Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) ΗΠΑ - ΟΗΕ - Επαφές - Κυπριακό - Λόρα Κένεντι
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Κατεχόμενα - Θάνατος Βρετανών - Σύλληψη 18χρονου
  • [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Αμερικανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - Ναρκωτικά - Εκθεση
  • [06] (Κ) Υπουργός Παιδείας Ελλάδας - Αφιξη - Δηλώσεις (1)
  • [07] (Κ) Αμερικανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - Ξέπλυμα - Εκθεση
  • [08] (Κ) Κοινοβ. Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρος
  • [09] (Κ) Υπουργός Παιδείας Ελλάδας - Αφιξη - Δηλώσεις (2)
  • [10] (K) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [11] (K) Αθήνα - Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου - Ε/Κ και Τ/Κ μαθητές

  • [01] (K) ΗΠΑ - ΟΗΕ - Επαφές - Κυπριακό - Λόρα Κένεντι

    Με επίσκεψη στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ, ολοκληρώθηκαν αργά χθες στη Νέα Υόρκη οι επαφές της αμερικανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Λόρα Κένεντι, με θέμα το Κυπριακό. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Αμερικανός Πρεσβευτής στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι επαφές είχαν διερευνητικό χαρακτήρα, με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις των διάφορων πλευρών για την παρούσα φάση του Κυπριακού και να ενημερωθεί σχετικά η νέα Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις της κυβέρνησης για το περιεχόμενο της έκθεσης του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, η εκτίμηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα περάσει σε αντίποινα, το ζήτημα που προέκυψε με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο θάνατος των δύο Βρετανών στα κατεχόμενα, η κλιμάκωση των μέτρων των σιτοπαραγωγών και η αύξηση των παράνομων αλλοδαπών στην Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'', στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Αντίποινα εναντίων των Αμερικάνων'', γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τη φωτιά, αντί να ακολουθεί την προληπτική διπλωματία, οδηγώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά σε όλο και περισσότερο επικίνδυνες ατραπούς, με συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι κλιμακώνουν τα μέτρα οι σιτοπαραγωγοί, αφού η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και να τους δώσει 3,5 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αντιστοιχεί με την απώλεια των εισοδημάτων τους.

    ''Η Μάχη'', στο πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο ''Της μόδας οι γάμοι με αλλοδαπούς'', γράφει ότι ''ατζέντης'' από το Μπαγκλαντές, ο οποίος διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κύπρο ''ως πολιτικός πρόσφυγας'', κατάφερε να φέρει πέραν των 2.500 παράνομων αλλοδαπών από τα κατεχόμενα, τους οποίους δασκάλευε με ποιο τρόπο έπρεπε να αιτηθούν για πολιτικό άσυλο για να επιτύχουν μόνιμη διαμονή στο νησί. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι αριθμός Πακιστανών που ήρθαν στην Κύπρο με τις ευλογίες των ειρηνευτικών δυνάμεων σήμερα διαμένουν στη Λεμεσό, αφού έχουν ήδη αποταθεί στις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας για πολιτικό άσυλο.

    Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Δεκατρείς Σωματοφύλακες κατά Ναρκωτικών'', γράφει ότι οι δεκατρείς δικαστές της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσαν στις διωκτικές αρχές και στην ΥΚΑΝ ισχυρότατο όπλο, αφού αποφάνθηκαν ότι δεν αποτελεί παγίδευση ή υποκίνηση για τη διάπραξη εγκλήματος όταν υπό κάλυψη αστυνομικός παριστάνει τον χρήστη και συλλαμβάνει τον έμπορο, με τον οποίο είχε κλείσει προηγουμένως συμφωνία αγοράς ναρκωτικών ουσιών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου ο οποίος είπε ότι οι αμερικανικές κινήσεις αποσκοπούν σε ένα σκαλί πριν από τη διπλωματική αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    ''Η Σημερινή'', στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Υπόκοσμος εν βρασμώ'', γράφει ότι η Αστυνομία περιμένει από στιγμή σε στιγμή ''άγριο αιματοκύλισμα'' μεταξύ των διαδόχων του δολοφονηθέντος Ντίνου Σεργίδη, άλλως Γενά. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι φόβοι της Αστυνομίας έγκεινται στο γεγονός ότι τρεις θανάσιμα εχθρευόμενες φατρίες υποκόσμου έχουν μπει δυναμικά στον ιππόδρομο, επιδιώκοντας πάση θυσία να βάλουν χέρι στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το παράνομο στοίχημα. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του Αλβαρο ντε Σότο ο οποίος ''καρφώνει τους Ε/Κ'' σχετικά με τη λύση του Κυπριακού και ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής δικαιώνεται ο Ραούφ Ντενκτάς.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Κάνουν πλάτες στην Τουρκία'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι προσπάθειες για να διευκολυνθεί η Αγκυρα στο θέμα της υπογραφής των πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Προσθέτει ότι η Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, δεν του απέκρυψαν ότι είναι δυσαρεστημένοι με τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΚΑ Κωνσταντίνο Λοϊζίδη.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Οπλο η διεθνής αλληλεγγύη'' ότι το ΑΚΕΛ τίμησε χθες δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια και φίλους της Κύπρου, Ρέμες Σιάντρα και Ευγενία Κιράνοβα. Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε στη συμβολή της διεθνούς αλληλεγγύης στον αγώνα του κυπριακού λαού για ανατροπή των δεδομένων του 1974. Αλλού γράφει ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ενέκρινε χθες ομόφωνα τους χειρισμούς του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για το Κυπριακό. Στη σύνοδο της ΚΕ εξετάστηκε και το θέμα του βουλευτή του κόμματος Δώρου Χριστοδουλίδη.

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Θάνατος Βρετανών - Σύλληψη 18χρονου

    [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό ----------------------------------------------------- Ομιλία για το Κυπριακό με επικρίσεις κατά των Ε/Κ έκανε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για τα ομοσπονδιακά συστήματα που οργανώθηκε από τη βελγική κυβέρνηση, ο τέως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι όλα όσα θα πει είναι προσωπικές απόψεις και ότι στη σημερινή διάσκεψη δεν εκπροσωπεί τον ΟΗΕ.

    Ο κ. ντε Σότο επέκρινε τους Ε/Κ, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την πολιτική ισοτιμία και τον διαμοιρασμό των εξουσιών, που προβλέπονταν στο σχέδιο Ανάν, ενώ για τους Τ/Κ είπε ότι θέλουν τη λύση και αυτό το απέδειξαν τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στις πρόσφατες ''εκλογές'' στα κατεχόμενα.

    Στην αρχή της ομιλίας του, έκανε μιαν ιστορική αναδρομή του Κυπριακού από τη δική του σκοπιά, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές του είχαν ζητήσει λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Εκπρόσωπος - Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Διαβήματα ------------------------------------------------------ ''Οσα μέσα υπάρχουν στη διάθεση της κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθούν'', δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο.

    Πρόσθεσε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει άλλο μέσο ''πλην της δημόσιας έκφρασης της απογοήτευσης της δικής μας πλευράς για το περιεχόμενο της έκθεσης''.

    Επισημαίνοντας τα διαβήματα που έχουν γίνει, ο κ. Χρυσοστομίδης υπογράμμισε πως το μέσο των διαβημάτων είναι στη διάθεση των διπλωματικών υπηρεσιών.

    Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου στο σταθμό SuperSpor FM για σκέψεις να μην εφαρμοστούν διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ που αφορούν την ειρήνη στην περιοχή, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι δεν γνωρίζει να έχουν γίνει τέτοιες δηλώσεις.

    Ολι Ρεν - Τουρκία - Κύπρος - Τελωνειακή ένωση ------------------------------------------------ Ο Φινλανδός Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τη δέσμευση που ανέλαβε να υπογράψει το πρωτόκολο της τελωνειακής ένωσης και με τις 10 νέες χώρες μέλη.

