Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) 24 Ιανουαρίου - Ολοκαύτωμα Εβραίων - Ημέρα μνήμης
  • [02] (Κ) Αυστραλία - Παγδατής - Αυστραλιανό Οπεν - Ηττα
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Ουκρανία - Ορκωμοσία νέου Προέδρου
  • [06] (Κ) Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ - Πατριάρχης

  • [01] (Κ) 24 Ιανουαρίου - Ολοκαύτωμα Εβραίων - Ημέρα μνήμης

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα Ηνωμένα Εθνη επέλεξαν την 24η Ιανουαρίου για να τιμήσουν την 60ή Επέτειο της Απελευθέρωσης από τα Στρατόπεδα Θανάτου των Ναζί.

    [02] (Κ) Αυστραλία - Παγδατής - Αυστραλιανό Οπεν - Ηττα

    Ο Κύπριος πρωταθλητής της αντισφαίρισης Μάρκος Παγδατής έχασε τελικά στο αυστραλιανό Οπεν, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, από τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, υπ' αριθμόν ένα στην παγκόσμια κατάταξη.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου να έχει απευθείας διάλογο με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η προσεχής μετάβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στην Αγκυρα, η πρόταση του Προέδρου του τουρκοκυπριακού Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΚΕΔ) Μουσταφά Ακιντζί για άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου και από κοινού λειτουργία του λιμανιού της κατεχόμενης πόλης, καθώς επίσης η εξαγγελία από πρώην μέλη της ΤΜΤ για ίδρυση νέας οργάνωσης στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα στα πρωτοσέλιδά του ο κυπριακός Τύπος.

    Οι εφημερίδες της Λευκωσίας γράφουν επίσης, μεταξύ άλλων, για την εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέας δέσμης μέτρων προς ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων, για την έναρξη υλοποίησης από την κυβέρνηση της εξαγγελθείσας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και για την αποχώρηση στελεχών από τους ΕΔΗ μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Κώστα Θεμιστοκλέους για μη χρήση της λέξης ''ψευδοκράτος'' όταν γίνεται αναφορά στα κατεχόμενα.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο ''Να ανοίξει η πόλη της Αμμοχώστου'', ότι ο κ. Ακιντζί με δηλώσεις του στην τρίγλωσση (Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά) εφημερίδα ''Διάλογος'' εισηγείται το άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου και την από κοινού λειτουργία του λιμανιού της κατεχόμενης πόλης, ενώ ο Γραμματέας του τ/κ Νέου Κόμματος Κύπρου Αλμπάι Ντουρντουράν, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, απευθύνει έκκληση όπως σταματήσουν οι παράνομες αγοραπωλησίες και οικοδομική ανάπτυξη εις βάρος των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο κ. Αναστασιάδης αρχίζει σήμερα, με τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες, σειρά σημαντικών ταξιδιών, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά που θα κάνει στην Αθήνα και την Αγκυρα.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο ''Τρομοκράτες στα κατεχόμενα'', γράφει στο κύριο θέμα ότι πρώην μέλη της τουρκοκυπριακής τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ οργανώνονται στα κατεχόμενα με την ίδρυση νέας οργάνωσης που φέρει την ονομασία ''Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση Κύπρου'' (ΤΑΟΚ) και με στόχο τη διασάλευση του θετικού κλίματος που επικρατεί στο νησί κατά τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα. Αλλού γράφει για τις συνεχιζόμενες αποχωρήσεις στελεχών των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) και για τις δηλώσεις του ήδη αποχωρήσαντος Γιώργου Χριστοφίδη, ο οποίος θεωρεί ως αποτυχημένο το πείραμα συνένωσης των ΕΔΗ με το ΑΔΗΣΟΚ.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Τρία 'Οχι' Ερντογάν'', γράφει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξακολουθεί να έχει ως βασικό του άξονα στο Κυπριακό την επιδίωξη απευθείας διαλόγου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ουσιαστική παράκαμψη των Τ/Κ και του λεγόμενου πρωθυπουργού Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει κάνει έως τώρα τρεις κρούσεις προς τον κ. Ερντογάν για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις συνάντησε την άρνηση της Αγκυρας. Αλλού γράφει ότι στις Βρυξέλλες η Επιτροπή της ΕΕ δίδει πολιτική σημασία στην επέκταση της Συμφωνίας της Αγκυρας για την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ με τη συμπερίληψη σε αυτήν και των δέκα νέων κρατών μελών, επειδή αυτό θα σήμαινε και (παραδοχή) αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα τίθενται νέα ζητήματα που δείχνουν τα διλήμματα της ΕΕ, ενόψει της 3ης Οκτωβρίου 2005 που έχει ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    ''Η Σημερινή'', με τον τίτλο ''Μαντατοφόρος χωρίς μηνύματα ο Αναστασιάδης'', γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θέλει να μεταφέρει, κατά την προσεχή μετάβασή του στην Αγκυρα, μήνυμα του Προέδρου Παπαδόπουλου προς τον κ. Ερντογάν, ενώ ο Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μάριος Καρογιάν δηλώνει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες. Αλλη είδηση είναι ο τραυματισμός στρατιώτη των κατοχικών δυνάμεων από σφαιρίδιο αεροβόλου όπλου στην περιοχή της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στο Καϊμακλί και η διερεύνηση του περιστατικού αυτού από την Εθνική Φρουρά και την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', κάτω από τον τίτλο ''Δέσμη μέτρων από ΕΕ για Τ/Κ'', γράφει στο κύριο θέμα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί νέα δέσμη μέτρων με στόχο την οικονομική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων και ότι τα μέτρα αυτά έχουν ''σαφέστατα πολιτικές προεκτάσεις'' και στόχο την απόδοση καθεστώτος τρίτης χώρας στο ψευδοκράτος με τη ''δημιουργία συνθηκών δύο συνιστώντων κρατιδίων, όπως προνοεί το σχέδιο Ανάν''. Αλλού γράφει πως διακόσιοι περίπου Ελληνοκύπριοι είναι οι ιδιοκτήτες γης, επί της οποίας έχει κτισθεί το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου στα κατεχόμενα και, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, πρόκειται για αστικό αδίκημα και δικαιούται κάθε επηρεαζόμενος να κινήσει αγωγή κατά οιασδήποτε αεροπορικής εταιρείας θελήσει να το χρησιμοποιήσει. Την αγωγή αυτή, είπε, έχει δικαιοδοσία να εκδικάσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο ''Αλλαγές από το Α ως το Ω'', ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Παπαδόπουλου εγκαινιάζει τον διάλογο για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και υλοποιεί την αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου. Αλλη είδηση είναι η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια ότι στο Εθνικό Συμβούλιο έχουν βρεθεί κοινές θέσεις επί βασικών σημείων που στοχεύουν στην επίλυση του Κυπριακού και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για οποιανδήποτε πρωτοβουλία στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    
    
