Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-03-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σχέδιο Ανάν - Φοιτητές
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών - Ολι Ρεν - Τουρκία
  • [03] ΕΕ - Τουρκία - Ενταξιακές - ΚΟΡΕΠΕΡ
  • [04] Χριστόφιας - Κυπριακό
  • [05] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ολι Ρεν - Τουρκία
  • [06] Περδίκης - Τουρκία - Ρεν - ΕΕ
  • [07] Αγκυρα - Ναμίκ Ταν - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Συνάντηση
  • [08] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Οδόφραγμα Αστρομερίτη-Ζώδιας - Ανοιγμα
  • [09] Yπουργός Εξωτερικών - Οδόφραγμα Αστρομερίτη - Ζώδιας
  • [10] ΕΕ - Επιτροπή- Πτηνοτρόφοι - Κοινοτική ενίσχυση
  • [11] Επιτροπή - Αντικαπνιστική εκστρατεία - Κυπριανού
  • [12] Υπουργός Παιδείας - Συνέδριο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας
  • [13] Κοινοπολιτειακοί Αγώνες - Αθλητές - Αφιξη - Υποδοχή
  • [14] Πάφος - Διεθνής ποδηλατικός αγώνας
  • [15] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 30/03/2006

  • [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σχέδιο Ανάν - Φοιτητές

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε χθες πως εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν, θα απορριφθεί με μεγαλύτερο ποσοστό και οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τον τόπο.

    Μιλώντας σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι το σχέδιο Ανάν δεν επέτρεπε την επανένωση της Κύπρου και θα οδηγούσε σε νέες περιπέτειες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα «είμαστε πολύ καλύτερα» και έχει γίνει κατορθωτό «να διατηρηθεί το κράτος μέχρι την εξεύρεση μια καλύτερης λύσης».

    Η Τουρκία είναι αυτή που δεν επιθυμεί «να διαταράξει το στάτους κβο στο νησί», είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που επιζητεί «και τις διαπραγματεύσεις και τις πρωτοβουλίες και τη λύση».

    Σημειώνοντας πως κάποιοι διαφοροποίησαν τις θέσεις τους για προεκλογικούς σκοπούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εχουμε βουλευτικές στην Κύπρο και πολλά κόμματα συνηθισμένο φαινόμενο προεκλογικά - διαφοροποιούν τις θέσεις τους κάπως. Ομως για αρκετό καιρό η θέση ήταν να ξανασκεφτούμε το έγκλημα που διαπράξαμε και αφού αναλογισθούμε τις συνέπειες, να το επαναφέρουμε σε νέο δημοψήφισμα. Αν επανέλθει σε νέο δημοψήφισμα, σας λέγω θα απορριφθεί με ακόμα μεγαλύτερο και η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει».

    [02] Υπουργός Εξωτερικών - Ολι Ρεν - Τουρκία

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου καλωσόρισε χθες τη δήλωση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Ολι Ρεν ''σαν μια προειδοποίηση πως όταν θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού των 25'' κρατών μελών της Ενωσης με την Τουρκία ''αναμένεται από την Τουρκία ότι θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της''.

    Πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ρεν ''έχει έστω και πλαγίως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι οι υποσχέσεις που έδωσε είναι υποσχέσεις προς τους 25''.

    ''Δεν είναι διμερές θέμα Τουρκίας-Κύπρου, όπως θέλει η Τουρκία να παρουσιάσει. Είναι ευρωπαϊκό θέμα, είναι υποσχέσεις που έδωσε η Τουρκία που συμπεριλαμβάνονται σε τρία έγγραφα, στην κοινή θέση της ΕΕ, στο πρωτόκολλο προσαρμογής και στη γνωστή δήλωση της ΕΕ'', είπε ο Υπουργός.

    Ο κ. Ιακώβου ανέφερε επίσης πως ''η Τουρκία δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα, αντίθετα συμπεριφέρεται προκλητικά, ακόμα και ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας και προφανώς δεν θα εφαρμόσει οποιανδήποτε άλλη πτυχή των υποσχέσεων την οποία είχαν δώσει''.

