Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-10-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Βρετανίας - Επίσκεψη
  • [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό
  • [04] Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επίσημη επίσκεψη
  • [05] Ομήρου - Τουρκία - Εξοπλισμοί
  • [06] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γρίπη πτηνών
  • [07] Υπουργός Παιδείας - Γρίπη των πτηνών
  • [08] Γρίπη πουλερικών - Προεδρία ΕΕ - Επιτροπή
  • [09] Υπουργός Δικαιοσύνης - Ναρκωτικά
  • [10] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ραδιομαραθώνιος
  • [11] Ραδιομαραθώνιος - Ερανος αγάπης - Κουμπαράδες
  • [12] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [13] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

  • Επομπή για Ομογένεια 24/10/2005

    [01] Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Βρετανίας - Επίσκεψη

    Φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ.

    Ο κ. Πρέσκοτ, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο την Τρίτη το πρωί.

    Μετά τη συνάντηση, Παπαδόπουλος και Πρέσκοτ θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Πρέσκοτ αναμένεται να πραγματοποιήσει και άλλες επαφές.

    [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συνεχίσει τις αποστολές απεσταλμένων για να διαπιστώσει το κλίμα και τις θέσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σημειώνει παράλληλα πως ''αν αρχίσει διάλογος, χωρίς σωστή προετοιμασία, θα καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με όλες τις κακές συνέπειες που θα έχει''.

    Ερωτηθείς, στο περιθώριο επίσκεψης του σε χθεσινή εκδήλωση στο Μετόχι Κύκκου στα πλαίσια του 16ου Ραδιομαραθωνίου, ποια θα είναι η νέα κίνηση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε : ''Δεν μπορώ να ξέρω. Ο ΓΓ έχει τις ιδέες και νομίζω ότι θα συνεχίσει τις αποστολές για να διαπιστώσει το κλίμα και τις θέσεις των δύο πλευρών''.

    Ερωτηθείς αν αναμένεται η αποστολή νέου απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ''δεν είναι σωστό να προκαταλάβω την επόμενη κίνηση του Γενικού Γραμματέα''.

    Κληθείς να αναφέρει αν ο ΓΓ θα ιεραρχήσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν εγείρεται θέμα ιεράρχησης.

    ''Ολες οι θέσεις μας'', είπε, ''είναι αλληλένδετες και εξίσου σημαντικές. Απλώς θα προετοιμάσει το έδαφος, μια προϋπόθεση που από τον ίδιο είναι αποδεχτή''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ''κάθε ένας καταλαβαίνει πόσο αναγκαία είναι η προετοιμασία ενός διαλόγου''.

    Σε παρατήρηση ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προσπαθεί να αλλοιώσει τις θέσεις της ε/κ πλευράς, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ''αυτή είναι τουρκική τακτική και ελπίζω να μην υιοθετείται και να προβάλλεται με μεγαλύτερη έμφαση και από τη δική μας πλευράς''.

    Οπως ανέφερε ''ευθύς μετά το δημοψήφισμα το σύνθημα που επικρατούσε είναι ότι η ε/κ πλευρά και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος δεν θέλει λύση και ύστερα έχουμε εμείς να αγωνιστούμε για να μεταπείσουμε'', διότι, όπως είπε, ''υιοθετούμε και προβάλλουμε την προπαγάνδα της τ/κ πλευράς''.

    [03] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καλωσορίσει ξανά στην Κύπρο μια αποστολή εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, προσθέτοντας πως θα καλωσορίσει επίσης την επανέναρξη διαλόγου το συντομότερο δυνατό με στόχο «μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να επιτευχθούν αλλαγές στο σχέδιο Ανάν για να καταλήξουμε, χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και χωρίς επιδιαιτησίες, όσο γίνεται πιο σύντομα σε λύση συμφωνημένη και αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες».

    Σημείωσε ακόμα ότι αυτή είναι και η «προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και βεβαίως και δική μας προσπάθεια».

    Ο κ. Χριστόφιας, που μιλούσε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη, κλήθηκε να σχολιάσει εκτιμήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συνεχίσει τις αποστολές απεσταλμένων για να διαπιστώσει το κλίμα και τις θέσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό.