    Η τοποθέτηση αυτή του Φινλανδού Επιτρόπου έγινε χθες και είχε τη μορφή γραπτής δήλωσης, ενόψει της πρώτης επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει με την τουρκική πολιτική ηγεσία την προετοιμασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Οπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Ρέν, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής (17 Δεκεμβρίου) να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική διαδικασία ειρηνικής ενοποίησης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η Τουρκία, συνεχίζει η δήλωση, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές και θαρραλές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, η Επιτροπή θα αναλάβει την προετοιμασία της έναρξης των διαπραγματεύσεων από τεχνικής πλευράς.

    Εκπρόσωπος - Σχέδιο Ανάν - Κένεντι - Ρεν ----------------------------------------- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε χθες ότι όλοι πλέον αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοκρατικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Κύπρο, προσθέτοντας πως το σχέδιο Ανάν ως έχει δεν είναι δυνατόν να επανατεθεί ενώπιον του κυπριακού λαού.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ακόμη ότι η πρόβλεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν για επανέναρξη των συνομιλιών του Κυπριακού εντός της άνοιξης ή το καλοκαίρι ενδεχομένως να έγιναν ''στη βάση εκτιμήσεων της όλης κατάστασης και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας''.

    Αναφορικά με την επίσκεψη της Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Λόρα Κένεντι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη σημερινή θέση του Κυπριακού και τις αναμενόμενες εξελίξεις.

    ''Ασφαλώς ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου θα επαναλάβει τις δικές μας θέσεις όσον αφορά την επιθυμία και την προθυμία μας να προχωρήσουμε για λύση και επανένωση της χώρας μας'', είπε ο Εκπρόσωπος.

    Εκπρόσωπος - Ταλάτ - Αμμόχωστος --------------------------------- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε πως ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε τη σημασία της πρότασης της κυβέρνησης για την Αμμόχωστο ''και ηθελημένα επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις, οι οποίες αντιστρατεύονται κάθε έννοιας λογικής και πολιτικής προσέγγισης σοβαρών θεμάτων''.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Ταλάτ που, απαντώντας στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για την Αμμόχωστο και τη λειτουργία του λιμανιού, έθεσε θέμα συνδιαχείρισης και των λιμανιών που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές.

    Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε στον κ. Ταλάτ ότι ''η διοίκησή του δεν είναι παρά υποτελής τοπική διοίκηση της κατοχικής δύναμης και ως εκ τούτου μόνο με τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση θα μπορούμε να μιλούμε για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία και επανάνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων''.

    Λονδίνο - Μακσέιν - Κύπρος ----------------------------- Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντένις Μακσέιν δήλωσε ότι σκοπός παραμένει η επανένωση της Κύπρου και ότι η χώρα του εξακολουθεί να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου με τρόπο που να είναι δίκαιος, βιώσιμος και διαρκής προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

    ''Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη ισχυρή υποστήριξη για διευθέτηση και επανένωση ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους, όπως αντανακλάται στο αποτέλεσμα των εκλογών τους στις 20 Φεβρουαρίου'', αναφέρει ο κ. Μακσέιν σε γραπτή απάντηση σε ερώτηση του Εργατικού βουλευτή Μπιλ Τάιναν για την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου.

    ΗΠΑ - ΟΗΕ - Επαφές - Κυπριακό - Λόρα Κένεντι ---------------------------------------------- Με επίσκεψη στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ, ολοκληρώθηκαν αργά χθες στη Νέα Υόρκη οι επαφές της αμερικανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Λόρα Κένεντι, με θέμα το Κυπριακό. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Αμερικανός Πρεσβευτής στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι επαφές είχαν διερευνητικό χαρακτήρα, με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις των διάφορων πλευρών για την παρούσα φάση του Κυπριακού και να ενημερωθεί σχετικά η νέα Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

    Κοινός παρονομαστής όλων των επαφών ήταν η επιμονή από μέρους των Αμερικανών αξιωματούχων ότι συμφωνούν με την επισήμανση του Κόφι Ανάν πως θα πρέπει να δοθούν εγγράφως στα Ηνωμένα Εθνη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου οι διαφωνίες της ε/κ πλευράς με το σχέδιο Ανάν.

    Ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι από τις συνομιλίες που είχαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι με τον Ελληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο, Πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, δεν προκύπτουν νέα στοιχεία.

