Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό σε σχέση με την τουρκική πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης Τουρκίας - ΕΕ και με τα δέκα νέα κράτη - μέλη, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα αυτά και οι σχέσεις Λευκωσίας - Αθήνας, καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ''Σαπφάιαρ'' είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές και ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και στην τουρκοκυπριακή ομάδα Γενίτζαμί είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα των κυριακάτικων εφημερίδων.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο ''Στο ψυγείο η περιουσία Ανδρονίκου'', ότι η ΑΗΚ αρχίζει από αύριο προσπάθειες ανάκτησης των 9,2 εκατομμυρίων λιρών του Ταμείου Συντάξεων, έχοντας εξασφαλίσει συντηρητικό διάταγμα, με το οποίο παγιοποιείται η προσωπική περιουσία του ζεύγους Γιάννου και Ρέας Ανδρονίκου, ιδιοκτητών της ''Σαπφάιαρ'', καθώς επίσης και της περιουσίας πέντε εταιρειών τους. Σε άλλο θέμα γράφει πως συγκινητικές στιγμές έζησαν χθες στο γήπεδο ''Αμμόχωστος'' στη Λάρνακα όσοι παρακολούθησαν το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και στην τουρκοκυπριακή Γενίτζαμί. Ηταν η πρώτη φορά κατά την οποία βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ποδόσφαιρο ομάδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μετά από 50 χρόνια.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο ''Σφοδρή επίθεση Νίκου Αναστασιάδη'', γράφει στο κύριο θέμα ότι ξέσπασε ''νέα κόντρα'' μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης αναπαράγει τις τουρκικές θέσεις με τα όσα δηλώνει. Οι δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκάλεσαν ''τη μήνιν'' του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος ''έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας'' και είπε ότι κατανοεί πλήρως την αμηχανία της κυβέρνησης μπροστά στα "εντεινόμενα πολιτικά αδιέξοδα''. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ''Αντέννα'', όπου μεταξύ άλλων είπε πως είναι θέμα χρόνου η υπογραφή και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης Τουρκίας - ΕΕ και με τα δέκα νέα κράτη - μέλη.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Τι προβληματίζει τον Καραμανλή;'', γράφει πως Αθήνα και Λευκωσία δείχνουν να απομακρύνονται η μια από την άλλη και ότι, παρά την εντύπωση που επικρατεί περί συντονισμού μεταξύ τους, υπάρχουν τέσσερα σημεία - αγκάθια που χωρίζουν τις δύο κυβερνήσεις. Τα σημεία αυτά αφορούν τη μη σαφή διατύπωση από την κυβέρνηση Παπαδοπούλου των αλλαγών που επιθυμεί στο σχέδιο Ανάν, το ζήτημα των πρωτοβουλιών για νέα κινητικότητα στην αναζήτηση λύσης του Κυπριακού, τους χειρισμούς σχετικά με τις τουρκικές υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ και τους κανονισμούς χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων και του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι το επιτελείο του Προέδρου Παπαδόπουλου επεξεργάζεται έγγραφο, το οποίο θα τεθεί υπόψη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου στην προσεχή συνεδρία και στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι ανησυχίες με βάση τις κωδικοποιημένες θέσεις των κομμάτων για τις ζητούμενες αλλαγές στο σχέδιο Ανάν.

