του Υπουργείου Εργασίας μέσα στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου δράσης'', είπε ο κ. Λοϊζίδης στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.

    Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ''εάν όλοι οι συντελεστές συνεργαστούν με σύνεση και προθυμία και υλοποιηθεί η πρόταση του Υπουργού Εργασίας, έχουμε τη βάσιμη προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τις σημερινές προκλήσεις και θα μπούμε σε μιαν πορεία πραγματικής ανασυγκρότησης και συνακόλουθης επιβίωσης της εταιρείας, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξής της''.

    Μπους - Ορκωμοσία - Τελετές --------------------------- Τo πολικό ψύχος και οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδια στις σημερινές τελετές ορκωμοσίας του Τζορτζ Μπους, που ξεκινά και επίσημα τη δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η δεύτερη θητεία του Προέδρου αποτελεί μυστήριο για την πολιτική που θα ακολουθήσει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θεωρείται βέβαιο ότι τόσο το Ιράκ, όσο και η Μέση Ανατολή θα αποτελέσουν προτεραιότητες, ενώ αρκετοί ανησυχούν ότι, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις εκπροσώπων του Λευκού Οίκου, εκπονούνται σχέδια επέμβασης στον Ιράν.

    Σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο, εκτιμάται ότι όλο και περισσότερο τα ανοιχτά θέματα θα περνούν στο γενικότερο πακέτο των ευρωατλαντικών σχέσεων. Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή κατάθεση της υποψήφιας Υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία απέφυγε οποιαδήποτε μνεία στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

    Εξάλλου, ούτε οι φίλοι της Ελλάδας στην επιτροπή, με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, ήγειραν τα θέματα αυτά στην περίοδο των ερωτήσεων προς την κ. Ράις.

    Οι προσβάσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τη νέα κυβέρνηση αναμένεται ότι θα γίνουν χαλαρότερες, λόγω της απουσίας προσβάσεων στον Λευκό Οίκο, μετά και την αποχώρηση του Τζορτζ Τένετ.

    Ο μόνος Ελληνοαμερικανός με άμεση πρόσβαση στον Πρόεδρο Μπους είναι ο επιχειρηματίας Αλεξ Σπανός, ο οποίος δεν διατηρεί κάποιο κυβερνητικό αξίωμα.

    Σύμφωνα με τον Αντριου Μάνατο της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων (Coordinated Effort of Hellenes), υπάρχει ένα αριθμός Ελληνοαμερικανών που εργάζονται στην κυβέρνηση Μπους και διατηρούν σχέσεις μαζί της και οι οποίοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις πολιτικές που υιοθετούνται αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Πιο κοντά από όλους στον Πρόεδρο θα βρίσκεται η Φραν Τάουνσεντ ή Φράνσις Φράγκος, σύμβουλος του Πρόεδρου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Ωστόσο, οι δεσμοί της με την κοινότητα είναι χαλαροί.

    Στα στελέχη της κυβέρνησης που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Προέδρου συμπεριλαμβάνονται ο Αντριου Νάτσιος, ο διευθυντής της USAID, που έχει την ευθύνη της κατανομής της εξωτερικής βοήθειας και είναι στενός φίλος του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Αντριου Καρντ, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ Τζον Νεγροπόντε, καθώς και η Μπάρμπαρα Σπυρίδον Πόουπ, Υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικά Δικαιώματα, με προϋπηρεσία στο Πεντάγωνο, επί προεδρίας του πατέρα Μπους.

    Ονομαστήρια Μακαρίου - Εκδηλώσεις μνήμης ---------------------------------------- Η Κύπρος τίμησε χθες τη μνήμη του πρώτου της Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ', με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

    Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων της πολιτειακής ηγεσίας και του Πρεσβευτή της Ελλάδας Χρίστοιυ Παναγόπουλου. Του μνημοσύνου προέστη ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Βαρνάβας.

    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Αρχιεπισκόπου στον περίβολο της Αρχιεπισκοπής. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή, ενώ η φιλαρμονική της ΕΘνικής Φρουράς παιάνιζε τον Εθνικό Υμνο.

    Οι πύλες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής άνοιξαν για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος.

    Παράλληλα, το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ' διοργάνωσε χθες το πρωί πορεία από το άγαλμα του Εθνάρχη στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου Γ' στη γενέτειρά του Παναγιά προς την Ιερά Μονή Χρυσορογιάτισσας, όπου τελέστη θρησκευτικό μνημόσυνο, του οποίου προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος. Της πορείας ηγήθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής στο μνημόσυνο.

    Της πορείας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εθνάρχη που βρίσκεται στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας Παναγιάς.