    Βουλή - Αναστασιάδης και Ομήρου - Βρυξέλλες
    -------------------------------------------
    Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Αμυνας, Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) και Γιαννάκης Ομήρου (ΚΣ ΕΔΕΚ), αναχωρούν σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν -έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελμαρ Μπροκ- σε κοινή συνάντηση Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μελών των Κοινοβουλίων των 25 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).
    
    Η συνάντηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
    
    Αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις πολιτικής σε συνάρτηση με τους πόρους του προϋπολογισμού της διευρυμένης ΕΕ για την περίοδο 2007-2013.
    
    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Βρυξέλλες
    ----------------------------
    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι θα επισημάνει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους θα συναντήσει στις Βρυξέλλες, ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τη δέσμευση που ανέλαβε να επεκτείνει την τελωνειακή ένωση το συντομότερο δυνατόν για να καλύψει τις 10 χώρες που έγιναν μέλη της ΕΕ την 1η Μαΐου, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.
    
    Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες θα εκθέσει τις απόψεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την παρούσα φάση του Κυπριακού, την ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες και νέες προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού, αλλά ''ασφαλώς σε μιαν εντελώς καινούργια βάση που θα τροποποιεί δραστικά τις αμυντικές πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και θα λαμβάνει υπόψη το νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον''.
    
    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Δηλώσεις Θεμιστοκλέους
    ------------------------------------------
    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε σήμερα ''εθνικά επιζήμιες, απαράδεκτες και εξωφρενικές'' τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των ΕΔΗ Κώστα Θεμιστοκλέους περί μη χρήσης του όρου ''ψευδοκράτος''.
    
    ''Τέτοιου είδους δηλώσεις υπονομεύουν τον αγώνα του λαού μας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας'', είπε.
    
    Πρόσθεσε ότι ''το ψευδοκράτος είναι ψευδοκράτος όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά η διεθνής κοινότητα το έχει ονομάσει έτσι με τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας που υιοθετήθηκαν αμέσως μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τα οποία ορίζουν ρητώς ότι όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ πρέπει να απέχουν από ενέργειες οι οποίες άμεσα ή έμμεσα μπορούν να οδηγήσουν σε αναγνώριση του ψευδοκράτους''.
    