    ''Η Σημερινή'', με τον τίτλο ''Πιθανές συλλήψεις'', γράφει στο κύριο θέμα ότι η υπόθεση της εξαφάνισης ποσού πέραν των εννέα εκατομμυρίων λιρών από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ εισήλθε πλέον στην πιο κρίσιμη και ουσιαστική της φάση και ότι είναι πολύ πιθανόν να εκδοθούν κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες ακόμα και εντάλματα σύλληψης, μη αποκλειομένης και της επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά της ''Σαπφάιαρ'' με πιθανό και το κλείσιμό της ή/και την επιβολή χρηματικού προστίμου 100.000 λιρών. Αλλη είδηση είναι οι πληροφορίες για αναθέρμανση του ρωσικού ενδιαφέροντος για την Κύπρο ως τουριστικού προορισμού, παρά την εισαγωγή από της 1ης Ιανουαρίου 2004 του καθεστώτος θεώρησης διαβατηρίων Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται το νησί.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', κάτω από τον τίτλο ''Εφθασε η ώρα της κρίσεως'', γράφει στο κύριο θέμα πως οι ανακριτικές Αρχές συμπλήρωσαν τους φακέλους με τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων κράτησης. Οι ανακριτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, ετοιμάζονται για τις επόμενές τους κινήσεις προς διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά το έλλειμμα 9,2 εκ. λιρών στο Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ και των 250.000 λιρών του Ταμείου Προνοίας των Δασικών Βιομηχανιών. Αλλού γράφει ότι πιλότοι και αεροσυνοδοί των Κυπριακών Αερογραμμών προχωρούν σήμερα σε συσκέψεις, για να αποφασίσουν εάν θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο ή εάν θα αποδεχθούν την εισήγηση της διοίκησης της εταιρείας για διάλογο επί του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο ''Επικίνδυνη αντιπολίτευση'', ότι ''σε θέση συνηγόρου της Αγκυρας διολισθαίνει ο ΔΗΣΥ'' και ''από την κακή - αντιπαραγωγική στην επικίνδυνη αντιπολίτευση'', καθώς συστηματικά τον τελευταίο καιρό -σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα- επιδίδεται στο ''ροκάνισμα'' της αξιοπιστίας των θεσμών της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα υποσκάπτει τη χαραγμένη από το Εθνικό Συμβούλιο στρατηγική στο Κυπριακό. Αλλού παραθέτει τις απόψεις τριών νέων μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, των Νικόλα Παπαδόπουλου, Κυριάκου Κενεβέζου και Γιώργου Κολοκασίδη, σχετικά με το ρόλο του κόμματος σε όλους τους τομείς της κυπριακής κοινωνίας μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 19ης Μαρτίου 2005.

    [02] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Καρογιάν - Πρωτόκολο - Ταλάτ - Αναστασιάδης --------------------------------------------- Η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ και η βασική της δέσμευση είναι να εφαρμόσει την συμφωνία της Αγκυρας, δήλωσε χθες στην Πάφο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μάριος Καρογιάν.

    Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του σε προσφυγική συνοικία στην Πάφο ο κ. Καρογιάν είπε ακόμη ότι ''οι θέσεις, οι προτάσεις, οι εισηγήσεις αλλά και οι προσεγγίσεις της κυπριακής κυβέρνησης ολοένα και περισσότερο βρίσκουν απήχηση όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στα άλλα ξένα κέντρα λήψης απόφασης''.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις όσο αφορά την υπογραφή του πρωτοκόλλου για επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας στα δέκα νέα κράτη μέλη της ΕΕ, ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε πως για την Τουρκία είναι μονόδρομος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως ''η Τουρκία στο τέλος θα υπογράψει και θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο''.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι οι Ε/Κ πέρασαν στην απομόνωση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου είπε πως ''αυτός είναι διακαής πόθος του κ. Ταλάτ και της τουρκικής πλευράς'' όμως δυστυχώς για αυτούς ''δεν είναι έτσι''.

    ''Οι θέσεις, οι προτάσεις, οι εισηγήσεις αλλά και οι προσεγγίσεις της κυπριακής κυβέρνησης ολοένα και περισσότερο βρίσκουν απήχηση όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στα άλλα ξένα κέντρα λήψης απόφασης'', είπε ο κ. Καρογιάν επισημαίνοντας πως οι θέσεις της ε/κ πλευράς γίνονται αποδεκτές γιατί ''στηρίζονται στην λογική, στηρίζονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στο διεθνές δίκαιο''.

    Πρόεδρος Βουλής - Ταλάτ - Ποδόσφαιρο -------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ''εάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωριστεί από την Τουρκία μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, η Τουρκία θα βρίσκει το Κυπριακό μπροστά της''.

    Ο κ. Χριστόφιας σχολίαζε τις δηλώσεις που έκανε χθες σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για απομόνωση της ε/κ πλευράς και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλούσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της Τουρκοκυπριακής ομάδας Γενίτζαμί που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Στάδιο Αμμόχωστος στη Λάρνακα.

