Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-12-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκθεση ΓΓ ΟΗΕ - Θητεία ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [02] Αθήνα - Κουμουτσάκος - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ανανέωση εντολής
  • [03] Βουλή - Υπουργός Οικονομικών - Προϋπολογισμός 2006
  • [04] Εκπρόσωπος βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών - Οδός Λήδρας
  • [05] ΑΚΕΛ - 20ο Συνέδριο - Ψήφισμα προς ΓΓ ΟΗΕ
  • [06] ΕΕ - Υπουργός Εσωτερικών - Μετανάστευση - Παρέμβαση
  • [07] ΕΕ - Συμβούλιο Υπουργών - Τρομοκρατία - Θεοδώρου
  • [08] Ευρωκοινοβούλιο - Τριανταφυλλίδης - Ευρωπεριφέρειες
  • [09] Ευρωβουλή - Ολομέλεια - Κασουλίδης
  • [10] Κομισιόν - Ενιαίος χώρος πληρωμών - Πρόταση οδηγίας
  • [11] Χριστοδουλίδης - Καζακστάν
  • [12] Οικουμενικός Πατριάρχης - Συνέντευξη στη ''Μιλιέτ''
  • [13] Βουλή - Ολομέλεια - Κύπρος - Ρωσία - Πρωτόκολλο για θεωρήσεις
  • [14] Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη

  • Εκπομπή για Ομογένεια KYΠΕ - 2/12/2005

    [01] Εκθεση ΓΓ ΟΗΕ - Θητεία ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο η επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης μπορεί να επιφέρει ένα τέλος στο Κυπριακό, και ότι στην απουσία μιας τέτοιας διευθέτησης η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί συνεχίζει να είναι απαραίτητη.

    Στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που καλύπτει την περίοδο από 21 Μαϊου μέχρι 24 Νοεμβρίου 2005, ο κ. Ανάν εισηγείται όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανεώσει τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2006, και σημειώνει ότι δεν πιστεύει πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το διορισμό μόνιμου αντιπροσώπου που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις καλές του υπηρεσίες για το Κυπριακό.

    Η αναφορά αυτή περιέχεται στην έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Στην έκθεση ο κ. Ανάν αναφέρει ότι ''η κατάσταση στην Κύπρο παρέμεινε σταθερή, με ηρεμία κατά μήκος των γραμμών κατάπαυσης του πυρός'', προσθέτοντας ότι ''το άνοιγμα επιπρόσθετων σημείων διέλευσης και οι μικρές αυξήσεις στο εμπόριο μεταξύ των δύο πλευρών ενίσχυσε την ευκαιρία για σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αλλά η πρόοδος προς την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης ήταν ασήμαντη''.

    ''Παρά τα καλέσματα από μέρους όλων των εμπλεκομένων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, φαίνεται πως οι συνθήκες που περιβάλλουν μία τέτοια επανέναρξη καθιστούν αναγκαίες επιπλέον διευκρινίσεις. Υπό τις περιστάσεις ο αρχηγός της Αποστολής (των καλών του υπηρεσιών για την Κύπρο) θα συνεχίσει να ενεργεί ως ειδικός μου αντιπρόσωπος επί του εδάφους, για επαφές στο υψηλότερο επίπεδο με τις δύο πλευρές και άλλους παράγοντες - κλειδιά στο Κυπριακό. Ωστόσο ίσως συνεχίσω να στέλνω, σε μη μόνιμη βάση, ανώτερο αξιωματούχο της Γραμματείας για επισκέψεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία για εκτίμηση της κατάστασης επί του εδάφους, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων'', αναφέρει η έκθεση.

    Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρεται στην αποστολή Πρέντεργκαστ και στην αναφορά που αυτός έκανε προς το ΣΑ, καθώς και στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στη Νέα Υόρκη. Οπως αναφέρει, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος του ζήτησε να συνεχίσει την αποστολή των καλών του υπηρεσιών και να μελετήσει την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών, που ζήτησε να προετοιμαστούν καλά.

    Ο κ. Ταλάτ επίσης τον προέτρεψε να αρχίσει τις συνομιλίες το συντομότερο.

