Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αν. Πρωθυπουργός Βρετανίας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [02] Εκπρόσωπος - Ερντογάν - Κύπρος - ΕΕ
  • [03] Τουρκία - ''Νικηφόρρος'' - F16
  • [04] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσκοπος Κύκκου
  • [05] Εκπρόσωπος - Μαρτένς - ΔΗΣΥ - Κυπριακό
  • [06] Υπουργός Γεωργίας - Γρίπη Πτηνών - Διάταγμα
  • [07] Επιτροπή Υγείας - Γρίπη πτηνών
  • [08] Κουμουτσάκος - Ταλάτ - ΗΠΑ - Επίσκεψη
  • [09] Κουμουτσάκος - Βαρβιτσιώτης - Κωνσταντινούπολη
  • [10] Εκπρόσωπος - Σογιέρ
  • [11] Μπαρόζο - Σύνοδος Κορυφής - Ιδέες Επιτροπής
  • [12] ΕΕ - Επιτροπή - Τουρκία - Κροατία - Αξιολόγηση
  • [13] Πρόεδρος Βουλής - ΓΓ αυστριακού ΥΠΕΞ
  • [14] Πρόεδρος Βουλής - Γερμανική αντιπροσωπεία
  • [15] Κλεάνθους - Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι
  • [16] Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Τουρκία - Σχολή Χάλκης
  • [17] Φανάρι - Σύνοδος Ορθόδοξης Εκκλησίας - Μαρτένς
  • [18] Εκπρόσωπος - Αραβική Συμμαχία - Ντε Σότο
  • [19] Βουλή - Ολομέλεια - Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πρωτόκολλο
  • [20] Θράσου - Τσολάκης - Ορφανός - Ερευνες για Μπόινγκ
  • [21] Πρόεδρος ΣΤΕΚ - Παγκύπριο Φόρουμ για τουρισμό 2005
  • [22] Ομιλος Λαϊκής - ΡΙΚ - 16ος Ραδιομαραθώνιος
  • [23] Χρηματιστήριο - Νέα κέρδη

  • Επομπή για Ομογένεια 21/10/2005

    [01] Αν. Πρωθυπουργός Βρετανίας - Κύπρος - Επίσκεψη

    Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 24 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου του 2005 θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου John Prescott, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης γι' αυτό το εξάμηνο.

    Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της άτυπης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 27 Οκτωβρίου 2005.

    [02] Εκπρόσωπος - Ερντογάν - Κύπρος - ΕΕ

    ''Αυτά τα οποία λέγει ο Τούρκος Πρωθυπουργός εκτός της ΕΕ φαίνεται να είναι η πολιτική της Αγκυρας και αυτή πρέπει να λάβουν υπόψη οι εταίροι στην Ενωση'', δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας ότι οι πράξεις δείχνουν την πολιτική και όχι οι φράσεις.

    Ο Εκπρόσωπος που κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που προβάλλει τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Λονδίνο για να ανακοινώσει την ετοιμότητα του για συνομιλίες στο Κυπριακό στα πλαίσια των ΗΕ, είπε: ''Η πολιτική της Τουρκίας είναι γνωστή, μας την έχει πει πολλές φορές με δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν και η προσπάθεια του να δείξει από τη μια διπλωματικά καλό πρόσωπο στην ΕΕ είναι, για εμφανείς λόγους, για να απαλλαγεί από τις πιέσεις όσον αφορά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ή και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της''.

    [03] Τουρκία - ''Νικηφόρρος'' - F16

    Η Τουρκία θα αντιδράσει στην άσκηση ''Νικηφόρος'' της Εθνικής Φρουράς στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε χαμηλές πτήσεις πάνω από την Κύπρο, αναφέρει η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας ''Μιλιέτ''.

    Η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη Τύπου του εκπρόσωπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί την άσκηση «με ανησυχία» και ότι η απόφαση για την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων ύστερα από διακοπή τριών ετών δεν «συμβάλλει στις προσπάθειες για περιφερειακή συνεργασία».

    Υπογραμμίζει δήλωση του κ. Ταν, ο οποίος είπε ότι απάντηση στην άσκηση ''Νικηφόρος'' εναπόκειται στην κρίση των στρατιωτικών αρχών.