    «Τα πιο επίσημα χείλη σ' αυτή τη Δημοκρατία είναι τα χείλη του Προέδρου και είναι ο άνθρωπος ο οποίος φύση και θέση έχει την άμεση επαφή με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Για να ανακοινώσει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σίγουρα αυτό είναι αποτέλεσμα και των επαφών του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και των επαφών του μέσω της διπλωματικής οδού», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς πόσο αισιόδοξη είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά για επίτευξη αυτού του στόχου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «προσπαθούμε κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ευχόμαστε και η Τουρκία να δείξει καλή θέληση και η τουρκοκυπριακή ηγεσία να μην μένει μόνο στις δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και να έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Αγωνιζόμενοι πάντοτε αισιοδοξούμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    [04] Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επίσημη επίσκεψη

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησε χθες για τη Σλοβακία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, με πρόσκληση του Προέδρου του κοινοβουλίου της χώρας Παβόλ Χρουσόφσκι.

    Ο κ. Χριστόφιας θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Μικούλας Ντζουρίντα και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Παλ Σσάκι.

    Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον κ. Χρουσόφσκι και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καθώς και με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Εντουαρντ Κουκάν.

    Θα συναντηθεί επίσης με το Δήμαρχο της πόλης Νίτρα Φερντινάντ Βιτέκ και τον Πρύτανη του ''Constantine the Philosopher University Nitra''.

    [05] Ομήρου - Τουρκία - Εξοπλισμοί

    «Κοινός και κυνικός παραβάτης του διεθνούς δικαίου παρουσιάζεται κατ' εξακολούθηση η Τουρκία», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" στο οποίο αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζει τα κατεχόμενα.

    ''Με την ενίσχυση των κατοχικών στρατευμάτων, με την ενίσχυση των οπλικών συστημάτων της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αποκαλύπτεται σε σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας με ακλόνητα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι η Τουρκία παραμένει αμετανόητη και ταυτόχρονα αμετάθετα προσανατολισμένη προς τους επιδρομικούς στόχους εις βάρος της Κύπρου'', ανέφερε.

    Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Ομήρου, θα πρέπει να καταγγείλει αμέσως προς τον οργανισμό των ΗΕ αλλά και προς την ΕΕ «την προκλητική και επιδρομική συμπεριφορά της Τουρκίας και ιδιαίτερα προς την ΕΕ θα πρέπει να υποδειχθεί ότι αυτή η χώρα, η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεχτή σε αυτές της τις συμπεριφορές τη στιγμή που κτυπά την πόρτα της Ευρώπης».

    Πρόσθεσε ότι αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας ''θα πρέπει να αφιερωθεί εξαιρετικά στις ΗΠΑ, οι οποίες αντί να στραφούν με πιέσεις προς την κατοχική δύναμη προσκαλούν τον κ. Ταλάτ, ο οποίος στηρίζεται στις λόγχες της κατοχής για να αναβαθμίσουν πολιτικά και νομικά το ψευδοκράτος'', που είναι προϊόν της συνεχιζόμενης παρανομίας στην Κύπρο.

    [06] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γρίπη πτηνών

    Το κράτος βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και εφαρμόζει σχέδιο, που έχει ετοιμάσει, για αντιμετώπιση τυχόν πανδημίας από τη γρίπη των πτηνών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τα όσα έχουν κάνει οι κρατικές υπηρεσίες σε σχέση με την αντιμετώπιση τυχόν πανδημίας της γρίπης των πτηνών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι εκείνο για το οποίο δεν είναι ικανοποιημένος «είναι η προβολή, η έμφαση που δόθηκε από τα ΜΜΕ, τους βουλευτές και από αρκετούς κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε εκεί που ουσιαστικά δεν υπήρχε άμεση απειλή να έχει πανικοβληθεί ο κόσμος με όλες τις θλιβερές επιπτώσεις».