    Παρόμοια καλέσματα έκαναν η Ελλάδα, η Τουρκία, άλλες χώρες μέλη και ενδιαφερόμενα μέρη.

    Ο κ. Ανάν αναφέρει επίσης ότι ο Ταλάτ ήγειρε το θέμα του «τερματισμού της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, ένα θέμα που ήδη αναφέρθηκε στην έκθεσή μου το Μάιο του 2004».

    Για τους αγνοούμενους, επισημαίνει ότι «είναι ξεκάθαρο πως σύντομη ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και επίλυση του προβλήματος θα συμβάλει τα μέγιστα στη συμφιλίωση στη νήσο».

    Γι' αυτό καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους «να διπλασιάσουν τις προσπάθειες και να παραμερίσουν πολιτικούς προβληματισμούς για να κλείσει αυτό το επίπονο ανθρωπιστικό κεφάλαιο και να δοθεί τέρμα στα βάσανα των συγγενών των αγνοουμένων».

    Ο κ. Ανάν αναφέρει ότι ''η στρατιωτική κατάσταση κατά μήκος των γραμμών κατάπαυσης του πυρός παρέμεινε γενικά ήρεμη και σταθερή'', αλλά σημειώνει ''τέσσερα περιστατικά πολύ ανησυχητικά''.

    Αναφέρεται συγκεκριμένα ''στην επιδρομή στη νεκρή ζώνη από τις τουρκικές δυνάμεις στη Λουρουτζίνα, που ήταν απειλή για το Διοικητή της δύναμης και άλλο στρατιωτικό προσωπικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, την τοποθέτηση σειράς σημαδούρων από τις τουρκικές δυνάμεις κοντά στη δυτική ναυτική γραμμή ασφαλείας, την είσοδο στη νεκρή ζώνη και την αφαίρεση τουρκικής σημαίας από τ/κ φυλάκιο από Ε/Κ πολίτη, και τους πυροβολισμούς εναντίον προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από Ε/Κ κυνηγό.''

    [02] Αθήνα - Κουμουτσάκος - ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Ανανέωση εντολής

    «Η Ελλάδα αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Κύπρο και υποστηρίζει την ανανέωση της εντολής, υπό την παρούσα μορφή και αριθμητική δύναμη'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε πως «η σημασία της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι προφανής, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Κύπρο υπάρχουν περί τις 50 χιλιάδες κατοχικού στρατού».

    Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κατασκευαστικά έργα των κατοχικών δυνάμεων στην οδό Λήδρας που παραβιάζουν το status quo της νεκρής ζώνης, είπε ότι «είναι μια από τις δράσεις που στέλνουν ένα μήνυμα ανησυχίας και προβληματισμού», ενώ σημείωσε πως το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανανέωση της εντολής για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.

    [03] Βουλή - Υπουργός Οικονομικών - Προϋπολογισμός 2006

    Οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για το 2006 παρουσιάζονται ενθαρρυντικές, δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, προσθέτοντας ότι το 2006 προβλέπεται να συνεχιστεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και δημοσιονομικής εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας και ότι όλα τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη προβλέπεται να σημειώσουν περαιτέρω βελτίωση.

    Σε ομιλία του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2006 ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στην παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και ανώτερων κρατικών αξιωματούχων, καθώς και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2006 παρουσιάζει καθαρά έσοδα ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών και καθαρές δαπάνες ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών, δηλαδή αύξηση 13,5% και 6,1% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον Προϋπολογισμό του 2005.

    Πρόσθεσε ότι ο Προϋπολογισμός στηρίζεται σε τρεις άξονες, δηλαδή το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, το Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης, και το Εθνικό Πρόγραμμα για την Στρατηγική της Λισαβόνας, και ότι οι στόχοι στους οποίους εδράζεται αφορούν την εμπέδωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τη συνέχιση της ομαλής συμμετοχής της κυπριακής λίρας στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών 2.

    Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2006, ο κ. Σαρρής είπε ότι ''συνεχίζει να υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους που η κυβέρνηση έχει θέσει για την οικονομία, την επίτευξη, δηλαδή, δημοσιονομικής εξυγίανσης χωρίς τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους''.