    Οι Αμερικανοί επεσήμαναν την ανάγκη να δοθούν από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο οι προτάσεις της ε/κ πλευράς, ενώ ζήτησαν την υποστήριξη της Ελλάδας στο να εγκριθούν από τις Βρυξέλλες οι κανονισμοί της ΕΕ που αφορούν και τους Τουρκοκύπριους.

    Ξηρουχάκης - Ευρωσύνταγμα - Κύπρος ----------------------------------- Μεγάλη σημασία έχει για την Κυπριακή Δημοκρατία η κύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος σε ό,τι αφορά το εθνικό της θέμα, δήλωσε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χάρης Ξηρουχάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για διαλέξεις, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για το Ευρωσύνταγμα.

    Μιλώντας χθες στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ξηρουχάκης είπε ότι ''το συνταγματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί στο μέλλον η πορεία επίλυσης του Κυπριακού θα έχει να κάνει με συμμάχους, με φίλους, οι οποίοι θα πλαισιώσουν την προσπάθεια''.

    Αθήνα - Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Κυπριακό - Πρόταση ψηφίσματος -------------------------------------------------------- Πρόταση ψηφίσματος για το Κυπριακό κατέθεσαν χθες στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι σύνεδροι Σπύρος Κότσιας, Χρήστος Νούμτας και Νατάσα Χρυσικοπούλου, στην οποία επισημαίνουν ότι το κίνημα ''παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στον αγώνα για μια δίκαιη λύση του μεγάλου, διεθνούς προβλήματος που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός''.

    ''Την ώρα που ασκούνται πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό την επιβολή ανεδαφικών και άδικων σχεδίων, η σαφής και αποφασιστική στάση μας στο πλευρό των ομοεθνών μας και της πολιτικής ηγεσίας τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία'', σημειώνουν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση ψηφίσματος.

    Αθήνα - 7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Σημίτης - Κυπριακό -------------------------------------------------------- Εντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπερασπίσθηκε το έργο των κυβερνήσεών του, σημειώνοντας ότι όσα κατακτήθηκαν τα οκτώ χρόνια της πρωθυπουργίας του εξανεμίζονται από τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης.

    Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ''μη δράση με στόχο το μη κόστος'' και έφερε ως παραδείγματα τη στάση της στο σχέδιο Ανάν και την αποδοχή καθορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ χωρίς να αξιοποιήσει τη συμφωνία του Ελσίνκι.

    Αθήνα -7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Αντρος Κυπριανού ----------------------------------------------------- Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν το ΑΚΕΛ με το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του, στις εργασίες του 7ου συνέδριου του ΠΑΣΟΚ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο κομμάτων στο ίδιο πνεύμα καθώς είναι προς όφελος των δύο λαών.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κυπριανού στη συμβολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, (αναφερόμενος ονομαστικά στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, στον Γιάννο Κρανιδιώτη και στον Γιώργο Παπανδρέου), στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Αθήνα -7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Αναστασιάδης ------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ''η Κύπρος δεν ξεχνά, γνωρίζει ότι το δικό σας κίνημα επισφράγισε την ευρωπαϊκή της πορεία'' και πρόσθεσε ''η συμβολή σας στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν καθοριστική, για εμάς είναι ανάσα ζωής, εσάς πρέπει να σας κάνει περήφανους''.

    ''Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, από κοινού με τον Γλαύκο Κληρίδη, ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο για την Κύπρο γιατί είχαν όραμα για την Κύπρο'', είπε, καταχειροκροτούμενος ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε ''η Κύπρος τους ευχαριστεί και τους ευγνωμονεί''.

    Αθήνα - 7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Κλεάνθους ------------------------------------------------ Τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου μετέφερε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους.

    Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κλεάνθους χαρακτήρισε ιστορικό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τέτοιες στιγμές ανακαλούμε στη μνήμη αυτούς που ενέπνευσαν τον κυπριακό λαό και αναφέρθηκε ονομαστικά στον ''γέρο'' Παπανδρέου με τον ανένδοτο και τον Ανδρέα Παπανδρέου που εγκατέλειψε τον υπουργικό θώκο το 1963-1964 και βρέθηκε στην Κύπρο στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό.