    Ο αγώνας ήταν ο πρώτος που διεξήχθηκε μεταξύ ε/κ και τ/κ ποδοσφαιρικής ομάδας ύστερα από 50 χρόνια.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ''έχουμε φτάσει στο σημείο το αυτονόητο (ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας) να είναι γεγονός''.

    Πρόσθεσε ότι ''η διχοτόμηση και η παρουσία των ξένων στρατευμάτων μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο και αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει''.

    Ταυτόχρονα ευχήθηκε όπως στο μέλλον να υπάρξει μια ομάδα στην Κύπρο που να την απαρτίζουν Ε/Κ και Τ/Κ ποδοσφαιριστές.

    Αβέρωφ Νεοφύτου - Ταλάτ ------------------------- Αντιπαραγωγικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι δεν βοηθούν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την επανένωση της Κύπρου μέσα από μια νέα πρωτοβουλία του διεθνούς παράγοντα και των Ηνωμένων Εθνών.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ταλάτ περί απομόνωσης των Ε/Κ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι οποιεσδήποτε απόψεις είτε αυτές στηρίζονται στη λογική ότι η Τουρκία είναι η μόνη που είναι στριμωγμένη είτε ότι οι Ε/Κ είναι αυτοί που είναι στριμωγμένοι από την μία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και από την άλλη δεν βοηθούν στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες να επανενώσουμε τον τόπο μας.

    ''Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως η συνέχιση του στάτους κβο δημιουργεί προβλήματα στη Τουρκία. Ομως την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε και εμείς εδώ στην Κύπρο να βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες του στάτους κβο και της κατοχής'', κατέληξε.

    Ομήρου - Πρωτόκολλο - Ταλάτ ----------------------------- Η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει τη δυνατότητα να ανακόψει είτε την έναρξη είτε τη συνέχιση του ενταξιακού διαλόγου της Τουρκίας με την ΕΕ εάν η Αγκυρα δεν τηρήσει την υποχρέωση για επέκταση της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Κληθείς να σχολιάσει χθες στην Πάφο τις πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ Κομισιόν και Αγκυρας αναφορικά με το κείμενο του πρωτοκόλλου της τελωνειακής ένωσης, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι λόγω του Πάσχα των Καθολικών τα γραφεία στις Βρυξέλλες είναι κλειστά και συνεπώς ''δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση πριν από την ερχόμενη Τρίτη'' όταν θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Επιτροπής.

    Αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της Αγκυρας όπως προκύπτουν από τα Συμπεράσματα της 17ης Δεκεμβρίου 2004, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να τύχει δυσμενούς διάκρισης στην επέκταση της τελωνειακής ένωσης στα νέα μέλη, κάτι που σημαίνει χρήση των λιμανιών και των αεροδρομίων όπως προβλέπει η συμφωνία της Αγκυρας από το 1964, καθώς και ''κατά την αντικειμενική εκτίμηση, έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας'' παρά το γεγονός ότι η Τουρκία θα δηλώνει ότι δεν την αναγνωρίζει.

    ''Αυτή λοιπόν είναι υποχρέωση της Τουρκίας έναντι της ΕΕ και είναι υποχρέωση της ΕΕ να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίσει αυτή τη δέσμευση. Από εκεί και πέρα, ασφαλώς η Κυπριακή Δημοκρατία, εάν δεν τηρήσει τα υπεσχημένα η Τουρκία, θα έχει την δυνατότητα να ανακόψει, είτε την έναρξη είτε την συνέχιση του ενταξιακού διαλόγου Τουρκίας - ΕΕ'', δήλωσε ο κ. Ομήρου.

    Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για απομόνωση της ε/κ πλευράς, προσθέτοντας πως ''υποκρύπτουν και μια δόλια υστεροβουλία''.

    ''Πλανάται πλάνην οικτράν ο κύριος Ταλάτ εάν νομίζει ότι επειδή αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, θα αποδεχθούμε το Σχέδιο Ανάν είτε ως έχει είτε με περιθωριακές αλλαγές υπό το κράτος και υπό το βάρος των όποιων προβλημάτων και δυσκολιών αντιμετωπίζουμε.''