    [03] ΕΕ - Τουρκία - Ενταξιακές - ΚΟΡΕΠΕΡ

    Η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών δεν οδήγησε στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ''25'' σχετικά με τη συμπερίληψη ή όχι πολιτικών θεμάτων, στο κεφάλαιο ''Εκπαίδευση και Πολιτισμός'' των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    Το όλο θέμα ξεκίνησε σε επίπεδο ομάδας εργασίας. Η Γαλλία ζήτησε πριν από λίγες ημέρες στην επιστολή που θα σταλεί στην Τουρκία, στο πλαίσιο της διαδικασίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, να επισημαίνεται ότι στο κεφάλαιο ''Εκπαίδευση-Πολιτισμός'' μπορούν να τεθούν πολιτικά θέματα (εκπαίδευση Κούρδων στη μητρική τους γλώσσα κλπ).

    Η επιχειρηματολογία των Γάλλων είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τα κοινοτικά πρότυπα, ενώ θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην Αγκυρα, αλλά και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ότι ''το κοινοτικό αεροπλάνο έχει πιλότο''. Η γαλλική θέση υποστηρίχθηκε από αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάδα.

    Από την άλλη πλευρά, μια άλλη ομάδα χωρών με επικεφαλής τη Μεγάλη Βρετανία υποστήριζε ότι πρόκειται για νέους όρους που τίθενται στην Τουρκία, αφού υπάρχουν εκείνα τα κεφάλαια στα οποία θα συζητηθούν πολιτικά θέματα.

    Η αυστριακή προεδρία παρουσίασε χθες μια πρώτη συμβιβαστική πρόταση, που προέβλεπε ότι ένα κράτος μέλος θα μπορεί να θέσει πολιτικό θέμα σε ένα κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης, εφόσον το θέμα αυτό έχει σχέση με το αντικείμενο του κεφαλαίου. Ομως, το κείμενο δεν έτυχε κοινής αποδοχής.

    Τελικά ζητήθηκε από την προεδρία να υποβάλει νέα πρόταση, είτε στη σημερινή συνεδρίαση είτε σε αυτήν της προσεχούς εβδομάδας, που θα κινείται στην κατεύθυνση της διασφάλισης του δικαιώματος των κρατών μελών να θέτουν πολιτικά θέματα σε όποιο κεφάλαιο κρίνουν σκόπιμο.

    [04] Χριστόφιας - Κυπριακό

    Από τη στάση της Τουρκίας θα εξαρτηθεί το εάν θα ανοίξει ευρύτερος διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το Κυπριακό, δήλωσε χθες βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι η στάση της Τουρκίας έως τώρα δεν είναι καθόλου θετική και ''με τις επαναβεβαιώσεις ουσιαστικά επιθετικών και επεκτατικών δογμάτων έναντι της Κύπρου δίνει το μήνυμα ότι δεν θέλει λύση η οποία να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των Κυπρίων''.

    Οι όποιες συναντήσεις γίνουν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, είπε ο κ. Χριστόφιας, πρέπει να προετοιμαστούν καλά και να έχουν και αντικείμενο το σπάσιμο του αδιεξόδου και τη συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό.

    Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση είναι η Τουρκία να αλλάξει στάση και πολιτική και να πάψει να προκαλεί, όχι μόνο τον κυπριακό λαό, αλλά και τους Ευρωπαίους, την πόρτα των οποίων κτυπά.

    [05] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ολι Ρεν - Τουρκία

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε «πάρα πολύ εύστοχη και επίκαιρη» την προειδοποίηση προς την Τουρκία του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ολι Ρεν προκειμένου, όπως είπε, «να γίνει κατορθωτό η Τουρκία να προχωρήσει με ομαλό τρόπο την ευρωπαϊκή της πορεία».

    Πρόσθεσε ακόμα πως όσο η Τουρκία αρνείται να συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει «να προσαρμοστεί και να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι η Ευρώπη με τα τουρκικά δεδομένα, θα αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα».

    Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Ρώμη όπου, επικεφαλής αντιπροσωπείας, θα συμμετάσχει στις εργασίες του 30ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα έχει «σειρά επαφών με ηγέτες κρατών και αρχηγούς κυβερνήσεων αλλά και σημαντικούς ηγέτες άλλων κομμάτων», όπως ανέφερε.

    Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα ισχυρό ψήφισμα «που έχουμε καταθέσει ως ΔΗΣΥ θα τύχει της έγκρισης του Συνεδρίου προσφέροντας σημαντική υπηρεσία στις κοινές προσπάθειες για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα, προκειμένου να οδηγηθούμε σ' ένα διάλογο που θέλω να ελπίζω ότι θα καταλήξει σε μια συμφωνημένη λύση» του κυπριακού προβλήματος.

    [06] Περδίκης - Τουρκία - Ρεν - ΕΕ

    Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ενεργητική παρέμβαση στο θέμα της συμπερίληψης πολιτικών κριτηρίων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ώστε να υπάρξει και δυνατότητα αξιοποίησης του δικαιώματος της αρνησικυρίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

    Ο κ. Περδίκης είπε ότι ''δεν πρέπει για άλλη μια φορά να κρυφτούμε πίσω από τη Γαλλία'', προσθέτοντας ότι ''Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε λόγο και ιστορικό χρέος απέναντι στην Ευρώπη και στον ελληνικό και κυπριακό λαό να επιμένουν και να στηρίξουν τη θέση ότι σε οποιοδήποτε κεφάλαιο συζητιέται με την Τουρκία θα πρέπει να εισαχθούν και να συζητηθούν πολιτικά κριτήρια''.

    [07] Αγκυρα - Ναμίκ Ταν - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Συνάντηση

    Θετικά βλέπει η Αγκυρα μια συνάντηση του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για να συζητηθούν τεχνικά θέματα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν.

    Ο κ. Ταν άφησε να εννοηθεί ότι η τ/κ πλευρά πρότεινε στην ε/κ πλευρά τη σύσταση επιτροπών για θέματα υγείας, περιβάλλοντος, πρόληψης της εγκληματικότητας και παράνομης μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι η σύσταση τέτοιων τεχνικών επιτροπών εκ μέρους του ΟΗΕ υποστηρίζεται τόσο από την Τουρκία όσο και από το ψευδοκράτος.

    Πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του τουρκικού σχεδίου δράσης για το Κυπριακό, που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2006, θα συμβάλει στην επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού και θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στο νησί.

    [08] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Οδόφραγμα Αστρομερίτη-Ζώδιας - Ανοιγμα

    Ανοιξε σήμερα το οδόφραγμα Αστρομερίτη-Ζώδιας, μετά το πέρας των οδικών έργων που διεξάγονταν στην περιοχή.

    Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μετά από συμφωνία με τις δύο πλευρές το οδόφραγμα Αστρομερίτη-Ζώδιας θα λειτουργεί πάνω σε 24ωρη βάση.

    Τα οδικά έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και η διαχείρισή τους γίνεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) μέσω του Προγράμματος Συνεταιρισμός για το Μέλλον.

    [09] Yπουργός Εξωτερικών - Οδόφραγμα Αστρομερίτη - Ζώδιας

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι μετά τη συμπλήρωση των έργων στο οδόφραγμα Αστρομερίτη - Ζώδιας, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποφάσισε «να διοργανώσει αύριο(σήμερα) μια μικρή τελετή για το κανονικό άνοιγμα του οδοφράγματος που θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως».

    Ο κ. Ιακώβου, που μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από το Χαρτούμ όπου χαιρέτισε την Υπουργική Διάσκεψη των αραβικών χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, κλήθηκε να πει πότε θα ανοίξει επίσημα το οδόφραγμα Αστρομερίτη - Ζώδιας.