    «Σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι το κράτος και σχέδιο είχε και το εφαρμόζει και βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση, αν και όταν παρουσιαστεί η πανδημία», είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στο περιθώριο επίσκεψής του σε χθεσινή εκδήλωση στο Μετόχι Κύκκου στα πλαίσια του 16ου Ραδιομαραθώνιου.

    [07] Υπουργός Παιδείας - Γρίπη των πτηνών

    Δεν υπάρχει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη γρίπη των πτηνών, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

    Ερωτηθείς κατά την επίσκεψη του σε χθεσινή εκδήλωση στο Μετόχι Κύκκου, στα πλαίσια του 16ου Ραδιομαραθωνίου, αν το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει τους μαθητές για το θέμα της γρίπης των πτηνών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «πέρα από τη γενική ενημέρωση δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη ενημέρωση γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πανικό και υστερία».

    «Το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει τα μέτρα του και όλα είναι προληπτικά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα για να πανικοβάλουμε τα παιδιά και τους γονείς».

    «Το πρόβλημα είναι υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας.

    [08] Γρίπη πουλερικών - Προεδρία ΕΕ - Επιτροπή

    Η βρετανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισε να εισηγηθεί στα κράτη μέλη τη γενική απαγόρευση εισαγωγών από τρίτες χώρες πουλιών συντροφιάς (παπαγαλάκια, παπαγάλοι, καναρίνια κλπ), μετά τον εντοπισμό κρούσματος γρίπης πουλερικών σε εισαγόμενο παπαγάλο.

    Ο ιός Η5 εντοπίστηκε σε παπαγάλο που είχε εισαχθεί από τη Νότιο Αμερική και ήταν στην κανονική καραντίνα που μπαίνουν όλα τα άγρια πτηνά που εισάγονται στην Κοινότητα. Φαίνεται ότι ο παπαγάλος ήρθε σε επαφή με πτηνά που είχαν εισαχθεί από την Ταϊβάν και βρίσκονταν επίσης σε καρντίνα.

    Η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει ότι τα εισαγόμενα άγρια πτηνά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 30 μέρες προκειμένου να διαποστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένεις. Από την πλευρά τους, τα κράτη προέλευσης θα πρέπει να θέσουν επίσης υπό επίβεψη το πτηνό που πρόκειται να εξαχθεί για τουλάχιστον 21 μέρες.

    Επειδή υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για το αν οι τρίτες χώρες τηρούν αυτή την υποχρέωση, η βρετανική προεδρία εισηγείται στα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην επ αόριστον απαγόρευση των εισαγωγών ζώντων άγριων πτηνών στην κοινοτική επικράτεια.

    [09] Υπουργός Δικαιοσύνης - Ναρκωτικά

    Υπάρχει μια αύξηση στη ζήτηση και χρήση ναρκωτικών στην Κύπρο, δήλωσε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.

    Ο κ. Θεοδώρου είπε πως υπάρχει αύξηση στη ζήτηση πλην της ηρωίνης «όπου υπάρχει κάθετη μείωση και η μείωση δεν φαίνεται μόνο στους αριθμούς των ποσοτήτων που έχουν κατασχεθεί αλλά και στους θανάτους»

    Πέρσι, συνέχισε ο κ. Θεοδώρου, είχαμε δεκαεπτά θανάτους σε σύγκριση με φέτος που είναι εννέα.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τα κατεχόμενα αποτελούν μια από τις κύριες πηγές διοχέτευσης ναρκωτικών.

    Πρόσθεσε ότι και πριν από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τα κατεχόμενα αποτελούσαν μία από τις σημαντικότερες πηγές τροφοδοσίας ναρκωτικών, σημειώνοντας πως μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το ''φαινόμενο αυτό έχει ενταθεί και προσπαθούμε να το ελέγξουμε».

    [10] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ραδιομαραθώνιος

    Αναγκαίες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εκδηλώσεις που στοχεύουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του Ραδιομαραθωνίου.

    Σε δηλώσεις, κατά την επίσκεψή του σε χθεσινή εκδήλωση στο Μετόχι Κύκκου, στα πλαίσια του 16ου Ραδιομαραθωνίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η εκδήλωση «είναι πλήρως μέσα στο πνεύμα της εξαιρετικής κοινωνικής εκδήλωσης» του Ραδιομαραθωνίου και «έχει χαρακτήρα φιλανθρωπικό γιατί είναι στη βάση του προσφέρεις και παίρνεις κάτι».