    [04] Εκπρόσωπος βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών - Οδός Λήδρας

    Η Βρετανία έχει χαιρετίσει την ιδέα για επανάνοιγμα της οδού Λήδρας και είναι απογοητευμένη με το εμπόδιο που τίθεται τώρα σε αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ για υπερπήδηση του εμποδίου αυτού.

    [05] ΑΚΕΛ - 20ο Συνέδριο - Ψήφισμα προς ΓΓ ΟΗΕ

    Το συνέδριο του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αγκυρα ενώ επαναλαμβάνει ότι επιδίωξή του είναι το συντομότερο δυνατό να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες μακριά από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία, χωρίς τούτο να παραπέμπει σε ατέρμονες συνομιλίες, αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

    Σε ψήφισμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, το συνέδριο, που συνήλθε από τις 24-27 Νοεμβρίου, αναφέρει ότι εκτιμώντας τις προσπάθειες του ΓΓ για λύση του Κυπριακού, καταγγέλλει τη μακρόχρονη κατοχή μεγάλου μέρους του εδάφους της Κύπρου σαν αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής. Καταδικάζει ταυτόχρονα την εμμονή της Τουρκίας για λύση δύο χωριστών κρατικών οντοτήτων και τη διεκδίκηση από μέρους της δικαιωμάτων επικυριαρχίας πάνω στην Κύπρο.

    [06] ΕΕ - Υπουργός Εσωτερικών - Μετανάστευση - Παρέμβαση

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου δήλωσε χθες ότι η Κύπρος, ως το νοτιο-ανατολικότερο σύνορο της ΕΕ δέχεται μεγάλη πίεση από μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, καθώς και από αιτητές ασύλου.

    Σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το θέμα της σφαιρικής αντιμετώπισης της μετανάστευσης, που αποτελούσε ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Χρίστου είπε ότι η Τουρκία εκδίδει θεωρήσεις εισόδου σε υπηκόους τρίτων χωρών που περιλαμβάνουν και το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και σημείωσε ότι η Αγκυρα θα πρέπει πλέον να αναλάβει όλες τις ευθύνες της που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

    [07] ΕΕ - Συμβούλιο Υπουργών - Τρομοκρατία - Θεοδώρου

    Η πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρου Θεοδώρου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας όχι μόνο με κατασταλτικά μέτρα, αλλά κυρίως μέσω της ανάπτυξης κοινοτικών δράσεων, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων που ζουν στα κράτη μέλη της EE, συμπεριλήφθηκε σε έγγραφο στρατηγικής, που υιοθέτησε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Τον περασμένο Ιούλιο στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που είχε συγκληθεί από τη Βρετανική Προεδρία της ΕΕ, αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο, είχε επικρατήσει έντονος προβληματισμός εξαιτίας του γεγονότος ότι για πρώτη φορά οι δράστες ήταν υπήκοοι του κράτους μέλους που έγιναν οι επιθέσεις.

    Στη συνεδρία εκείνη, η Κύπρος, μέσω του κ. Θεοδώρου, είχε εισηγηθεί την αλλαγή της κοινοτικής στρατηγικής, η οποία μέχρι τότε ήταν προσηλωμένη στο αμερικανικό δόγμα περί σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατασταλτικά μέτρα.

    [08] Ευρωκοινοβούλιο - Τριανταφυλλίδης - Ευρωπεριφέρειες

    Ψηφίστηκε χθες από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Κυριάκου Τριανταφυλλίδη με θέμα τις Ευρωπεριφέρειες (EuroRegions).

    Με την έκθεση αυτή ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ληφθεί υπόψη ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε 25 κράτη μέλη την 1η Μαΐου 2004 δημιούργησε μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των ευρωπαϊκών περιφερειών και ότι επόμενες διευρύνσεις πιθανόν να επιτείνουν αυτές τις ανισότητες.

    [09] Ευρωβουλή - Ολομέλεια - Κασουλίδης

    Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες με μεγάλη πλειοψηφία (408 υπέρ, 139 κατά, 62 αποχές), έκθεση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ρόδης Κράτσα, για τους Κοινοτικούς Κανόνες Ανταγωνισμού στις Θαλάσσιες Μεταφορές, και ειδικά για το θέμα των Ναυτιλιακών Διασκέψεων.

