Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-08-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή από Αθήνα

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή από Αθήνα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε απόψε ότι υπάρχει μια σωρεία επιστημονικών ερευνών που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος της Κυριακής σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να θυσιαστεί η ποιότητα και αξιοπιστία της έρευνας για εξοικονόμηση χρόνου.

    Είπε ακόμη ότι τόσο οι Ελληνες εμπειρογνώμονες βοηθούμενοι από εμπειρογνώμονες από την εταιρεία Μπόινγκ και από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων όσο και όλες οι άλλες υπηρεσίες έχουν αυστηρές οδηγίες ότι πρέπει να διεξαχθεί η έρευνα με πληρότητα και όσον γίνεται πιο σύντομα.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως από τους αρμόδιους Υπουργούς και άλλους εμπλεκόμενους για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ είχε επίσης επαφές για το Κυπριακό με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

    ''Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά τον άριστο τρόπο κινητοποίησης όλων των υπηρεσιών στην Ελλάδα και όλων των χειρισμών που έγιναν σε όλη την διάρκεια αυτής της τραγικής πτήσης'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Οσον αφορά την ταυτοποίηση των νεκρών του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού σημείωσε ότι «έχουμε και στην Κύπρο αρκετή εμπειρία με τη μέθοδο της ταυτοποίησης μέσω του DNA λόγω των άλλων τραγικών περιπτώσεων των αγνοουμένων'', είπε πως ''έχει συμφωνηθεί ότι αν χρειαστεί πρόσθετο προσωπικό θα σταλεί από την Κύπρο για να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο σύντομα αυτή η ταυτοποίηση».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν υπάρχει βίντεο που έχουν τραβήξει οι πιλότοι των δύο μαχητικών F16 «αλλά έχω διαβάσει όλο το κείμενο των συνομιλιών των πιλότων των F16 με το Αρχηγείο της Πολιτικής Αεροπορίας».

    Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα όταν διάβασε τους διάλογους των πιλότων των F16, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά, ενώ σημείωσε πως πως ''είναι συγκλονιστική η περιγραφή αυτών των τραγικών σκηνών''.

    ''Δεν αποκαλύπτει τίποτε που δεν είναι ήδη γνωστό. Ο κυβερνήτης δεν ήταν στη θέση του, ο συγκυβερνήτης ήταν με γυρμένο το κεφάλι στο χειριστήριο, σε κάποιο στάδιο ένα πρόσωπο που δεν είναι διαπιστωμένο αν είναι άνδρας ή γυναίκα φάνηκε να προσπαθεί να κάνει χειρισμούς στο αεροπλάνο και αυτά όλα είναι που έχουν πει οι πιλότοι», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 18 August 2005 - 19:49:08 UTC