Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Κυπρο-Αμερικανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος - Αμερικανική αντιπροσωπεία
  • [02] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πολωνός Υπουργός - Μετανάστευση - Ασυλο
  • [03] (Κ) ΠΕΟ - Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό
  • [04] (Κ) ECOFIN - Βρυξέλλες - Υπουργός Οικονομικών
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Αντάμι - Επίσημο δείπνο

  • [01] (K) Κυπρο-Αμερικανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος - Αμερικανική αντιπροσωπεία

    Τις σοβαρές ανησυχίες και διαφωνία τους ως προς την άφιξη στα κατεχόμενα αποστολής επιχειρηματιών που αντιπροσωπεύουν αμερικανικές εταιρείες στην Τουρκία, με τη συνοδεία του εμπορικού ακολούθου της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αγκυρα, εξέφρασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπρο-Αμερικάνικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

    [02] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πολωνός Υπουργός - Μετανάστευση - Ασυλο

    Η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων ιδιαίτερα των αιτητών ασύλου, τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου με τον Πολωνό Υπουργό Εσωτερικών και Διοίκησης Ρίσαρτ Κάλις, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

    Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα έχουν κοινή φωνή στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ τόνισαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων σε κοινά θέματα θα επεκταθεί και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

    [03] (Κ) ΠΕΟ - Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό

    Η αλληλεγγύη του κυπριακού λαού προς τον Παλαιστινιακό λαό, είναι αλληλεγγύη που πηγάζει από τον ίδιο πόνο και τα ίδια βάσανα που ταλανίζουν τους δύο λαούς, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΟ για αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό.

    [04] (Κ) ECOFIN - Βρυξέλλες - Υπουργός Οικονομικών

    Με την εξέταση και έγκριση των προγραμμάτων Σταθερότητας και Σύγκλισης του Βελγίου, Δανίας, Εσθονίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Μάλτας, Πολωνίας, Σλοβακίας και Φινλανδίας συνεχίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

    Η διαδικασία αυτή ακολουθείται για όλες τις χώρες-μέλη οι οποίες εξετάζονται κατά ομάδες μετά τη δημοσίευση της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Προγράμματα Σύγκλισης και Σταθερότητας που ετοιμάζουν.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Αντάμι - Επίσημο δείπνο

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η προοπτική για ένταξη στην ΕΕ πρέπει να κάνει την Τουρκία να συνεργαστεί για εξεύρεση λύσης στην Κύπρο, με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και «να συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά τα άδικα πλεονεκτήματα που δίδονται στην Τουρκία με βάση το σχέδιο Ανάν V, μέσω επιδιαιτησίας και όχι μέσω μιας συμφωνίας αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων».

    Μιλώντας απόψε σε επίσημο δείπνο που παράθεσε ο Πρόεδρος της Μάλτας Εντουαρντ Φένεχ Αντάμι και η σύζυγός του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε πως «αναζητούμε και προσβλέπουμε σε μια συμφωνημένη λύση μέσω διαπραγματεύσεων, που θα αποκαταστήσει, διασφαλίσει και εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων μέσα στο πλαίσιο μιας πραγματικής ομοσπονδίας», εκφράζοντας την πεποίθηση πως «το σχέδιο Ανάν μπορεί να παράσχει το πλαίσιο για ένα νέο γύρο συνομιλιών, μετά που θα έχει βελτιωθεί και τροποποιηθεί ουσιαστικά».

    Στην ομιλία του ο Μαλτέζος Πρόεδρος ανέφερε πως οι πρόσφατες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή είναι ενθαρρυντικές.

    «Χιλιάδες Τ/Κ τώρα περνούν την γραμμή κάθε μέρα για εργασία, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη στο νότο και παίρνοντας πίσω μαζί τους 180 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 17 February 2005 - 20:49:11 UTC