    Αθήνα - 7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Ομήρου ---------------------------------------------- ''Τη σιγουριά ότι το ΠΑΣΟΚ στη νέα περίοδο θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής για να οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες επιτυχία και κατακτήσεις'', εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στο 7ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Στο χαιρετισμό του ο κ. Ομήρου μετέφερε το μήνυμα ''της κοινής πορείας και της κοινής μοίρας του ελληνισμού'' καθώς και της ''αγάπης και τιμής στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και όλα τα στελέχη του κινήματος.

    Αθήνα - 7ο Τακτικό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Λυσσαρίδης ------------------------------------------------- Με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα ανέβηκε στο βήμα του 7ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος φανερά συγκινημένος, αφού χαιρέτησε τους συνέδρους, απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλώντας τον ''πολυαγαπημένο σύντροφο για ολόκληρη ζωή''.

    Ο κ. Λυσσαρίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στους κοινούς αγώνες της ΕΔΕΚ και του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε πως σήμερα παραμένει ''η ανοικτή πληγή, η τελευταία φάση της κυπριακής τραγωδίας''.

    Υπουργός Οικονομικών - ΕCOFIN - Βρυξέλλες -------------------------------------------- Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, αναχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN), που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2005.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη σύνοδο του ECOFIN θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η γνώμη του Συμβουλίου για τα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης της Κύπρου, της Ισπανίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Υπουργός Οικονομικών - Κόμματα - Στρατηγική της Λισσαβόνας ------------------------------------------------------------ Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός άρχισε χθες διάλογο με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να ετοιμαστεί το εθνικό πρόγραμμα δράσης για την προώθηση της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, που φιλοδοξεί να καταστήσει την οικονομία της ΕΕ ως την πλέον ανταγωνιστική στον κόσμο μέχρι το 2010.

    Ο κ. Κεραυνός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι χθες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης και έγινε η πρώτη ανταλλαγή απόψεων, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα κόμματα έδειξαν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κατανόηση για το θέμα.

    Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ελλάδας - Επίσκεψη ---------------------------------------------- Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου φθάνει σήμερα στην Κύπρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιο Γεωργιάδη.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Ελλάδα και Κύπρος θα υπογράψουν τη Δευτέρα μνημόνιο συνεργασίας, στο Υπουργείο Παιδείας.

    Φινλανδοί βουλευτές - Επίσκεψη --------------------------------- Πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Επικοινωνιών της φινλανδικής Βουλής θα βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές με τη Βουλή και άλλους φορείς από τις 6 ως τις 9 Μαρτίου.

    Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Μάκη Κωνσταντινίδη, τον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Σέργιο Σεργίου, τον πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, καθώς και τον πρόεδρο και μέλη της κοινής ομάδας φιλίας Κύπρου-Φινλανδίας.

    Κύπρος - Γαλλία - Εσωτερική ασφάλεια - Συμφωνία --------------------------------------------------- Υπογράφτηκε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συμφωνία συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

    Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη συμφωνία υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ανδρέας Τρυφωνίδης και από πλευράς της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στη Λευκωσία Hadelin de la Tour-du-Pin.

    ΕΕ - Ανεργία - Iανουάριος - Κύπρος ------------------------------------- Στο 5,6% του ενεργού πληθυσμού κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο έναντι 5,5% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας. Την ίδια περίοδο το μέσο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ήταν 8,8% του ενεργού πληθυσμού.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η Κύπρος είχε την έβδομη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 25 κρατών μελών.

    Κατεχόμενα - Θάνατος Βρετανών -------------------------------- Ζεύγος Βρετανών που κατοικούσε στην κατεχόμενη Λάπηθο βρέθηκε νεκρό χθες το πρωί Πρόκειται για τους Ρις Λιν και Αν Μαχόνι, 71 και 63 χρόνων αντίστοιχα. Η ''αστυνομία'' συνέλαβε χθες το βράδυ έναν 18χρονο σε σχέση με την υπόθεση.