    Ναυτιλιακή Διάσκεψη θεωρείται μια ομάδα πέραν των δύο μεταφορέων-εφοπλιστών που εκτελεί διεθνείς τακτικές εμπορευματικές μεταφορές σε συγκεκριμένες γραμμές μέσα σε καθορισμένα γεωγραφικά όρια και με κοινά ή ίσα ναύλα.

    Ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης υποστήριξε την υπερψήφιση του σχεδίου έκθεσης της κ. Κράτσα σημείωσε ότι οι Διασκέψεις δίνουν την ευκαιρία σε μικρομεσαίες ναυτιλιακές επιχειρήσεις να συνεργάζονται με άλλες εταιρίες για να μπορούν να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται στην αγορά.

    [10] Κομισιόν - Ενιαίος χώρος πληρωμών - Πρόταση οδηγίας

    Πρόταση οδηγίας για τη δημιουργία στην ΕΕ ενός «ενιαίου χώρου πληρωμών» με ελάχιστο κόστος για τους καταναλωτές, υιοθέτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εισηγείται την κατάργηση μέχρι το 2010 των νομικών εμποδίων που υπάρχουν σήμερα στην Κοινότητα.

    Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, η οδηγία θα οδηγήσει σε οικονομίες για καταναλωτές και επιχειρήσεις από 50 έως 100 δισ. ευρώ το χρόνο.

    Στόχος είναι να καταστούν οι διασυνοριακές πληρωμές με πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα, ηλεκτρονικό τραπεζικό έμβασμα, άμεση χρέωση ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο το ίδιο εύκολες, φθηνές και ασφαλείς με τις ''εθνικές'' πληρωμές.

    [11] Χριστοδουλίδης - Καζακστάν

    Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Καζακστάν για να συμμετάσχει σε πενταμελή αντιπροσωπεία της ΚΣΣΕ, για την παρακολούθηση των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 4 Δεκεμβρίου 2005. Ο κ. Χριστοδουλίδης εκπροσωπεί την πολιτική ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    [12] Οικουμενικός Πατριάρχης - Συνέντευξη στη ''Μιλιέτ''

    Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει ένα κράτος όπως το Βατικανό, δηλώνει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην τουρκική εφημερίδα ''Μιλιέτ''.

    «Υποστηρίζουν ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο προσπαθεί να αναβιώσει το Βυζάντιο, θέλει να γίνει ένα δεύτερο Βατικανό. Εμείς απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς απόλυτα. Έχω επανειλημμένα πει ότι το να γίνουμε ένα κράτος εν κράτει ή να μετατρέψουμε το Πατριαρχείο σε πολιτική δύναμη, αυτό είναι εναντίον των αρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας», λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    [13] Βουλή - Ολομέλεια - Κύπρος - Ρωσία - Πρωτόκολλο για θεωρήσεις

    Με νόμο που ψήφισε χθες ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναθεωρούνται οι συμφωνίες μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για την κατάργηση των θεωρήσεων σε διπλωματικά και υπηρεσιακά διαβατήρια και για τους όρους υπό τους οποίους ταξιδεύουν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Σκοπός του νόμου είναι η νομοθετική κύρωση του Πρωτοκόλλου σχετικά με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συμφωνιών σε θέματα θεωρήσεων εισόδου που συνομολογήθηκαν κατά καιρούς μεταξύ της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

    [14] Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη

    Το χαμένο έδαφος των δύο προηγούμενων συναντήσεων κάλυψε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ως αποτέλεσμα των μεγάλων κερδών της τάξης του 4% (9 σεντ) που κατέγραψαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξης του 2,93%, κλείνοντας στις 1.534,94 μονάδες. Σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,26% κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος έκλεισε στις 99,79 μονάδες. Στο 1,7 εκατομμύριο λίρες ανήλθε σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή και τα Δικαιώματα Προτίμησης της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα ο ημερήσιος τζίρος να κλείσει ελαφρώς κάτω από τα τρία εκ. λίρες.

    Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,99% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 519,58 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 December 2005 - 15:23:07 UTC