    [04] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσκοπος Κύκκου

    Για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της Εκκλησίας και την επικείμενη επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενημέρωσε χθες ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Επίσκοπο Κύκκου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και διήρκεσε μία ώρα περίπου, ο Επίσκοπος Κύκκου είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ''τα αληθή γεγονότα που κλυδωνίζουν σήμερα την Εκκλησία της Κύπρου''.

    [05] Εκπρόσωπος - Μαρτένς - ΔΗΣΥ - Κυπριακό

    Ικανοποίηση για τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, εξέφρασε χθες η κυβέρνηση δια του Εκπροσώπου της Κύπρου Χρυσοστομίδη.

    Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ο κ. Χρυσοστομίδης σημείωσε ιδιαίτερα τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό και θετικό ρόλο στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αρχών.

    [06] Υπουργός Γεωργίας - Γρίπη Πτηνών - Διάταγμα

    Διάταγμα με σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των οικόσιτων πτηνών και των πτηνών που βρίσκονται σε φάρμες από την επαφή με άγρια πτηνά, εξέδωσε η κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμη Ευθυμίου.

    Σε δηλώσεις μετά από συνεδρία υπουργικής επιτροπής στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο κ. Ευθυμίου εξήγησε ότι τα μέτρα που προτάθηκαν με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και ήδη εφαρμόζονται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, θα περάσουν μέσω του διατάγματος στην κυπριακή νομοθεσία.

    Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε επίσης ότι καλά κάνει ο κόσμος που ενημερώνει για τυχόν ύπαρξη νεκρών πτηνών, προκειμένου οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να ελέγχουν τα αίτια του θανάτου.

    [07] Επιτροπή Υγείας - Γρίπη πτηνών

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Σωτηρίου ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των ασθενειών, ο ιός της γρίπης των πτηνών στην παρούσα μορφή του παρουσιάζει πολύ μικρό κίνδυνο, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος μόλυνσης των ανθρώπων στην Ευρώπη είναι σχεδόν μηδενικός.

    Είπε ακόμα ότι συστήνεται στο κοινό να μην αγγίζει τα νεκρά πτηνά και να ψήνει πολύ καλά το κρέας των πτηνών και τα αυγά.

    Κατά τη χθεσινή πρώτη συζήτηση των μέτρων προστασίας που λαμβάνει το κράτος για αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών που ενέγραψε προς συζήτηση ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική από όλα τα κόμματα επειδή δεν φρόντισε έγκαιρα να εφοδιαστεί με αντι-ιικά εμβόλια.

    [08] Κουμουτσάκος - Ταλάτ - ΗΠΑ - Επίσκεψη

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την πρόσκληση που απηύθυνε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις προς τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε πως οποιεσδήποτε ενέργειες, μέτρα ή πρωτοβουλίες θα πρέπει να βοηθούν σε μιαν παραγωγική τοποθέτηση και την προοπτική της επίλυσης του Κυπριακού και όχι το αντίθετο.

    Επίσης, χαρακτήρισε τέτοιου είδους συναντήσεις βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση μόνον εφόσον βοηθούν, ''αλλιώς καλό είναι να αποφεύγονται''.

    [09] Κουμουτσάκος - Βαρβιτσιώτης - Κωνσταντινούπολη

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ενέργεια των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρο στον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ισχυριζόμενες ότι το διαβατήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν αποτελεί για την Τουρκία έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, είπε πως εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα αυτή η συμπεριφορά της γείτονος δεν βοηθά την εικόνα της.

    ''Εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, είναι προφανές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν την εικόνα της Τουρκίας και τις ειλικρινείς προσπάθειες που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί της στόχοι'', είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [10] Εκπρόσωπος - Σογιέρ

    Η αλαζονεία της κατοχής είναι δεδομένη και εκφράζεται ανάγλυφα με δηλώσεις στην τ/κ πλευρά, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ ότι ''οι Ε/Κ καλύτερα να σκάσουν''.

    Διερωτήθηκε ποιά θα ήταν η αντίδραση του κ. Σογιέρ αν συνέβαινε αντίστροφα κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ωστόσο πως ουδέποτε η ε/κ πλευρά δεν χρησιμοποιεί αυτή την ορολογία και προσπαθεί να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης με τους Τ/Κ, ''με τους οποίους θέλουμε να προχωρήσουμε στη σύμπηξη ομοσπονδίας για επανένωση της χώρας μας''.