    Το ζεύγος Μαχόνι ζούσε στα κατεχόμενα για 17 χρόνια.

    Χρηματιστήριο - Νέα σημαντική άνοδος ---------------------------------------- Με τους τραπεζικούς τίτλους και κυρίως τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής να οδηγούν σε ανοδική πορεία την αγορά, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατέγραψε χθες για τέταρτη στη σειρά συνάντηση σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,5%. Αποτέλεσμα ήταν ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς να ανέλθει στις 1.234,17 μονάδες. Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,5% σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 88,21 μονάδες. Πάνω από το ένα εκατομμύριο λίρες, ύστερα από αρκετές ημέρες, ανήλθε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στο 1,6 εκ. λίρες.

    Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,48% κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 414,17 μονάδες.

    Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Κλειστού Στίβου - Κύπριοι - Αποκλεισμός ------------------------------------------------------- Οι Κύπριες αθλήτριες Αννα Φοιτίδου στο άλμα επί κοντώ και η Αννη Χριστοφίδου στα 800 μέτρα αποκλείστηκαν από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κλειστού Στίβου που άρχισαν χθες στην Μαδρίτη, αφού δεν κατάφεραν να διακριθούν στα προκριματικά.

    Για τα προκριματικά θα αγωνιστεί σήμερα το πρωί και ο Κυριάκος Ιωάννου στο άλμα εις ύψος.

    Ποδόσφαιρο - 20ή αγωνιστική -------------------- Ο αγώνας ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ που θα αρχίσει στις 17:00 στο Στάδιο ΓΣΖ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των σημερινών συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.

    Στις 15:30 θα αρχίσουν οι αγώνες Ανόρθωση-Πάφος, Παραλίμνι-Νέα Σαλαμίνα και Αρης-Αλκή.

    [05] (Κ) Αμερικανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - Ναρκωτικά - Εκθεση

    Γενικά αποτελεσματικές είναι οι προσπάθειες της κυπριακής Αστυνομίας για εφαρμογή του νόμου σε σχέση με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την έκθεση για τη διακίνηση ναρκωτικών για το 2004 του αμερικανικού ΥΠΕΞ, η οποία σημειώνει ότι τόσο οι τεχνικές όσο και η δυνατότητα των κυπριακών διωκτικών Αρχών παραμένουν μειωμένες λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων, και ότι η χρήση ναρκωτικών στο νησί παραμένει σχετικά σπάνια.

    [06] (Κ) Υπουργός Παιδείας Ελλάδας - Αφιξη - Δηλώσεις (1)

    Στο 8%, από το 7% που είναι σήμερα, θα ανέλθει το ποσοστό των Κυπρίων φοιτητών που θα εισέρχονται από τώρα και στο εξής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου, αμέσως μετά την άφιξή της για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    [07] (Κ) Αμερικανικό ΥΠΕΞ - Κύπρος - Ξέπλυμα - Εκθεση

    Η κυπριακή κυβέρνηση έχει συστήσει ένα περιεκτικό καθεστώς κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει βήματα για ενίσχυση της εφαρμογής της νομοθεσίας της, σημειώνει η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για το 2004.

    [08] (Κ) Κοινοβ. Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρος

    Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειο Μαγγίνα, πραγματοποιεί από αύριο τριήμερη επίσκεψη στο νησί.

    [09] (Κ) Υπουργός Παιδείας Ελλάδας - Αφιξη - Δηλώσεις (2)

    Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε σήμερα ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν συμφωνήσει να αυξηθεί στο 8%, από το 7% που υπήρχε μέχρι σήμερα, το ποσοστό των Κυπρίων φοιτητών που θα εισέρχονται με το νέο σύστημα στα ελληνικά πανεπιστήμια ούτως ώστε ''να μπορούν να ικανοποιηθούν περισσότεροι φοιτητές''.

    Μιλώντας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή της στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, η κ. Γιαννάκου σημείωσε ότι ''η στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα''.

    [10] (K) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ

    Η Α. Θ. Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος συνεχίζει την Ποιμαντική του Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος, την Πέμπτη 3 Μαρτίου ε.ε. επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Πόλης του Πόρτ Ελίζαμπεθ.