    [10] ΕΕ - Επιτροπή- Πτηνοτρόφοι - Κοινοτική ενίσχυση

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε προχθές πρόταση κανονισμού, η οποία θα επιτρέψει τη στήριξη από την Κοινότητα των παραγωγών πουλερικών και αυγών, που πλήττονται από τη δραματική μείωση της κατανάλωσης, εξαιτίας της γρίπης των πτηνών.

    Η ισχύουσα μέχρι τώρα νομοθεσία δεν επέτρεπε τη χορήγηση ενισχύσεων υπέρ των πτηνοτρόφων, πέραν των εξαγωγικών επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων σε περίπτωση θανάτωσης των πουλερικών λόγω ασθένειας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αρμόδιας Επιτρόπου Μαριάν Φίσερ-Μπόελ, η πρόταση που θα υποβληθεί για έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στην Ευρωβουλή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Απριλίου, οπότε τα κράτη μέλη θα μπορούν να υποβάλουν αμέσως τα προγράμματά τους και το αίτημα συγχρηματοδότησης.

    Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα κονδύλια θα αναζητηθούν από το αποθεματικό του Γεωργικού Ταμείου, ενώ το συνολικό ύψος που θα δοθεί θα εξαρτηθεί αφενός μεν από τις δυνατότητες του Ταμείου και αφετέρου από τα συνολικά αιτήματα που θα υποβληθούν. Το βέβαιο είναι ότι η συγχρηματοδότηση της Κοινότητας θα φτάνει το 50%, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τα ίδια τα κράτη μέλη.

    [11] Επιτροπή - Αντικαπνιστική εκστρατεία - Κυπριανού

    Ο Επίτροπος Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Μάρκος Κυπριανού και πολλοί άλλοι Επίτροποι υποβλήθηκαν χθες σε αναπνευστική δοκιμή για μονοξείδιο του άνθρακα (CO), μια καρκινογόνο ουσία που παράγεται κατά το κάπνισμα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της έναρξης της επόμενης φάσης της αντικαπνιστικής εκστρατείας της ΕΕ ''HELP - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο''.

    Οι Επίτροποι υποβλήθηκαν σε αναπνευστική δοκιμή για μονοξείδιο του άνθρακα σε ένα από τα 25 περίπτερα ''HELP'' που ήταν διακοσμημένα στα χρώματα κάθε ενός από τα κράτη μέλη, μπροστά από το κτίριο Berlaymont, την έδρα της Επιτροπής. Καθένας τους έλαβε ένα πιστοποιητικό με τα αποτελέσματα της δοκιμής, μαζί με κάποιες συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος.

    Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό αέριο που προκύπτει από την καύση και αποτελεί ένα από τα πλέον επικίνδυνα συστατικά του καπνού των τσιγάρων. Τα υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα συνδέονται με μειωμένη καρδιακή επάρκεια, θρόμβωση του αίματος και διακοπή της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκύους.

    [12] Υπουργός Παιδείας - Συνέδριο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη, με την ευκαιρία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, και σε συνέχεια του Συνεδρίου της Αθήνας το 2004.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν και οι 71 χώρες/περιοχές μέλη της Κοινοπολιτείας σε επίπεδο Υπουργών Αθλητισμού, συζητήθηκαν και εξετάστηκαν τρόποι εφαρμογής αθλητικών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και στην ανάπτυξη του τομέα υγείας των χωρών της Κοινοπολιτείας.

    Επίσης, το Συνέδριο ασχολήθηκε με το θέμα της συμμετοχής της γυναίκας στον αθλητισμό, το αντι-ντόπινγκ, τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή στα σχολεία και τις ευεργετικές επιδράσεις της συμμετοχής σε αθλητικά προγράμματα στον τομέα της υγείας.

    [13] Κοινοπολιτειακοί Αγώνες - Αθλητές - Αφιξη - Υποδοχή

    Θερμότατης υποδοχής έτυχαν χθες από την Κυπριακή Δημοκρατία και την ηγεσία του κυπριακού αθλητισμού οι αθλητές που πήραν μέρος στους 18ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στους αθλητές, αμέσως μετά την άφιξή τους στην αίθουσα επισήμων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, δόθηκαν ανθοδέσμες από παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς.

    Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτρης Λόρδος, ο Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Σταύρου, άλλα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Τίτος Χριστοφίδης, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και άλλοι παράγοντες της αθλητικής ζωής της Κύπρου.

    [14] Πάφος - Διεθνής ποδηλατικός αγώνας

    Διεξάγεται αύριο στην Πάφο διεθνής ποδηλατικός αγώνας ο οποίος θα καλύψει απόσταση 140 χιλιομέτρων.

    Ο αγώνας, στον οποίο συμμετέχουν 120 ποδηλάτες, εντάσσεται στο πλαίσιο ενθάρρυνσης του αθλητικού τουρισμού.

    [15] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Χρήστος Πουργουρίδης - Βουλευτικές εκλογές - Συνέντευξη

    Στοχεύει στην αναβάθμιση του πολιτικού λόγου, πιστεύει ότι έδωσε ώθηση ώστε να μπει η ηθική στην πολιτική και χαρακτηρίζει τη Βουλή ''ομοίωμα Κοινοβουλίου'' επειδή δεν διαθέτει δική της νομοπαρασκευαστική υπηρεσία. Προσθέτει ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε η Βουλή να επιβάλλει τις αποφάσεις της στην εκτελεστική εξουσία. Είναι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού Χρήστος Πουργουρίδης.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την εκτίμηση ότι την επόμενη πενταετία το Κυπριακό είτε θα οδηγηθεί σε λύση που θα επανενώνει τον τόπο είτε η Κύπρος θα οδηγηθεί στην οριστική διχοτόμηση.

    Για τον κ. Πουργουρίδη η κάθε επανεκλογή μοιάζει με την εμπειρία του μαθητή που πάει πρώτη τάξη στο Γυμνάσιο επειδη, όπως είπε, κάθε φορά «υπάρχουν μπροστά σου νέες προκλήσεις και διερωτάσαι εάν θα τα καταφέρεις ή όχι να πετύχεις στην αποστολή σου». «Είναι μια μοναδική εμπειρία» πρόσθεσε.

    Ανέφερε ότι επιτέλεσε τα καθήκοντά του με ευσυνειδησία και δεν δίστασε να πάρει θέσεις που δεν ήταν αρεστές, τόσο στο εθνικό θέμα όσο και στα εσωτερικά ζητήματα, έχοντας μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.

    Αριστος Χρυσοστόμου - Βουλευτικές εκλογές - Συνέντευξη

    Πέρα από το εθνικό θέμα, που είναι το κυρίαρχο, κεντρικός στόχος του είναι να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα των οικονομικών και η ανοδική πορεία προς μια ισχυρή οικονομία πάνω στην οποία θα στηριχθεί η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, όπου οι ευπαθείς ομάδες του λαού θα μπορούν να απολαμβάνουν τη στοργή και την προσφορά της πολιτείας. Ενα κράτος που έχει προτεραιότητες τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού Αριστος Χυσοστόμου.

    Ο κ. Χρυσοστόμου πιστεύει πως πρέπει να δημιουργηθεί νομική υπηρεσία στη Βουλή και εισηγείται προς τούτο την απόσπαση λειτουργών από άλλες υπηρεσίες του σώματος, ενώ ανέφερε πως ένα μείζον ζήτημα που εξακολουθεί να βρίσκεται ενώπιον της Βουλής είναι η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της δημόσιας υπηρεσίας.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ενόψει της λήξης της βουλευτικής περιόδου, είπε ότι εισήλθε στη Βουλή με συναίσθηση ευθύνης για το ρόλο που αναλάμβανε ως βουλευτής και πως για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του βουλευτή εργάστηκε σε βάρος της οικογενειακής και της κοινωνικής ζωής με τους φίλους του.

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ιεραρχεί ως σημαντικότερο του επίτευγμα την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού εντός των καθορισμένων συνταγματικών πλαισίων για τρεις συνεχείς χρονιές, πράγμα που δεν έγινε κατορθωτό παλαιότερα.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 30 March 2006 - 15:23:05 UTC