    [11] Μπαρόζο - Σύνοδος Κορυφής - Ιδέες Επιτροπής

    Σειρά ιδεών ως συμβολή στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης (27 Οκτωβρίου), στο Χάμπτον Κορτ της Μεγάλης Βρετανίας, υιοθέτησε χθες στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Μπαρόζο τις παρουσίασε στη διάσκεψη των Προέδρων της Ευρωβουλής.

    Η ίδρυση κοινοτικού ταμείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, η μείωση των γεωργικών επιδοτήσεων, η μείωση εργοδοτικών εισφορών με αύξηση την φορολογίας στην κατανάλωση, είναι ορισμένες από τις ''ιδέες'' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [12] ΕΕ - Επιτροπή - Τουρκία - Κροατία - Αξιολόγηση

    Με μια κοινή συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τουρκία και την Κροατία ξεκίνησε χθες στις Βρυξέλλες το εισαγωγικό μέρος της αξιολόγησης του κοινοτικού κεκτημένου (screening) σε σχέση με τις εθνικές νομοθεσίες.

    Η κοινοτική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία εξήγησε στους εκπροσώπους της Κροατίας και της Τουρκίας τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται στο εξής η διαδικασία της αξιολόγησης.

    Ειδικότερα, η πρώτη ουσιαστική συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου, και όπως διευκρινίστηκε από την πλευρά της Επιτροπής οι επόμενες συναντήσεις θα είναι διμερείς, δηλαδή η κοινοτική αντιπροσωπεία θα συναντάται, θα συνομιλεί και θα διαπραγματεύεται χωριστά με καθεμιά από τις δύο χώρες.

    [13] Πρόεδρος Βουλής - ΓΓ αυστριακού ΥΠΕΞ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας Johannes Kyrle, o οποίος επισκέπτεται την Κύπρο με την ευκαιρία των εγκαινίων της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη συμβολή της Αυστρίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για τη στάση αρχών που ανέκαθεν τηρεί η χώρα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

    Σημειώνοντας με ικανοποίηση τη θέση της Αυστρίας περί του οφειλόμενου σεβασμού στην απόφαση του κυπριακού λαού όσον αφορά το Σχέδιο Ανάν, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η απόρριψη του συγκεκριμένου Σχεδίου ουδόλως σημαίνει την απόρριψη της λύσης του Κυπριακού.

    [14] Πρόεδρος Βουλής - Γερμανική αντιπροσωπεία

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε χθες τον Πρόεδρο της Βουλής του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου Christoph Grimm και δεκαμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ίδιου Σώματος, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Rudolph Franzmann.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο Υφυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, αρμόδιος εκπρόσωπος του κρατιδίου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και στην ΕΕ, Karl-Heinz Klar.

    Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων προς όφελος του κοινού συστήματος αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και αμοιβαίων συμβιβασμών που είναι η ΕΕ.

    [15] Κλεάνθους - Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι

    Την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις ευρωπαϊκές αρχές και εφαρμογής του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής της ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Κλεάνθους, ο οποίος παρέθεσε γεύμα εργασίας σε αντιπροσωπεία της Βουλής του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας - Παλατινάτου.

    Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Βουλής του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας - Παλατινάτου, ο κ. Κλεάνθους είπε ότι συμμόρφωση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την Κύπρο σημαίνει τερματισμό της κατοχής και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

    [16] Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Τουρκία - Σχολή Χάλκης

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές για έλλειψη διαλόγου και ζήτησε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Είπε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να ανοίξει η Σχολή και σημείωσε ότι ''η Τουρκία είναι μια κοσμική χώρα που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε θρησκείες, για αυτό το άνοιγμα της Σχολής θα συνιστούσε τιμή για την Τουρκία''.

    [17] Φανάρι - Σύνοδος Ορθόδοξης Εκκλησίας - Μαρτένς

    Τη σημασία που θα έχει η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης για τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, επεσήμανε ο Βίλφριντ Μαρτένς, αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της 9ης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ- ΕΔ, που λαμβάνει χώρα στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

    Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είπε ο κ. Μαρτένς, θα αποτελέσει δείγμα της δέσμευσης της Τουρκίας στην κοινωνία των πολιτών.