    Συνοδευόμενος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος Σέργιο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ. Σάκη Ζένιο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης του Πορτ Ελιζάμπεθ όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο κ. Φάκου, συγκρατούμενο του πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα κατά την περίοδο του ρατσιστικού καθεστώτος. Στην συζήτηση μεταξύ τους αναφέρθηκαν στην προσφορά του Ελληνισμού στην πόλη και τον σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει η Εκκλησία στην διατήρηση των θεσμών και των αξιών στην διαμορφούμενη κοινωνία της Νοτίου Αφρικής.

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ

    Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Πόρτ Ελίζαμπεθ, εκεί ευλόγησε το φαγητό που οι κυρίες της Ελληνικής Κοινότητας και μέλη της Ιεραποστολικής Επιτροπής προσέφεραν στα 500 παιδιά του σχολείου του Σέντ Άλπανς που περίμεναν τον Προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου από το πρωί να επισκεφτεί το μέρος όπου τα τελευταία χρόνια έγινε μία πνευματική όαση για αυτά.

    Ο Διευθυντής και η Υποδιευθύντρια του Σχολείου καλωσόρισαν τον Μακαριώτατο με θερμά λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη για την πολυετή προσφορά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Σχολείο τους που έχει τα φτωχότερα παιδιά της πόλης. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας από όπου γίνεται η προσφορά του φαγητού και λειτουργεί επίσης η Ιεραποστολή, κ. Νίκος Σιάχος εξήγησε στον Μακαριώτατο πώς άρχισε η ιεραποστολική προσπάθεια στην περιοχή από τον τότε εφημέριο της περιοχής και τώρα Μητροπολίτη Σέργιο και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη γιατί μεριμνά για την συνέχεια της.

    Ευχαριστώντας ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την ιεραποστολή της περιοχής και προσέφερε για τις ανάγκες του Σχολείου το ποσό των 10 χιλιάδων ράντ.

    Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος περιήλθε τους χώρους της Ιεραποστολής και προσκύνησε στο ιεραποστολικό παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΑΝ

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Πέμπτης 3 Μαρτίου ε.ε., ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στα πλαίσια της Ποιμαντικής του Περιοδείας μετέβη αεροπορικώς στο Ντέρμπαν.

    Εκεί παρουσία του Έλληνα προξένου της πόλεως κ. Γιάννη Πεδιώτη, αντιπροσώπων της πόλεως, της κυβερνήσεως και πλήθους κόσμου, συμπαραστατούμενος, ο Μακαριώτατος, από τους Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος Σέργιο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Γκάνας Δαμασκηνό, τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού της Κοινότητας αφιερωμένου στην μνήμη των Αγίου Νικολάου, Απoστόλου Ανδρέου και Αγίου Γερασίμου.

    Στη συνέχεια τελέσθηκε δοξολογία επί τη άφιξη του Μακαριωτάτου μετά την οποία ο Εφημέριος της περιοχής Νατάλ Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Δρυδάκης καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την τέλεση των πρώτων θυρανοιξίων μετά την ανάρρηση του στον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου. Απαντώντας ο Πατριάρχης συνεχάρη τους πρωτοστάτες στην ανέγερση του Ναού και προέτρεψε τους πιστούς να συνεχίζουν να ζουν σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη παράδοση μας και υποσχέθηκε ότι θα έρθει σύντομα να εγκαινιάσει τον Ναό που θα είναι το κέντρο της πνευματικής ζωής των πιστών της περιοχής.

    Από το Πατριαρχικό Γραφείο Τύπου

    [11] (K) Αθήνα - Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου - Ε/Κ και Τ/Κ μαθητές

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε σήμερα "ανώνυμους ήρωες της ειρήνης και της συμβίωσης" τους Ε/Κ και Τ/Κ μαθητές και δάσκαλους, σε παρέμβασή του στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Ελληνοκύπριοι-Τουρκοκύπριοι", με την παρουσία μαθητών και δασκάλων από τις δύο κοινότητες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 5 March 2005 - 18:49:13 UTC