    Καταλήγοντας, ο κ. Ομήρου διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ''ένας Ε/Κ πολιτικός να υιοθετεί την άποψη ότι αυτό το παράνομο κατοχικό μόρφωμα δεν πρόκειται περί ψευδοκράτους'', σημειώνοντας ότι αυτό ''είναι κατάντημα''.
    
    Λεμεσός - ΓΓ Οικολόγων - Εθνικό Συμβούλιο
    -----------------------------------------
    Αδιανόητο χαρακτήρισε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο πάνω στην ίδια βάση που γινόταν προ του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας πως ''αυτό αποτελεί ουσιαστικά καθαρή και απευθείας αμφισβήτηση της λαϊκής βούλησης''.
    
    Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό και αναφερόμενος στις θέσεις των Οικολόγων στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Περδίκης είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να αποκαλύψει οτιδήποτε καθώς ''πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να κατατεθούν όλες οι απόψεις''.
    
    ΕΔΗ - Νέες παραιτήσεις μελών
    ----------------------------
    Παραιτήθηκαν με τη διαδικασία της δημόσιας παραίτησης τόσο από τους ΕΔΗ όσο και από τη γυναικεία οργάνωση των ΕΔΗ (ΓΟΕΔ) οι Νινέττα Πούρου Καζαντζή, Μαρίνα Δρουσιώτη (πρώην επαρχιακή ταμίας Λεμεσού), Μαρουλλά Παρτασίδου, Ανδριάνα Αθηνοδώρου, Γεωργία Κυριακίδου, Μαρούλλα Ονησιφόρου, Μαίρη Μαύρου Κάισλερ.
    
    Οι παραιτήσεις των μελών των ΕΔΗ ακολούθησαν την παραίτηση του πρώην Αντιπροέδρου του κόμματος Γιώργου Χριστοφίδη, ο οποίος ανακοίνωσε στο ΚΥΠΕ και τις σημερινές παραιτήσεις.
    
    Ουκρανία - Βίκτορ Γιουσένκο - Τελετή ορκωμοσίας
    -----------------------------------------------
    Ο Βίκτορ Γιουσένκο, ήρωας της ''πορτοκαλί επανάστασης'' της Ουκρανίας, ορκίζεται σήμερα νέος Πρόεδρος της χώρας.
    
    Παρόντες στην τελετή, μεταξύ άλλων, θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και ο Πολωνός Πρόεδρος Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ανω Βουλής Σεργκέι Μιρόνοφ.
    
    Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.
    
    Υπουργός Αμυνας - Τραυματισμός στρατιώτη κατοχικού στρατού
    ----------------------------------------------------------
    Στρατιώτης του κατοχικού στρατού τραυματίσθηκε προχθές το βράδυ από σφαιρίδιο αεροβόλου όπλου τύπου Φλομπέρ παρά τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή Καϊμακλίου.
    
    Οπως ανέφεραν χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος, από τη διερεύνηση του περιστατικού στην οποία προέβησαν, δεν προέκυψαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν ότι το σφαιρίδιο ερρίφθη από τις ελεύθερες περιοχές και, όπως έχει διαπιστωθεί, ο στρατιώτης των κατοχικών δυνάμεων επλήγη όντως από σφαιρίδιο στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μέτωπο λίγο πιο πάνω από το φρύδι, χωρίς η κατάστασή του να θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.
    
    Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, είπε ο Υπουργός, προέβη σε σύσταση προς την κυβέρνηση και την Εθνική Φρουρά να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης αεροβόλου όπλου από Ελληνοκύπριο στρατιώτη φυλακίων της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη σχετικούς ισχυρισμούς των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.
    
    ''Από εκείνη τη στιγμή'', είπε ο κ. Μαυρονικόλας, ''προβήκαμε σε άμεσο έλεγχο όλων των σκοπιών και φυλακίων της περιοχής της δικής μας, έγινε η έρευνα και συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο ότι δικός μας Εθνοφρουρός χρησιμοποίησε αεροβόλο όπλο για να κτυπήσει οποιονδήποτε''.
    
    Οπως είπε ο κ. Μαυρονικόλας, ''ζητήσαμε δεύτερο έλεγχο από μέρους του Συνδέσμου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο οποίος είδε τον Τούρκο στρατιώτη και φαίνεται ότι επλήγη από σφαιρίδιο αεροβόλου όπλου''.
    
    ''Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να συνέβη και από την πλευρά του κατοχικού στρατού ή και από την πλευρά τη δική μας, από κάποιον πολίτη ή από άτομο μη στρατιώτη'', είπε.
    