    «Είναι αναγκαίες τέτοιες εκδηλώσεις για να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζονται για να επιτελέσουν το πραγματικά αξιέπαινο έργο που επιτελεί ο Ραδιομαραθώνιος», κατέληξε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης είπε ότι ο Ραδιομαραθώνιος «δείχνει τα πραγματικά συναισθήματα του κυπριακού λαού, αφού μαζεύονται πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες», προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι ο κυπριακός λαός «ενδιαφέρεται, αγαπά και αισθάνεται την ανάγκη να υποστηρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ικανότητες».

    «Το Υπουργείο Παιδείας συμβάλλει πολύ στην προσπάθεια αυτή», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία, όπως είπε, είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας.

    ''Είναι μια προσπάθεια που σε όλους μας αφήνει κάτι, την ανθρωπιά και την προσφορά», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

    Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Φωτεινή Παπαδοπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο Ραδιομαραθώνιος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην επιτυχία του Ραδιομαραθωνίου, είπε ότι η εκδήλωση αυτή προσελκύει κάθε χρόνο και περισσότερο κόσμο.

    «Αναμένουμε ότι θα περάσουμε τα περσινά επίπεδα εισπράξεων για το Ραδιομαραθώνιο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Λαζαρίδης είπε ότι βασικός στόχος του Ραδιομαραθωνίου είναι να ενταχθούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο.

    Ανέφερε ότι δεύτερος στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων «για να προσπαθήσουμε να απαμβλύνουμε τον πόνο πολλών οικογενειών» και σημείωσε ότι στα 16 χρόνια που διεξάγεται ο Ραδιομαραθώνιος επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι.

    [11] Ραδιομαραθώνιος - Ερανος αγάπης - Κουμπαράδες

    Με διάφορες εκδηλώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις και στην ύπαιθρο της ελεύθερης Κύπρου καθώς και με εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νέα Υόρκη και στη Νότια Αφρική, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο ο έρανος αγάπης του Ραδιομαραθώνιου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα πορείες και θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο 53 περίπτερα σε όλες τις πόλεις ως σημεία συλλογής εισφορών, ενώ δώδεκα αυτοκίνητα κουμπαράδες θα περιοδεύουν συλλέγοντας επίσης εισφορές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    [12] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    Με νίκες, έστω και με στενό σκορ, προχώρησαν οι πρωτοπόροι του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α&#900; Κατηγορίας στην 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, με εξαίρεση την Ανόρθωση, η οποία γνώρισε βαριά ήττα στη Λεμεσό από την ΑΕΛ με 3 0.

    Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας νίκησε στη Λακατάμια με 1 0 την ουραγό ΑΠΕΠ, η Ομόνοια επικράτησε στο ΓΣΠ με 2 1 του ΘΟΪ και ο ΑΠΟΕΛ νίκησε στο Μακάρειο στάδιο με 1 0 τον Διγενή Μόρφου.

    Στους άλλους αγώνες για την 7η αγωνιστική η ΑΕΚ επικράτησε στο ΓΣΖ του Ολυμπιακού με 2 1, ο Εθνικός Αχνας νίκησε στο Δασάκι με 2 0 τον ΑΠΟΠ/Κινύρα και η Ενωση Νέων Παραλιμνίου επιβλήθηκε στο στάδιο «Αμμόχωστος» με 2 0 της Νέας Σαλαμίνας.

    [13] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

    Απόλλωνας 19 Ομόνοια 18 ΑΠΟΕΛ 17 ΑΕΛ 14 Ανόρθωση 12 Εθνικός Αχνας 9 Παραλίμνι 8 Ολυμπιακός 8 ΑΕΚ 8 Νέα Σαλαμίνα 7 Διγενής 5 ΑΠΟΠ/Κινύρας 4 ΘΟΪ 3 ΑΠΕΠ 2

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 October 2005 - 14:23:54 UTC