    [18] Εκπρόσωπος - Αραβική Συμμαχία - Ντε Σότο

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο τέως ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ''είχε πάντοτε τις δικές του ιδέες και όσον αφορά την Κύπρο ενήργησε όχι με τον τρόπο που έπρεπε να εξελιχθούν οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, ικανοποιώντας στην ουσία τις απαιτήσεις κυρίως της τουρκικής πλευράς στη Λουκέρνη, πράγμα το οποίο και οδήγησε στην αποτυχία της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού''.

    Σχολίαζε τις κατηγορίες που εκτόξευσε η Αραβική Συμμαχία κατά του Αλβαρο ντε Σότο, Ειδικού Συντονιστή των ΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή ότι διακατέχεται από μονομέρεια υπερασπιζόμενος το Ισραήλ για οικοδόμηση τείχους ασφαλείας.

    [19] Βουλή - Ολομέλεια - Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πρωτόκολλο

    Με νόμο που ψήφισε ομόφωνα χθες η Βουλή, επικυρώνεται το Πρωτόκολλο 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών που έγινε στο Στρασβούργο στις 13 Μα&#912;ου 2004.

    Το Πρωτόκολλο επιφέρει τροποποιήσεις στη Σύμβαση, προκειμένου να διαφυλαχθεί και να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ελέγχου, δεδομένης της συνεχούς αύξησης του φόρτου εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

    Οπως αναφέρθηκε στη Βουλή, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ συνέστησε την επείγουσα υπογραφή και κύρωση του Πρωτοκόλλου αυτού από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου και έθεσε ως στόχο το πρωτόκολλο να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2006.

    [20] Θράσου - Τσολάκης - Ορφανός - Ερευνες για Μπόινγκ

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διερευνητικής Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Ακριβός Τσολάκης διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό για άλλη μια φορά ότι το πόρισμα που θα βγει για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ της ''Ηλιος'' θα καλύπτει πλήρως όλες τις πτυχές που έπαιξαν ρόλο στο ατύχημα, για να λάμψει η αλήθεια αλλά και για να μην υπάρξουν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

    Ο κ. Τσολάκης, ο οποίος ενημέρωσε χθες τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Χάρη Θράσου για την πορεία των ερευνών του, σημείωσε ότι η ευθεία που χάραξε η Επιτροπή τις πρώτες ημέρες που έγινε το ατύχημα παραμένει σχεδόν η ίδια, με μιαν εκτροπή ελάχιστων μοιρών.

    [21] Πρόεδρος ΣΤΕΚ - Παγκύπριο Φόρουμ για τουρισμό 2005

    Η ποιοτική ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών μονάδων και η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των θεσμικών δομών στην τουριστική βιομηχανία είναι οι τρεις πυλώνες που εξασφαλίζουν την ανοδική πορεία του τουρισμού στην Κύπρο, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) Ρένος Σολομίδης.

    Σε εναρκτήριο χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Φόρουμ για τον Τουρισμό 2005, που διοργανώνει ο ΣΤΕΚ, ο κ. Σολομίδης είπε πως οι προκλήσεις και οι προοπτικές που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Κύπρου είναι καθοριστικές για το μέλλον του.

    [22] Ομιλος Λαϊκής - ΡΙΚ - 16ος Ραδιομαραθώνιος

    Στις δεκαπέντε πρώτες διοργανώσεις του Ραδιομαραθωνίου έχουν συγκεντρωθεί 16.400.000 λίρες, ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου Γιάγκος Κλεόπας.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τη 16η διοργάνωση του θεσμού του Ραδιομαραθωνίου, ο οποίος συνδιοργανώνεται από τον Ομιλο Λαϊκής και το ΡΙΚ, σε συνεργασία με διάφορους υποστηρικτές, ο κ. Κλεόπας είπε πως η μεγάλη διαχρονική συμβολή του Ραδιομαραθωνίου έγκειται στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, κυρίως στη δραματική αλλαγή στις κοινωνικές αντιλήψεις.

    [23] Χρηματιστήριο - Νέα κέρδη

    Τρίτη συνεχή άνοδο κατέγραψε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πάνω από τις 100 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 106,07 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 1,58%. Ανοδο σε ποσοστό 1,85% κατέγραψε και ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς, ο οποίος έκλεισε στις 1.624,51 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1,9 εκατομμύριο λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει το 32,4% του ημερήσιου τζίρου.

    Αύξηση σε ποσοστό 1,8% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 549,92 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 October 2005 - 22:32:09 UTC