    ΝΕΟ - Τουρκία - ΕΕ - Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ενωσης ---------------------------------------------------- Οι Νέοι Ορίζοντες θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος, με τον οποίο θα αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν σχετικά με το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης ΕΕ και με τα δέκα νέα κράτη - μέλη μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η τήρηση ανυποχώρητης στάσης εκ μέρους της Κύπρου.

    ''Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας'', αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση των ΝΕΟ, ''θα πρέπει χωρίς αμφιταλαντεύσεις να στείλει το μήνυμα ότι απαιτούμε και υπογραφή και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, με έμπρακτη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Οι ΝΕΟ εισηγούνται επίσης όπως, ταυτοχρόνως, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ''καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε συνοδευτική τοποθέτηση αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της Τουρκίας''.

    Επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή τους οι ΝΕΟ ότι ''τα προβλήματα που δημιουργούνται για την πλευρά μας είναι αποτέλεσμα της μη άσκησης βέτο τον Δεκέμβριο'', δηλώνουν ότι είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό.

    Ποδόσφαιρο - Νέα Σαλαμίνα - Γενίτζαμί - Φιλικός αγώνας -------------------------------------------------------- Η Νέα Σαλαμίνα νίκησε χθες στο στάδιο ''Αμμόχωστος'' στη Λάρνακα με 6-0 την τ/κ Γενίτζαμί, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα επαναπροσέγγισης.

    Tο παιγνίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Bουλής Δημήτρης Xριστόφιας, ο Mητροπολίτης Kιτίου Xρυσόστομος, ο Yπουργός Eμπορίου και Bιομηχανίας Γιώργος Λιλλήκας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Aμμοχώστου, βουλευτές, ο πρόεδρος της KOE Kίκης Λαζαρίδης, ο αντιπρόεδρος του KOA Pίκκος Θεοχαρίδης και ο Πρόεδρος της KOΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

    Ηταν ο πρώτος αγώνας μεταξύ ε/κ και τ/κ ομάδας ύστερα από πενήντα χρόνια.

    Ποδόσφαιρο - Εθνική Κύπρου - Εθνική Ιορδανίας ----------------------------------------------- Η Εθνική ανδρών Κύπρου στο ποδόσφαιρο νίκησε στο χθεσινό φιλικό αγώνα στο ΓΣΖ με 2-1 το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιορδανίας.

    Στο μεταξύ, η Εθνική Κύπρου θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με την Ελβετία στη Ζυρίχη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    Εθνική Ελλάδας - Γεωργία - Προκριματικοί Μουντιάλ 2006 -------------------------------------------------------- Εντυπωσιακή εμφάνιση για την Εθνική Ελλάδος, η οποία νίκησε με 3-1 τη Γεωργία στο γήπεδο της Λοκομοτίβ στην Τιφλίδα και πλησίασε στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Ουκρανία, μετά από έξι αγώνες για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2006.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Ασατιάνι στο 22΄, όμως ''γύρισαν'' το ματς και με τέρματα των Καψή (44΄), Βρύζα (45΄) και Γιαννακόπουλου (52΄) έφτασαν στην τελική επικράτηση.

    Μετά το σημερινό αγώνα, ο Οτο Ρεχάγκελ έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες (24) στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ξεπερνώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

    Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα --------------------------- Το ΑΠΟΕΛ νίκησε στην αίθουσα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' με 88-76 τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης για τα πλέι οφ του Παγκύπριου πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας.

    Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ θα συναντηθούν ξανά με σκοπό την πρόκριση στον τελικό του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, αφού το ΑΠΟΕΛ νίκησε τον τρίτο ημιτελικό τον Απόλλωνα και μείωσε σε 2-1 τις νίκες.

    Στον τελικό θα περάσει η ομάδα που θα συμπληρώσει τρείς νίκες.

    Ηδη στον τελικό πέρασε η ΑΕΛ, η οποία προχθές νίκησε εκτός έδρας με 78-75 τον Κεραυνό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 27 March 2005 - 18:49:05 UTC