    Χρηματιστήριο - Νέα σημαντική άνοδος ------------------------------------ Νέα σημαντική άνοδο παρουσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο λίρες. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξης του 2,51% και έκλεισε στις 1.102,66 μονάδες, παρουσιάζοντας από την αρχή του 2005 αύξηση 90 μονάδων ή ποσοστό 8,92%. Σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,48% κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 80,03 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στο 1,1 εκατομμύριο λίρες.

    [03] (Κ) Λειτουργοί Φόρεϊν Οφις - Κύπρος

    Δυο λειτουργοί του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη στην Κύπρο και πραγματοποιούν επαφές τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές.

    [04] (Κ) Βουλή των Κοινοτήτων - Προσχέδιο ψηφίσματος - Κύπρος - Τουρκία

    [05] (Κ) Υπουργείο Αμυνας - Γραφείο Στρατηγικών Μελετών - Ιδρυση

    [06] (Κ) Ταλάτ - Αφιξη στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα

    Εφθασε λίγο πριν από τις δύο μετά το μεσημέρι στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Αλυκή Λάρνακας ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής Εορτής των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμ).

    Ο κ. Ταλάτ συνοδεύεται από τη σύζυγό του, τη γιαγιά της συζύγου του και μια θεία του καθώς και άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Μαζί του βρίσκεται και αριθμός Τ/Κ και Τούρκων δημοσιογράφων.

    [07] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (1)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ηγείται της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ που θα μεταβεί στην Τουρκία με πρόσκληση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ΔΗΣΥ - Αγκυρα

    Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εκφράσει άποψη ή να παρέμβει στις αποφάσεις και τους χειρισμούς του θέματος της μετάβασης του ΔΗΣΥ στην Αγκυρα στο πλαίσιο πρόσκλησης που έλαβε από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    [09] (Κ) Αθήνα - Κουμουτσάκος - Επίσκεψη Μολυβιάτη στις ΗΠΑ

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προγραμματίζει επίσκεψη το προσεχές διάστημα στις ΗΠΑ.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Υπόθεση τριπλού φόνου Τ/Κ

    Ολες οι πράξεις του ψευδοκράτους στην υπόθεση της δολοφονίας του Τ/Κ Ελμάζ Γκιουζέλγιουρτλου, της συζύγου και της θυγατέρας του στοχεύουν στην αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, σημείωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [11] (Κ) Λάρνακα - Ταλάτ - Τέμενος - Σχέδιο Ανάν

    Ειρήνη και επανένωση στην Κύπρο ευχήθηκε σήμερα ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μετά το προσκύνημά του στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα με την ευκαιρία της μουσουλμανικής Εορτής των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμ).

    [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                1.529.649,35
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     79,60    -0,54  1.396.222,00
    FTSE/CySE 20                           367,44    -0,58    930.964,70
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.099,17    -0,51    946.162,57
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            1.036,26    -1,81     49.171,82
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ        1.067,52    -0,95     62.317,10
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.096,55    -0,55    995.334,39
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.112,21    -0,39    648.964,41
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                  1.055,17    -4,41     28.540,64
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            985,42    -1,00    374.925,39
    FTSE Med (19/01/2005)                7.115,95     1,54
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (Κ) Λάρνακα - Ταλάτ - Κυπριακό

    Ετοιμος να τα συζητήσει όλα προκειμένου να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού και επανένωση της Κύπρου, δηλώσε σήμερα ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων και ηγέτης του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προσθέτοντας ότι αναμένει πως «η πλευρά που απέρριψε το σχέδιο Ανάν θα πρέπει να κάνει κάποιες εισηγήσεις».

    [14] (Κ) ΥΠΕΞ - Αποκαλυπτήρια προτομής Γιάννου Κρανιδιώτη

    Η προτομή του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη, που πρωτοστάτησε στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κοσμεί από σήμερα το ισόγειο του Υπουργείου Εξωτερικών.

    [15] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Λονδίνο - Εγκαίνια εκκλησίας ---------------------------- Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Golders Green στη Βρετανία τα εγκαίνια του ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

    Στην τελετή, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος παρέστησαν η Δήμαρχος του Μπάρνετ Wendy Prentice, ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Μπάρνετ, Δημοτικός Σύμβουλος Victor Lyon, ο Αντιδήμαρχος Brian Coleman και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μπάρνετ καθώς και εκατοντάδες άλλα άτομα.

    Η Δήμαρχος του Μπάρνετ είπε πως εντυπωσιάστηκε από την τελετή και πως είναι ευγνώμων για το θερμό καλωσόρισμα της ελληνικής κοινότητας για αυτήν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 20 January 2005 - 18:49:20 UTC