    Κατεχόμενα - Μήνυμα ''Τουρκικής Αντιστασιακής Οργάνωσης Κύπρου''
    ----------------------------------------------------------------
    Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων προετοιμάζει την επίσημη ίδρυση της ''Τουρκικής Αντιστασιακής Οργάνωσης Κύπρου'' (ΤΑΟΚ), που θεωρείται ως συνέχεια της γνωστής ΤΜΤ, στην ονομασία της οποίας προστίθεται τώρα και η λέξη ''Κύπρου''.
    
    Οπως αναφέρεται στη χθεσινή έκδοση της τ/κ εφημερίδας ''Κίπρις'', ο αρχισυντάκτης της οποίας, Μπασαράν Ντουζγκιούν, παραχώρησε τη στήλη του σε μήνυμα που έλαβε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το οποίο υπογράφεται από την ΤΑΟΚ, οι ιδρυτές της οργάνωσης είναι άτομα που έζησαν για χρόνια ''εξόριστοι'' στην Αγγλία και κατά την περίοδο 1963-1974 πολέμησαν στην Κύπρο ως ''αγωνιστές'' δίπλα στον τουρκικό στρατό.
    
    Το μήνυμα αποτελείται από 21 άρθρα και, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρει ότι το ψευδοκράτος θα πρέπει να ενωθεί με την Τουρκία, όπως συνέβη και με την Αλεξανδρέττα, και πως αυτοί που υποστηρίζουν την ένωση Τουρκίας - ψευδοκράτους θα πρέπει να βρεθούν στην εξουσία.
    
    ΚΣ ΕΔΕΚ - Παγδατής - Συγχαρητήρια
    ---------------------------------
    Η μεγάλη νίκη του Μάρκου Παγδατή επί του 13ου τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, Ισπανού Τόμι Ρομπρέτο, και η πρόκριση του στους 16 της διοργάνωσης του αυστραλιανού τουρνουά τένις έκανε όλους τους Κύπριους υπερήφανους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον κορυφαίο αθλητή για τη θριαμβευτική επιτυχία του στη Μελβούρνη.
    
    Γιατροί - Ποδόσφαιρο - Οικονομική βοήθεια - ΝΑ Ασία
    ---------------------------------------------------
    Σε μιαν προσπάθεια να ενισχύσουν την οικονομική βοήθεια της Κύπρου προς τους πληγέντες της νοτιοανατολικής Ασίας, ομάδα γιατρών της Λεμεσού - μέλη του Ιατρικού Συλλόγου - και φαρμακευτικές εταιρείες διοργανώνουν σήμερα ποδοσφαιρική συνάντηση.
    
    Ο ποδοσφαιρικός αγώνας, αθλοθέτης του οποίου θα είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Λεμεσού, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο γήπεδο Fitnessland Mini Soccer στη Μουταγιάκα.
    
    Τον αγώνα στηρίζουν οικονομικά οι φαρμακευτικές εταιρείες και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί μαζί με τις εισφορές των γιατρών που θα συμμετάσχουν θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για τους σεισμόπληκτους της νοτιοανατολικής Ασίας.
    
    Αυστραλία - Παγδατής - Αυστραλιανό Οπεν - Ηττα
    ----------------------------------------------
    Ο Κύπριος πρωταθλητής της αντισφαίρισης Μάρκος Παγδατής έχασε τελικά στο αυστραλιανό Οπεν, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, από τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, υπ' αριθμόν ένα στην παγκόσμια κατάταξη.
    
    Ο Φέντερερ νίκησε με 3 - 0 σετ και συγκεκριμένα με 6 - 2, 6 - 2 και 7 - 6.
    
    Ποδόσφαιρο - 15η Αγωνιστική - Αγώνες - Αποτελέσματα
    ---------------------------------------------------
    Η Ανόρθωση νίκησε χθες το βράδυ την Ομόνοια με 2 - 0 στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, σε αγώνα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.
    
    Νωρίτερα, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα επίσης με 2 - 0, στο ΓΣΠ.
    
    Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
    
    Απόλλων - Αλκή         5 - 0
    Εθνικός - Αρης         5 - 2
    ΑΕΚ     - Διγενής      1 - 1
    ΑΕΠ     - ΕΝΠ          2 - 2
    
    Η 15η Αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με το αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΛ, που αρχίζει στις 18:00.
    
    Καλαθόσφαιρα - 13η αγωνιστική - Αποτελέσματα
    --------------------------------------------
    

    [05] (Κ) Ουκρανία - Ορκωμοσία νέου Προέδρου

    [06] (Κ) Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ - Πατριάρχης

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης συναντήθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 23 January 2005 - 18:49:07 UTC